Trumpmedia käy sotaa perinnemediaa vastaan

US-presidentti Donald Trump on tullut tunnetuksi kansalaismedian suorakanavan prototyyppinä, julkistellen herkästi ja nopeasti (joskus ehkä ajattelematta syvällisemmin) omia suoratwiittejään asiasta jos toisesta, mikä kaihertaa Valkoisen talon isäntää, näin syntyi Trumpmedia [1 ---

Nyt perinnemedia neljäntenä valtiomahtina on käynyt vastahyökkäykseen ”trumpmaniana ja -fobiana” ja itseään laatumediaksi tituleeraava The New York Times julkaisee poikkeuksellisesti nimettömän jutun, jonka alkuperähenkilön lehti kertoo varmasti tietävän. Tietääkö vai ei todellisen kirjoittajan, on jo toinen juttu, mutta herää ajatus perinnemedian vastaiskusta - …

… ”Anti-trump trolling manipulation” -teemalla. Mitta oli toimituksessa tullut täyteen ja oli käytävä vastahyökkäykseen, jota Suomessa valtakunnan ykkösmedia Helsingin Sanomat rummuttaa nyt urakalla [2 – näin osallistuen kaikkien salaliittoteoreetikkojen mieliksi tähän mediasotkuun, jossa käydään sotaa lukijoiden sieluista, joista useimmat eivät lööppiä pidemmälle juttuja lue ---


[2 ”Olen osa vastarintaliikettä Trumpin hallinnossa” – HS julkaisee kokonaisuudessaan The New York Times' ssa ilmestyneen kirjoituksen, jossa korkea virkamies kertoo Valkoisen talon tapahtumista

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005818097.html – HS-toimittajana ”nimettömyys” HS-ingressin osalta

HS-ote käännöksestä: ” … Otetaan esimerkiksi ulkopolitiikka: Sekä julkisesti että yksityisesti presidentti Trump osoittaa mieltymyksensä itsevaltiaita ja diktaattoreita, kuten Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia ja Pohjois-Korean johtajaa Kim Jong-unia, kohtaan [3. Hän ei osoita lainkaan aitoa arvostusta niitä siteitä kohtaan, jotka meillä on saman mielisiin valtioihin … ” -HS-ote käännöksestä, jonka allekirjoittajana ”vanhempi virkamies”.

Ilkka Luoma kommentti: 7.9.2018 - 4:11
Uskomaton vihanpurkaus itseään laatumediaksi kutsuvalta perinne-aviisilta! Voisimme sanoa jopa "Anti-trump trolling manipulation". Päästä eroon "tavalla tai toisella" - on jo verhottu neuvo pyssyistään tunnetuille mielipuolille, historia muistaa murhatut amerikkalaispresidentit.

Julkaistu "huippuvirkamiehen" kirje lähentelee valtiopetosta, johon "laatu-aviisi" on itsensä nyt näin epäilyttävästi sotkenut.

Trumpin tavoite on liennyttää erityisesti jännitepesäkkeitä, erikseen "kirjeessä" mainittuja - ydinasesuurvalta Venäjän kanssa, ja pohjoisen korealaiset, jotka vain haluavat lopulta tehdä rauhansopimuksen sukulaistensa kanssa sekä poistaa vieraat sotavoimat niemimaaltaan [3.

Toki virheitä Trump on tehnyt, kukapa ei, mutta nyt tämän kirjeen myötä sen julkaisseen media mopedi on pahasti keulinut siitä vihasta, kun Trump on käyttänyt sananvapauttaan ja moittinut raskaaseen ja epänormaalin tapaan ylpeää mediaa.

Muistamme Trumpin sanoneen jo vaalikampanjassaan, että hän on tuleva pesemään Washingtonin byrokratisoituneen virkamieskunnan siitä keskinäisestä korruptiosta, missä se toimiaan harjoittaa.

Nyt, jos kirje on aito, tämän virkamiehistön yksi kapinoitsija on päästetty nimettömänä julkisuuteen viemään valtiota - USA' ta - sekasortoon, sillä Trumpilla on myös kannattajansa. Entä, jos nimettömällä virkamiehellä on katkeruus, kun syystä tai toisesta virkaura on katkennut tai katkaistu?

Entä jos kirje on "laatumedian" oma päätepiste ja käynnistyskehotus kapinaliikehdintään? Koetellaanko tässä lähdesuojan raja-aitoja, kun kyseessä saattaa olla sisäisesti kansallisen turvallisuuden vakava uhka?


Ja Trumpin esikunta vastaa samalla mitalla ---

Presidentti Trump hyökkäsi The New York Timesin julkaisemaa kirjoitusta vastaan: ”Onko kysymys maanpetoksesta?”

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005818319.html - -HS-Reuters.

Ilkka Luoma kommentti: 7.9.2018 - 8:32
HS "ylentää" tässä vanhemman virkamiehen (käännöksessä) johtavaksi virkamieheksi. Edellisessä jutussa Helsingin Sanomat tituleerasi tätä nimettömyyttä huippuvirkamieheksi. Onko HS-toimittajilla syvällisempää tietoa tästä nimettömyyden mysteeristä, joka saa varmaan kaikki salaliittoteoreetikot liikkeelle nimikkeellä:

"Mistä käynnistyi tämä Anti-trump trolling manipulation -ilmiö?" ... Niin tai näin, tämä voi olla myös neljännen valtiomahdin vastahyökkäys trumppistisesta kohtelusta, joka koetaan parjaamisena.

Eräs asia on jo varma, perinnemedia saa rinnalleen kansalaiskanavan suoramediana [4. Trump on tämän uuden informaatiokanavan ykkösprototyyppi! Mainittakoon, että informaatio ei ole välttämättä yhtä kuin totuudellinen tieto [5.


Nyt onkin hyvä muistaa mitä Trump lupasi vaalikampanjassaan!

Muistamme Trumpin sanoneen jo vaalikampanjassaan, että hän on tuleva pesemään Washingtonin byrokratisoituneen virkamieskunnan siitä keskinäisestä korruptiosta, missä se toimiaan harjoittaa.



Jatkuu

104

579

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pippurinakki
      • Anonyymi

        Tämähän on älykäs avaus ja tosin se vaatii kommentoijaltaan samaa tasoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämähän on älykäs avaus ja tosin se vaatii kommentoijaltaan samaa tasoa.

        Nyt todellisuus paljastuu!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämähän on älykäs avaus ja tosin se vaatii kommentoijaltaan samaa tasoa.

        USA vihastuttaa ja ihastuttaa laiskasti sekä ahkerasti

        Valtakunnallinen sanomalehti julkisti hämmästyttävän asiantuntijalausunnon su. 13.8.2006 dosentti Markku Ruotsilan vieraskynästä. Otsikointi oli häkellyttävä samankaltaisessa naiviudessaan kuin tuntoja ja mielenylemmyyttä kuvastavat Hollywood-elokuvat esim. The Patriot esikuvanaan. USA on maapallon tavaravirtojen vahtipoliisi ja valvoo itselleen suurimmat raaka-ainevirrat yksisuuntaisena markkinatalouden vapautena ja toiminnallisena ylivoimana. Ruotsilan otsikointi kolumnissaan oli "Amerikan-vastaisuus on älyllistä laiskuutta ja pelkuruutta".

        Suomessa USA vihastuttaa ja kuitenkin myös ihastuttaa. USA on vapauden tyyssija, jossa on maailman suurimmat ja valvovimmat tiedustelu-, vakoilu- ja vastavakoilujärjestöt ja -virastot. USA valvoo vapauden olemusta ja toteutumaa uhkien torjujana, kuten hyökkäyksellä Irakiin myöhemmin ilmennein olemattomin syin. Olipa Irakin Saddam USA:n hyvä ystävä ja puristelipa USA:n nykyisen puolustusministerin Rumsfieldin kättä, joka jälkeenpäin kannatti hyökkäyksen aloitusta Irakiin tunnetuin seurauksin. USA:n johdonmukaisuus on kuin kaupankäynti; maksava asiakas on etusijalla, erityisesti se, jonka tuotteista ja raaka-aineista USA on riippuvainen.

        USA on eurooppalähtöinen sekä voimistuvan orjatyövoiman jälkeläisten luvattu yrittämisen maa, jossa oikeasti taistelutahto, sinnikkyys tai tavoitteiden saavutus palkitaan kansallissankarin viitalla. USA on mallimaa tuotekehityksessä, yliopistokoulutuksessa ja asiakaspalvelussa. Sillä ei ole merkitystä onko hymy kesto-sellaista..., sillä on ainoastaan merkitystä, kuinka sinua palvellaan. Moni Euroopan maa ottaa oppia palvelun nopeudesta sekä halusta tehdä kauppaa ja ratkaista ongelmat. USA on kaksijakoinen maa; neuvottelu pöydän ääressä on tiukkaa, asiapitoista, jämäkkää ja tavoitteisiin pyrkivää, mutta tauolla kaikki on toisin ollen vitsejä, kevyttä huumoria ja tarkoituksetonta ystävällisuteliaisuutta - "kuinka voit" -tyyliin pinnallisuuksien sanahelinänä.

        USA:n politiikkaa sävyttää voima, joka juontuu armeijasta. USA ainoana asevoimana on sotinut miltei koko ajan II-maailmansodasta lukien. Vain USA:n armeija kykenee suoriutumaan minne tahansa maapallolla riittävin voimin ja taustalle jää vielä ylivoimainen ydinasearsenaali. USA:n sotilasmahdin lasku vuodessa on uskomattomat 4000 miljardia US-dollaria (v. 2004), esim. Englanti toiseksi suurimpana yltää "vain" 685 miljardiin (Venäjän ja Kiinan todellisia lukuja on vaikeaa arvioida). Suomen valtion vuosibudjetti on noin 50 miljardia US-dollaria. Voimme tietenkin ihailla pelkäämättä noin suuren asevarustelun työllistävää vaikutusta, kuin myös ymmärtää ahkeran objektiivisesti sen vaikutus uhkana erityyppisistä väliintuloista, jopa ilman mitään perusteltua syytä.

        Olisi mielenkiintoista tietää, kuinka Yhdysvaltain ja Britannian historian dosentti Markku Ruotsila kääntäisi USA arviointien "laiskuuden ja pelkuruuden" objektiivisiksi havainnoiksi ymmärtäen mm. heidän raaka-aineiden kulutuksen täyden suhteettomuuden USA:n populaatioon nähden. Onpa kuultu näkemyksiä, että USA kehoittaa uusia kehittyviä maita tarkkailemaan kulutustansa, jottei maapallo ajaudu kaaokseen ja lopulliseen niukkuuteen, ennen loppumistaan. Kuinka ahkerasti ja pelotta meidän pitää arvioida USA:n viimeisen 80 vuoden kulutusta päästöineen, saadaksemme objektiivisen kuvan heidän poliittisen järjestelmän vastuullisesta toimivuudesta tänään ja huomenna, ... maapallon 6000 miljoonaa ihmistä odottaa siihen vastausta.

        Kuinka me perustelemme sen syvällisen Ruotsilan peräänkuuluttaman uskonnollisuuden, joka siunaa USA:n sodat, väliintulot, massapommitukset, Quantanamot ja juutalaisten suhteettoman tukemisen, muiden tietäessä, että nyt on menty liian pitkälle.

        Onko ihailtavaa vakoilla omia kansalaisia, kuten USA tekee selityksellä, ettei uutta ehdottomasti tuomittavaa kaksoistornien katastrofia enää tule. Eikö USA näe, että jotain on pahasti vialla, kun isku tuli syyskuussa 2001. Ei, USA ei näe sitä, vaan kokee länsimaalaisuuden säilyttäjän roolin, ymmärtämättä, että tämä maapallo elättää niin muslimin, kristityn, hindun, pakanan kuin mormooninkin. Loputtomiin ei voida kaupallisesti "ryöstää" länsimaalaisen laillisuuden nimissä kehitys- ja raaka-aineiden tuottajamaita.

        USA on elokuvien luvattu maa. Elokuvat lietsovat kassamagneetteina isänmaallisuutta, tunnetta yhteenkuuluvuudesta, tähtilippua ja sinitakkeja trumpettien sävähdyttävästi soittaessa reaganismin pahan valtakunnan tuhoamisen säveliä. Elokuva kirvoittaa aidosti amerikkalaisen silmäkulman kosteaksi ja me Euroopassa ja Suomessa katsomme innolla näitä tuotteita, joissa voima, paremman oikeudenmukaisuus, vahvemman tahto ja sitkeämmän yrittäminen ovat ne tärkeimmät. Kunnioitettavia arvoja, mutta kuinka se sopii siihen tavaravirtaan USA:han, joka jättää perustuottajamaalle rippeet. Onko kaupallinen "ryöstö" sallittua ja sitä nokkelaa amerikkalaista maapallopolitiikkaa, jossa vastuuta kannetaan yhdessä.





