Ateismi on uskoa olemattoman olemassaoloon

Olen usein kirjoittanut ateistisesta tieteestä, mutta jos halutaan mennä totuudessa vielä syvemmälle, niin ateismi ei sisällä minkäänlaista tiedettä.

Nimittäin jos Jumalaa ei ole olemassa, kuten ateistit väittävät, niin silloin ei ole olemassa maailmankaikkeuden luojaa ja siitä johtuen ei myöskään maailmankaikkeutta voi olla olemassa, eikä mitään sellaista, mikä kuuluu maailmankaikkeuteen.

Silloin ei olisi olemassa mitään tiedettä, ei mitään ateistien käyttämiä käsitteitä, kuten joulupukkia, mielikuvitusolentoja, elämää, kuolemaa, moraalia eikä mitään tietoisuutta

Ateismiin ei silloin voisi kuulua edes ateismia itseäänkään eikä ateisteja, koska ei olisi olemassa mitään olemassaoloakaan.

Puhuipa siis ateisti mistä tahansa yllä mainituista asioista, hän puhuu sitä, mikä ei voi sisältyä ateismiin, jos ateismi pitäisi paikkansa. Hänen puheensa on sten ristiriidassa hänen oman maailmankatsomuksensa ja oman olemassaolonsa kanssa. Näin ateisti ja ateismi syövät itse itsensä.

Ateismi on olemattomuutta ja ateisti on henkilö, joka uskottelee olemattoman olevan olemassa.

36

513

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nousee hymy huulille fundamentalistikristityn syyttäessä toisia uskomisesta olemattomaan! :D

      • egorghbj

        Joo, harvoin uskis paljastaa absoluuttisen tyhmyytensä ihan noin auliisti.


    • Eikiitosjeesus

      Eli samalla sairaalla logiikalla paskaakaan tai lunta ei voi olla, jos ei ole sille luojaa.
      Olemassaoloon, niin fyysisen kuin psyykkisenkään, ei katsos välttämättä kuulu harhaisuus, kuvitelma jostain jumalasta.

      • Pitääpä jättää tulevana talvena lumet luomatta. Ei sitten ole ongelmaa sen lumen kanssa...


    • klkh

      Uskovainen siinnä kiemurtelee kuin mato koukussa kun ei usko juttujaan tai jumalaan aikuisten oikeasti itsekään.

    • TheRealJ

      Olipa taas hämärää logiikkaa. Samalla kaavalla voidaan todistaa alkuräjähdys. Ilman alkuräjähdystä ei olisi voinut syntyä maailmankaikkeutta, eikä myöskään mitään, mikä kuuluu maailmankaikkeuteen.

      Silloin ei myöskään olisi olemassa kristittyjä, eikä mitään kristittyjen mielikuvitusolentoja.

      Kristityt ovat henkilöitä, jotka olemassaolollaan todistavat alkuräjähdyksen !

      • "Olipa taas hämärää logiikkaa. Samalla kaavalla voidaan todistaa alkuräjähdys. Ilman alkuräjähdystä ei olisi voinut syntyä maailmankaikkeutta, eikä myöskään mitään, mikä kuuluu maailmankaikkeuteen"

        Alkuräjähdystä ei voisi tapahtua ellei sitä ennen olisi jo olemassa maailmankaikkeus, jossa alkuräjähdys. tapahtuu.


      • Voi Marxu ressukka, nyt kirjoitat asioista, joihin kapasiteettisi ei riitä alkuunkaan. Fysiikan saralla teet vain itsestäsi naurettavan.


    • Ei Feuerbach väittänyt etteikö Jumalaa voi olla olemassa. Hän vain väitti, että koska kädet ristissä rukoilemalla ei mitään tule valmiiksi eikä mitään saada aikaan niin omin käsin tehty työ pitää nostaa kunniaan. Ateismi on johtanut siihen, että kaikki ovat saaneet oikeuden elämään eikä mitään uhrikäytäntöjä entisiä ole ollut.
      Ennen uhrattiin sodissa, nälkään ja köyhyyteen sekä ruttotauteihin sellaiset, joista tahdottiin päästä eroon. Ateismi sai aikaan sen kunnioituksen työn tekijöitä kohtaan, että ketään ei tahdottu enää uhrata, vaan jopa vammaisia alettiin hoitamaan hoitokodeissa.
      Jumala esitti tähän oman vastalauseensa ja lähetti Profeetta Hesekielin kirjan teräväksi hiotun teurastajan miekan eli Aadolf Hitlerin, jota nykyisin edustaa islamin Isis järjestö. Jumalan mies Hitler tuhosi kaikki mielenvikaiset, vammaiset, juutalaiset yms. jotka vain löysi.
      Kyllä itse katson, että sosialismin ideologia on melko terveellä pohjalla. On vain sääli että se ei voi päästä ennemistön opiksi koska suuri osa maapallon asukkaista on paviaaneja, kärpäsiä, mehiläisiä ja muita Jumalan herättämiä vihulaislaumoja, jotka vastustavat ateismin ja sosialismin saavutuksia.

      • "Ei Feuerbach väittänyt etteikö Jumalaa voi olla olemassa. Hän vain väitti, että koska kädet ristissä rukoilemalla ei mitään tule valmiiksi eikä mitään saada aikaan niin omin käsin tehty työ pitää nostaa kunniaan. Ateismi on johtanut siihen, että kaikki ovat saaneet oikeuden elämään eikä mitään uhrikäytäntöjä entisiä ole ollut. "

        Ateismi ei ole saanut aikaan elämää eikä mitään oikeutta, koska jos ateismi olisi totta niin silloin ei olisi maailmankaikkeuden luojaa ja siitä johtuen ei maailmankaikkeutta eikä elämää eikä olemassaoloa eikä ateismia itseäänkään.


      • Ensimmäinen lause oikein!


    • >>>, niin ateismi ei sisällä minkäänlaista tiedettä.<<< Mark5
      Harvinaista, olemme samaa mieltä. Ateisi ei usko minkäänlaisen jumalan olemassaoloon.
      Ehkä sitä ei ole vielä Sinulle kerrottu. Kiitämme E......

      • "Ateisi ei usko minkäänlaisen jumalan olemassaoloon.
        Ehkä sitä ei ole vielä Sinulle kerrottu. Kiitämme E......"

        Eihän se voi uskoa, koska jos ateismi pitäisi paikkansa, ei oli ateisteja olemassakaan, kuten ei mitään muutakaan.


      • Mark5 kirjoitti:

        "Ateisi ei usko minkäänlaisen jumalan olemassaoloon.
        Ehkä sitä ei ole vielä Sinulle kerrottu. Kiitämme E......"

        Eihän se voi uskoa, koska jos ateismi pitäisi paikkansa, ei oli ateisteja olemassakaan, kuten ei mitään muutakaan.

        Selvitä itsellesi mikä on ero kun puhutaan uskosta ja uskonnosta.


      • Mark5

        "Selvitä itsellesi mikä on ero kun puhutaan uskosta ja uskonnosta. 2

        Usko Raamatullisena käsitteenä, tarkoittaa uskoa Jumalan olemassaoloon. Uskonnot puolestaan ovat ihmisten perustamia tapoja, joilla ihminen yrittää palvella ja lähestyä Jumalaa. Jumala ei siis ole perustanut uskontoja.

        Koska kuitenkin ihmiset yleisesti puhuvat uskonnoista tarkoittaessaan uskoa,, uskovatkin käyttävät uskonto-nimitystä keskustellessaan ei-uskovien kanssa, jotta keskustelu ei menisi liian vaikeatajuiseksi.


      • Voi hyvä tavaton. Uskonto voi olla joko teistinen tai ateistinen.


      • Voi hyvä tavaton. Uskonto voi olla joko teistinen tai ateistinen.


      • Mark5 kirjoitti:

        "Ateisi ei usko minkäänlaisen jumalan olemassaoloon.
        Ehkä sitä ei ole vielä Sinulle kerrottu. Kiitämme E......"

        Eihän se voi uskoa, koska jos ateismi pitäisi paikkansa, ei oli ateisteja olemassakaan, kuten ei mitään muutakaan.

        Jos "Luojaa" ei ole olemassa, niin silloin ei ole tarvetta minkään luojan olemassaoloon jotta maailma olisi olemassa. Tässä kohtaa sinulle tuli päättelyvirhe, mahdollisesti tahallaan?


    • huh.huh

      Onneksi Markin autonominen hermosto toimii muusta ajateluprosessista huolimatta. Ilman sitä Mark olisi jo kuollut.

      • "Onneksi Markin autonominen hermosto toimii muusta ajateluprosessista huolimatta. Ilman sitä Mark olisi jo kuollut."

        ateismista käsin ei voida ottaa kantaa minkään hermoston toimintaan, koska jos ateismi pitäisi paikkansa ei olisi maailmankaikkeutta eikä mitään hermostoa eikä ateismia itseäänkään.


      • Mark5 kirjoitti:

        "Onneksi Markin autonominen hermosto toimii muusta ajateluprosessista huolimatta. Ilman sitä Mark olisi jo kuollut."

        ateismista käsin ei voida ottaa kantaa minkään hermoston toimintaan, koska jos ateismi pitäisi paikkansa ei olisi maailmankaikkeutta eikä mitään hermostoa eikä ateismia itseäänkään.

        Ateismi ei ota kantaa maailmaankaikkeuden, vaan jumaluuksien olemassaoloon.

        Jos jumaluuksia ei ole olemassa mutta maailmankaikkeus on, voi tästä päätellä ettei jumaluudet ole välttämättömiä minkään asian olemassaololle.


      • Oudoksuva kirjoitti:

        Ateismi ei ota kantaa maailmaankaikkeuden, vaan jumaluuksien olemassaoloon.

        Jos jumaluuksia ei ole olemassa mutta maailmankaikkeus on, voi tästä päätellä ettei jumaluudet ole välttämättömiä minkään asian olemassaololle.

        ”...ettei jumaluudet ole välttämättömiä minkään asian olemassaololle.”

        Mark5 kohdalla ainoa syy jumalien olemassaololle on se, että Mark5 uskoo niihin. Mark5 tarvitsee jumalia. Tai Jumalaa, jos nyt haluaa saivarrella.


    • ateisti

      Mitä uskovalta puuttuu? Täyttääkö usko jonkin uskovan tarpeen? Miksi uskova uskoo siihen jumalaan tai niihin jumaliin joiden olemassaoloon uskoo?

      Uskovan elämä on vaikeaa. Uskova tarvitsee turvaa. Uskova muistaa kuinka elämä oli helppoa silloin, kun oli lapsi. Isi ja äiti tuli aina apuun, kun vähän itkeä tirautti. Aina sai jotain, kun pyysi äidiltä tai isiltä. Jos ei saanut, niin isi tai äiti oli tuhma. Silloin auttoi, kun huusi kovempaa. Aina sekään ei auttanut. Piti uskoa, että isi ja äiti tietää paremmin mitä lapsi tarvitsee.

      Aikustuttua elämä ei ollut enää niin helppoa. Silloin avuksi tulee Taivaan Isä. Tai niin ainakin voi kuvitella. Aina Taivaan Isä ei auta vaikka kuinka kovasti huutaa. Silloin voi uskoa, että Taivaan Isä tietää paremmin. Taivaan Isä on isin ja äidin korvike.

      Miksi uskova uskoo? Hän uskoo, koska haluaa uskoa.

      • "Miksi uskova uskoo? Hän uskoo, koska haluaa uskoa."

        Jos sinä näet leivän, uskot että leipuri on olemassa. Jos näet kuvapatsaan, uskot, että kuvanveistäjä on olemassa. Jos näet taidemaalauksen, uskot, että taiteilija on olemassa. Jos näet maailman, uskot, että maailman luoja, Jumala, on olemassa. Näin yksinkertaista se on.


      • Olet tosiaan yksinkertainen. Kuka loi leipurin? Kuka loi kuvanveistäjän? Jne.


    • ihmettelenvaan

      Uskova uskoo oman mielensä luomaan jumalaaan. joka ei ole muualla kuin uskovan pääkopassa. Uskovan todellisuus ei ole tätä reaalimaailman todellisuutta, jota ateisti elää ,joten emme paini edes samassa sarjassa.

      • "Uskova uskoo oman mielensä luomaan jumalaaan. joka ei ole muualla kuin uskovan pääkopassa. Uskovan todellisuus ei ole tätä reaalimaailman todellisuutta, jota ateisti elää ,joten emme paini edes samassa sarjassa."

        Väite kuuluu samaan luokkaan, kuin että leipä on itse luonut leipurin, kuvapatsas on itse luonut kuvanveistäjän, taideteos on itse luonut taiteilijan, kirja on itse luonut kirjailijan tai lapset ovat luoneet vanhempansa.


      • ihmettelenvaan

        Kuulehan Mark, juna on jo mennyt etkä ehtinyt siihen. Huono vertaus. Leipä ei ole inhimillinen, eikä myöskään taideteos, ja kyllä kaikille on varmaan päivänselvää missä järjestyksessä lapsia tehdään. Mutta ihminen ajattelee. hänellä on mielikuvitusta, joka vie ihmisen joskus valitettavan harhaisille teille.


    • räyhräyh2

      Nyt sinä Mark5 et kyllä ole ansainnut minulta virtuaalista rapsutusta! Hyi, tuhma poika! Olet kirjoittanut asian, joka oikeasti pitää paikkansa: "niin ateismi ei sisällä minkäänlaista tiedettä" Ei sisälläkään! Sinulla lipsuu nyt Mark! Yritä skarpata!

    • Mark.luuvitonen

      "...jos Jumalaa ei ole olemassa... niin silloin ei ole olemassa maailmankaikkeuden luojaa..."

      Maailmankaikkeus näyttää silti olevan olemassa, vaikka ns. luoja on pelkkä uskovaisten väite ja täysin olemattomissa. Ilman ihmisen mielikuvitusta ns. luoja ei olisi olemassa edes väitteissäsi. Maailmankaikkeus on erinomaisesti esillä, mutta ns. luoja ei mitenkään muuten kuin typeränä väitteenäsi.

    • mietipätätä

      Koska Raamattu on niin monessa kohtaa väärässä, ei voi Raamatun ilmoitus olla totta. Siten Raamatun Jumalaa ei voi olla olemassa.

    • Diopterius

      Tietoisku:
      Ateismi on nykykäsitteistössä vain jumaluskon puuttumista.
      Ateismin vastapari on teismi. Teismi on uskoa yhteen tai useampaan jumalaan.
      Meidän yhteiskunnassamme suurin osa teisteistä on kristittyjä. Kristittyjen uskomia jumalia ovat Jumala niminen jumala, Jeesus, Pyhä henki, näiden kolmen edellisen jumalan kokonaisuus, Saatana, useita pyhimyksiä ja lisäksi kristinuskossa esiintyy erilaisia henkiolentoja kuten riivaaja nimiset henkiolennot.
      Ateisti tuntee uskon vähyyttä näihin kristillisyydessä esiintyviin jumaliin aivan kuten myös muiden uskontojen jumaliin.

    • AteistiVaan

      ”Ateismi on uskoa olemattoman olemassaoloon.”

      Tuo lause on paradoksaalinen. Ei kukaan usko olemattomana pitämänsä asian olemassaoloon. Voit korvata ateisti sanan teistillä ja silloin lauseestasi tulee ymmärrettävä.

    • Tämä maailmankaikkeus ei ole niin yksinkertainen kuin ihmiset ajattelevat, helppoahan on ajatella että sen on luonut joku. Todellisuudessa juttu on niin että niin kauan kun emme tiedä edes kaikkea omasta planeetasta niin miten kummas voimme sitten tietää kaiken alusta? Niin ateismit eivät mun mielestä ole ihan puupäitä... Vaan ateismi tarkoittaa juuri oman katsomuksen rakentamista ja että menet sen perusteella mitä vähän joka paikasta opit kun taas kristityt olettavat kaiken olevan yhdessä kirjassa. Todellisuudessa kun pitää panna vaa-alle keskiverto ateisti ja kristitty, niin kyllä se vaaka kallistuu ateistin puolelle koska ateistit eivät tarvitse kirjaa selittääkseen elämän tapahtumiin syyt vaan päättelee ne syyt itse ja joskus vähän luovuuttakin käyttää.

    • gianguios

      Ateismi on alkeellisin uskomus mitä maa päällään kantaa. Se ei tee ihmisistä
      huonompia, mutta jos lähdetään idän uskonnoista rakentamaan todellisuutta
      niinkuin se pitää tehdä, siellä se suurin viisaus asuu ja sieltä se kumpuaa.
      Ateismi uppoaa kuin meren neito sirkuksessa.
      https://www.youtube.com/user/LifeBlissFoundation

      • jooei

        "mutta jos lähdetään idän uskonnoista rakentamaan todellisuutta"

        Ei lähdetä rakentamaan mielikuvitusasioista todellisuutta :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1260
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1056
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      797
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      750
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      661
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      648
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe