Kiristys tunnetaan rikoslaissa

Lakiasiat

Petri Mäkelä kertoi syyn investointiin ja ne olivat markkinalähtöisiä. Silti yhtiöön kuulumattomat tahot antavat julkisesti ymmärtää, että uuden koulun rakentaminen ja Kuusankosken investointi olisivat olleet sidoksissa keskenään sekä että kaupunkia olisi tiedotettu asiasta. Mikäli näin on niin kiristyksen tunnusmerkistö voi täyttyä. Ihmettelen, että ovatko nämä sivusta huutelijat tietoisia siitä minkälaisen imagotappion he aiheuttavat Mäkelä Alulle, mutta myös omille työnantajilleen. Kuka työnantaja hyväksyy moisen käytöksen työntekijöiltään?

21

1856

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • normaalia_vaihtokauppaa

      Et taida olla ihan penaalin terävin kynä...

      • myövain

        Myö vimpelisdä , olen penaalin ehdottomasti terävin kynä


      • Harmillista
        myövain kirjoitti:

        Myö vimpelisdä , olen penaalin ehdottomasti terävin kynä

        Harmillista on että myös naapurikunnat kärsii teidän töppäilyistä.


    • Lakiasiat

      Päinvastoin ja voin pian teroittaa sinunkin kynäsi.

    • Korkealtatippuuvielä

      Näitä sankareita pitäisikin vähän pistää ruotuun, lakkautetaan kouluja minkä keretään ja sitten hommataan parakkeja kun ei oppilaille ole tiloja.
      He ovat kuntalaisten palveluksessa eikä toisinpäin.

    • äänioikeusonminullakin

      Koska en ole terävä niin mitä tämä avauskirjoitus selkokielisenä uutisena tarkoittaa?

      • huonoa_draamaa

        Avauskirjoituksessa ei mitään järkeä. Mutta kupletin juoni lienee lyhykäisyydessään:
        -monet lähiseudun suurimmista yrityksistä esitti kaupunginjohdolle huolensa Alajärven lähivuosien kehitysnäkymistä ja yritysten tarpeista.
        -Alajärven johto pyllisti yrityksille
        -Nyt itketään kun investointien suunta kääntyi, eikä ne tulekaan enää Alajärvelle.


      • Veronmaksajienetuaajaen
        huonoa_draamaa kirjoitti:

        Avauskirjoituksessa ei mitään järkeä. Mutta kupletin juoni lienee lyhykäisyydessään:
        -monet lähiseudun suurimmista yrityksistä esitti kaupunginjohdolle huolensa Alajärven lähivuosien kehitysnäkymistä ja yritysten tarpeista.
        -Alajärven johto pyllisti yrityksille
        -Nyt itketään kun investointien suunta kääntyi, eikä ne tulekaan enää Alajärvelle.

        Alajärvellä yritys olisi rakentanut koulun kaupungille. Juu ja varmasti rakentaa moni muukin yritys kun kaupunki vain on maksajana.. maksamaan se olisi tullut meille veronmaksajille ja kalliiksi varmasti olisi tullut, kun oppilaita ei siellä ole tarpeeksi. Hyvä etteivät taipuneet kiristyksen edessä.


    • Pientäeroayrityspolitiik

      Seinäjoella kaupunki rakensi isolle yritykselle hallin.

      Alajärvellä iso yritys olisi rakentanut koulun kaupungille.

    • äänioikeusminullakin

      En nyt vieläkään tiedä mistä on oikein kysymys oikein perinjuurin?
      Kuka puhuu totta kuka esittää asiat oikein ja kuka kateuksissaan vetää väärään suuntaan.
      Poitiikka on pirun likaista ja tyhmää . Huono on että Petri Mäkelä siirsi pois nyt alajärveltä tuotantuo se asia raivostuttaa. Asia ei jääne huomioimatta myöhemmin . Harmillista ja ikävää. Miten koulu ja mäkelän tehtaat liittyy yleensä toisiinsa?
      Tehtaiden työntekijöiden koulumatkan lapsien takia? Selkokieltä typerimmille kiitos ja ei nämä poliitikotkaan tunnu ymmärtävän asioita oikein joten heillekin selkeyttä mitä tapahtuu .