        ***


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämähän on älykäs avaus ja tosin se vaatii kommentoijaltaan samaa tasoa.

        [2006!]

        Kuinka objektiivisen ahkerasti meidän on katsottava maailman suurinta hiilidioksidipäästäjää ilman heidän mukaantuloa sopimukseen, joka on tarkoitettu meille kaikille.

        Miksi USA saa kuluttaa, mikä tekee sen massiivisen jalanjäljen maapallon luontoon oikeutetuksi, onko se laiskaa arviointia pelolla ilman objektiivisuutta, mihin Ruotsila kolumnissaan suomalaisia syyllistää. Toisaalta USA auttoi kiistatta Euroopan kasvun uralle, tuhottuaan sitä ennen saksalaisen Kolmannen valtakunnan ja suunnaten Marchall-apunsa Euroopan maille. USA menetti tuhansia sotilaita Normandian hiekoille, heidän tullessa vapauttamaan Eurooppaa, jättäen puolet siitä Neuvostoliiton kommunismin käsiin ymmärtämättömällä politiikallaan. Tai halusiko USA sittenkin kahtiajaon rautaesirippuna ja sen myötä asevarustelun, jonka lopullisena seurauksena se pääsi maailman poliisiksi Reaganin hajottaessa pahan valtakunnan jättiläismäisellä asevarustelulla. Moni kysymys jää vastauksia vaille.

        Tiedämme ahkerasti tai laiskasti sen, että USA:n 5% maapallon väestöstä kuluttaa 10-35% raaka-aineista, jotka ovat luonnon järjestelemiä koko maapallolle. Tiedämme myös, että USA rasittaa koko maapallon elinympäristöä asukasta kohden ylivoimaisesti eniten. Kuinka ahkeriksi meidän pitää tulla, että näemme objektiivisesti USA:n uskonnollisen hyvyyden, vastuullisuuden ja kyvyn huomioida koko maapallo. USA on toistaiseksi ainoa maailmanpoliisi ja suuri lahjoittaja yksityisihmisinä, miksi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämähän on älykäs avaus ja tosin se vaatii kommentoijaltaan samaa tasoa.

        Joko Rumppi valiintui?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        USA vihastuttaa ja ihastuttaa laiskasti sekä ahkerasti

        Valtakunnallinen sanomalehti julkisti hämmästyttävän asiantuntijalausunnon su. 13.8.2006 dosentti Markku Ruotsilan vieraskynästä. Otsikointi oli häkellyttävä samankaltaisessa naiviudessaan kuin tuntoja ja mielenylemmyyttä kuvastavat Hollywood-elokuvat esim. The Patriot esikuvanaan. USA on maapallon tavaravirtojen vahtipoliisi ja valvoo itselleen suurimmat raaka-ainevirrat yksisuuntaisena markkinatalouden vapautena ja toiminnallisena ylivoimana. Ruotsilan otsikointi kolumnissaan oli "Amerikan-vastaisuus on älyllistä laiskuutta ja pelkuruutta".

        Suomessa USA vihastuttaa ja kuitenkin myös ihastuttaa. USA on vapauden tyyssija, jossa on maailman suurimmat ja valvovimmat tiedustelu-, vakoilu- ja vastavakoilujärjestöt ja -virastot. USA valvoo vapauden olemusta ja toteutumaa uhkien torjujana, kuten hyökkäyksellä Irakiin myöhemmin ilmennein olemattomin syin. Olipa Irakin Saddam USA:n hyvä ystävä ja puristelipa USA:n nykyisen puolustusministerin Rumsfieldin kättä, joka jälkeenpäin kannatti hyökkäyksen aloitusta Irakiin tunnetuin seurauksin. USA:n johdonmukaisuus on kuin kaupankäynti; maksava asiakas on etusijalla, erityisesti se, jonka tuotteista ja raaka-aineista USA on riippuvainen.

        USA on eurooppalähtöinen sekä voimistuvan orjatyövoiman jälkeläisten luvattu yrittämisen maa, jossa oikeasti taistelutahto, sinnikkyys tai tavoitteiden saavutus palkitaan kansallissankarin viitalla. USA on mallimaa tuotekehityksessä, yliopistokoulutuksessa ja asiakaspalvelussa. Sillä ei ole merkitystä onko hymy kesto-sellaista..., sillä on ainoastaan merkitystä, kuinka sinua palvellaan. Moni Euroopan maa ottaa oppia palvelun nopeudesta sekä halusta tehdä kauppaa ja ratkaista ongelmat. USA on kaksijakoinen maa; neuvottelu pöydän ääressä on tiukkaa, asiapitoista, jämäkkää ja tavoitteisiin pyrkivää, mutta tauolla kaikki on toisin ollen vitsejä, kevyttä huumoria ja tarkoituksetonta ystävällisuteliaisuutta - "kuinka voit" -tyyliin pinnallisuuksien sanahelinänä.

        USA:n politiikkaa sävyttää voima, joka juontuu armeijasta. USA ainoana asevoimana on sotinut miltei koko ajan II-maailmansodasta lukien. Vain USA:n armeija kykenee suoriutumaan minne tahansa maapallolla riittävin voimin ja taustalle jää vielä ylivoimainen ydinasearsenaali. USA:n sotilasmahdin lasku vuodessa on uskomattomat 4000 miljardia US-dollaria (v. 2004), esim. Englanti toiseksi suurimpana yltää "vain" 685 miljardiin (Venäjän ja Kiinan todellisia lukuja on vaikeaa arvioida). Suomen valtion vuosibudjetti on noin 50 miljardia US-dollaria. Voimme tietenkin ihailla pelkäämättä noin suuren asevarustelun työllistävää vaikutusta, kuin myös ymmärtää ahkeran objektiivisesti sen vaikutus uhkana erityyppisistä väliintuloista, jopa ilman mitään perusteltua syytä.

        Olisi mielenkiintoista tietää, kuinka Yhdysvaltain ja Britannian historian dosentti Markku Ruotsila kääntäisi USA arviointien "laiskuuden ja pelkuruuden" objektiivisiksi havainnoiksi ymmärtäen mm. heidän raaka-aineiden kulutuksen täyden suhteettomuuden USA:n populaatioon nähden. Onpa kuultu näkemyksiä, että USA kehoittaa uusia kehittyviä maita tarkkailemaan kulutustansa, jottei maapallo ajaudu kaaokseen ja lopulliseen niukkuuteen, ennen loppumistaan. Kuinka ahkerasti ja pelotta meidän pitää arvioida USA:n viimeisen 80 vuoden kulutusta päästöineen, saadaksemme objektiivisen kuvan heidän poliittisen järjestelmän vastuullisesta toimivuudesta tänään ja huomenna, ... maapallon 6000 miljoonaa ihmistä odottaa siihen vastausta.

        Kuinka me perustelemme sen syvällisen Ruotsilan peräänkuuluttaman uskonnollisuuden, joka siunaa USA:n sodat, väliintulot, massapommitukset, Quantanamot ja juutalaisten suhteettoman tukemisen, muiden tietäessä, että nyt on menty liian pitkälle.

        Onko ihailtavaa vakoilla omia kansalaisia, kuten USA tekee selityksellä, ettei uutta ehdottomasti tuomittavaa kaksoistornien katastrofia enää tule. Eikö USA näe, että jotain on pahasti vialla, kun isku tuli syyskuussa 2001. Ei, USA ei näe sitä, vaan kokee länsimaalaisuuden säilyttäjän roolin, ymmärtämättä, että tämä maapallo elättää niin muslimin, kristityn, hindun, pakanan kuin mormooninkin. Loputtomiin ei voida kaupallisesti "ryöstää" länsimaalaisen laillisuuden nimissä kehitys- ja raaka-aineiden tuottajamaita.

        USA on elokuvien luvattu maa. Elokuvat lietsovat kassamagneetteina isänmaallisuutta, tunnetta yhteenkuuluvuudesta, tähtilippua ja sinitakkeja trumpettien sävähdyttävästi soittaessa reaganismin pahan valtakunnan tuhoamisen säveliä. Elokuva kirvoittaa aidosti amerikkalaisen silmäkulman kosteaksi ja me Euroopassa ja Suomessa katsomme innolla näitä tuotteita, joissa voima, paremman oikeudenmukaisuus, vahvemman tahto ja sitkeämmän yrittäminen ovat ne tärkeimmät. Kunnioitettavia arvoja, mutta kuinka se sopii siihen tavaravirtaan USA:han, joka jättää perustuottajamaalle rippeet. Onko kaupallinen "ryöstö" sallittua ja sitä nokkelaa amerikkalaista maapallopolitiikkaa, jossa vastuuta kannetaan yhdessä.





        ***

        Dosentti Markku Ruotsila esiintyi eilen Yle: n haastattelussa. Kertoi yllättävuiä tietoja valtamedian puolueellisuudesta Yhdysvalloissa. Suosittelen katsomaan, löytynee Yle Areenasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joko Rumppi valiintui?

        Ei vielä - pahalta näyttää! Alkavatko mellakoinnit? Jää nähtäväksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei vielä - pahalta näyttää! Alkavatko mellakoinnit? Jää nähtäväksi.

        Lähinnä vaan alkoi yhden aikuisen, mutta lapsenmielisen trumpin mellakointi ja äänehtiminen että miten epäreilua on ettei ihmiset pidä hänestä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Joko Rumppi valiintui?

        Ei. Mielenosoitukset ovat jo alkaneet ...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        [2006!]

        Kuinka objektiivisen ahkerasti meidän on katsottava maailman suurinta hiilidioksidipäästäjää ilman heidän mukaantuloa sopimukseen, joka on tarkoitettu meille kaikille.

        Miksi USA saa kuluttaa, mikä tekee sen massiivisen jalanjäljen maapallon luontoon oikeutetuksi, onko se laiskaa arviointia pelolla ilman objektiivisuutta, mihin Ruotsila kolumnissaan suomalaisia syyllistää. Toisaalta USA auttoi kiistatta Euroopan kasvun uralle, tuhottuaan sitä ennen saksalaisen Kolmannen valtakunnan ja suunnaten Marchall-apunsa Euroopan maille. USA menetti tuhansia sotilaita Normandian hiekoille, heidän tullessa vapauttamaan Eurooppaa, jättäen puolet siitä Neuvostoliiton kommunismin käsiin ymmärtämättömällä politiikallaan. Tai halusiko USA sittenkin kahtiajaon rautaesirippuna ja sen myötä asevarustelun, jonka lopullisena seurauksena se pääsi maailman poliisiksi Reaganin hajottaessa pahan valtakunnan jättiläismäisellä asevarustelulla. Moni kysymys jää vastauksia vaille.

        Tiedämme ahkerasti tai laiskasti sen, että USA:n 5% maapallon väestöstä kuluttaa 10-35% raaka-aineista, jotka ovat luonnon järjestelemiä koko maapallolle. Tiedämme myös, että USA rasittaa koko maapallon elinympäristöä asukasta kohden ylivoimaisesti eniten. Kuinka ahkeriksi meidän pitää tulla, että näemme objektiivisesti USA:n uskonnollisen hyvyyden, vastuullisuuden ja kyvyn huomioida koko maapallo. USA on toistaiseksi ainoa maailmanpoliisi ja suuri lahjoittaja yksityisihmisinä, miksi?

        Tähtisisältöä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämähän on älykäs avaus ja tosin se vaatii kommentoijaltaan samaa tasoa.

        Silti voi hieman lyhentää. Ihmiset jaksavat lukea otsikon, osa ingressin ja fiksuimmat jopa leipätekstin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        USA vihastuttaa ja ihastuttaa laiskasti sekä ahkerasti

        Valtakunnallinen sanomalehti julkisti hämmästyttävän asiantuntijalausunnon su. 13.8.2006 dosentti Markku Ruotsilan vieraskynästä. Otsikointi oli häkellyttävä samankaltaisessa naiviudessaan kuin tuntoja ja mielenylemmyyttä kuvastavat Hollywood-elokuvat esim. The Patriot esikuvanaan. USA on maapallon tavaravirtojen vahtipoliisi ja valvoo itselleen suurimmat raaka-ainevirrat yksisuuntaisena markkinatalouden vapautena ja toiminnallisena ylivoimana. Ruotsilan otsikointi kolumnissaan oli "Amerikan-vastaisuus on älyllistä laiskuutta ja pelkuruutta".

