Akateeminen maailma syvässä kriisissä

evoluutiovalhe

Kuten tiedämme, on akateemisessa ja tieteellisessä maailmassa säännöllisesti ongelmia, joita se itse korjaa tee-se-itse-menetelmillään. Ammattilaiset eivät useinkaan arvosta tee-se-itse-toimintaa, mutta tieteessä tämä tämmöinen korjailu ja paikkailu on arkipäivää.

Nyt on kuitenkin paljastunut merkittävä ongelma, joka asettaa kyseenalaiseksi kaikki suomalaisen tieteen saavutukset pitkältä ajalta. Nimittäin Laura Huhtasaaren gradu. Kuinka voi olla mahdollista, että vilppi ja väärennös menee läpi ja asia huomataan vasta vuosikymmenien päästä!

Miten mahtaa olla asia evoluutiotutkimuksessa? Voiko sen tutkimuksiin luottaa lainkaan? Onhan laajalti tunnettu esim. Haeckelin tekemät huijaukset, mutta Huhtasaaren tapaus herättää yhä uusi aepäilyksiä tiedemaailmaa kohtaan.

19

269

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suunnittelu

      Laura Huhtasaari on kreationisti. Sehän on silloin selvä, että hän valehtelee ja kieroilee.

    • Valoakansalle

      Hah, onhan siellä yliopistossa sellaisiakin kuten tyhjänräjäyttäjä-supersaivartelija Kari Engvist ja puoliksi yhtä hassu seko Valtaoja, heheehh, ja sitten siellä on lisäksi tämä homoteologinen pappiskoulu joka on sitä mieltä että kaikki 7. Raamatun homousksieltoa on tulkittava juuri päinvastaisiksi kuin mitä Raamatussa lukee. Kuolemantuomion sijasta nämä siis todellisuudessa saavatkin ensimmäisinä ikuisen elämän, hehehe!

      Luin muuten juuri erästä 1970 luvun alkupuolen tutkimusta homojen itsemurhien syistä. Siinä tutkimuksessa joka oli jenkeissä tehty, oli haastateltu monia homoja ja suorastaan hämmästyin sitä että kuinka tuo tutkimus johti samaan johtopäätökseen jonka Jyrin tavoin moni muukin voi huomata ihan kadulla kävelijöitä katsellessaan. Nimittäin homoitsemurhat tehtiin pääosin n 50-65 iässä, siis varsin vanhoina, ja syyksi eräs haastateltu homo sanoi sen että eivät homot yleensä ikinä solmi kestäviä parisuhteita ja kun seksikaverit alkavat loppua viimeistään kun ikää on 50 v. niin loppuelämä yksineläjänä kauhistuttaa niin paljon että monet tekevät itsarin ihan siitä syystä, ja me voimme ihan itse havainnoida tämän siten että emme tosiaankaan näe ikinä kadulla kahta 70 v. homomiestä kävelemässä käsi kädessä? Vai onko joku nähnyt?

      Ja nyt kun Seta huomaa tämän kirjoitukseni niin toki heille tulee kiiire lavastaa kadulle vanhoja äijiä käsikynkkäämään, vai mitä? Mutta meille valistuneille se on jo myöhäinen petkutusyritys.

      • UlosKaapista

        Jyri. Olet henkisesti sairas vanha mies. Sinun kannattaisi hakea joku vertaispalsta, jossa elämänsä kaapissa viettäneet ikäntyneet homot purkavat tunteitaan. Siellä voisit tulla ainakin anonyymiä ulos kaapista ja voisit päästä purkamaan turhautuneisuuttasi kaltaistesi parissa.


      • UlosKaapista kirjoitti:

        Jyri. Olet henkisesti sairas vanha mies. Sinun kannattaisi hakea joku vertaispalsta, jossa elämänsä kaapissa viettäneet ikäntyneet homot purkavat tunteitaan. Siellä voisit tulla ainakin anonyymiä ulos kaapista ja voisit päästä purkamaan turhautuneisuuttasi kaltaistesi parissa.

        Jyi on jo potkittu pois kaikkialta muualta.


    • ValehtelevatKretuliinit

      Kreationismi on kriisissä Suomenkin akateemisessa maailmassa heidän jäätyään jo useamman kerran kiinni muiden tutkimustulosten lainailusta tieteen käytäntöjen vastaisesti.

      Pahempaa on varmasti luvassa sillä kreationismi roikkuu jo hyvin ohuen langan varassa ja kreationistit joutuvat ahtamaan aukkojen jumalaansa aina vaan pienempiin reikiin. Kreationistien otteet valehtelussa, vääristelyssä ja vähättelyssä tulevat kovenemaan ja muu maailma tulee näkemään yhä paksumpia valheita joita tullaan esittämään kreationistien "totuuksina".

      Tulevaisuudessa onkin yhä tärkeämpää pitää kreationistit erossa poliittisista luottamustoimista ja viroista sillä sellaiseen asemaan päässyt kreationisti ehtii levittämään valheitaan enemmän kuin 20 asiantuntijaa joutaa oikeilta töiltään oikomaan.