      • Veikkaappa

        Mitä yleensä kylille käy koulun loppuessa? Ei sinne uusia lapsiperheitä enää sen jälkeen muuta ja koko kylä kuolee hiljalleen pois. Luomallahan on paljon uusia asuntoja, sekä edullisia vapaita tontteja. Tavoitteenahan on ollut kasvattaa kylää ja tarjota muuttaville perheille kaikki tarpeellinen rauhallisesta ympäristöstä. Koulu, kauppa, työpaikka, vapaa-ajan harrastusmahdollisuudet. Mutta nythän kun koulun kohtalo sinetöitiin, sinetöitiin samalla koko kylän kasvun kohtalo. Tuo tehtaan sijoitus lähemmäs yhtä suurimmista asiakkaista, on sitä sitoutumista asiakkaaseen josta kaupungin päättäjillä ei ilmeisesti ollut ymmärrystä. Joskus se euron säästö tulee kalliimaksi pitkässä juoksussa.


    • Tuliontyönsätehnyt

      Entäpä se kaikki toiminta koululla mikä tapahtuu kouluajan ulkopuolella?

      Monella kylällä on tehty mittava määrä talkootyötä koulun eteen, kiitoksena koulu kiinni ja miljoonia keskustan liikuntahalleihin joihin keskustan asukkailla kävelymatka valaistua suojatein varustettua kevyen liikenteen väylää pitkin.

      Syrjäkyliltä sitten pimeää valtatien pengertä muutama kilometri.

      • Ostakynttilä

        Se on paikanvalinta kysymys. Miksi olet sinne syrjäkylille muuttanut, muuta pois nyt äkkiä sieltä keskustaan.


    • pettynytJäkelä

      Sensuuri poistaa täältä kirjoituksia .
      Se suomen sanan vapaudesta, se mielipide vapaudesta.
      Ei ollut herjaavaa kirjoitusta yhdestä ihmisestä jonka nimeä ei saa edes kirjoittaa.

      Koulu ja tehdas on kiellettyä kirjoittaa ja niiden symbioosi.

    • Mikinpurolta

      Pakkomielteisyys on sairaus. Sivistyslautakunta, hallitus ja valtuusto on selkeällä enemmistöllä päättänyt lopettaa Luoman koulun. Se on demokratiaa. Sillä ei ole mitään merkitystä alueen yritysten työvoiman saantiin ja lasten koulumahdollisuudet paranivat Hoiskossa. Mäkelän toimitusjohtaja on kertonut miksi laajentavat muualle eikä siinä mainittu sanallakaan koulua. Luomalaisena minua jo oksettaa muutaman täällä asuvan hyypiön edelleen jatkuva itkuvirsi aiheesta. Lapset ovat tyytyväisiä nyt, joten sen pitäisi olla pääasia.

      • pakkomielteinen

        Hyvä jos teidän lapset on tyytyväisiä, mutta ei pidä silti yleistää. Oksettavinta tässä on ainoastaan saman henkilön hoiskon ihannointi, ja muiden haukkuminen.


    • Näinsivukylältäkatsoen

      Yrityksen ja kylän (Alajärven kaupungin)edut ei aina kulje valitettavasti käsikädessä vaikka pitäisi. Koska silloin molemmat häviää kun ei ole kehitystä. Mäkelät on mielestäni olleet aika Luoma-aho myönteisiä. Työllistää 300 henkilö alihankkijaverkosto yli 50 henkeä siinä Luoma-ahon miljoona suoralla. On se kaiken kaikkiaan merkittävä veronmaksaja. Luoma-aho on käytännössä keskellä metsää ja pitkä joka paikkaan. On se aika hieno, että joku investoi ja kasvattaa yritystä tällaisista lähtökohdista.

      Työvoiman saatavuus on tällaisessa paikassa vaikeaa. Siksi koulu on pienessä kylässä tärkeä. Ei lapsi perheet muuta Luoma-aholle jos siellä ei koulua ole. Se on myös tärkeä kylän ja yrityksen elinvoimaisuuden kannalta jos tulevaisuudelle on jatkoa. Tätä se koulu myös symboloi. Jos nyt yrityskin on luvannut omasta pussista auttaa kaupunkia niin jos siihen sanotaan ei... Kyllä minäkin
      jos olisin Mäkelän perhettä hieman ottaisin itseeni. Pitää jättää kateus pois näistä asioista ja miettiä mitä se kaupungille tarkoittaa jos näivetetään Luoma-ahoa. Ruukki on osa isoa SSAB konsernia ja ne voi nostaa kytkintä Vimpelistä ja Luoma-aholta nopeastikin jos katsovat asian olevan niin että lähteä pitää. Ei siinä kotiseutu rakkaus paina vaan eurot. Perheyhtiö katsoo näitä asioita vähän eri näkökulmasta.

      Kun maalaamo nyt tehdään Kuusankoskelle jossa rakennus on valmiina. Maalaamo ja varasto. Jokainen osaa sitten laskea päässään mihin seuraava puristinlinja on kiusaus laittaa... Luoma-aholle jonne ei saa työvoimaa vai Kuusankoskelle jossa on työnhakijoita oven takana jonoksi asti. Ei minun mielestä Petri turhasta valita. Se ei kaupungille ole paha investointi jos pitää muutama opettaja sekä henkilöstöä palkata ja investoida tiloihin. Se sattuu paljon enemmän jos yritykset häipyy tai vaikka yritykset pysyvät mutta ei ole edellytyksiä investoida lisää Luoma-aholle.

      PK-sektori työllistää suurimman osan työvoimasta, mutta silti niitä ei edusta kukaan liittojen
      neuvotteluissa kun korotuksista päätetään. Niihin pitää vaan mukisematta mukautua. Sen päälle kaikki muutkin sivukulut. Joten olisi se varmasti hienoa jos edes kaupunki kuuntelisi jos joku haluaa yrittää Luoma-aholla ja samalla kehittää kylää sekä kaupungin verovaroja.

      Että kuka tässä nyt on sitten se kiristäjä kun loppujen lopuksi kaikkiin sattuu.

      • Luomalainen

        Miksi sinne ei ole sitten saatu työvoimaa ja asukkaita vaikka siellä on koulu ollut? Kyllä työntekijä katsoo palkkapussia ja sitten muita palveluita mitä asuinpaikka tarjoaa. Turhaa puhetta, että tämä koulu ratkaisee nimenomaan työvoiman saannin. Koulu on nyt paljon parempi Hoiskossa, luokkakohtaiset luokat, kavereita enemmän, paremmat tilat alkaen riittävästä määrästä wc tiloja. Aivan oikea ratkaisu ja oppiöaiden edun mukainen.


      • Hoiskostameinasloppua

        Kaupunki kuuntelee huojentuneena kun näin tyytyväisiä ollaan koulujen lakkauttamiseen, loputkin voitaneen sulkea ja säästöt ohjata keskustalaisten harrastuksiin.


    • Yrittäjäthuolissaan

      Tästä työvoiman saannistahan yrittävätkin oli huolissaan konklaavin ollessa koolla, Alajärvelle ei muuteta vaikka asuntoja ja tontteja piisaa yllin kyllin, saati sitten jos koulu puuttuu.

    • kusakosk

      Kaupungin johto kuluttaa aikaansa muissa touhuiluissa, ei niitä yritykset kiinnosta. Mäkelä teki aivan oikein sijoittaessaan yritystä muualle sinne missä ollaan kiinostuneita. Ja jossain vaiheessa koko yritys siirtynee. Kuusankoski ottaa mielellään vastaan suuren työllistäjän.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6143
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3906
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      253
      2274
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1890
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1343
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1286
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1067
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1020
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      976
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      37
      915
    Aihe