        Suomessa USA vihastuttaa ja kuitenkin myös ihastuttaa. USA on vapauden tyyssija, jossa on maailman suurimmat ja valvovimmat tiedustelu-, vakoilu- ja vastavakoilujärjestöt ja -virastot. USA valvoo vapauden olemusta ja toteutumaa uhkien torjujana, kuten hyökkäyksellä Irakiin myöhemmin ilmennein olemattomin syin. Olipa Irakin Saddam USA:n hyvä ystävä ja puristelipa USA:n nykyisen puolustusministerin Rumsfieldin kättä, joka jälkeenpäin kannatti hyökkäyksen aloitusta Irakiin tunnetuin seurauksin. USA:n johdonmukaisuus on kuin kaupankäynti; maksava asiakas on etusijalla, erityisesti se, jonka tuotteista ja raaka-aineista USA on riippuvainen.

        USA on eurooppalähtöinen sekä voimistuvan orjatyövoiman jälkeläisten luvattu yrittämisen maa, jossa oikeasti taistelutahto, sinnikkyys tai tavoitteiden saavutus palkitaan kansallissankarin viitalla. USA on mallimaa tuotekehityksessä, yliopistokoulutuksessa ja asiakaspalvelussa. Sillä ei ole merkitystä onko hymy kesto-sellaista..., sillä on ainoastaan merkitystä, kuinka sinua palvellaan. Moni Euroopan maa ottaa oppia palvelun nopeudesta sekä halusta tehdä kauppaa ja ratkaista ongelmat. USA on kaksijakoinen maa; neuvottelu pöydän ääressä on tiukkaa, asiapitoista, jämäkkää ja tavoitteisiin pyrkivää, mutta tauolla kaikki on toisin ollen vitsejä, kevyttä huumoria ja tarkoituksetonta ystävällisuteliaisuutta - "kuinka voit" -tyyliin pinnallisuuksien sanahelinänä.

        USA:n politiikkaa sävyttää voima, joka juontuu armeijasta. USA ainoana asevoimana on sotinut miltei koko ajan II-maailmansodasta lukien. Vain USA:n armeija kykenee suoriutumaan minne tahansa maapallolla riittävin voimin ja taustalle jää vielä ylivoimainen ydinasearsenaali. USA:n sotilasmahdin lasku vuodessa on uskomattomat 4000 miljardia US-dollaria (v. 2004), esim. Englanti toiseksi suurimpana yltää "vain" 685 miljardiin (Venäjän ja Kiinan todellisia lukuja on vaikeaa arvioida). Suomen valtion vuosibudjetti on noin 50 miljardia US-dollaria. Voimme tietenkin ihailla pelkäämättä noin suuren asevarustelun työllistävää vaikutusta, kuin myös ymmärtää ahkeran objektiivisesti sen vaikutus uhkana erityyppisistä väliintuloista, jopa ilman mitään perusteltua syytä.

        Olisi mielenkiintoista tietää, kuinka Yhdysvaltain ja Britannian historian dosentti Markku Ruotsila kääntäisi USA arviointien "laiskuuden ja pelkuruuden" objektiivisiksi havainnoiksi ymmärtäen mm. heidän raaka-aineiden kulutuksen täyden suhteettomuuden USA:n populaatioon nähden. Onpa kuultu näkemyksiä, että USA kehoittaa uusia kehittyviä maita tarkkailemaan kulutustansa, jottei maapallo ajaudu kaaokseen ja lopulliseen niukkuuteen, ennen loppumistaan. Kuinka ahkerasti ja pelotta meidän pitää arvioida USA:n viimeisen 80 vuoden kulutusta päästöineen, saadaksemme objektiivisen kuvan heidän poliittisen järjestelmän vastuullisesta toimivuudesta tänään ja huomenna, ... maapallon 6000 miljoonaa ihmistä odottaa siihen vastausta.

        Kuinka me perustelemme sen syvällisen Ruotsilan peräänkuuluttaman uskonnollisuuden, joka siunaa USA:n sodat, väliintulot, massapommitukset, Quantanamot ja juutalaisten suhteettoman tukemisen, muiden tietäessä, että nyt on menty liian pitkälle.

        Onko ihailtavaa vakoilla omia kansalaisia, kuten USA tekee selityksellä, ettei uutta ehdottomasti tuomittavaa kaksoistornien katastrofia enää tule. Eikö USA näe, että jotain on pahasti vialla, kun isku tuli syyskuussa 2001. Ei, USA ei näe sitä, vaan kokee länsimaalaisuuden säilyttäjän roolin, ymmärtämättä, että tämä maapallo elättää niin muslimin, kristityn, hindun, pakanan kuin mormooninkin. Loputtomiin ei voida kaupallisesti "ryöstää" länsimaalaisen laillisuuden nimissä kehitys- ja raaka-aineiden tuottajamaita.

        USA on elokuvien luvattu maa. Elokuvat lietsovat kassamagneetteina isänmaallisuutta, tunnetta yhteenkuuluvuudesta, tähtilippua ja sinitakkeja trumpettien sävähdyttävästi soittaessa reaganismin pahan valtakunnan tuhoamisen säveliä. Elokuva kirvoittaa aidosti amerikkalaisen silmäkulman kosteaksi ja me Euroopassa ja Suomessa katsomme innolla näitä tuotteita, joissa voima, paremman oikeudenmukaisuus, vahvemman tahto ja sitkeämmän yrittäminen ovat ne tärkeimmät. Kunnioitettavia arvoja, mutta kuinka se sopii siihen tavaravirtaan USA:han, joka jättää perustuottajamaalle rippeet. Onko kaupallinen "ryöstö" sallittua ja sitä nokkelaa amerikkalaista maapallopolitiikkaa, jossa vastuuta kannetaan yhdessä.





        ***

        Hyvä veto historiasta! :-)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joko Rumppi valiintui?

        Peli tiukkenee!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lähinnä vaan alkoi yhden aikuisen, mutta lapsenmielisen trumpin mellakointi ja äänehtiminen että miten epäreilua on ettei ihmiset pidä hänestä.

        Katsotaan huomista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        USA vihastuttaa ja ihastuttaa laiskasti sekä ahkerasti

        Valtakunnallinen sanomalehti julkisti hämmästyttävän asiantuntijalausunnon su. 13.8.2006 dosentti Markku Ruotsilan vieraskynästä. Otsikointi oli häkellyttävä samankaltaisessa naiviudessaan kuin tuntoja ja mielenylemmyyttä kuvastavat Hollywood-elokuvat esim. The Patriot esikuvanaan. USA on maapallon tavaravirtojen vahtipoliisi ja valvoo itselleen suurimmat raaka-ainevirrat yksisuuntaisena markkinatalouden vapautena ja toiminnallisena ylivoimana. Ruotsilan otsikointi kolumnissaan oli "Amerikan-vastaisuus on älyllistä laiskuutta ja pelkuruutta".

        Suomessa USA vihastuttaa ja kuitenkin myös ihastuttaa. USA on vapauden tyyssija, jossa on maailman suurimmat ja valvovimmat tiedustelu-, vakoilu- ja vastavakoilujärjestöt ja -virastot. USA valvoo vapauden olemusta ja toteutumaa uhkien torjujana, kuten hyökkäyksellä Irakiin myöhemmin ilmennein olemattomin syin. Olipa Irakin Saddam USA:n hyvä ystävä ja puristelipa USA:n nykyisen puolustusministerin Rumsfieldin kättä, joka jälkeenpäin kannatti hyökkäyksen aloitusta Irakiin tunnetuin seurauksin. USA:n johdonmukaisuus on kuin kaupankäynti; maksava asiakas on etusijalla, erityisesti se, jonka tuotteista ja raaka-aineista USA on riippuvainen.

        USA on eurooppalähtöinen sekä voimistuvan orjatyövoiman jälkeläisten luvattu yrittämisen maa, jossa oikeasti taistelutahto, sinnikkyys tai tavoitteiden saavutus palkitaan kansallissankarin viitalla. USA on mallimaa tuotekehityksessä, yliopistokoulutuksessa ja asiakaspalvelussa. Sillä ei ole merkitystä onko hymy kesto-sellaista..., sillä on ainoastaan merkitystä, kuinka sinua palvellaan. Moni Euroopan maa ottaa oppia palvelun nopeudesta sekä halusta tehdä kauppaa ja ratkaista ongelmat. USA on kaksijakoinen maa; neuvottelu pöydän ääressä on tiukkaa, asiapitoista, jämäkkää ja tavoitteisiin pyrkivää, mutta tauolla kaikki on toisin ollen vitsejä, kevyttä huumoria ja tarkoituksetonta ystävällisuteliaisuutta - "kuinka voit" -tyyliin pinnallisuuksien sanahelinänä.

        USA:n politiikkaa sävyttää voima, joka juontuu armeijasta. USA ainoana asevoimana on sotinut miltei koko ajan II-maailmansodasta lukien. Vain USA:n armeija kykenee suoriutumaan minne tahansa maapallolla riittävin voimin ja taustalle jää vielä ylivoimainen ydinasearsenaali. USA:n sotilasmahdin lasku vuodessa on uskomattomat 4000 miljardia US-dollaria (v. 2004), esim. Englanti toiseksi suurimpana yltää "vain" 685 miljardiin (Venäjän ja Kiinan todellisia lukuja on vaikeaa arvioida). Suomen valtion vuosibudjetti on noin 50 miljardia US-dollaria. Voimme tietenkin ihailla pelkäämättä noin suuren asevarustelun työllistävää vaikutusta, kuin myös ymmärtää ahkeran objektiivisesti sen vaikutus uhkana erityyppisistä väliintuloista, jopa ilman mitään perusteltua syytä.

        Olisi mielenkiintoista tietää, kuinka Yhdysvaltain ja Britannian historian dosentti Markku Ruotsila kääntäisi USA arviointien "laiskuuden ja pelkuruuden" objektiivisiksi havainnoiksi ymmärtäen mm. heidän raaka-aineiden kulutuksen täyden suhteettomuuden USA:n populaatioon nähden. Onpa kuultu näkemyksiä, että USA kehoittaa uusia kehittyviä maita tarkkailemaan kulutustansa, jottei maapallo ajaudu kaaokseen ja lopulliseen niukkuuteen, ennen loppumistaan. Kuinka ahkerasti ja pelotta meidän pitää arvioida USA:n viimeisen 80 vuoden kulutusta päästöineen, saadaksemme objektiivisen kuvan heidän poliittisen järjestelmän vastuullisesta toimivuudesta tänään ja huomenna, ... maapallon 6000 miljoonaa ihmistä odottaa siihen vastausta.

        Kuinka me perustelemme sen syvällisen Ruotsilan peräänkuuluttaman uskonnollisuuden, joka siunaa USA:n sodat, väliintulot, massapommitukset, Quantanamot ja juutalaisten suhteettoman tukemisen, muiden tietäessä, että nyt on menty liian pitkälle.

        Onko ihailtavaa vakoilla omia kansalaisia, kuten USA tekee selityksellä, ettei uutta ehdottomasti tuomittavaa kaksoistornien katastrofia enää tule. Eikö USA näe, että jotain on pahasti vialla, kun isku tuli syyskuussa 2001. Ei, USA ei näe sitä, vaan kokee länsimaalaisuuden säilyttäjän roolin, ymmärtämättä, että tämä maapallo elättää niin muslimin, kristityn, hindun, pakanan kuin mormooninkin. Loputtomiin ei voida kaupallisesti "ryöstää" länsimaalaisen laillisuuden nimissä kehitys- ja raaka-aineiden tuottajamaita.

        USA on elokuvien luvattu maa. Elokuvat lietsovat kassamagneetteina isänmaallisuutta, tunnetta yhteenkuuluvuudesta, tähtilippua ja sinitakkeja trumpettien sävähdyttävästi soittaessa reaganismin pahan valtakunnan tuhoamisen säveliä. Elokuva kirvoittaa aidosti amerikkalaisen silmäkulman kosteaksi ja me Euroopassa ja Suomessa katsomme innolla näitä tuotteita, joissa voima, paremman oikeudenmukaisuus, vahvemman tahto ja sitkeämmän yrittäminen ovat ne tärkeimmät. Kunnioitettavia arvoja, mutta kuinka se sopii siihen tavaravirtaan USA:han, joka jättää perustuottajamaalle rippeet. Onko kaupallinen "ryöstö" sallittua ja sitä nokkelaa amerikkalaista maapallopolitiikkaa, jossa vastuuta kannetaan yhdessä.





        ***

        Hollywoodismi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei vielä - pahalta näyttää! Alkavatko mellakoinnit? Jää nähtäväksi.

        Sisällissota?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        [2006!]

        Kuinka objektiivisen ahkerasti meidän on katsottava maailman suurinta hiilidioksidipäästäjää ilman heidän mukaantuloa sopimukseen, joka on tarkoitettu meille kaikille.

