Kuinka synkkä onkaan katolisen kirkon historia?

Alkaenmistä

Nyt puhutaan katolisten pappien tekemistä seksuaalirikoksista lapsia kohtaan 50-luvulta alkaen. Mutta mutta... Alkoivatko teot todella 50-luvulla vai 20-luvulla vai satoja vuosia aikaisemmin? Kuinka synkkä onkaan katolisen kirkon historia kaikessa prameudessaan?

36

1536

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • synkkää.historiaa

      Antiikin aikana katsottiin, että isännällä oli rajoittamaton seksuaalinen oikeus palvelusväkeensä ja näiden lapsiin. Opettajalla katsottiin olevan seksuaalinen oikeus oppilaisiinsa nähden. Lapsiseksiä ei pyritty edes salaamaan.

      Kristinuskon tullessa lapsiseksi, pedofilia, ja oppilasseksi, pederastia, tulivat periaatteessa kielletyiksi, mutta käytännön pysyvän noudattamisen teki mahdolliseksi kirkon ehdoton synninpäästö ja kirkon usko, että Kristuksen edustamana se on täydellisesti maallisen lain yläpuolella.

      Ei ole mitään evidenssiä, että käytännössä olisi ollut katkosta kirkon koko histoian aikana.

    • ei.uskonnonvapautta

      Myöskin pimeä keskiaika oli karmeaa aikaa, jota kesti 1260 vuotta.

    • PasiToivonen

      Saako protestantti tappaa ja raiskata?

      • Alkaenmistä

        Tietänet itse vastauksen....


    • PasiToivonen

      Nykyään ehkä ei mutta ei tarvitse mennä historiassa kauan taaksepäin kun se oli sallittua.

      • lek

        Tarkoit varmaa että Rooman katolisella kirkolla oli lupa, koska he olivat ylempänä kuin poliisit ja oikeuslaitokset jopa ylempänä kuin euroopan kuninkaat.


      • lek kirjoitti:

        Tarkoit varmaa että Rooman katolisella kirkolla oli lupa, koska he olivat ylempänä kuin poliisit ja oikeuslaitokset jopa ylempänä kuin euroopan kuninkaat.

        Siltähän se näyttää

        DW: Ex-Pope Benedict XVI admits false statement during abuse probe testimony

        https://m.youtube.com/watch?v=7EGBC9kx46Y

        Ilmeisesti ex-paavi ei muistanut käskyä nro 8.


    • näitä.riittää

      Ja taas näitä uutisia. Ilta-Sanomat 12.9. Saksan katoliset papit hyväksikäyttäneet tuhansia lapsia. Todisteita tuhottiin ja väärennettiin.

      • AIVAN.HIRVEÄTÄ

        Myös Ylen uutiset kertoivat tästä. KAMALAAA.


      • näin.aina.ymmärtänyt

        Uutisia lehdestä. Saksan katolinen kirkko pyysi anteeksi seksuaalista hyväksi käyttöä.

        Eikö jokaisen joka on väärin tehnyt tule itse pyytää tekosiaan anteeksi ?


    • markku.lievonen

      Kumpa kyse olisikin vain historiasta. Todellisuus on karmivaa ajatella. Tätä samaa tapahtuu myös tänä aikana. Se vain myönnetään,- mikä tulee valoon / julki.

      Aivan sama mielikuva kuin koulukiusaamisessa. Rehtorit kirkkain silmin kertovat; "Ei meidän kouussa ole ja esiinny kiusaamista". Ei esiinny rehtorin mielestä, koska on sokea ja jos ei ole sokea, niin jopa peittelee , ettei maine pilaantuisi.

      Ajatellen katolista kirkkoa. Vasta sitten katolinen kirkko / uskonnollinen puolue alkaa pääsemään eroon tästä synistä kun pyytää ulkopuolista apua oppinsa kieroutuneeisuudesta ja terapian kautta hoitamaan ihmisiä.
      Oppihan tässä on johtanut ja vahvistanut kieroutuneeseen seksuaalisuuden tekoihin. Kieroutuneeseen seksuaalisuuteen.

    • markku.lievonen

      Havainnoikaapa katolisen kirkon jäsenien kuin myös kirkon johdossa olevien ihmisten käyttäytymistä. Vaikenevat kuin muuri eli ei ole edes valmiutta ja motovaatiota käsitellä asiaa. Odotetaan vain asioiden hautaantumista ja seuraavat sukupolvet taas saavat ihmetellä tämän päivän tekoja.
      Juuri katolilaisen ihmisen reagoimattomuus kertoo ja ilmentää synkääkin synkempää tilaa / kieltä.

      • pohdintaa

        "Havainnoikaapa katolisen kirkon jäsenien kuin myös kirkon johdossa olevien ihmisten käyttäytymistä. Vaikenevat kuin muuri eli ei ole edes valmiutta ja motovaatiota käsitellä asiaa. "

        Tämä ihmetyttää minuakin. Katolilaiset eivät ilmaise ainakaan ulospäin minkäänlaisia tunteita ja empatiaa uhreja kohtaan, eivät suostu keskustelemaan asiasta tms. Miksi? Hämmentävää mielestäni. Liian ylpeitä myöntämään tosiasiat muiden edessä?


    • Kun näitä uutisia lukee alkaa väkisinkin ajatella, että Katolinen kirkko on vain yksi suuri pedofiilirinki, sen toiminnan tarkoitus on pedofilian harjoittaminen ja pedofiilien suojelu.

    • lek

      Historia todistaa että Katolisen kirkon toimesta tuhannen kahdensadan kuudenkymmenen vuoden sisällä on tapettu 50 miljoonaa ihmistä ja toisen maailmansodan aikaan Paavi oli Hitlerin ystävä ja puhdistivat yksimielisesti Eurooppaa. Raamattu sanoo että Paavi on antkristus ja peto ja sen todisti myös Martti Lutter. Virsi ja Psalttari kirjassa joita on julkaistu 100-1800 luvulla, siellä on virsiä antikristuksesta, virret 240-242, tässä muutama kohta niistä joita laulettiin Suomen kirkoissa vuosisatoja.Se peto itsens istutti Jeesuksen kirkkoon pyhään , oikean Jumalan unhotti itsens teetti sijaan, hän paimenet hukuttaa käski kuin lampaita laitumelta toit ja vallan saada aikoi kaiken lauman keskel. Syntymät on se ihminen viel joka juonet kaikki kirjoittaa taitaa joit joukkonsa kanssa paavi on ajatellut pettää joka maan paikkaa ,monel muodoil säätyin seuroil kardinaalien kavalil juonil, munkkein menoil nunnain eloil, jesuittain jumalattomil juonil. Mä rukoilen sua Jesus Krist päästä meit pahan paavin orjuus kuin on se antikristus vissist.

      • historiaa.lukenut

        Tosi petomaista, petollista touhua.


    • PasiToivonen

      Martti Luther tapatti 100 000 talonpoikaa.

      Historia todistaa että Luterilainen kirkko tappoi puoli miljoonaa suomalaista 500 vuoden aikana.

    • PasiToivonen

      >>Tarkoit varmaa että Rooman katolisella kirkolla oli lupa, koska he olivat ylempänä kuin poliisit ja oikeuslaitokset jopa ylempänä kuin euroopan kuninkaat.>>

      En tarkoita. Ja tiedät sen itsekin, idiootti.

      Jos USA:ssa poliisi tappaa mustan syyttömän, hän voi selvitä ilman rangaistusta.

    • PasiToivonen

      >>Paavi oli Hitlerin ystävä ja puhdistivat yksimielisesti Eurooppaa.>>

      Roosevelt (episkopaali) oli Stalinin ystävä.

      Nixon (kveekari) oli Maon ystävä.

      • surkeuden.surkeus

        Taidat olla ns. kuumakalle. Muut katoliset häpeävät kirkon kamaluuksia ja ovat häipyneet palstalta, mutta sinä urhea uskonsoturi vielä häpäiset kirkkoa yksinkertaisuuksillasi. Kukamikä oikein olet?


      • muut.häpeävät
        surkeuden.surkeus kirjoitti:

        Taidat olla ns. kuumakalle. Muut katoliset häpeävät kirkon kamaluuksia ja ovat häipyneet palstalta, mutta sinä urhea uskonsoturi vielä häpäiset kirkkoa yksinkertaisuuksillasi. Kukamikä oikein olet?

        Hyvä näkemys !


    • PasiToivonen
    • vale.kristittyjä

      Kuinka synkkä onkaan katolisen kirkon historia ? Tämä kyllä ihmetyttää heidänhän olisi pitänyt olla Uudenliiton kristittyjä, ja esimerkkinä kaikille muille pienemmille piireille.

      • näitäriittää

        Ja taas pedofiilit esillä maanantaina A-Studiossa. Kyllä on ruvennut ihmetyttämään nämä touhut.


    • PasiToivonen

      Onko Luterilaisen kirkon historia sen parempi?

      Tai baptistien historia?

    • katolinen_rouva

      Katolisen kirkon historia ei ole OLLENKAAN synkkä eivätkä sitä määritä muutamat "mädät omenat", vaan ennen kaikkea lukemattomat pyhät ja autuaat, joita kirkossa on aina ollut, on ja tulee aina olemaan.

      Tunnetusti protestanttisissa lahkoissa, kellariseurakunnissa ja ääriliikkeissä, joita hädin tuskin tunnistaa edes kristillisiksi, mitään pyhyyttä ei ole koskaan ollutkaan, ei ole eikä tule olemaankaan. Eläväthän nämä jatkuvassa synnissä Pyhää Henkeä vastaan.

      • ihmettelentätä

        Ihmettelen tuota pedofiilian puolustelua. Ovatko roomalaiskatolilaiset tosiaan liian ylpeitä tunnustamaan kirkkonsa tilan?


      • historiaa.lukenut

        Historia on todellakin synkkääkin synkempi. Oikein puistattaa !


    • Anonyymi

      nostetaan.

    • Anonyymi

      Kohta 900,000 COVID-19 tautiin kuollutta protestanttisessa Yhdysvalloissa. Hyvin menee.

    • Anonyymi

      Jumalan Valtakunnassa 894,880 COVID-kuolemaa, todennäköisesti enemmän koska Florida on lopettanut tilastojen julkaisemisen. 😁😎😎😁🤓😎

    • Anonyymi

      Katolisella kirkolla on pedofilian lisäksi muitakin syntejä omalla tunnollaan.

      Toisen maailmansodan jälkeen katolinen kirkko oli eräs oleellinen osa "rottalinjaa" (Rat lines), jonka kautta natsirikollisia Saksasta ja muista Euroopan maista (myös Suomesta!) autettiin pakoon lähinn' Etelä-Amerikan maihin.

      Niin ikään sodan jälkeen vielä ihan viime aikoihin asti katollinen kirkko on ollut osa lapsikauppaa, jossa katolisen kirkon ylläpitämistä synnytyssairaaloista kaapattiin vastasyntyneitä lapsia ja myytiin hyvään hintaan tarvitseville. Äideille sanottiin, että lapsi oli kuollut synnytyksessä.

      Pääasiassa noin tapahtui köyhille vanhemmille, joiden ei arveltu osaavan perätä oikeuksiaan. Erikoisesti sellaista tapahtui kommunistien tai sellaisiksi epäiltyjen lapsille. "Hyvä työ" oli se, että kun tälläinen lapsi sitten annettin rikkaille porvarisperheille, säästyi taas yksi sielu kommunismilta.

    • Jumalan Valtakunnassa 1,001,175 COVID-kuolemaa.
      😁😎😎😁🤓😎

    • Ennen paavia oli Mooses jihadjoukkoineen ja paavin jälkeen Isis.
      Voimme kysyä oikeastaan "kuinka synkkä onkaan maailma", koska katolinen kirkko ei ole mikään poikkeus.
      Kirkon seksuaalirikokset tulevat helpommin esiin kuin muualla tehdyt ja kirkko on vain osa tätä pedofiilista ja naisia (nunnia) hyväksikäyttävää maailmaa.

      • Anonyymi

        Synkkää luettavaa uskovaisten touhuilut.


    • Anonyymi

      "kuinka synkää katolilaisuus historia,

      vielä synkempää on Alkuseurakunnan aikaan, KAIKKI opetuslapset kuoli väkivaltaisen kuoleman, vain yksi säästyi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      60
      5957
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      24
      3764
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      230
      2053
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1810
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1256
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1249
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      298
      1049
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      990
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      919
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      868
    Aihe