Verkkojättiläisten kamppailu idästä ja lännestä

Maailman suurimmat ottelevat paikasta kuluttajien kukkaroissa – kiinalainen verkkokauppa Alibaba on jättiläinen, kuten myös amerikkalainen alan uranuurtaja – kirjakaupasta lähteneenä – Amazon, jonka tasearvo käväisi yli biljoonassa dollarissa, ollen vajaa 800 miljardia euroa. Alibaban tasearvoa on vaikea määritellä todellisuudessa, se ollen kuitenkin volyymiltaan maailman suurin.

Alibaba on kiinalainen uranuurtaja, jonka omistajan sanotaan olevan maailman rikkain – alussaan herra Jack Ma ei onnistunut katukauppakokeiluissaan, ”lähes kaikki epäonnistuivat”, mutta sitten jokin yhdisti kaikki kohdalleen ja loppu onkin historiaa.

Toimitusjohtaja Jack Ma tekee läheistä yhteistyötä Kiinan Keskushallinnon kanssa, ollen markkinatalousyritystoiminnan protoresepti, kokeilukenttä kuin huomisen kaupallislogistiikan ennustaja Kiinassa.

Kiinassa on salainen tutkimus- ja päätösesittäjäkomitea, jonka arviointiaikajana on 100 vuotta … Alibaballa on sinne suuri vaikutus --- Alibaba kaikkinensa on läheisessä yhteydessä kolmen kokonaisuuteen: Baidu, WeChat ja China Mobile [EKSTRA 1] ...


Amazon

Helsingin Sanomat kertoi 1000 miljardin ylityksestä – pörssiarvona ---
Verkkokauppa Amazon nousi yli biljoonan dollarin arvoiseksi toisena amerikkalaisyhtiönä Applen jälkeen
~ https://www.hs.fi/talous/art-2000005815580.html – HS-toimittaja

Lukijakommentti Ilkka Luoma – 4.9.2018 - 21:33
Tasearvo kertoo vain odotukset ja aikajanallinen kurssikäyrä kehityksen ja/ tai odotuksen suunnan. Tuolla "biljoonalla" ei ole mitään tekemistä reaaliarvon kanssa, siis siitä käteisen määrästä mikä lohkeaisi, jos kaikki osakkeet myydään nyt ja heti. Verkkokauppamaailman suurin uutinen oli kun maailman suurin verkkokauppa alibaba käy neuvotteluja venäläisen VKontakten [1 kanssa!


Alibaba [EKSTRA 2]

Helsingin Sanomat kirjoitti monille yllättävästä Alibaban yhteistyömahdollisuudesta venäläisen Vkontakten kanssa ---
FT: Alibaba perustamassa verkkokauppayhtiötä VKontakten omistajan kanssa
~ https://www.hs.fi/talous/art-2000005813213.html - HS-toimittaja

Lukijakommentti Ilkka Luoma 2.9.2018 - 20:27
Seuraavana yllätyksenä voi tulla Koillisväylä [2, Arktinen neuvosto [3 ja Kiinan jäsenyyshakemus [3 siihen. Ehkä Liinahamarin satama ja raideyhteys Jäämeren rataan [4, tai jos emme ymmärrä, niin kiinalainen tavaravirta soljuu Murmanskiin, välivarastoituu lähelle Pietaria* ja levittäytyy sieltä muualle Venäjälle ja Eurooppaan.


Maailmalla on meneillään muutoinkin idän ja lännen kamppailu [5 maapallomme raaka-aine- ja energiavaroista – unohtamatta puhdasta nopeassa kierrossa olevaa vettä

Yhdysvallat on ollut ja on vielä jonkin aikaa maailmanpoliisi [6 – ollen aktiivisin sotija, ja aina kaukana omilta rajoiltaan. Nytkin on käynnissä Vietnamiakin pidempi sota kaukana Venäjän ja Kiinan vieressä – Afganistanissa, jossa me suomalaiset olemme jo sodan ja konfliktin osapuoli (evp. Kenraali Gustav Hägglund ja UPI-asiantuntija Charly Salonius-Pasternak).

Kiina seurailee viereltä hiljaa, mutta tarkkaavaisesti –

… viritellen itselleen sopien yhteistoimintaa maailman suurimman raaka-ainevaraston Venäjän kanssa – unohtamatta juoksevaa vettä. Nyt pääotsikon mukaan verkkokaupan suurin Alibaba suunnittelee yhteistoimintaa venäläisen Vkontakten kanssa –
Kiinassahan eivät suurelle yleisölle toimi amerikkalaiset alustat: Facebook, Twitter eikä Google – tosin Google on taipumassa yhden maailman suurimpien sisämarkkinoiden edessä – tehden ehkä Googlesta niin sanotun ”kiina-version” (?)

Verkkokaupat ovat esikulkija myös rahanliikkeissä – ne voivat olla huomisen pankkeja – suoralainoituksen välittäjiä (ns. fellow finance) – joukkorahoitusalustoja kuin sellaistenkin palveluiden järjestelijöitä, joista emme tänään ”haista vielä hajun oirettakaan” - Radikaalia kehitystä on tapahtumassa – esimerkiksi käynee aiheen ulkopuolelta autonominen autoilu – kts. Volvo [7, joka on muuten kiinalaisomistuksessa.


Money talks – tai kuluttajamassat ratkaisevat

Kiinan väkilukusuhde on enemmän kuin EU ja US yhteensä, joiden suhdeluku on ~0,85/7,8, kun taas Kiinan on vastaava on ~1,4/7,8 – Jos katsomme ”lännenmiehen vastaleiriä” - BRICS-valtioita, niin niiden väkilukusuhde edustaa jo lähes puolta koko Maapallon ihmispopulaatiosta, varsinkin, jos Turkki, Indonesia, Filippiinit, Iran ja Meksiko liittyvät mukaan!


Jatkuu

8

72

  Vastaukset

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mielipiteitä amk pääsykokeesta?

   Itselle englanti ja eettiset taidot oli vaikeimpia... Jäikö teillä paljon vastaamatta kysymyksiin? Minulla joka osiossa jäi johonkin vastaamatta.
   Pääsykokeet
   179
   6621
  2. No niin....Tiemaksut sitten tulee.

   Jopa 1000€ lisää kuluja autoilijalle. Näin se Suomi varmaan yrittää ylöspäin mutta muistaa pitäisi että se raha on taas pois muusta kulutuksesta.Jälle
   Maailman menoa
   189
   4968
  3. Kulmuni saavutti puolueen luottamuksen

   Juuri kun Kulmuni on saavuttanut täyden luottamuksen Keskustapuoleen todellisilta johtajilta hän ilmoittaa 5 minuutin kuluttua erostaan ministerin pes
   Suomen Keskusta
   147
   4345
  4. Senaatintorilla 10.000 mielenosoittajaa. Koronasta viis

   Senaatintorilla hirmuinen Black livers matter miekkari menossa. https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006528841.html
   Maailman menoa
   285
   3521
  5. Henkirikos

   Tietoa kenelläkään viime yön puukotuksesta..?
   Jämsä
   27
   3174