        Miksi USA saa kuluttaa, mikä tekee sen massiivisen jalanjäljen maapallon luontoon oikeutetuksi, onko se laiskaa arviointia pelolla ilman objektiivisuutta, mihin Ruotsila kolumnissaan suomalaisia syyllistää. Toisaalta USA auttoi kiistatta Euroopan kasvun uralle, tuhottuaan sitä ennen saksalaisen Kolmannen valtakunnan ja suunnaten Marchall-apunsa Euroopan maille. USA menetti tuhansia sotilaita Normandian hiekoille, heidän tullessa vapauttamaan Eurooppaa, jättäen puolet siitä Neuvostoliiton kommunismin käsiin ymmärtämättömällä politiikallaan. Tai halusiko USA sittenkin kahtiajaon rautaesirippuna ja sen myötä asevarustelun, jonka lopullisena seurauksena se pääsi maailman poliisiksi Reaganin hajottaessa pahan valtakunnan jättiläismäisellä asevarustelulla. Moni kysymys jää vastauksia vaille.

        Tiedämme ahkerasti tai laiskasti sen, että USA:n 5% maapallon väestöstä kuluttaa 10-35% raaka-aineista, jotka ovat luonnon järjestelemiä koko maapallolle. Tiedämme myös, että USA rasittaa koko maapallon elinympäristöä asukasta kohden ylivoimaisesti eniten. Kuinka ahkeriksi meidän pitää tulla, että näemme objektiivisesti USA:n uskonnollisen hyvyyden, vastuullisuuden ja kyvyn huomioida koko maapallo. USA on toistaiseksi ainoa maailmanpoliisi ja suuri lahjoittaja yksityisihmisinä, miksi?

        Presidentti Donald Trump lupasi tehdä Amerikasta suuren - ehkä jopa suurimman ja vaikuttavimman

        2 - Oli menetetty liikaa työtä, tuotantoa, rahaa ja valtaa pois omasta maasta. Kiina oli astunut vierelle ja tilalle - ihmispopulaatiosuhteella 1,4/7,8. Miten näihin suhdelukuihin tulisi suhtautua lännen demokratianäkökulman puitteista?

        On aivan selvää, että itse Trump on suuren tehtävän edessä - hänkin!

        Mikäli Trump rehdisti tunnustaa häviönsä ja lupaa edesauttaa osaltansa kansakunnan enemmistön valittua uudella virkakaudelle - olisi se kuin rauhanjulistus kuitenkin perinteellisen sodankäynnin mahtimaahan, joka on tottunut käyttämään suoraa voimaa sotakonein - jopa kauaksi omien rajojen ulkopuolelle.

        Tuo amerikkalaisen sotaisuuden potentiaali pitää saada kitketyksi pois oman valtion sisäisestä jännitekentästä - nyt tässä todennäköisesti hyvin fifty-fifty -tilanteessa, jossa USA repesi kahtia. US' ssa on jo nyt liikaa siviilien keskeistä väkivaltaa - joukkosurmina ja poliisiväkivaltana - lähinnä mustia kohtaan.

        On aika yhdistää Yhdysvallat - tässä kohdin positiivinen hollywoodismi olisi kohdillaan ja yhteinen henki voisi syttyä eliminoimaan tämän mahdollinen sisäisväkivaltainen kierremahdollisuus. e


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joko Rumppi valiintui?

        Sitten neljän vuoden kuluttua 👍😉👏


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei vielä - pahalta näyttää! Alkavatko mellakoinnit? Jää nähtäväksi.

        Kohta jyrisee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä veto historiasta! :-)

        Jälleen Ruotsila Ylellä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Katsotaan huomista.

        Ja huomista 😉


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        USA vihastuttaa ja ihastuttaa laiskasti sekä ahkerasti

        Valtakunnallinen sanomalehti julkisti hämmästyttävän asiantuntijalausunnon su. 13.8.2006 dosentti Markku Ruotsilan vieraskynästä. Otsikointi oli häkellyttävä samankaltaisessa naiviudessaan kuin tuntoja ja mielenylemmyyttä kuvastavat Hollywood-elokuvat esim. The Patriot esikuvanaan. USA on maapallon tavaravirtojen vahtipoliisi ja valvoo itselleen suurimmat raaka-ainevirrat yksisuuntaisena markkinatalouden vapautena ja toiminnallisena ylivoimana. Ruotsilan otsikointi kolumnissaan oli "Amerikan-vastaisuus on älyllistä laiskuutta ja pelkuruutta".

        Suomessa USA vihastuttaa ja kuitenkin myös ihastuttaa. USA on vapauden tyyssija, jossa on maailman suurimmat ja valvovimmat tiedustelu-, vakoilu- ja vastavakoilujärjestöt ja -virastot. USA valvoo vapauden olemusta ja toteutumaa uhkien torjujana, kuten hyökkäyksellä Irakiin myöhemmin ilmennein olemattomin syin. Olipa Irakin Saddam USA:n hyvä ystävä ja puristelipa USA:n nykyisen puolustusministerin Rumsfieldin kättä, joka jälkeenpäin kannatti hyökkäyksen aloitusta Irakiin tunnetuin seurauksin. USA:n johdonmukaisuus on kuin kaupankäynti; maksava asiakas on etusijalla, erityisesti se, jonka tuotteista ja raaka-aineista USA on riippuvainen.

        USA on eurooppalähtöinen sekä voimistuvan orjatyövoiman jälkeläisten luvattu yrittämisen maa, jossa oikeasti taistelutahto, sinnikkyys tai tavoitteiden saavutus palkitaan kansallissankarin viitalla. USA on mallimaa tuotekehityksessä, yliopistokoulutuksessa ja asiakaspalvelussa. Sillä ei ole merkitystä onko hymy kesto-sellaista..., sillä on ainoastaan merkitystä, kuinka sinua palvellaan. Moni Euroopan maa ottaa oppia palvelun nopeudesta sekä halusta tehdä kauppaa ja ratkaista ongelmat. USA on kaksijakoinen maa; neuvottelu pöydän ääressä on tiukkaa, asiapitoista, jämäkkää ja tavoitteisiin pyrkivää, mutta tauolla kaikki on toisin ollen vitsejä, kevyttä huumoria ja tarkoituksetonta ystävällisuteliaisuutta - "kuinka voit" -tyyliin pinnallisuuksien sanahelinänä.

        USA:n politiikkaa sävyttää voima, joka juontuu armeijasta. USA ainoana asevoimana on sotinut miltei koko ajan II-maailmansodasta lukien. Vain USA:n armeija kykenee suoriutumaan minne tahansa maapallolla riittävin voimin ja taustalle jää vielä ylivoimainen ydinasearsenaali. USA:n sotilasmahdin lasku vuodessa on uskomattomat 4000 miljardia US-dollaria (v. 2004), esim. Englanti toiseksi suurimpana yltää "vain" 685 miljardiin (Venäjän ja Kiinan todellisia lukuja on vaikeaa arvioida). Suomen valtion vuosibudjetti on noin 50 miljardia US-dollaria. Voimme tietenkin ihailla pelkäämättä noin suuren asevarustelun työllistävää vaikutusta, kuin myös ymmärtää ahkeran objektiivisesti sen vaikutus uhkana erityyppisistä väliintuloista, jopa ilman mitään perusteltua syytä.

        Olisi mielenkiintoista tietää, kuinka Yhdysvaltain ja Britannian historian dosentti Markku Ruotsila kääntäisi USA arviointien "laiskuuden ja pelkuruuden" objektiivisiksi havainnoiksi ymmärtäen mm. heidän raaka-aineiden kulutuksen täyden suhteettomuuden USA:n populaatioon nähden. Onpa kuultu näkemyksiä, että USA kehoittaa uusia kehittyviä maita tarkkailemaan kulutustansa, jottei maapallo ajaudu kaaokseen ja lopulliseen niukkuuteen, ennen loppumistaan. Kuinka ahkerasti ja pelotta meidän pitää arvioida USA:n viimeisen 80 vuoden kulutusta päästöineen, saadaksemme objektiivisen kuvan heidän poliittisen järjestelmän vastuullisesta toimivuudesta tänään ja huomenna, ... maapallon 6000 miljoonaa ihmistä odottaa siihen vastausta.

        Kuinka me perustelemme sen syvällisen Ruotsilan peräänkuuluttaman uskonnollisuuden, joka siunaa USA:n sodat, väliintulot, massapommitukset, Quantanamot ja juutalaisten suhteettoman tukemisen, muiden tietäessä, että nyt on menty liian pitkälle.

        Onko ihailtavaa vakoilla omia kansalaisia, kuten USA tekee selityksellä, ettei uutta ehdottomasti tuomittavaa kaksoistornien katastrofia enää tule. Eikö USA näe, että jotain on pahasti vialla, kun isku tuli syyskuussa 2001. Ei, USA ei näe sitä, vaan kokee länsimaalaisuuden säilyttäjän roolin, ymmärtämättä, että tämä maapallo elättää niin muslimin, kristityn, hindun, pakanan kuin mormooninkin. Loputtomiin ei voida kaupallisesti "ryöstää" länsimaalaisen laillisuuden nimissä kehitys- ja raaka-aineiden tuottajamaita.

        USA on elokuvien luvattu maa. Elokuvat lietsovat kassamagneetteina isänmaallisuutta, tunnetta yhteenkuuluvuudesta, tähtilippua ja sinitakkeja trumpettien sävähdyttävästi soittaessa reaganismin pahan valtakunnan tuhoamisen säveliä. Elokuva kirvoittaa aidosti amerikkalaisen silmäkulman kosteaksi ja me Euroopassa ja Suomessa katsomme innolla näitä tuotteita, joissa voima, paremman oikeudenmukaisuus, vahvemman tahto ja sitkeämmän yrittäminen ovat ne tärkeimmät. Kunnioitettavia arvoja, mutta kuinka se sopii siihen tavaravirtaan USA:han, joka jättää perustuottajamaalle rippeet. Onko kaupallinen "ryöstö" sallittua ja sitä nokkelaa amerikkalaista maapallopolitiikkaa, jossa vastuuta kannetaan yhdessä.





        ***

        Tuo tyhjensi pajatson.


    • rahat.pois.köyhiltä

      Suomessakin pitäisi soveltaa Trumpin tapaista toimintaa.

      Valtion maksama terveydenhoito alas, koulutus alas, verot alas rikkailta. Kaikille tuontitavaroille lisäksi pitää laittaa vähintään 40% tullimaksut; ja Ruotsin sekä Norjan rajalle on saatava aita jotta laittomat maahantulijat saadaan pidettyä maan ulkopuolella. Venäjän rajalla aitoja ei tarvita, kyseessä on tärkeä liittolainen jolla tulee olla maahan vapaa pääsy.

      Jos on niin tyhmä että on vielä köyhä on parempi että rahat annetaan niille jotka ovat jo osoittaneet kykynsä rikastua.

    • Voitglez

      Kirjoitus on hätkähdyttävä.

      Lausunnot Trumpin persoonasta, ammattitaidon ja älykkyyden puutteesta, huonosta tietopohjasta, impulsiivisuudesta ja diktaattorien fanituksesta eivät ole uutta. Olemme jo aiemmin kuulleet monen korkeatasoisen hallinnon jäsenen kutsuvan presidenttiä idiootiksi monin eri sanoin.

      Rajuin paljastus on, että kirjoituksen mukaan Yhdysvallat on keskellä perustuslaillista kriisiä.

      https://suomenkuvalehti.fi/americana/nimeton-mielipidekirjoitus-heratti-vakavan-epailyn-onko-valkoisessa-talossa-kaynnissa-palatsivallankaappaus/

      • loppu.tulee

        Ei tarvitse kuin kuunnella mitä mies höpäjää ja lukea twiittejä niin älykkyydestä, tai siis sen puutteesta, saa varsin hyvän kuvan.

        Mehän emme edes näe mitä kaukkea kulissien takana tapahtuu, millaista on meno.

        Saa nähdä kuinka kauan Republikaanit katselee tätä ennenkuin ovat pakotettuja heittämään Trumpin dösän alle.

        Trump on jo jollain tasolla itsekin tajunnut tämän ja valmistautuu , julistaessa että kun impeacment tapahtuu se on MUIDEN syy, ei hänen itsensä syy. Mies joka tietää ettei ole tehnut mitään väärää eikä pelkää asemansa puolesta ei puhu tuollaisia.

        Amerikan hallinnossa ei koskaan aiemmin ole ollut tuollaista kaaosta.


    • kumpi_määrää

      Presidentti vai hallinto? Usassa presidentillä on laajat valtaoikeudet, eikä hänen pitäisi olla virkamiesten marionetti.

      • Anonyymi

        Ja kylän suurin ydinnappi


    • hähähähähäähäääää

      Trump on sankarini.
      Hän on viherpunakommunistien (demokraattien) voimakkain vihollinen.

