Kuinka vaivainen voi olla kun aloittaa?

tohjona

Krav Magan peruskurssi kiinnosta, ja ilmeisesti ei tarvitse olla huippukunnossa sellaiselle mennäkseen. Mutta kuinka "paskana" voi olla, ja mitä jos ei ole mahkuja siihen että kunto kohenisi ajanmittaan?

Omia ongelmiani:

- astma (tällä hetkellä homeet riesana)
- satunnaisia nivelkipuja mm. polvissa ja kyynärpäissä
- selkärangassa kulumaa alaselässä, keskiselässä(?) ja niskassa

Astmaa en tähän hätään saa kuntoon, jos muutenkaan. Viimeksi kun yritin käyttää hoitavaa lääkettä sain siitä jatkuvaa närästystä ja vatsakipua, joten olen yrittänyt pärjäillä antihistamiinin ja avaavan kanssa.

Uin, vesijuoksen, kävelen ja talvella myös hiihdän. Minulta kysellään treenaanko, eli tuo näkyy olemuksessani, vaikka em. lajeja suoritan hyvin verkkaisesti ja mummotkin kirmaa ohi. :D Mutta silti vaan kunto tuntoo kehnolta ja erityisesti syksyllä se vielä tulee entistäkin kehnommaksi, kiitos näiden homeiden, ilmeisesti.

3

132

Vastaukset

 • Krav magan voit aloittaa hyvin, itse aloitin 40 vuotiaana nivelpsorisairaana, aiemmin treenasin jujutsua mutta nivelet ei enään kestäneet kun tuhottomasti heittoja ja lukkoja, krav maga sopii hyvin kun keskittyy realistiseen itsepuolusutukseen ja sitä voi tehdä hieman rauhallisemminkin.

 • Aloittelinkin tällä viikolla. Sanoivat että kukin tekee kykyjensä mukaan. Parin session päälle minusta näyttää siltä että raskain osuus on itseasiassa alkulämmittely, koska astman takia hengästyn nopeasti. Mutta kyllä ne keuhkot siitä sitten rauhoittuvatkin myös ja itse harjoituksia en ole kokenut mitenkään erityisen raskaaksi. Enemmän kuin vaivat ongelmaksi muodostuu se etten ole mikään erityisen "kehoviisas" ihminen ja olen muutenkin hidas oppimaan, mutta kyllä nyt kiinnostaa kumminkin nähdä että miten pitkälle täysin pystymetsästä pääsee. Siis ilman mitään kamppailulaji- tai edes reippaamman tahdin sportin taustaa.

  Todella mielenkiintoiselta tämä KM vaikuttaa kyllä ja innostus on kova. :)

 • Hyvä valinta lajiksi koska katuviisas laji ja järkevä/mielenkiintoinen eikä kilpatekniikkoihin uriutuva vaan kokonaisvaltainen itsepuolustuslaji, itsellä pitkä kokemus eri lajeista ja krav magaa pidän parhaana kun haetaan itsepuolustusta ja järkevää tekniikkaa ja ei akrobatiaa tai pelkkää kilpatekniikkaa vaan aseita ja malleja joka tilanteeseen.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Julman näköinen Martina

  Gaalaan tullessa häntä haastateltiin . Tavallaan.... tavallaan... tavallaan. Koko ajan hoki tavallaan sanaa. Mekko oli kaunis mutta Mara ei oikein on
  55
  688
 2. Miksi ihailet häntä?

  Onko jotenkin erityinen?
  Ikävä
  66
  666
 3. Nykäsen Pialta pääsi itku

  Nykäsen leski itkee, kun gäntä ei kutsuttu vastaanottamaan Matti Nykäselle Urheilugaalassa myönnettyä palkintoa urheilun Hall of Fameen pääsystä. Palk
  36
  602