    • Gradu on varsin kevyt opinnäytetyö. On selvää ajojahtia etsiä tässä vaiheessa epäkohtia Huhtasaaren opinnäytetyöstä. Se työ olisi pitänyt tehdä gradun kirjoitus- ja arviointivaiheessa. Sitä varten yliopistoissa on siihen järjestelmä. Jos työ on hyväksytty, osoittaa se vain sen, ettei yliopiston järjestelmä toimi. Ja juuri tästä samasta syystä akateeminen maailma suoltaa järkyttävät määrää sontaa ulos mm. liittyen evoluutioharhaan.

      • ValehtelevatKretuliinit

        Hyvä malliesimerkki kreationistin toiminnasta.

        Ensin vähättelyä : "Gradu on varsin kevyt opinnäytetyö"

        Sitten vääristelyä : " On selvää ajojahtia etsiä tässä vaiheessa epäkohtia Huhtasaaren opinnäytetyöstä."

        Ja lopuksi paksu valhe: "Ja juuri tästä samasta syystä akateeminen maailma suoltaa järkyttävät määrää sontaa ulos mm. liittyen evoluutioharhaan. "


      • >Gradu on varsin kevyt opinnäytetyö.

        Tarkoitatko että on myös raskaampia opinnäytetöitä? Mitkäs sellaisia ovat?

        >On selvää ajojahtia etsiä tässä vaiheessa epäkohtia Huhtasaaren opinnäytetyöstä.

        Ei niitä enää kukaan etsi, höpsö. Esiselvitystyö on päättynyt ja tulokset kerrassaan murskaavat.

        >Jos työ on hyväksytty, osoittaa se vain sen, ettei yliopiston järjestelmä toimi.

        Se "ei toimi" sillä tavalla, että professoreilla ei tosiaan ole mahdollisuutta käyttää viikkotolkulla aikaa yhden gradun syynäämiseen kuten nyt jouduttiin tekemään, kun maisteri peräti kielsi plagioinnintunnistusohjelman käytön. Ulkopuoliset tahot taas voivat tutkia gradua vasta kun se on julkinen, mutta eivät ennen. Ymmärrätkö?

        >Ja juuri tästä samasta syystä akateeminen maailma suoltaa järkyttävät määrää sontaa ulos mm. liittyen evoluutioharhaan.

        Alat selvästi parantua, kun myönnät että kreationismilla ei ole luonnontieteiden akateemisessa maailmassa minkäänlaista todellista jalansijaa eikä tule koskaan olemaankaan.


      • "Gradu on varsin kevyt opinnäytetyö"

        Gradu on edellytys akateemiselle loppututkinnolle ja sen tekemiseen menee aikaa kuukausista vuosiin, tapauksesta riippuen. Työelämässä akateeminen tutkinto on vaatimus moneen vastuulliseen ja haluttuunkin työpaikkaan ja väärennetyllä gradulla pelaava saa ansiotonta etua oikeasti gradunsa tehneisiin verrattuna niitä paikkoja hakiessaan. Lisäksi väärennetty gradu antaa aihetta epäilyksiin paitsi sellaisen tekijän moraalista ja etiikasta niin myös gradun myötä hyväksytyn ammattitaidon tasosta.

        " On selvää ajojahtia etsiä tässä vaiheessa epäkohtia Huhtasaaren opinnäytetyöstä."

        Huhtasaari asettautui presidenttiehdokkaaksi. On luonnollista että siihen asemaan hakeutuvan ihmisen aikaisemmat tekemiset herättävät kiinnostusta ja niitä selvitetään. Ei Huhtasaarella ole mitään erikoisasemaa muihin presidenttiehdokkaisiin nähden etteikö hänen aikaisempaa elämä saisi tutkia.



      • Jgfhhg
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Tässä faktaa akateemisen maailman tilanteesta.

        https://www.nature.com/news/1-500-scientists-lift-the-lid-on-reproducibility-1.19970

        70% tutkijoista ei kyennyt toistamaan muiden tutkijoiden tutkimustuloksia. Noin puolet tutkijoista ei kyennyt toistamaan edes omia tutkimustuloksiaan.

        Ja jos osaat lukea niin toistettavuusongelma ei indikoi tutkimusten olevan merkittävissä määrin virheellisiä. Ongelmaan johtaa useat muut tekijät joihin yritetään nyt kiinnittää enemmän huomiota.


      • ValehtelevatKretuliinit
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Tässä faktaa akateemisen maailman tilanteesta.

        https://www.nature.com/news/1-500-scientists-lift-the-lid-on-reproducibility-1.19970

        70% tutkijoista ei kyennyt toistamaan muiden tutkijoiden tutkimustuloksia. Noin puolet tutkijoista ei kyennyt toistamaan edes omia tutkimustuloksiaan.

        Melko huvittavaa kretun huoli tieteellisen tutkimuksen toistettavuudesta kun samaan aikaan hän ei pysty todistamaan että luominen olisi tapahtunut edes ensimmäisen kerran.


      • UskonnonMädännäisyys

        " Sitä varten yliopistoissa on siihen järjestelmä. Jos työ on hyväksytty, osoittaa se vain sen, ettei yliopiston järjestelmä toimi."

        Gradun julkaisemisen aikaan ei ollut mahdollista tarkastaa plagiointia muutoin kuin gradujen paperiversioista. Kiinijäämisen riski oli pieni ja siihen Huhtasaari aikoi luottaa. Vielä nytkin, kun erittäin laajamittainen plagiointi on tullut ilmi, Huhtasaari kieltää sen tahallisuuden ja nykii marttyyrinviittaa harteilleen.

        "Ja juuri tästä samasta syystä akateeminen maailma suoltaa järkyttävät määrää sontaa ulos mm. liittyen evoluutioharhaan. "

        Evoluutiotutkimukset julkaistaan vertaisarvioduilla areenoilla. Niitä ei voi edes verrata graduun, mitä itsekin kutsuit kevyeksi opinnäytetyöksi. Tutkimusten arvioimiseen sinulla ei peruskouluopettajan pätevyydellä ole vähäistäkään kompetenssia. Se on usein huomattu lainaamistasi artikkeleista ja niistä vetämistäsi täysin tutkimuspaperin vastaisista johtopäätöksistä.
        Ei se Raamattu ole vieläkään tieteen auktoriteetti. Eikä se ole totuus; kaukana siitä.


    • Huhtasaari kopioi ja narahti. Mitenkäs muut graduja tehneet kretut? Kretujen filosofiahan on, että jos yksi kretu kopioi, niin kaikki kretut kopioivat. Jyrpä voisi tehdä aloituksen, jossa Huhtasaaren kopioinnin perusteella kaikki kretut ovat valehtelevia kopioijakretuja.

    • Jyväskylän yliopiston kasvatustieteen professori Timo Saloviita kommentoi asiaa Iltalehdessä näin:

      ”Kyseisen tiedekunnan professorina voisin todeta, että Huhtasaaren gradussa kyllä esiintyy virheellistä lähteiden käyttöä, mutta tavalla, joka 20 vuotta sitten oli melko hyväksytty tapa opettajankoulutuslaitoksella. Pientä plagiointia ei tuohon aikaan pidetty suuren syntinä. Oppikirjassa ”Tutki ja kirjoita” suorastaan neuvottiin irrottamaan lähdeviitteet lainauksesta ja sijoittamaan ne kappaleen loppuun, missä pisteen outo sijainti ennen sulkumerkkiä sitten muka osoitti, että jossain etäämpänä oli lainattua tekstiä. Huhtasaari näköjään teki, kuten neuvottiin. Cum laude on muuten kiitoksella hyväksytty eikä tyydyttävä.”

      • ValehtelevatKretuliinit

        80 % plagioitu osuus oman arvioinnin osuudesta ei ole pientä plagiointia vaan varkaus.

        Jos tämä on ollut maan tapa ko. opettajankoulutuslaitoksella, niin ehkä olisi aika harkita sieltä saatujen tutkintojen mitätöimistä.


      • ValehtelevatKretuliinit kirjoitti:

        80 % plagioitu osuus oman arvioinnin osuudesta ei ole pientä plagiointia vaan varkaus.

        Jos tämä on ollut maan tapa ko. opettajankoulutuslaitoksella, niin ehkä olisi aika harkita sieltä saatujen tutkintojen mitätöimistä.

        Ja ROT uutinen on ajalta, jonka jälkeen tilanne on muuttunut radikaalisti. Mutta hyvä osoitus kaverin moraalista.


      • TahallistaVääristelyä

        "Pientä plagiointia ei tuohon aikaan pidetty suuren syntinä."

        Unohdit varmaan aivan epähuomiossa mainita, että Saloviita kommentoi asiaa jo Tammikuussa, kun plagioinnin määräksi oletettiin 10 %. Nyt pohdintaosuuden plagioinnin määrä on paljastunut vähintään 80%:ksi. Uskoisitko Saloviidan olevan vieläkin sitä mieltä, että kyseessä on "pieni plagiointi"

        Yrityksesi johtaa ihmisiä harhaan on ilmeisen tahallista valehtelua. Ilmeisesti se on reationisteille tyypillistä käyttäytymistä, kuten niin usein olemme joutuneet toteamaan.


    • näin_opiskeltiin

      Siihen aikaan kun minä opiskelin sanottiin että kun gradu on hyväksytty niin siihen voi pyyhkiä perseensä. Sen enempää virkaa sillä ei ollut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      201
      4783
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      279
      2912
    3. 134
      1747
    4. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      211
      1480
    5. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1421
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1186
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1154
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      75
      1119
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1087
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1081
    Aihe