      Kommunisteilla kuluu 10 vuotta Trumpin kauden jälkeen selvitä jaloilleen jos silloinkaan.

      • Anonyymi

        Itseään laatumediaksi kutsuva informaatiotorvi on vaikuttanut koko neljä vuotta hyvin puolueellisesti Trumpin painamiseksi lokaan!


      • Anonyymi

        Amerikkalainen laatumedia yritti kaikin keinoin kampittaa Rumppia!

        Tämän vuoksi Rumppi loi oman trumpmedian ---


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Amerikkalainen laatumedia yritti kaikin keinoin kampittaa Rumppia!

        Tämän vuoksi Rumppi loi oman trumpmedian ---

        Trumpmedia aloitti suorakanavaisen kansalaismedian.


    • PyhäProfeetta1

      "Trumpmedia käy sotaa perinnemediaa vastaan"

      Niinhän se käy, perinnemediaa on lukumääräisesti enemmän ja he kaikki puhaltavat yhteen pussiin. Taistelu ei ole reilu, mutta Trump on persoonallaan ja suorasanaisuudellaan saanut miljoonat ihmiset kyseenalaistamaan perinnemedian totuuden. Nykyään moni kyseenalaistaakin lehtien tiedot ja tarkistaa faktat ja joskus, ei tietenkään aina, perinnemedian uutiset ovat suoranaista valtion aatemaailmaa tukevaa propagandaa.


      Otetaan esimerkiksi suomen lehdistön valeuutisoinnista 'pakolaiset', Somalia on kuvattu suomen valtamediassa maanpäälliseksi helvetiksi ja somali'pakolaiset' hirveää kohtelua ja sortoa pakeneviksi rassukoiksi, vaikka todellisuudessa Somalia on maanpäällinen paratiisi, kuten alla oleva video todistaa:

      https://mvlehti.net/2018/09/06/paivan-video-mogadishu-vuonna-2018/

      Eli näille 'pakolaisille' annetaan kaikkea kivaa 3600 €/kk ja he saavat sitten vielä pari kertaa vuodessa lomamatkat paratiisimaahan Somaliaan. Lehdistö ei hiisku tästä sanaakaan ja kääntää totuuden päälaelleen suomen valtion agendan mukaisesti.

      • TotuusSattuuQC

        "vaikka todellisuudessa Somalia on maanpäällinen paratiisi, kuten alla oleva video todistaa:"

        Kuka oikeasti uskoo vielä että yksi video oikeasti todistaa jotain kokonaisen valtavan maan monimutkaisesta tilanteesta?


    • kljklhhjkg

      Suomen kansaa ollaan lopettamassa totaalisesti.
      Olemme ainutlaatuinen kansa koko maailmassa ja taatusti alkuperäiskansa.

      Nyt meitä ollaan kansanmurhaamassa.

      • PyhäProfeetta1

        Niin, maahanmuuttajat sikiävät hurjaa tahtia. Tyypillinen maahanmuuttaja perhe onkin suurperhe, joka näkee suomen mahdollisuuksien maana. Suomen valtion ajama linja maahanmuuttajat ennen suomalaisia on iskostunut syvälle suomalaiseen ajatusmaailmaan. Jos olette olleet ikinä, siis ikinä yhdessäkään ryhmätyöhaastattelussa porukassa, jossa on maahanmuuttaja taustainen - teitä ei valittu vaan työpaikan sai se maahanmuuttajataustainen. Tilanne nykyään on monesti myös sellainen, että te haette työpaikkaa maahanmuuttajalta, koska heissä on ihan hitosti yrittäjiä ja muita johtajia.


        Kun maahanmuuttaja lyö suomalaista, poliisi valehtelee, että sellaista ei tapahdu ja valtamedia kieltäytyy antamasta filmimateriaalia asiasta sekä maahanmuuttaja väittää olevansa rikoksen uhri: Marco de Wit kertoi puheessaan juuri tällaisesta tapauksesta. Jos taasen käännetään päälaelleen, että suomalainen lyö maahanmuuttajaa, on valtamedian kuvamateriaali takuulla telkkarissa ja kerrotaan natsien metsästävän mustaa lihaa aivan järkyttävässä mittakaavassa.


        No mutta takaisin aiheeseen, eli maahanmuuttajat sikiävät hurjaa tahtia 11 lapsinen perhe, joista jokaiselle 11 lapselle syntyy 11 lasta ja heistä jokaiselle aikanaan myöskin 11 lasta jne. Ja kuinka paljon pakolaisia suomessa olikaan? Jokainen voi itse tehdä johtopäätöksensä, maahanmuuttaja eliitti tulee ottamaan vallan jossain vaiheessa suomen valtion myötävaikutuksella.


      • TotuusSattuuQC
        PyhäProfeetta1 kirjoitti:

        Niin, maahanmuuttajat sikiävät hurjaa tahtia. Tyypillinen maahanmuuttaja perhe onkin suurperhe, joka näkee suomen mahdollisuuksien maana. Suomen valtion ajama linja maahanmuuttajat ennen suomalaisia on iskostunut syvälle suomalaiseen ajatusmaailmaan. Jos olette olleet ikinä, siis ikinä yhdessäkään ryhmätyöhaastattelussa porukassa, jossa on maahanmuuttaja taustainen - teitä ei valittu vaan työpaikan sai se maahanmuuttajataustainen. Tilanne nykyään on monesti myös sellainen, että te haette työpaikkaa maahanmuuttajalta, koska heissä on ihan hitosti yrittäjiä ja muita johtajia.


        Kun maahanmuuttaja lyö suomalaista, poliisi valehtelee, että sellaista ei tapahdu ja valtamedia kieltäytyy antamasta filmimateriaalia asiasta sekä maahanmuuttaja väittää olevansa rikoksen uhri: Marco de Wit kertoi puheessaan juuri tällaisesta tapauksesta. Jos taasen käännetään päälaelleen, että suomalainen lyö maahanmuuttajaa, on valtamedian kuvamateriaali takuulla telkkarissa ja kerrotaan natsien metsästävän mustaa lihaa aivan järkyttävässä mittakaavassa.


        No mutta takaisin aiheeseen, eli maahanmuuttajat sikiävät hurjaa tahtia 11 lapsinen perhe, joista jokaiselle 11 lapselle syntyy 11 lasta ja heistä jokaiselle aikanaan myöskin 11 lasta jne. Ja kuinka paljon pakolaisia suomessa olikaan? Jokainen voi itse tehdä johtopäätöksensä, maahanmuuttaja eliitti tulee ottamaan vallan jossain vaiheessa suomen valtion myötävaikutuksella.

        "No mutta takaisin aiheeseen, eli maahanmuuttajat sikiävät hurjaa tahtia 11 lapsinen perhe, joista jokaiselle 11 lapselle syntyy 11 lasta ja heistä jokaiselle aikanaan myöskin 11 lasta jne. "

        Maahanmuutajien lapsiluku on ollut jatkuvasti kovassa laskussa. Esim. somalien lapsiluku on pudonnut lähes seitsemästä noin neljään (11 se ei ole Suomessa koskaan ollutkaan).
        Tämä on jo paljon vähemmän kuin joidenkin ihan kotimaisten paljon lisääntyvien ryhmien kuten vaikka lestadiolaisten.

        "Ja kuinka paljon pakolaisia suomessa olikaan? "

        Esim. somaleja on noin 20.000, ja noita lestadiolaisia noin 100.000


    • Hoh.hoijaa

      Sekopäistä jenkkifobiaa ja lähteenä omat blogit
      Luomahan kirjoitta itsestään joko kolmannessa persoonassa tai monikossa.

      • Anonyymi

        Nyt on paljastunut miten älykkäästi Luoma avasi juuri tämän keskusteluketjun!


      • Anonyymi

    • iieiieii

      Luin aloittajan vuodatusta seuraavaav kommenttiin asti: "pohjoisen korealaiset, jotka vain haluavat lopulta tehdä rauhansopimuksen sukulaistensa kanssa sekä poistaa vieraat sotavoimat niemimaaltaan "

      Ja nimimerkki kljklhhjkg sanoo suomalaisia alkuåeråiskansaksi, luulin kyllä, errää saamelaiset ovat?

      Ja lopuksi Pyhälle profeetalle tiedoksi: somalifobiassasi saat siis pojatkin synnyttämään?

      • PyhäProfeetta1

        "Ja lopuksi Pyhälle profeetalle tiedoksi: somalifobiassasi saat siis pojatkin synnyttämään? "

        Onpa omituinen tulkinta tekstistäni ja taas ääliömäinen diagnoosi. Yritä ajatella aivoillasi äläkä ole tuollainen pilkunviilaaja ja solvaaja: miehet myöskin liittyvät lasten tekemiseen. Ja sitä paitsi suurperheen isä voi mennä uudelleen naimisiin ja perustaa uuden suurperheen, eli miehet voivat tehdä lapsia paljon enemmän kuin naiset (vaikka eivät niitä synnytäkään).

        Korjasin tekstin nyt sinun mieliksesi, eli en enää ole silmissäsi somalifoobikko?


    • TriplaXX

      Itse kyllä uskon, että isokuva Trumpin hallinnosta on juuri tuon New York Timesin kirjoituksen kaltainen. Tietenkin media myös värittää ja liioittelee, mutta onhan se tosiasia että moni Trumpin hallinnon virkamies on saanut kenkää luottamuspulan takia, ja on fakta että moni ministereistä on monissa kysymyksissä hyvin eri mieltä Trumpin kanssa.

      Vaikka USA on presidentti keskeinen yhteiskunta, niin silti USA:ssakin valtion hallitseminen on ennenkaikkea ollut tiimityötä jossa fiksu presidentti kuuntelee asiantuntijoita ja myös luottaa heidän näkemyksiinsä. Trump on ihan toista maata, hän ei arvosta ketään muuta kuin itseään. Narsistina hän nauttii siitä, että voi olla huomion keskipisteenä, hän nauttii siitä usuttaa laiset toistensa kimppuun ja lopulta hän aina voi sanoa viimeisen sanan You 're fired.

      • diktatuurin.synty

        Niin, ja Amerikan hallinto on monimutkainen koneisto, ei sellainen missä yksi presidentti käskee väkeä juoksemaan pää-edellä paskakaivoon. Trump luuli että saisi tehdä mitä haluaa, mutta todellisuus ei ole tällainen.

        Valta on ihan tarkoituksella jaettu niin ettei yhdestä miehestä tule diktaattoria.

        Nyt Trump hyökkää myös niitäkin vallan raameissa pitäviä rakenteita vastaan, koska haluaa itsevaltiaaksi. Lehdistöä vastaan hyökkäys on osa tätä, ei saa olla tahoa joka kertoo muuta totuutta kuin sen jossa Trump itse elää.


      • Vanha avaus, mutta juuri nyt meneillään ratkaisun hetket!


    • rehellittä

      perinne,media on jatkuva valehdelun ja on syyden,,,ja se on niin hirvea-vahvan aiheesen kosketava jutun,,et vaikka ydinsodan alkamisen ei varjostais toi-kutittavan syyn ,,,,,nyt just monika levinski paljastui sen,,,,
      oi niitä aikoja,,,la niitä klintoja,,,,
      seuraavan tutkimuksen on ensi kuussa,,,on ssaattu tiedon,,,et trumbin lasten,lapsi on syönyt venäläisten suola,kurkun,,,CIAn agentti joka on havainnut jutun,,,on todistajaksi kutsuttu,,,,

      • PyhäProfeetta1

        Niin minustakin nämä vaaleihin liittyvät venäjäyhteydet ovat potaskaa. Mutta Clinton taasen taisi oikeasti olla venäläisiin yhteyksissä vaalien aikaan: totuus on vain käännetty päälaelleen.


    • jokuule

      kaikki on mahdollista ,,,,vain seuraavan asian ei koskaan,,,,et USA alkaa muuttumaan afrikaksi,,,,,
      sitä pienen,pään cirittely ei näytä loppuvaan ymmärruksen puutteessa,,,
      ,,,,,,,, siis entisen usa,n,,,, P O M O,,,,,, jo,,,jo,,,P niin,kuin Himo..

    • iieiieii

      Pprofeetta: "No mutta takaisin aiheeseen, eli maahanmuuttajat sikiävät hurjaa tahtia 11 lapsinen perhe, joista jokaiselle 11 lapselle syntyy 11 lasta ja heistä jokaiselle aikanaan myöskin 11 lasta jne. Ja kuinka paljon pakolaisia suomessa olikaan? "

      Siis jokainen 11 lapsesta synnyttää 11 lasta (Myös pojat?)

      Ja ei, vaikka muutit (muka) tekstiäsi "minun mielikseni", et saa anteeksi: olet yhä se sama somalifoobikko. Kyllähän sen huomaa tekstistäsi

      • PyhäProfeetta1

        "Siis jokainen 11 lapsesta synnyttää 11 lasta (Myös pojat?)"

        Jos pilkkua viilataan, niin joku todella ilkeyksissään tällaisen virheen tekstistäni löytää. Mutta enhän minäkään solvaa sinua kirjoitusvirheistäsi tai räikeistä asiavirheistäsi, yleensä kyynärpää taktiikkaa käytetäänkin juuri niihin, ketkä itse eivät sitä käytä.

        "a ei, vaikka muutit (muka) tekstiäsi "minun mielikseni", et saa anteeksi: olet yhä se sama somalifoobikko. Kyllähän sen huomaa tekstistä"


        Höpönlöpön, en hauku heidän ulkonäköään tai kykyjään, joten väitteesi on järjetön. Sinulle ei vain mikään riitä. Pointtina tekstissäni oli se että somalit ovat kaukaisin asia turvapaikan tarpeessa olevista. Kuten videossa näkyy, biitsiä silmänkantamattomiin ja kaikilla on kivaa - paratiisimainen paikka. Miksi muuten kaikki turvapaikan saaneet somalit suurine perheineen käyttävät valtion 2 krt. vuodessa tarjoaman luksusloman paratiisimaahan somaliaan? Siksi, koska heillä ei ikinä ollutkaan mitään tarvetta turvapaikalle ja heidät valittiin tänne 'pakolaisiksi' pelkän upean ulkonäkönsä takia kiimaisten munahaukkojen toimesta!!!!


        No, nyt kun väärin ymmärrys on käsitelty saan varmaankin anteeksi ja en enää ole somalifoobikko?


      • TotuusSattuuQC
        PyhäProfeetta1 kirjoitti:

        "Siis jokainen 11 lapsesta synnyttää 11 lasta (Myös pojat?)"

        Jos pilkkua viilataan, niin joku todella ilkeyksissään tällaisen virheen tekstistäni löytää. Mutta enhän minäkään solvaa sinua kirjoitusvirheistäsi tai räikeistä asiavirheistäsi, yleensä kyynärpää taktiikkaa käytetäänkin juuri niihin, ketkä itse eivät sitä käytä.

        "a ei, vaikka muutit (muka) tekstiäsi "minun mielikseni", et saa anteeksi: olet yhä se sama somalifoobikko. Kyllähän sen huomaa tekstistä"


        Höpönlöpön, en hauku heidän ulkonäköään tai kykyjään, joten väitteesi on järjetön. Sinulle ei vain mikään riitä. Pointtina tekstissäni oli se että somalit ovat kaukaisin asia turvapaikan tarpeessa olevista. Kuten videossa näkyy, biitsiä silmänkantamattomiin ja kaikilla on kivaa - paratiisimainen paikka. Miksi muuten kaikki turvapaikan saaneet somalit suurine perheineen käyttävät valtion 2 krt. vuodessa tarjoaman luksusloman paratiisimaahan somaliaan? Siksi, koska heillä ei ikinä ollutkaan mitään tarvetta turvapaikalle ja heidät valittiin tänne 'pakolaisiksi' pelkän upean ulkonäkönsä takia kiimaisten munahaukkojen toimesta!!!!


        No, nyt kun väärin ymmärrys on käsitelty saan varmaankin anteeksi ja en enää ole somalifoobikko?

        "Kuten videossa näkyy, biitsiä silmänkantamattomiin ja kaikilla on kivaa - paratiisimainen paikka. "

        No miksi kukaan lähtisi pois maasta joka on moinen paratiisi? Ja vielä kylmään ja räntäiseen maahan jossa valtaväestö suhtautuu keskimäärin nurjasti muualta tulleisiin?
        Eipä tunnu kauhean uskottavalta tuo väitteesi paratiisista...


      • iieiieii

        "tai räikeistä asiavirheistäsi" Johtunee siitä, ettei niitä ole. Tosin en lähteenä käutäkään !Mv-lehteä" Somalifoobikko olet silti!


      • PyhäProfeetta1
        iieiieii kirjoitti:

        "tai räikeistä asiavirheistäsi" Johtunee siitä, ettei niitä ole. Tosin en lähteenä käutäkään !Mv-lehteä" Somalifoobikko olet silti!

        ""tai räikeistä asiavirheistäsi" Johtunee siitä, ettei niitä ole. Tosin en lähteenä käutäkään !Mv-lehteä" Somalifoobikko olet silti! "

        Sinua ympäröi voimakas mustamaaginen sumuverho, jonka takia todella uskot rasismia olevan olemassa suomessa, kenties jopa keskustelet päivittäin avaruusolentojen kanssa asiasta. Eipä mitään hätää, autan sinua. Jokainen vastaantulija on tähän päivään mennessä ollut sinulle somalifoobikko ja olet kärsinyt harhojesi takia, mutta ole huoleti autan sinua näkemään totuuden. Räikeät asiavirheet jäävät pian pois ja näet maailman sellaisena kuin se oikeasti on. Mene esim. Itikseen ja vietä siellä joka päivä 1 tunti ja huomaat, että ei ole mitään somalifobiaa. Näet paljon iloisia somaleita, joita kukaan ei syrji, näet heidän massiivisen suosimisensa ja heräät jossain vaiheessa kenties todellisuuteen.

        Ei ole Mitään somalifobiaa, on vain somaleiden hillitön suosiminen!!!!!


      • PyhäProfeetta1
        TotuusSattuuQC kirjoitti:

        "Kuten videossa näkyy, biitsiä silmänkantamattomiin ja kaikilla on kivaa - paratiisimainen paikka. "

        No miksi kukaan lähtisi pois maasta joka on moinen paratiisi? Ja vielä kylmään ja räntäiseen maahan jossa valtaväestö suhtautuu keskimäärin nurjasti muualta tulleisiin?
        Eipä tunnu kauhean uskottavalta tuo väitteesi paratiisista...

        "No miksi kukaan lähtisi pois maasta joka on moinen paratiisi? Ja vielä kylmään ja räntäiseen maahan jossa valtaväestö suhtautuu keskimäärin nurjasti muualta tulleisiin?
        Eipä tunnu kauhean uskottavalta tuo väitteesi paratiisista... "

        No niin, vaikka videolla näkyy, että Somalia on paratiisi, niin eikös taas QC tule kääntämään kaiken päälaelleen ja todisteeksi tällä kertaa riittää hänen ihka oma aivoituksena ja huono päättelykyky.

        Ajatellaanpa asiaa niin kuin aikuiset, eikä leikitä idiootteja. He ovat täällä vain ja ainoastaan rahan takia!!! Pakolaisstatuksen saanut henkilö on oikeutettu saamaan rahaa, etuuksia ja hyödykkeitä keskipalkan verran, joka on 3600 €/kk. Tätä YK:n lauseketta todella harva maa suomen lisäksi noudattaa! Koska yleensä he tuovat koko perheensä mukanaan, voitte laskea kuinka paljon kaikkea kivaa perhe, jolla on 5 täysikäistä jälkeläistä tienaa suomessa.

        Somaliassa keskipalkka on 206 €/kk, joka ei riitä kuukausivuokraan. Koska rahaa tarvitaan enemmän kuin sitä voi töissä tienata, perustetaan suurperheitä joiden lapset voivat vartuttuaan auttaa perhettä tulemaan toimeen taloudellisesti. Siksi suurperheet ovatkin siellä yleisiä, kun useampi perheenjäsen käy töissä, saadaan vuokrat maksettua ja jää rahaa vielä ruokaankin.


        Idioottikin tajuaa, että somalit ovat tulleet tänne vain rahan takia. Somaleista näkee selvästi, että he eivät ikinä ole mitään vainoa tai syrjintä kotimaassaan saatikka suomessa kokeneet: he ovat pelkkiä ulkonäköpakolaisia. Somalit on valittu upean ulkonäkönsä takia tänne pakolaisiksi kiimaisten munahaukkojen toimesta, jotka valitettavasti ovat ängenneet itsensä pakolaisten valitsijoiksi.


      • Anonyymi
        PyhäProfeetta1 kirjoitti:

        "Siis jokainen 11 lapsesta synnyttää 11 lasta (Myös pojat?)"

        Jos pilkkua viilataan, niin joku todella ilkeyksissään tällaisen virheen tekstistäni löytää. Mutta enhän minäkään solvaa sinua kirjoitusvirheistäsi tai räikeistä asiavirheistäsi, yleensä kyynärpää taktiikkaa käytetäänkin juuri niihin, ketkä itse eivät sitä käytä.

        "a ei, vaikka muutit (muka) tekstiäsi "minun mielikseni", et saa anteeksi: olet yhä se sama somalifoobikko. Kyllähän sen huomaa tekstistä"


        Höpönlöpön, en hauku heidän ulkonäköään tai kykyjään, joten väitteesi on järjetön. Sinulle ei vain mikään riitä. Pointtina tekstissäni oli se että somalit ovat kaukaisin asia turvapaikan tarpeessa olevista. Kuten videossa näkyy, biitsiä silmänkantamattomiin ja kaikilla on kivaa - paratiisimainen paikka. Miksi muuten kaikki turvapaikan saaneet somalit suurine perheineen käyttävät valtion 2 krt. vuodessa tarjoaman luksusloman paratiisimaahan somaliaan? Siksi, koska heillä ei ikinä ollutkaan mitään tarvetta turvapaikalle ja heidät valittiin tänne 'pakolaisiksi' pelkän upean ulkonäkönsä takia kiimaisten munahaukkojen toimesta!!!!


        No, nyt kun väärin ymmärrys on käsitelty saan varmaankin anteeksi ja en enää ole somalifoobikko?

        Luoman avauksista käydään virkeänä debattia 🤪🤣😆👏👍🤗


    • iieiieii

      Palataan niihin asiavirheisiin. Kerropa mitä ne ovat

      • PyhäProfeetta1

        "Palataan niihin asiavirheisiin. Kerropa mitä ne ovat "

        En mielelläni alkaisi huomauttelemaan toisia kirjoittajia asiavirheistä, mutta kun vaadit. Väitteesi somalifobiasta on esim. tällainen.


    • iieiieii

      Hyvä Pprofeetta, luepa tekstisi uudelleen: sinä, jos joku olet somalifoobikko

      • harhainen.mieli

        Paha Profeetta elää niin harhaisessa maailmassaan ettei sinne todellisuus koskaan tule paistamaan.

        Nyt ollaan menty niin pitkälle että kiistely itsen kanssa on alkanut; koska kukaan muu ei enää hänen kanssaan keskustele.


      • PyhäProfeetta1

        "Hyvä Pprofeetta, luepa tekstisi uudelleen: sinä, jos joku olet somalifoobikko"

        Et ilmeisesti tajua mitä kirjoitat. Fobia tarkoittaa perusteetonta pelkoa, jotain asiaa tai tilannetta kohtaan. Pelkästään inho esim. jotain eläinlajia kohtaan ei ole fobia.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Fobia

        Joten väitteesi on asiavirhe ja täysin tuulesta temmattu herjaus, joka on osa suurempaa vainokokonaisuutta, jonka uhri selvästi olen.

        Todellisuutta on se, että minä selkeästi tarvitsen poliittisen turvapaikan, koska olen selkeästi vainon uhri, josta levitellään mm. ilkeämielisiä perättömiä herjauksia. Näiden herjausten on tarkoitus saada ihmiset syrjimään ja vainoamaan minua. Vainoa ja syrjintää olenkin kokenut enemmän kuin kaikki suomessa asuvat 'pakolaiset' yhteensä koko heidän elinikänään.

        Valhetta on se, että somaleilla olisi tarvetta poliittisellle turvapaikalle, katsokaa vaikka video: he ovat täällä vain rahan takia. Heillä on todella tarvetta rahalle, koska keskipalkka somaliassa on vain 206 e/kk (ei riitä edes vuokraan).

        Moni lähteekin tästä paratiisimaasta vain rahan takia "pakolaiseksi", mutta somaliassa on myös oikeita turvapaikkaa tarvitsevia ihmisiä. He eivät tule ikinä saamaan turvapaikkaa ja joutuvat elämään helvetissä, koska vaino on aina paha asia maasta riippumatta. Näitä kohtalotovereitani ei auteta, vaan heitä pilkataan, kuten minua on pilkattu ja heitä syrjitään kuten minua son syrjitty: siksi olenkin ihmisoikeusaktivisti, joka ajaa todellisten vainon uhrien oikeuksia. Esimerkiksi kuinka moni ihminen on puuttunut vainooni tai tullut tarjoamaan minulle poliittista turvapaikkaa: ei kukaan. Meitä oikeita vainon uhreja ei auteta, meitä vain vainotaan ja syrjitään.


        Jokainen valepakolainen, joka on tullut tänne paremman elintason toivossa on aiheuttanut todellisen turvapaikan tarpeessa olevan vainon uhrin kuoleman tai totaalisen elämän pilaamisen: Herätkää todellisuuteen!!!!


      • PyhäProfeetta1
        harhainen.mieli kirjoitti:

        Paha Profeetta elää niin harhaisessa maailmassaan ettei sinne todellisuus koskaan tule paistamaan.

        Nyt ollaan menty niin pitkälle että kiistely itsen kanssa on alkanut; koska kukaan muu ei enää hänen kanssaan keskustele.

        "Nyt ollaan menty niin pitkälle että kiistely itsen kanssa on alkanut; koska kukaan muu ei enää hänen kanssaan keskustele. "


        Aha, julma syrjintäni on huomattu ja sitä pidetään ilmeisesti oikeutettuna. Huomaatte varmaan kuinka pahuus on vallannut sydämenne, tehkää parannus ja täyttäkää sydämenne hyvyydellä ja hyväksynnällä syrjinnän sijaan. Yrittäkää tulla paremmiksi ihmisiksi, ottakaa mallia minusta täysin hyvästä ja viattomasta oikeiden vainon uhrien puolustajasta!!!!!


    • iieiieii

      Hyvä Pyhäprofeetta, kovin helpottaisi, jos käyttäisit vain yhtä nimimerkkiä

      • PyhäProfeetta1

        "Hyvä Pyhäprofeetta, kovin helpottaisi, jos käyttäisit vain yhtä nimimerkkiä "

        Se on ainoa nimimerkki, jota käytän tällä palstalla. Olet oikeassa yhden nimimerkin käyttäminen asiaan kuuluvalla palstalla helpottaa asiakokonaisuuksien hallintaa sekä auttaa hahmottamaan kokonaiskuvaa tapahtumista ja tapahtumien kulusta. Siksi käytänkin tällä palstalla vain PyhäProfeetta1 nimimerkkiä. En ole rekisteröinyt sitä, koska en syrji ketään ja kuka tahansa muukin saa käyttää tätäkin nimimerkkiä.


    • PyhäProfeetta1

      Pahoitteluni QC tarkoitukseni ei ollut syrjiä, unohdin vain vastata kysymykseesi. Ehkä näin on parempi sillä sillä vastaukseni oli pitkä ja hyvin perusteltu, niin kuin yleensä. Vastaan nyt kysymykseesi.
      "maahan jossa valtaväestö suhtautuu keskimäärin nurjasti muualta tulleisiin?"

      Niin, tällaista ei todella ole suomessa. Katso vaikka mitä tahansa PK-seudun markettia, maahanmuuttajataustaisia on niissä keskimäärin töissä enemmän kuin se prosentuaalisesti ilman räikeää suosimista olisi mahdollista. Katso vaikka PK-seudun bussiliikennettä, kuljettajissa on monikerroin enemmän maahanmuuttajataustaisia kuin se ikinä prosentuaalisesti olisi mahdollista. Matkusta joskus öisin, kovapalkkaiset yövuorot ovat täynnä maahanmuuttajataustaisia kuskeja.

      Jokainen maahanmuuttajataustainen, joka vain haluaa työpaikan saa sen ohi kantasuomalaisen. Kaikki eivät tosin halua, esim. kotiäidit ovat monissa kehitysmaissa perinteisesti vain hoitamassa perhettään ja heidän kulttuuriinsa ei sovi se, että naiset tekevät ansiotyötä. Siksi maahanmuuttajien työllisyysluvut ovat näennäisesti hiukan alle keskitason, koska nämä kotiäidit eivät ikinä haluakkaan tehdä töitä. Lisäksi ihmissalakuljetus on yleistä ja kansainvälinen rikollisuus järjestää työntekijöilleen helposti 'turvapaikan' suomessa. Nämä rikolliset eivät ikinä edes halua tehdä kunniallista työtä, vaan he maksavat velkansa poliittisen juhlapaikan järjestämisestä suomeen rikollisporukoille myymällä ja salakuljettamalla heidän huumeitaan!!!!


      Kun katsotaan Virolaisten tilannetta, he työllistyvät selkeästi paremmin kuin kantasuomalaiset ja heidän räikeä suosintansa on herättänyt kantavirolaisten keskuudessa jo vuosia pahennusta. Silti virolaisiin ei suhtauduta penseästi suomessa, vaan heitä kohdellaan täällä kuin jumalia. Viro tarvitsee työntekijöitä, mutta 3-5 kerta parempi palkka suomessa ja varma työllisyys ohi kantasuomalaisten on houkuttanut älyttömän määrän ammattitaidottomia ja joitain ammattitaitoisia virolaisia suomeen.

    • Veteranfan

      Aloittajan kirjoitus on kattavin tähän mennessä salkkis palstalla nähty.

      Trump viha on ainoastaan julkisessa mediassa jonka omistavat sisäpiiriläiset.

      Outoa on myös Trumpin rasistisuus mediassa vaikka värillisetkin ovat kannattaneet Trumpia vaaleissa.

      Suurimmat Trumpin vastustajat löytyvätkin yllättäen valkoisesta väestöstä jotka kuuluvat ns. hyväveliverkostoon.

      • MakeAmericaGreat

        Ilmeisesti kyseessä on joku toinen hyväveli-järjestö kuin se jonka taskuihin Trump siirsi muutaman triljoonan köyhemmältä kansanosalta?

        Sinänsä oikea teko.

        Rahat kuuluu vain rikkaille, he ovat jo osoittaneet että osaavat pistää pennin poikimaan. Köyhät sen sijaan osoittavat etteivät tiedä mitä rahalla pitää tehdä, jotenka ei sitä heille kuulu antaa.

        Sama terveydenhoidosta, se kuuluu vain rikkaille; köyhät kuolkoon tauteihinsa niin päästään nopeammin siihen 500 miljoonaan. On myös väärin että esim. Suomessa Amerikkalaisella tiedolla valmistetut lääkkeet on halvempia kuin Amerikoissa, tilanteeseen pitää saada muutos.

        MAGA.


      • Viha - rakkaus, kansakunta Yhdysvalloissa on ratkeamassa kahtia!


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Viha - rakkaus, kansakunta Yhdysvalloissa on ratkeamassa kahtia!

        Siellä on aina asunut kaksi kansakuntaa, jotka eivät halua kohdata.

        Jostain syystä asuvat vain samassa maassa siipeillen toistensa kustannuksella.

        Maaseutu saa rahaa kaupungeista; kaupungit saa syötävää maaseudusta.


      • Anonyymi

        Valtamedia on yksi ja iso "salaliitto" uudistuvaa konservativismia ja reviiripuolustautumista vastaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siellä on aina asunut kaksi kansakuntaa, jotka eivät halua kohdata.

        Jostain syystä asuvat vain samassa maassa siipeillen toistensa kustannuksella.

        Maaseutu saa rahaa kaupungeista; kaupungit saa syötävää maaseudusta.

        Inikkarit valtaan ja valkoiset takaisin Eurooppaan


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Viha - rakkaus, kansakunta Yhdysvalloissa on ratkeamassa kahtia!

        Hävitty sota toistaiseksi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siellä on aina asunut kaksi kansakuntaa, jotka eivät halua kohdata.

        Jostain syystä asuvat vain samassa maassa siipeillen toistensa kustannuksella.

        Maaseutu saa rahaa kaupungeista; kaupungit saa syötävää maaseudusta.

        Jos valkoinen ei olisi koskaan astunut jalallaan intiaanien maille?


    • PyhäProfeetta2

      Silloin kun Profeetat alkavat keskustelemaan itsensä kanssa, on tavallisten ihmisten aika vaieta. Ymmärretty! Onko tuo nyt ymmärretty?

    • Anonyymi

      Trump on muutosilmiö jo nyt!



      1 - Poikkeava HS-esitys US-presidentti Donald Trumpin aikaansaannoksista, joista on puhdistettu kaikki se 'tahma', mitä itse trumppistinen uusnormaali omassa 'uhkailun, kiristelyn ja pakottamisten' kierteisyydessä on tuottanut vallitsevana esiiintymispolitiikkana.

      Mitenhän olisi vastaavat uutisoinnit puhtaina numeroina ja niiden analyyseina Venäjän ja Kiinan johtajien toimista - olisi kiintoisaa kuulla ja lukea!

      ..

      USA' n merkittävä erkaantuminen taloustekojen/ tapahtumien osalta kulminoitui jo ennen nykyisiä presidenttejä - Rickhard Nixonin aikana, jolloin US ja FED irrottivat US-dollarinsa kultasidoksesta Bretton Woodsissa *.



      Kun kultasidos dollariin katkesi, alkoi voimakas talouden kehitys - erityisesti velkaantumisena ja US-kauppataseen vajeellistumisena

      Ostava asiakas on "markkinaoppien mukaan aina oikeassa" ja US siirtyi ulkomaankaupassa ostajaksi, jolloin tälle siirtyi vankka ostajan vaikuterooli - jopa uhkailuineen. Suomesta tämän muistaa hyvin eläköitynyt vuorineuvos Tauno Matomäki Rauma-Repola yhtiöstä, kun US CIA kielsi liiketoiminnan syvänmeren sukelluspallojen osalta muinoisen Neuvostoliiton suuntaan.

      Tänään trumppistinen uusnormaali on voimissaan "uhkaa, kiristä ja pakota" -mentaliteetilla, josta myös EU-Eurooppa on saanut osansa, mutta erityisesti Kiina ja fokusoituen Kiinan omiin sisäisiin asioihin - Kommunistiseen puolueeseen.

      Miksi Kiina on omanlaisensa (olisi oman kirjoituksen arvoinen), johtunee valtavasta populaatiosta - sen edustaen maailmallisesti suhdetta 1,4/7,8. USA' n ollen 0,33/7,8.

      ..

      Aikanaan, kun Neuvostoliitto Josif Stalinin johdolla oli voimissaan, ja operoi siellä missä "kaikki maailman proletariaatti vaikutti ja yhdistyi", levittäen kaltaistaan maailmannäkemystä ja yhteiskuntamallia.

      Kommunismin leviämisen seurauksena syntyi amerikkalainen vastavoima, jota kutsuttiin edustajansa Joseph McCarthyn mukaan mccarthyismiksi ** - sen ollen pelkoa kommunismin vaikuttamisen voimistumisesta. Pelko siivitti jopa US-asevoimat lentoon - niin Korean niemimaalle kuin Vietnamiin.

      Se, onko Trump lukenut tai hänelle kerrottu "esi-isästään" McCarthystä - emme tiedä, mutta kommunismin pelosta on tässä nytkin US-näkökulmasta kysymys.

      Kiina on jo noussut maailman suurimmaksi taloudeksi, varsinkin, kun katsotaan todellisuutta bkt-PPP - lukuina, jotka IMF totesi vuonna 2015.



      Trump kehitti uutta pöhinää WTO-vastaisen protektionismin aaltoina

      Oli saatava US The Greatest. US hankki maailmallisen hegemonian jo viime vuosisadalla - painamalla reippaasti katteetonta dollarivirtaa, sillä 'ostajahan on aina oikeassa' - vaikuttamismahdollisuuksineen.

      US-dollariin luotettiin ja edelleen luotetaan - kuinka kauan - emme tiedä, mutta tähän kohtaan olisi mukava saada USD | Kiinan renmimbi keskinäissuhde grafiikkana viimeiseltä 20 vuodelta.



      Trump haluaa tuoda US-sotilaat ja menetetyt työpaikat takaisin kotiin

      Tämä miellyttää amerikkalaista äänestäjää. Varsinkin työpaikat, joita rahdattiin Kiinaan - sadoin tuhansin, vertaa vaikkapa Apple ja monet muut. Uhkaamista trumppismin kaavoin esiintyy jo omiakin kohtaan - kotiin on palattava.



      Entä numerot?

      Velka USA' n osalta vaikkapa Kiinaan, joka on US-liittovaltion joukkovelkakirjojen suurin haltija - on yli 1000 miljardia USD. Miten käy, jos dollarin arvo romahtaa?

      Numeroina US on maailman suurin asekauppias ja suurin verovarojen käyttäjä aseteollisuuteen ja armeijallisen taistelukyvyn ylläpitäjä maailmassamme.

      Miten aseet yleensäkin - onko ilmiöitä jo amerikkalaissiviilien näkökulmista, entä jatkuvat sodat - miten nämä kaikki vaikuttavat amerikkalaisuuteen ja lopulta lukuihin, joista Trump elää - talouden luvuista.



      US haluaa olla suurin

      Trump tosi-tv tähtenä tietää tunteen olevan merkittävin ominaisuus Yhdysvalloissa. Tämä niin sanottu hollywoodismi vaikuttaa lujasti isänmaalliseen henkeen, joka taas antaa anteeksi huonoja lukuja, jos tunnetaso on riittävän korkealla, jossa 'sinitakit ratsastavat ja karauttavat vapaan maailman avuksi'. e



      ...

      ~ https://www.hs.fi/talous/art-2000006702805.html -

      HS: "Pelkkien numeroiden valossa Donald Trump on ollut Yhdys­valloille erinomainen presi­dentti, jonka tuloskortti näyttää paremmalta kuin kahdella edeltäjällään."

      • Anonyymi

        Luepas ne lukijoiden kommentit. Trumpin saavutuksista löytyy kattavia arvioita. Hesarin juttu edes talouden osalta on puutteellinen, osin virheellinen. Jo peruslähtökohta ontuu artikkelissa, sitä ei sanota selvästi: trump tuli valtaan nousukauden 7 vuotena mitä hän jatkoi verohelpotuksin ja pumppaamalla rahaa talouteen. Kun obama aloitti, hän sai syliin yhden pahimmista talouskriiseistä.

        Juttu myös ei osaa sanoa että kiinan tuonti väheni merkittävästi vähemmän mitä Usan vienti kiinaan.


      • Anonyymi

        Asiantuntijan kommentti!


    • Anonyymi

      Trump käy sotaa todellisuutta vastaan.

      Toki vaihtoehtoinen totuus myy; eikä ole mitään väärää myydä valeita, ostajan vastuulla mennään.

      • Anonyymi

        Muistakaa että kun Turmp jää työttömäksi Tammikuussa tilaatte hänen uuden uutiskanavan joka lanseerataan samalla viikolla ettei Trumpin perheeltä lopu ruoka pöydästä.


      • Anonyymi

        Trump käy sotaa perinnemediaa vastaan!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Trump käy sotaa perinnemediaa vastaan!

        Näin trolliarmeija yrittää uskotella.


    • Anonyymi

      Katsokaahan Yle:n juttu dos. Markku Ruotsilasta, hän arvio perinnemedian roolia us-presidentinvaaleissa!

      Tämä taas löytyi haulla 'Ruotsila' netistä:

      [2006]
      Valtakunnallinen sanomalehti julkisti hämmästyttävän asiantuntijalausunnon su. 13.8. dosentti Markku Ruotsilan vieraskynästä. Otsikointi oli häkellyttävä samankaltaisessa naiviudessaan kuin tuntoja ja mielenylemmyyttä kuvastavat Hollywood-elokuvat esim. The Patriot esikuvanaan. USA on maapallon tavaravirtojen vahtipoliisi ja valvoo itselleen suurimmat raaka-ainevirrat yksisuuntaisena markkinatalouden vapautena ja toiminnallisena ylivoimana. Ruotsilan otsikointi kolumnissaan oli "Amerikan-vastaisuus on älyllistä laiskuutta ja pelkuruutta".

      --- http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/08/usa-vihastuttaa-ja-ihastuttaa.html ---

      ***

      • Anonyymi

        Mahtijuttu, tänäänkin Ruotsila oli Ylellä - a-studiossa!


    • Anonyymi

      Maailma jännittää!

      https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006936215.html

      "Tuntuuko Trumpin saama tuki yllättävältä? Nämä kolme asiaa selittävät istuvan presidentin vahvaa esitystä vaaliyönä
      Yhdysvaltojen presidentinvaalien ääntenlaskennan tilanne näyttää tiukalta."

    • Anonyymi

      Suomen presidentti Sauli Niinistö totesi toisaalla HS-jutussa, ettei Trump virallisesti todennut voittaneensa: Eipä tietenkään, koska Trumpilla ei ollut siihen valtuuksia, ei tässä vaiheessa edes moraalista oikeutta.

      Ääntenlaskenta on kesken - kumpi tahansa voi olla voittaja.

      Oleellista oli se, että us-valtamedia pelasi koko Trumpin nelivuotiskauden tämän vastapuolen päädyn eduksi - sättimällä Trumppia lähes koko ajan (kts. YLE Aamu-TV haastattelu ~ https://areena.yle.fi/1-50676169 - eiliseltä 4.11.2020 aamulta - dosentti Markku Ruotsila).

      Äänestäjät suivaantuivat!

      Varoitus perinnevaltamedialle on annettu. Samalla tuo mediavastakkaisuus loi niin sanotun trumpmedian - twiitteineen.

      Olisiko laatumedialla nyt peiliin katsomisen paikka - entä noin yleensäkin Suomessa?

      Miten Trumppia kohdeltiin - oliko se puolueetonta ja oikeudenmukaista? Äänestäjät eivät ole tyhmiä, ja osaavat antaa näpäytyksiä.

      • Anonyymi

        Trump sai juuri sen näköistä julkisuutta mitä ansaitsikin. Mediassa olevat jutut ovat olleet linjassa hänen twiittiensä, haastattelujensa ja julkisten puheidensa kanssa.


      • Anonyymi

        Miten Obamaa kohdeltiin?

        Oliko puolueetonta, onko se vieläkään puolueetonta?

        Mites oli Bush, tälläkin palstalla naureskeltiin mitenkä daiju se on.

        Ja Clintoneista saisi oman ketjun.

        Päätelmä, Amerikan Presidenttiä ei koskaan kohdella hyvin.


      • Anonyymi

        Tuo Ruotsilan juttu kannattaa kuunnella ja katsoa tuon linkin alta.


    • Anonyymi

      Sota jatkuu myös Baidenin aikana

      • Anonyymi

        Eikö sen vuosi nukuttanut? Floodasit niin monta kommenttia aamuyöstä.


    • Anonyymi

      US on ollut demokratian mallimaa, vapaan sanan kuningastie ja yritteliäisyyden messias - emme tässä pohdi millaisin jäljenjätöin ja muin keinoin on saavutettu hegemoniallinen maailmallisuus - niin kaupassa kuin sotilastoimenpiteissä.

      Tähän kohdin oli hyvä tölväistä presidentti Urho Kekkosen aikaa - aikaa, jolloin Suomi oli itsenäinen, eikä vieraiden suurvaltojen sotavoimat nousseet maihin tai lennelleet taisteluharjoituksia ilmatilassamme. Nyt näin on - kun Suomi allekirjoitti Nato-Isäntämaa pöytäkirjan. On huomattavaa, että Naton ainaissotilasjohtaja on amerikkalainen.

      Entä tuon HS-juttuun vuodatettu sanallisilmiasu Yhdysvalloista?

      Tuon entisen vapauden, veljeyden ja yrittäjyyden aikakauden toivotaan palaavan presidentiehdokas Joe Bidenin myötä, siksi rajuksi tuo presidentti Donald Trumpin isänmaallisuus- ja The Greatest America veisaavuus on yltynyt hänen hurmostuneessa kannattajakunnassa.

      Entä tuo Isänmaallisuus, jota Suomessakin nyt juuri perussuomalaiset näyttäisivät kannattavan trumppismin ikonisilmentymänä. Ehkä tuossa näyttäytyy amerikkalaisten Hollywood-tuotteiden paatos elokuvina, kuten Harmageddon tai The Independent Day ellei peräti Hohto, joka kuvasti hulluuteen yltävää yksilöllisyyttä.

      Ehkä Trump voisi voittaa jälleen toiseksi suurimmalla äänisaaliilla - kuten ensimmäisen kautensa kuittasi

      Ketkä ovatkaan näitä Trumpin kannattajia? Ehkä he ovat niitä, jotka kaipaavat jälleen The Greatest America, olla suurin, mahtavin ja vaikuttavin - olla maailmanpoliisi, jossa sinitakit ratsastavat ja USAF-lentää - pommilastein kurittamaan - afgaaneja, irakilaisia, iranilaisia, syyyrialaisia, libyalaisia, jemeniläisiä, somaleja jne --- Näinkö?

      Näinhän se on mennyt. Tosin Trump ei ole aloittanut yhtään uutta sotaa!

      Ehkä valkoinen eurooppalaislähtöinen isänmaallisuus on se suure, johon Trump on sormensa ojentanut? Se puree ja liput liehuvat. Onko Trumpin toisen kauden tulos - valiintuessaan - jälleen se suurin ja kaunein, ja tähän Donaldin ydinvoima tähtää.

      • Anonyymi

        NO JOPAS!!!

        Anonyymi YÖN ÄÄNI floodaa tässäkin ketjussa helposti tunnistettavaa propagandaa aamyön tunteina. Samoin on tapahtunut kaikissa saman avaajan avauksissa ja YÖN ÄÄNI jopa keskustelee itsensä kanssa.


    • Anonyymi

      Syntyykö jenkeissä nyt sisällissota.

      • Anonyymi

        Kenties se oli koko ajan tavoitteena?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kenties se oli koko ajan tavoitteena?

        Nyt sinun pitää vastata omaan kysymykseesi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt sinun pitää vastata omaan kysymykseesi.

        Vastaus jää YÖN ÄÄNELLE.


    • Anonyymi

      Laatua avauksessa.

    • Anonyymi

      Biden voitti. Rehellisesti? Mitä Trump tekee?

    • Anonyymi

      Kiinnostava juttu

    • Anonyymi

      Tässä kohdin annetaan ääntenlaskijoille rauha

      Jäämme odottamaan virallista ja lopullisesti kaikin osin hyväksyttyä vaalitulosta; kaikkien mahdollisten oikeustaistelujenkin jälkeen.

      Sen sijaan kiintoisaa on ollut reagointi maailmalta - ikäänkuin taputettiin käsiä "maailman pelastajasta" - hegemonian vartijan paluusta ykköseksi, vaikka US' n maailmallinen väestöpopulaatio edustaa noin 0,33/7,8 osuutta ihmismaailmallisuudesta.

      Meiltä kiirehdittiin onnittelemaan voittajaa, kun Kalifornian äänistä oli suomalaisen median mukaan vielä tänä aamuna noin 20 prosenttia laskematta.

      Entä itse voittaja, ja nyt oletamme, että onnittelut ovat ajassaan oikein

      USA hankki jo viime vuosisadalla maailmallisen johtajuuden

      Kaupalla, kutsutuilla kuin kutsumattomilla sodilla ja USD' n valta-asemalla - luoden itselleen kumuloituneesti maailman suurimman ympäristöhaittajäljen ja varsinkin merkittävän suuren epäoikeudenmukaisuuden per capita haittaympäristöjälkimittauksella. Mikä onkaan kulutuksellinen oikeudenmukaisuus - maailmallisesti, kun otamme huomioon Intian ja Kiinan yhteisihmispopulaation 2,8/7,8!

      EU-Euroopasta huudettiin onnitteluja USA' lle ja tämän paluusta uskottavasti maailman johtajuuteen

      Ajassa, jolloin Kiina nousi maailman suurimmaksi - bkt/PPP -IMF 2015 [~ https://www.talouselama.fi/uutiset/se-on-tapahtunut-kiinasta-tuli-maailman-suurin-talous/860c910c-f84f-36d2-aa2a-d7c79f9f43f7 -] - eletään nyt. Joe Biden saattaa löytää juuri tästä sen keinon, jolla US-kansakuntaa yhdistetään.

      Paras keino saada yhtenäisyys, on luoda yhteinen vihollinen - sen ollen ehkä Kiina

      Tosin Bidenin sanotaan kertoneen, että vihollisuudet (onko se uhkaamisten, kiristämisten ja pakottamisten päättämistä - emme tiedä) päätetään. On uskottavaa, että teemat, työpaikkojen palauttamisesta takaisin USA' han - löytää kannatusta aina trumppistisimmista piireistä lähtien. Kiina on riittävän kaukana ja sitä voidaan kurittaa, mutta millaisin seurauksin?

      Saammeko EU-Eurooppaan protektionistisen aallon?

    • Anonyymi

      Palstan fanit jo odottaa että pääsee tilaamaan maksullista Trump Mediaa joka aukeaa Tammikuussa.

      Lahjoittakaa ihmeessä tuon lisäksi; Trumplilla on velat maksussa, ja rahat loppu.

    • Anonyymi

      Miten Trumpukan käy?

      • Anonyymi

        Pakenee maasta tai joutuu vankilaan talouspetoksista.

        Rikkaat lopetti rahanlainauksen jotenka nyt rahaa kinutaan kannattajilta.

        Mikäs siinä, jos noista 70 miljoonasta äänestäjästä sekä ulkomaisista fanboista jokainen antaa kympin saa erääntyvät velat maksettua, ja jää vähän myös säästöön.

        Joko sinä lahjoitit? Final notice, kanna kortesi kekoon!


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1759
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1381
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1357
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1335
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1304
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe