Endorin taistelu -sieltä ja syvältä

BigBoomers

Lisätkäämme havainnot aiempiin havaintoihin Endorin taisteluun liittyen. Jonkin verran päällekkäisyyttä aiempiin esiintynee.

Aloitetaan ihan perusteista: Keisarin taistelusuunnitelma ei ole mitään ruudinkeksijöiden aatelia eikä varmaan tarvitsisi Thrawnin tapaista neroa kehittämään parempaa. Jo itse alkuvalmistelut ovat surkeat, mutta se selittynee käsikirjoittajien laiskuudella kun olisi ollut vaikeaa kehittää jotain realistisesta taistelutilanteesta kertovaa kässäriä. Katsotaanpa:

1. Miksi Kuolemantähti on sijoitettu Endorin viereen? Miksi ei johonkin ei-asuttuun maailmaan? Metsissä asuu lukuisia arveluttavia teddykarhuja. Muutenkin jos generaattori olisi esim paljaalla vuorenrinteellä sitä olisi helpompaa puolustaa maahyökkäyksiä vastaan.

2. Imppaajien olisi kannattanut raivata metsää bunkkerin ympäriltä ja rakentaa tilalle suojavarustuksia.

3. Imppaajat ovat täysin yhden suojakilpigeneraattorin varassa? Generaattori siis on metsässä, jota asuttaa iso joukko arveluttavia teddykarhuja. Todellinen neronleimaus tietenkin joltain, mutta mutta... Miksi imppaajat eivät ole asentaneet vähintään yhtä varageneraattoria? Ei vaadi Thrawnin älykkyyttä järjestää varmistusta tuollain.

4. Primitiivinen teddykarhu osaa tietenkin ajaa partiosotilaan pölynimurilla

5. Yksittäinen partiosotilas bunkkerin takaovella menee Solon vanhanaikaiseen.

6. Miksi takaovella muuten ei ole kunnollisia puolustusjärjestelmiä? Takaovi tai ei takaovi, se näyttää olevan täysin avoimena kapinallisten kävellä sisään. Ei sen turvallisuus pitäisi olla sen varassa, onko paikalla notkumassa muutama randomi partiosotilas.

7. Partiosotilas lähtee ajamaan Soloa takaa vetämättä laserpistoolia esiin. Todellinen Palpyn valiosolttu eh?

8. Kapinalliset ilmeisesti tappavat em valiosoltun. Huomatkaa, kun kapinalliset astuvat sisään bunkkeriin, uloskäynnin vasemmalla puolella on partiosotilaan univormuun pukeutunut tyyppi. Teeskentelijä. Kun kapinalliset marssitetaan myöhemmin ulos bunkkerista, tämä on pidätettyjen kapinallisten vieressä ilman kypärää. Siitä en ole varma oliko tämä hemmo jo alkuperäisessä, kun ei alkuperäistä ole nähnyt aikoihin.

9. Surrealistisuus imppaajien ansan laukaisemisessa. Miten (ja miksi) tuo yksikkö, pääasiassa mustapukuisia merisotilaita, pääsi takaovelle kapinallisten huomaamatta? Huomaa myös, että vaikka sisään tuossa juoksee vain pieni joukko merisolttuja, kapinallisten pidättäjät sisällä ovat iskareita.

10. Miksi imppaajat yleensä pidättävät kapinalliset bunkkerissa? Käynnissä on sotatila ja heidän teloittamisensa suoraan olisi järkevintä. Kapinalliset ovat uhka koko suunnitelmalle.

11. Näyttääkö jonkun mielestä bunkkerin ulkopuolella oleva imppaajien joukko legioonalta? Palpy kai ei osannut kaksisesti laskea.

12. Miksi imppaajat antavat Hanin ja kumppaneiden pysähtyä ovelle katselemaan?

13. Imppaajat eivät huomaa C3PO:ta, vaikka tämä on täysin näkyvissä, ennen kuin tämä huutaa. Huudon jälkeen upseeri vain lähettää iskarit hakemaan tätä ja R2:ta. Eikö tässä jo tyhmempikin osaisi epäillä ansaa?

14. Toisaalta, C3PO ja R2 olisi voitu ampua sieltä bunkkerin edustaltakin.

15. Teddykarhujen yllätyshyökkäys, jonka em syistä ei olisi pitänyt lainkaan onnistua.

16. Imppaajilla ei ole yhtään AT-AT kulkijaa bunkkerin luona. Vaikka planeetan pinnalla pitäisi olla vähintään yksi.

17. Oliko Leian ase tainnutuksella, kun hän ampui AT-ST:n kuljettajaa? Vai miten tämä vehje oikeastaan pääsi (viiveellä) lähtemään.

18. Imppaajilla ei ole oikeastaan mitään syytä lähteä metsiin ajamaan takaa teddykarhuja. Heidän tehtävänsä on puolustaa bunkkeria ja sen sisältämää generaattoria.Teddyjen jahtaamisen voisi jättää siksi, kunnes kapinalliset avaruustaistelussa on lyöty.

19. No ainakin joku imppaajista tajusi sulkea oven bunkkeriin.

20. Mitä vastaan teddyt olivat oikeastaan rakentaneet naurettavat katapulttinsa yms ansat? Vai olivatko kapinalliset halpismaastopukuhemmot rakennuttaneet ne edellisenä iltana?

21. Imppaajien rintama näyttää muodostuneen aika lailla ad hoc tyyliin. Ei paljoa päätä eikä häntää varsinkaan iskareiden juoksentelussa.

22. Chevie ja teddyt leikkimässä Tarzania

23. Miksi AT-ST:n kuljettajien muka on avattava luukku teddykarhujen karistamiseksi? Kai heillä on käsiaseetkin joilla ampua näitä kun kurkkivat ikkunoista. Imppaajat menivät taas kerran vanhanaikaiseen.

24. Luonnollisesti AT-ST on riittävän helppo primitiivisten teddykarhujen ja Chevien ajettavaksi ja operoitavaksi.

25. AT-ST:n tykit ovat tietenkin riittävän vahvat hajoittamaan toisen AT-ST:n vain parilla osumalla.

26. Kohtauksessa jossa iskarit joutuvat teddy-tarzaneiden taklaamaksi, he selvästi tarkoituksella pysähtyvät tullakseen taklatuiksi.

27. R2 saa osuman juuri ennen kuin saa bunkkerin oven auki. Sopiva sattuma on sopiva.

28. Edellisestä: imppaajien oma tarkka-ampuja ilmeisesti joka osui R2:een.

29. Imppaajilla oli toinenkin tarkka-ampuja, joka osui Leiaan, tietenkin ei-kuolettavasti.

Jatk...

3

149

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • BigBoomers

      30. Hanin olisi kannattanut keskittyä imppaajien ammuskeluun. Hän vain pahensi tilannetta sisäänpääsyn osalta.

      31. Ai niin... imppaajat olivat sentään vaihtaneet oven koodin.

      32. Kaksi iskaria siis oli jäänyt pois "juoksee teddyjen kanssa" harkoista ja onnistunut yllättämään Hanin ja Leian ovella. Miksi he eivät vain ampuneet näitä kahta? KApinalliset ja teddyt olivat jo tappaneet monta heidän toveriaan. Jokainen järkevä solttu olisi jo ampunut. Nämä kaksi selvästi ansaitsivat kohtalonsa.

      33. Liittyen kapinallisten kohteluun, tämä imppaajalegioona tuo mieleen ennemmin poliisiopiston koheltajat kuin pahan Imperiumin häikäilemättömät valiosotilaat.

      34. Vihollinen yllättää kun 80 prosenttia katsojista arvaa että kyseessä onkin ystävät -klisee, liittyen kohtaukseen jossa Chevie tuo AT-ST:n bunkkerin luo.

      35. Eikö bunkkerissa ollut valvontakameroita tms, joista komentaja olisi nähnyt että tämä AT-ST oli vihollisen kaappaama?

      36. Olettaen että vastaus edelliseen kohtaan olisi ollut kieltävä, niin mitä oli tapahtunut ep 4:n operaationumerokäytännöille. Kukaan imppaajista ei huomaa Hania teeskentelemässä AT-ST:n kuljettajaa. Vaikka paikalla on tuo upseerikin joka pidätti Hanin hetki sitten. Lyhytmuistisimmat soltut ikinä.

      37. Kohtauksessa jossa puunrungot hajoittavat sivulta AT-ST:n, todellisuudessa ne olisivat ilmeisestikin aiheuttaneet vain pienet lommot kylkeen -jos sitäkään. No fysiikan lait tunnetusti eivät päde Hollywoodissa.

      38. AT-ST:n tuho tukkien päällä on realistisempi, mutta miksi imppaajilla ei ole näin tärkeässä operaatiossa muita maa-ajoneuvoja kuin kulkijat tukemassa.

      39. Teddykarhu onnistuu muka jotenkin lassoamaan partioiskarin pölynimurin tuossa nopeudessa. Uskokoon ken tahtoo.

      40. Imppaajien suojapanssari ei suojaa teddyjen tikuilta?

      41. Komentaja käskee lähettämään kolme joukkuetta takaa-ajamaan kapinallisia ja teddyjä. Näyttääkö surkea kourallinen miehiä joka juoksee bunkkerin takaovesta muka kolmelta joukkueelta.

      42. Tässä viimeisessä takaovikohtauksessa Han on ainoa kapinallisten puolella jolla on kunnon ase. Miksi imppaajat eivät taistele.

      43. Tietenkään imppaajat eivät nyt vaivautuneet sulkemaan bunkkerin ovea.

      Lopputulemana näyttäisi olevan, että jos kapinalliset eivät tappaneet Endorin bunkkerin komentajaa taistelun lopuksi, tämän kannattaisi ampua itse itsensä näin surkean taistelun toteutuksen vuoksi.

    • jho

      Sehän on lastenelokuva.

    • Veteranfan

      Tarina ei kerro mitä Ewokit grillasivat juhlissaan leffan lopussa jossa oli monta kokkoa tulessa ja Ewokin lyömä soittimena oli imppojen kypärät !

      Ettei vaan grillattu imppojen lihaa ???

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      7955
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      180
      1767
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1036
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      194
      956
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      920
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      886
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      833
    10. Itkisikö onnesta

      Jos panisin sua kunnolla?
      Ikävä
      86
      707
    Aihe