Kiuruvesi tyhjenee järkyttävää vauhtia

UlvovaTuuliJaAaveet

127

2830

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kepujuntit

      Tähän se kepulaisuus johtaa.

      • Hämäläinen

        Onks tää venäjältä??? Paljo on vuakra, jos on halpa niin tulen sinne. Löydän kyllä siivoojan tyätä.


      • Anonyymi

        Lapinlahden kirkonkylässä on enemmän asukkaita, kuin Kiuruveden kaupungissa??????


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lapinlahden kirkonkylässä on enemmän asukkaita, kuin Kiuruveden kaupungissa??????

        Millähän perusteella Kiuruvedestä on tehty kaupunki? Kepuko hommasi? Saatiin tietysti nostaa satraappien palkkoja sillä varjolla. Eli kepulaisten.


    • ihmettelentätä

      Miksi siis rakentaa uusia taloja keskustaan??

    • kkjhhfrdrerytyiolkoop

      Mutta näiden sivujen kannalta voidaan pitää viimeaikaisten avausaiheiden jälkeen jopa myönteisenä seikkana, että väestökadon kauhistelija on jälleen suvainnut "piristää" meitä esiintulollaan.

      • Tatisitikko

        Joo, nykyisen keskusteluntason valossa toivoisi, että väestökadon kauhistelija alkaisi julkaista raporttinsa vähintäänkin viikoittain.


    • qwweet

      Miten nuo purkukuntoiset talot liittyvät aiheeseen? Niitä ei vaan kannata korjata.

      • Tule

        Asemakadun "helmet".


      • Muuteneitoimi

        Vanhoista taloista kannattaa tehdä ilotaloja. Keskustanuoret esittivät Tampereella, että suomeen on saatava bordellit. Ihan hyvä ajatus, edellyttää tietenkin, että tukiaismiehillä seisoo.


    • Paitsi_että

      Kiuruvesi on vain yksi lenkki elinkelvottomien kepukuntien ketjussa. Oikea kuntien määrä Suomessa olisi siinä sadan paikkeilla ja tulossa se on mutta turhan hitaasti.

    • Hendricks

      Kiuruveellä on samat asunto-osakkeet myynnissä vuosikausia eivätkä silti käy kaupaksi. Ainoat joilla olisi jonkinlaista kysyntää, pienet mökit taajaman ulkopuolella, on hinnoiteltu potentiaalisen ostajakunnan tulotason ulottumattomiin.

    • apulaisvaraylipääjohtaja

      Sehän on vaan hyvä asia, että väki vähenee. Näin vapautuu asuntoja maahanmuuttajille. Darwinin oppien mukaan sopeutuvin laji jyrää heikomman aineksen. Mietikääs että kumpi laji lisääntyy vauhdikkaammin. Kiuruvedellä on paljon tyhjiä isoja omakotitaloja tyhjillään, joihin on hyvä asuttaa nämä isot mahhanmuuttajaperheet. Vanha poliittinen iskulause: verot valtion maksettaviksi toteutuu näin pilkulleen. Valtiohan maksaa tämän sirkuksen. Vaiko sittenkin veronmaksajat. No Kiuruvedellä näitä nettoveronmaksajia ei liikaa ole. Ymmärrän hyvin kaupungin kiireen purkaa ylimääräiset tyhjät vuokra-asunnot. Niihinhän olisi jo tulossa asukkaita. Tiedätte kyllä ketä.

      • apulaisvaraylipääjohtaja

        Jottei menisi aivan synkistelyksi täytyy vielä lisätä, että ajatelkaas millainen piristysruiske elinkeinoelämälle nämä tulijat ovat. Ponsse saa valmiita koneinsinöörejä. Armeijakin säästää valtavasti kun alokkaita ei enää tarvitse kouluttaa kun saatavilla on taistelukokemusta omaavia sotilasmestareita.


      • WiljamiWaterloo
        apulaisvaraylipääjohtaja kirjoitti:

        Jottei menisi aivan synkistelyksi täytyy vielä lisätä, että ajatelkaas millainen piristysruiske elinkeinoelämälle nämä tulijat ovat. Ponsse saa valmiita koneinsinöörejä. Armeijakin säästää valtavasti kun alokkaita ei enää tarvitse kouluttaa kun saatavilla on taistelukokemusta omaavia sotilasmestareita.

        "...ajatelkaas millainen piristysruiske..."

        Avauksen ja aiheen vatvomisen ainoa piristysruiske on se, että teksti näiden kahelien kirjoittelujen sekaan ylipäätään tungettiin.

        Silloin, kun Kiuruveden asioiden käsittelyissä oli vielä jotain tasoa, tämä väestökadon jatkuva kauhistelu tuntui mieleltään häiriintyneen pölvästin touhulta. Nykyään se alkaa edustaa aihealueella kirjoittelun korkeinta tasoa...

        Jotta koetahan väestökadon kauhistelija jaksaa näitä aiemman toistolle omistautuneita tekstejäsi tälle sivustolle tunkea.


      • virallinenvalvoja

        Hyvä huumorintaju on arvokas ominaisuus ihmisessä. Sarkasmin joko tajuaa tai sitten ei...


    • silloin_paluumuuttaja

      Ihmettelen kyllä kovasti noita puheita että Kiurunkulmalla on vuokra-asuntoja tyhjillään. Olin vuoden asuntojonossa eikä minulle tarjottu yhtäkään asuntoa. Kun välillä tiedustelin tilannetta oli vastaus aina "että vapaita ei tällä hetkellä ole" .

      • NikäIhmeenjono

        Et näköjään ole ollut asuntojonossa. Tiedät kai miksi nekin yhtylän kerrostalot purettiin. Olivat vanhimmat Kiurunkulman asunnot eikä vuokraajia ollut.

        Älä naurata.


    • kaksio

      Minäkin olisin muuttanut takaisin kotiseudulleni ja laitoin Kiurunkulmaan asuntohakemuksen pari vuotta sitten. Kokemukset ovat aivan samat "silloin paluumuuttajalla", mitään ei tarjottu ja vapaita ei koskaan ollut. Kuitenkin paikalliset Kiurunkulmalla asuvat kertoivat että asuntoja on tyhjänä runsaasti. Iisalmesta sitten tärppäsi.

      • Asukkaitaeiole

        Kiurunkulman verhottomat ja valottomat ikkunat kertovat totuuden.


    • Kertokaa

      Muutamia näkyy kyrsivän oikein todella sen tosiasian kertominen, että Kiuruvesi tyhjenee vauhdilla. Ei näköjään saisi kertoa. Toivottavasti joku kertoo aina säännöllisesti tästä väkikadosta.

      • koululaisia

        Syksyllä ensimmäiselle luokalle meni koko kunnassa enää muutama oppilas. Aikoinaan Kiuruvedellä oli 44 kyläkoulua. Nyt riittää yksi koulu keskustassa. Opettajat pitää irtisanoa.


      • tunkua

        "Muutamia näkyy kyrsivän oikein todella sen tosiasian kertominen, että Kiuruvesi tyhjenee vauhdilla. "

        Ei varmasti kyrsi, ainakaan tämän sivuston lukijoita.

        Täällähän päinvastoin kehutaan tätä samaa asiaa käsittelevän aiheen toistoa, ei vähiten siitä syystä, että muut avaukset ovat muuttuneet vielä tätäkin heikkotasoisemmiksi.

        Ja sehän on tunnettu tosiasia, että kun väki vähenee, jäljelle jääneen taso kohoaa.


      • Huipputaso

        "Ja sehän on tunnettu tosiasia, että kun väki vähenee, jäljelle jääneen taso kohoaa."

        Se on sitten tulevaisuudessa oleva taso aivan huippuluokkaa, jahka aikaa kuluu.


      • HullujenHuoneita
        Huipputaso kirjoitti:

        "Ja sehän on tunnettu tosiasia, että kun väki vähenee, jäljelle jääneen taso kohoaa."

        Se on sitten tulevaisuudessa oleva taso aivan huippuluokkaa, jahka aikaa kuluu.

        Aivan. Kävin Kiuruvedellä ja istuin hetken autossa sekä Tokmannin että S-marketin pihalla. Jumalauta kun minua pelotti. Ovatko nuo Tokmanni ja S-market muutettu nyt hullujen huoneiksi?


      • Jaahasss

        Vanhat ihmiset ovat sinusta siis hulluja?
        Ihminen vanhenee ja sairastuu siellä etelässäkin.Asuminen ja liikkuminen vain siellä kalliimpaa.


    • purkaja

      Katajatien talot purettiin siksi että ne olivat niin huonokuntoisia, että niihin ei saanut enää ottaa asukkaita. Niitä ei purettu siksi että asukkaita niihin ei oltu saatu.

    • AppaLakki

      Onko ketään muuttanut kuntaan - viime vuosina ?

      • exkiurvetinen

        Minä muutin ja olen katunut tätä joka päivä ja kuukausi.
        Todella taantunut kyläpahanen jossa ei näe muita kuin rollaattorilla nilkuttavia vanhuksia.
        No luonto hoitaa nämä ajan kanssa pois ja sen jälkeen ei jää muita kuin enemmän tai vähemmän hurahtaneita sekopäitä puukkoja heiluttelemassa.


      • Mielipiteensäkullakin

        Pääsethän täältä pois kun otat ja lähdet!
        Kyllä se luonto hoitaa sinutkin ajan kanssa, jos et ole omalla kohdalla tullut sitä koskaan ajatelleeksi.
        Sekopäitä puukkojen heiluttelijoita on joka kunnassa.
        Kovin on havainto-"otos" kapea-alaiseksi jäänyt...


    • Äitiitsekin89

      En ihmettele yhtään, että väkivähenee. Muutimme Kiuruvedelle tässä taannoin ja nyt olemme pois muuttamassa.
      Meillä lapsia, yritimme tehdä tuttavuutta paikallisten lapsiperheiden kanssa, mutta voin sanoa, että piirit ovat pienet ja ulkopuolista ei oteta mukaan. Kesälläkin useita kertoja leikkipuistossa kävimme, siellä yritin tuttavuutta tehdä paikallisiin äiteihin, joilla suurin piirtein samaikäisiä lapsia, vaan ei heitä kiinnosta. Näkyy olevan, että kun kaverilla samanikäinen lapsi, niin se riittää! Harmi Kiuruvedelle! Ei näin.

      • Anonyymi

        ikäväkyllä totta ja tätä ei kiuruvesi kestä. Tänne on saatava asenne muutos ja positiivinen vire päälle kun täällä on vielä kunnan kate 2-3 miljoonaa plussalla voidaan tehdä paljon jos halutaan mutta nyt on kiire. verratkaa ylivieskaa ja kiuruvettä 2012 vuonna asukaslulu sama nut ylivieskassa 10 000 enempi ja keskusta elävän näköine ja väkiluku kasvaa, kiuruveden päättäjät vain ihmettelee ja nostaa kokous palkkiot.

        terveisin juha-pekka rajakangas kiuruvesi


    • töksistä

      me muutettiin kiuruvedelle eri paikkakunnalta ja ihmiset olivat tosi röyhkeitä, ihan kuin rikollisia oltaisiin oltu. jopa nimi kun ei ollut perinteinen kiuruvetinen niin puhuttiin. nauroin ja todettiin että sielläpähän suputtelette ja lisäännytte sukulaisten kanssanne keskenänne moukat :D.

      jopa puolison sukulaiset ovat siinä remmissä mukana. he kun ovat ns. perinneihmisiä,
      rikkaita joille kelpaa vain paras ja kallein ruoka ja tavara. halpaa ei saa hankkia ja kateus siitä mitä itse pystyy hankkimaan ilman sukulaisten rahoitusta/apua.
      joten,

      tulkaahan mun pihalle kertomaan asianne jos sitä on pelkurit, mutta luulen että ei teistä siihen edes ole.
      ihan hyvä että väkiluku vähenee, katsokaa isompia kasvukeskuksia ja päätelkää onko siellä mukava asua näitten "kulkijoitten" seassa.

      että näin.

      • kilpua

        "me muutettiin kiuruvedelle eri paikkakunnalta ja ihmiset olivat tosi röyhkeitä, …."

        Tämä on edustaa sitä lajia kommentointia, joita vaikealuonteiset ihmiset jokaisen paikkakunnan sivuilla nimimerkkien suojista esittävät.

        Vastuksena näille ihmistyypeille voi vanhan sananlaskun mukaisesti muistuttaa, että "niin metsä vastaa, kuin sinne huudetaan". Eli että kukin saa sellaiset vastapelurit, jotka on ansainnutkin.


      • lepakko

        pahin paskanjauhaja lepakko kaisa.k


      • huhuuhuuhuuu
        kilpua kirjoitti:

        "me muutettiin kiuruvedelle eri paikkakunnalta ja ihmiset olivat tosi röyhkeitä, …."

        Tämä on edustaa sitä lajia kommentointia, joita vaikealuonteiset ihmiset jokaisen paikkakunnan sivuilla nimimerkkien suojista esittävät.

        Vastuksena näille ihmistyypeille voi vanhan sananlaskun mukaisesti muistuttaa, että "niin metsä vastaa, kuin sinne huudetaan". Eli että kukin saa sellaiset vastapelurit, jotka on ansainnutkin.

        tulisivat edes kertomaan asiansa kasvotusten eikä essonbaarin kautta kuultuna. ei ehkä kantti riitä tulla kertomaan tai jtn.


    • Vieriväkives

      Ja sitten nämä tilanryöstöt vielä kaiken tämän päälle. Huh huh.

    • PerukkaTyhjenee

      Lokakuun lopussa Kiuruvedellä oli 8170 asukasta. Vuoden alussa oli 8292 asukasta, Kymmenessä kuukaudessa asukkaita on kadonnut 122 eli koko vuoden väestökatu tullee olemaan 147 asukasa.

      Ensi vuoden lopussa asukasluku alkaa siis numerolla 7.

      Täällä on kaikille kiuruvetisille loputtomasti töitä:

      https://www.hs.fi/talous/art-2000005910073.html

      Menkää käymään paikan päällä.

    • nonnii

      Väestökato ei kauhistuta ketään muuta, kuin tätä ammattimaista väestökadon kauhistelijaa.

      Jäljelle jääneiden tasohan koko ajan nousee, kun urputtajat häippäsee.

      • JännöeriäLaahkalla

        Niin, minkälaisa ne jäännöserät yleensä on?

        Osia puuttuu ja jäljellä olevat ovat vähän vinossa.


      • tuunariteppo

        Kuulostaa ihan paikkakunnan hyväveli rakentajan töiltä!


    • viiatti

      mitäpä me ihmisten puhheista.. antaa nitten läpättää. niillä on kuitenki itellä jarrutus jälet alushousujen persauksissa. kiuruvesi on mukava paikka. kessää kohti!

    • enhaisekauppajonossa

      Aina täältä joku voi lähtee, kun ei ilikiä enää naamaasa näyttää missään... kepun revitty jäsenkirja taskussa ja uus punanen kädessä kohti etelää.

    • savisammakko

      Kepulipäättäjät!Kokkeilkee tehä piätöksiä joskus sillälaella, että kuvittelette käättävänne ihan OMIA rahoja investoinneissa. Kukahan teistä ostas Ratisentien savihauvat! Samaan aekaan ylensyönyt edustaja valittaa henkilöstön palakoista.Ja ne neuvokset... v ...tu.

    • UskomatonPaikkakunta

      Kuopiosta saa jokainen töitä kun vaan menee oman alansa työnantajan luo henkilökohtaisesti keskustelemaan.

      Tai Otanmäestä:

      https://www.hs.fi/talous/art-2000005910073.html

      Muuttakaa kaikki pois täältä Kiuruvedeltä. Jättäkää nämä paskantärkeat itsestään suuria luulevat mitättömyydet ja vähä-älyiset oliot tänne homehtumaan. Naurettavia tärkeilijöitä. Tuttavani, vaatimaton etelän mies hämmästeli ja nauroi.

      • exkiurvetinen

        Juuri näin on tehtävä, pitäkee paskalapionne.


      • Tännepääsee

        Minä ajoin Otanmäkeen. Täällä ollaan. Hyvä palkka.


      • bbbbbbbbbbbbbbbb

        tuo oli hyvä kommentti


    • Tutustu
    • PäivätOnLuetut

      Kymmenen vuoden päästä Kiuruvedellä on alle 7000 asukasta. Kiuruvettä ei silloin tietenkään voi olla olemassa muuta kuin paikannimenä. Verot ja tuetkaan eivät nimittäin riitä rahoittamaan olemassaoloa.

      On silloin osa kuntaa jonka nimi on Ylä-Savo tai Kuopio.

    • heissanvaan

      muutimme pyhäsalmeen. -4 henkilöä. heippa

    • JW.org

      Osa joutuu keravan naistenvankilaan. Toivottavasti elinkautinen.

    • Ihmistenilmoille

      Muutimme Kuopioon. Viisi ihmistä taas vähemmän.

      • 25vKuopiossa

        No tulette huomaamaan että ei Kuopiokaan ole mikään paratiisi. Täällä on asiat ihan samanlailla retuperällä kun muuallakin. Kallista elää ja asua.Urheiluun kyllä panostetaan.


    • hyvääjatkoa

      moi! jyväskylästä saimme uuden työpaikan ja lapsille opiskelumahdollisuuden(ammattikoulu) jota kiuruvedellä ei ole.
      muutamme helposti koska emme asu omakotitalossa ja ei tarvitse myydä entistä , vaikka ei täältä asunnnoista mitään saisikaan.
      t. 5 ihmistä vähemmän.

    • traktorikuski

      meilläkin lähtö pois kun ei töitä enää ole. oulusta sain sopimuksen vuodeksi joten muutto edessä sinne. 4 henkilön verran siis lähtee ens kuussa

    • Pääsionmanipuloitu

      Vuoden lopussa 31.12.2018 Kiuruvedellä oli 8.140 asukasta. Vuoden 2018 aikana väkiluku on pudonnut 152 asukkaalla. Näin ollen tämän kuluvan vuoden lopussa väkiluku alkaa numerolla 7.

      Kiuruvedelle jää näin ollen vain kunnantalo virkamiehineen ja kylät, joissa kussakin on vain pari maatilaa.

      Vieläkö pienuuttas suret sinä suuri Kiuruvesi!!

      • son

        väk vähenee vähenevästä määrästä vuosi vuodelta, huh. mikä yhtälö.


    • Anonyymi

      Maaliskuun lopuss eli 31.3.2019 Kiuruvedellä oli enää 8107 asukasta. Kolmen kuukauden aikana väki on vähentynyt 33 henkilöllä. Vuosi tasolla samanlainen väheneminen johtaisi tänä vuonna 132 ihmisen vähenemiseen. Väheneminen on aina kuitenkin suurempi kun elokuussa suuri määrä muualle opiskelemaan siirtyvistä muuttaa pois.

      Näin ollen tämän vuoden lopussa Kiuruvedellä on alle 8000 asukasta. Mitkään tulot eivät riitä pitämään kuntaa enää yllä. Kuluja on karsittava rankasti ja välittömästi, jos Kiuruvesi aikoo olla olemassa.

    • Anonyymi

      Kiuruvesi?Mikä?Missä?

    • Anonyymi

      Kumma että vaikka väki vähenee niin esimerkiksi Tori.fi sivustolla on runsaasti "halutaan ostaa tai vuokrata talo" ilmoituksia.
      Vielä oudommaksi asian tekee se että samaan aikaan samalla sivustolla on myynnissä paljon taloja. Outo homma.

    • Anonyymi

      Pandat ovat tuoneet Ähtäriin elämää ja rahaa. Pitäisikö Kiuruvedelle perustaa Vompatti-puisto? Vompatti on tarpeeks harvinainen, on söpö ja tykkää harvoista metsistä. Maisemat siis ainakin mieluisat.

      • Anonyymi

        Metsät ovat tosiaan hakattu suurelta osin avohakkuina. Siinä menivät marja- ja sienimaat. Nyt suuntaus on toinen, mutta myöhäistä joillekkin.
        Nyt on uutisoitu siitä, että esim. matkailijat haluavat aitoa elämää. Menevät ihmisten koteihin ja osallistuvat työhön ja elämään. Kiinnostaisiko se? Toivottavasti ei sentään vouhottajia.


      • Anonyymi

        Voisin osallistua maatalon elämään niin että siementäisin yössä talon ylioppilastyttären.

        -stadinkundi-


      • Anonyymi

        Lyödään kunnallisneuvokselta ja entiseltä koulutoimenjohtajalta ja muutamalta muultakin virkamieheltä silmät mustiksi, laitetaan häkkiin ja aletaan markkinoida pandakarhuina, ei kukaan huomaa eroa.


      • Anonyymi

        Joo ovat yhtä laiskaliikkeisiä, syöminen ja paneminen kiinnostaa, ei viranhoito


    • Anonyymi

      Kuopiossa, Oulussa ja ratikkatehtaalla Outokummussa on töitä jokaiselle kiuruvetiselle työttömälle kun vain menee paikanpäälle oman alan työnantajalle kysymään. Itse menin Outokumpuun. Palkka on todella hyvä.

      • Anonyymi

        Missä mahtaa sijaita tuo Outokummun Ratikkatehdas ja pääseekö sinne ratikalla?


      • Anonyymi

        Oiskohan tuon Otanmäessä. Ja samalla lähempänä Kiuruvettä kuin Outokumpu.


    • Anonyymi

      En ihmettele, kun tietää minkälaista porukkaa sieltä on lähtösin. Varsinkin yhden suvun edustajat ovat oikeita hulluja.

      • Anonyymi

        Miksiköhän tuo kepun kannatus vaan laskee ja laskee, johtuuko se siitä, että sipi hylkäsi meidät maatalouyrittäjät vai johtuuko se siitä, että meiltä otetaan kaikki tuet pois??


    • Anonyymi

      Ihme että kyseistä paikkaa voidaan kutsua vieläkin kaupungiksi, kun väki vain vähenee ja paikkakunta taantuu.

      Tehkää siitä Kiuruvedestä iso mökkikylä niin alkaisi uusi nousu.
      Maajussit laittakaa järvien rannoille mökkipalstoja halvalla niin saatte sinne kesäasukkaita ja uutta porukkaa vai haluatteko maksaa kaikesta entistä enemmin kun mikään ei jatkossa enää toimi?

    • Anonyymi

      Itse lomailen 30 km päässä Kiuruvedestä muutaman kerran vuodessa ja Helsingin kasvattina ihmettelen Kiuruveden liikkeiden asiakaspalvelijoiden töykeyttä. On toki myös mukavia asiakaspalvelijoita mutta useamman kerran kohdannut paikallisissa liikkeissä tällaista käytöstä että jäädään juoruamaan tuttavan kanssa vaikka jono seisoo ja sitten se ettei tervehditä asiakasta. Jos näin pienellä paikkakunnalla on useita tällaisia asiakaspalveluosaamiseltaan heikkolahjaisia niin kyllä se antaa koko paikkakunnasta vähän huonon kuvan jokaiselle joka siellä vierailee. Mutta positiivista palautetta antaakseni, oli viimeksi Tokmannilla käydessäni nuorehko miesmyyjä joka osasi kyllä asiansa. Muutkin kun siellä olisi yhtä ystävällisiä niin olisi ehkä parempi maine Kiuruvedellä ☺️
      - Stadin friidu

      • Anonyymi

        Olen huomannut saman asian


    • Anonyymi

      Se palveluhaluttomuus kuuluu savolaiseen luonteeseen. On siinä myös mukana junttimaista osaamattomutta, joka imetään jo äidinmaidossa. Joka on liikkunut muuallakin kuin korpijoen ja kirkonkylän välillä, huomaa että paikallisella tyylillä jäisi leipä saamatta muualla suomessa.
      Kiuruvesi on pelkkä jälkeenjäänyt korpikylä keskellä ei mitään ja sieltä on myös liian pitkä matka ihmisten ilmoille.

    • Anonyymi

      Olen asunut täällä yli 10 vuotta,mutta edelleen saan samaa töykettä myymälöissä.
      Ei tarvitse ihmetellä jos satunnainen kävijä sitä saa.

      • Anonyymi

        Joo eipä kiinnosta mökkiä sieltä hommata, junttisakkia ja käytöstavat puuttuu täysin.


    • Anonyymi

      Kaikki paranee kun kepu lopetetaan. Kepu menee konkurssiin ja lopetetaan varojen puutteessa. Suomella ei ole varaa ylläpitää Kepua/laisia.

    • Anonyymi

      Väki vaan vähenee. Vuoden 2018 lopussa täällä Kiuruvedellä oli 8153 asukasta. Kesäkuun lopussa enää 8023 asukasta. Puolessa vuodessa maan hyvä työllisyystilanne on hävittänyt Kiuruvedeltä 130 asukasta. Hurjin lukema aikoihin.

      Vuoden 2019 lopussa ilmeisesti enää jotain 7900 asukasta. Ei pysy Kiuruvesi pystyssä tällä vauhdilla.

      • Anonyymi

        Kyllä siinä niin käy että pakkoliitos muihin kuntiin on edessä ja kaupunkina olemassaolon historia päättyy samalla kohtaa siihen.

        Onko se sitten hyvä kun itsemääräämisoikeus menetetään isommille pelureille?


    • Anonyymi

      Unelias on Kiuruvesi menneisiin aikoihin verrattuna. Kävin aiemmin kesällä toteamassa. Iäkkäitä ihmisiä marketeissa ja vanhoja ruosteisia autoja parkkipaikoilla. Jos joku vähän nuorempi niin sixbackki keikkuu kädessä autolle tullessa. Jollakin vähän varakkaammalla ulkomailta hinattu dieselrohjo, mutta sekin jo seitsemän vuotta vanha. Ei näytä hyvältä.

    • Anonyymi

      Kiuruvedelle jää vain hinkulan ××××× ja nuorisorikolliset.

      • Anonyymi

        Aivan oikein.
        Lisäksi kiuruveelle jää avohoitopotilaat ja kaikki jotka ovat täällä fiksumpia ovat tulleet muualta tänne.


      • Anonyymi

        Kaikki paikkakunnalle eläkkeelle palannet ovat muuttaneet takaisin tai muualle Suomeen. Elivät tänne muuttaessaan kuulemma vielä 60-luvun mielikuvissaan, mutta mikään ei enää ollut niin kuin silloin ennen.


      • Anonyymi

        Ei todellakaan ole niinkuin silloin ennen.
        Suuri virhe muuttaa takaisin kiuruvedelle eläkkeelle jäätyään kun takaisin pois on lähdettävä heti seuraavana vuotena kurjuutta pakoon.


    • Anonyymi

      Edelliseltä eli Anonyymiltä tekee mieli kysyä, että mikä siellä nyt niin kauheaa on?
      Mitä on sellaista, mitä voi kuvata sanalla kurjuutta?
      Miten nuorisorikollisuus näkyy siellä?

      Ne, jotka seuraaviin vaaleihin hinkuvat kunta- ja valtiotason politiikkaan mukaan, niin lyökää kovat päänne yhteen, mitä haluatte tehdä Kiuruveden hyväksi! Miten haluatte kehittää kotipaikkakuntaa! Kaikenlaiseen asiakaspalveluun voi panostaa ihan kuntatasollakin alkaen terveyspalveluista, marketeista ja pienimpää nakkikioskia myöten. Se on tärkeä asia.

      Ovatko vesistöt millaisessa kunnossa? Harmittaa vieläkin niin vietävästi aikanaan sielläkin tehty järvien pintojen laskeminen. Voisiko vesistöjen tilan parantamiseksi tehdä jotain? Edellä heitetty mökki-idea oli hyvä. Voisiko kunta harkita mökkikylän perustamista omistukseensa? Mahdollisilla tuloilla tarjottaisiin uusia palveluja tai viriketoimintaa / yhteistä tekemistä kuntalaisille. Siis ei niinkään välttämättä vieraille, vaan kuntalaisille.

      Kurjaa, jos tietynlainen negatiivisuus saa valtaa jossakin, ei siellä kukaan viihdy loppujen lopuksi. Yhteen hiileen puhaltamisen innostusta lisäisi jokin sellainen tekeminen, jonka lopputuloksista hyötyisivät kaikki. Järjestäkää ideapajoja ja miettikää jokainen tahollanne, mitä voisitte itse tehdä kotipaikkakunnan hyväksi. Ja nykyisille yrittäjille tapaamisia kuntapäättäjien kanssa, jossa käytäisiin avointa keskustelua yritysten kannattavuudesta ja mietittäisiin yhdessä realistisia mahdollisuuksia sille, mitä asioille voitaisiin tehdä. Missä kunta voisi tulla vastaan, missä valtio, missä tekes, millaisia resursseja pankeilla on lainoittamiseen jne.

      Kiuruvesi , vanha tunnettu maitopitäjä... Onko yhdessä ideoitu, miten vastata vallalla olevaan ja yhä kasvavaan vegaani- ja kasvisbuumiin - varmaankin. Voisiko kunta auttaa jotenkin erityisesti sellaisia yrityksiä, jotka perinteisen maitotuotannon rinnalle kehittävät kasvismaidon tuottamista? Ainakin helsinkiläiskauppiaat sanovat, että kauramaitobuumille ei näy loppua. Kasvisjuustoja, sokerittomia kasvisjugurtteja, erilaisia marjatuotteita kysytään koko ajan lisää. Niiden kehittämiseen tarvitaan tarvitaan innovatiivisia ihmisiä ja tuotteiden valmistamiseen yrittäjiä. Kasvukeskuksissa on pulaa hyvistä vegaanituotteista.

      Kasvava ala on sellainenkin, että pitäisi alkaa kerätä älypuhelinten akkuja uusiokäyttöön. Pohtikaa, voisiko niitä käyttää vaikka sähköautojen akkujen valmistamiseen. Kehittäkää sellaisia sähköpotkulautoja, joilla voi ajaa myös hiekkatiellä, eikä vain asfaltilla - ja niihin akkujen valmistamista. Valmistakaa ilmalämpöpumppuja ja aurinkopaneeleja, tai sähköpyöriä. Mitä vaan uusia tulevaisuuden tuotteita. Kyllä te keksitte!

      Minä ainakin toivon, että Kiuruvesi, vanha syntymäpaikkakuntani, pysyy elinvoimaisena ja viehättävänä paikkana kaikille, niin vakioasujille kuin kesälomalaisille ja satunnaisille kävijöillekin. Älkää olko eripuraisia, vaan yhteen hiileen puhaltavia, että voitte rakentaa Suomen parhaan paikkakunnan, jossa kaikkien on hyvä olla.

      • Anonyymi

        Jatka vaan valvomistasi puoli kolmen aikaan yöllä kuten tekstistäsi näkyy.

        Kiuruvettä on enää myöhäistä kehittää. Kepu on tehnyt suuret virheensä. Mitään ei ole enää tehtävissä. Elinvoimaisuudesta ei ole enää mitään jäljellä.


    • Anonyymi

      Kepu on kaatumassa ja niin on koko kiuruvesi.

    • Anonyymi

      Kiuruvesi tyhjenee kuten monet samanlaiset pikkupaikkakunnat: nuoret naiset lähtevät ensin ja osa miehistä sitten perässä.

    • Anonyymi

      Kiuruvettä ei voi enää mitenkään kehittää koska ei ole asukkaita.
      Liitos iisalmeen tulee vääjäämättä kepuloisille.

    • Anonyymi

      Henkisesti kuollutta porukkaa. Ei tartte ihmetellä paikkakunnan ilmapiiriä.
      Joku moukka viel kyttää toisten kirjoitusaikoja. Siinä on oikein kunnon naapurikyylä ja ilmapiirin pilaaja koko lähiympäristössään. Sellaisesta se kurjuus lähtee leviämään. Onnea vaan sille kylälle.

    • Anonyymi

      Ahdistavammaksi vain menee kun väki vähenee, kuka oikeasti voisi kuvitella että muuttotappio kaupunki tuosta voisi mitenkään enää selvitä hengissä?

    • Anonyymi

      Elo- syyskuussa lähtee valtava määrä nuoria ihmisä opiskelemaan muualle Suomeen. Tuon ikäisiä maailman kansalaisia on turha odottaa enää takaisin Kiuruvedelle.

      Lapsiakin on syntynyt Kiuruvesi-lehden mukaan vuoden ensimmäisellä puoliskolla vain 24. Koko vuoden määrä tulee olemaan enintään 48. Koulutkin kuolevat pois.

      Lapsia on turha tehdä Kiuruveden väkiluvun lisäämiseksi. Yksikään niistä ei nykypäivänä jää Kiuruvedelle. Parikymppisenä ovat jo muualla.

      • Anonyymi

        Ei lähtijöitä ole valtavasti kun ei ole mistä lähteä. 16 vuotiaat lähtevät jo pois.. väki vähenee vähenevästä porukasta, tämä yhtälö on katastrofaalinen..


    • Anonyymi

      Muuttovirta kasvukeskuksiin loppuisi kuin seinään,jos nykyinen asumistukijärjestelmä uusittaisiin.Kelan rahat menee asuntosijoittajille.
      Työttömilläkin on mahdollisuus muuttaa loisimaan isoon kaupunkiin,kyllä Kela maksaa.
      Helsinkissä työssäkäyvätkin saavat asumistukea,vuokrat karanneet käsistä.
      Jos asumistukea ei olisi,ihmiset asuisivat siellä missä pystyvät maksamaan asuntonsa itse.
      Tulevaisuudessa muuttosuunta on maalle,asumistukea ei enää makseta ja työt voi tehdä kotipäätteeltä,asumispaikan ratkaisee halpuus ei Kelan maksamat etuudet.
      Vuokriin ehdottomasti vuokrakatto,kokoomus vastustaa,mikä ei ole yllätys,sen piireissä isoimmat asuntosijoittajat.
      Kyllä Kela maksaa muuttotappiot.

    • Anonyymi

      1980 väkiluku oli 12030.

    • Anonyymi

      Venäjällä toimii Putinin trollitehdas,meillä suomessa joidenkin tahojen piikkiin nämä kotiseututrollit.
      Jos ei viihdy missään,viina maistuu tai on muuten katkera,se ei ole paikkakunnan syy.

    • Anonyymi

      Ihmiset muuttaa sinne missä on töitä ja elämänlaatu kunnossa. Vaikka ne asumistuet lopetettaisiin kokonaan, ei ne työpaikat kiuruvedellä siitä lisäänny eikä myöskään muuttoliike käänny positiiviseksi

    • Anonyymi

      Asumistuet pitää lopettaa kokonaan sillä vuokraajat ulosmittaa ne vuokria korottamalla.
      Köyhyys on omavalintainen olotila koska ei haluta hankkia koulutusta eikä kunnon työtä missä menestyy ilman yhteiskunnan tukia.
      Eikä haluta muuttaa sinne missä todennäköisesti joutuu käymään työssä.

    • Anonyymi

      "Köyhyys on omavalintainen olotila koska ei haluta hankkia koulutusta eikä kunnon työtä missä menestyy ilman yhteiskunnan tukia.

      Katoppakuuleppa kun ei niitä hyväpalkkaisia hommia vaan riitä kaikille ja yleensäkään töitä. Tulevaisuudessa vielä vähemmän koska automaatio. Vaikka lukisi kuinka. Kyllä ne silmät aukeaa muutamassa vuodessa kun painaa paskaduunia 10 euron tuntipalkalla sukulaisuus- ym suhteilla pikkupomoiksi päässeitten vähä- älyisten vittuillessa, että onko oma valinta.
      Yleensä nämä oman elämän sankarit jotka puhuvat tuohon tyyliin ovat perintötiluksilla henkseleitä paukuttelevia tyyppejä, jotka eivät ole olleet päivääkään vieraan töissä, saati edes joutuneet muuttamaan pois kotoaan.

    • Anonyymi

      Totta esim Oulussa voi olla yhteen virkaan nelisensataa hakijaa.
      Työpaikat on koko suomesta hävinneet tasaista tahtia.

      • Anonyymi

        Minun kokemuksen mukaan suurin ongelma on nämä ylikoulutetut jotka eivät halua oikeiseen työhön koska se ei ole heidän koulutusta vastaavaa.
        Tiedän tämän koska työpaikallani oli jatkuva haku ja työnvieroksujat eivät halunneet huippunykyaiseen konepajan töihin.
        Nämä ovat niitä luusereita eikä mitään muuta.


    • Anonyymi

      Tällä hetkellä jokainen työtön saa töitä kun vain menee itse henkilökohtaisesti oman alansa yritykseen työtä kysymymään. Tämä on totuus.

      • Anonyymi

        Ohan se niin että isompiin firmoihin ei mennä enää kyselemään paikanpäälle. Sieltä kun et saa ketään kiinni kun rekrytoinnit on ulkoistettu . Sieltä kun ei satunnaiselle kyselijälle vastata. Sinun totuutesi on jostain 80 luvulta.


    • Anonyymi

      joko men 8 tuhatta rikki?

      • Anonyymi

        Kesäkuun lopussa asukkaita on ollut enää 8104, joten vuoden lopulla menee alle 8000 asukkaan, koska loppu vuonna muuttaa aina paljon ihmisiä pois, koska valtava määrä lähtee opiskelemaan muualle. Nykynuori ei enää onneksi palaa tällaisiin korpikyliin. Asuvat mieluummin vaikka Brysselissä.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Noita väestömäärätietoja ei pitäis olla kaikelle kansalle jaossa. Kertovat ne täällä ja se lisää vain poismuuttoa. Poismuutto vaikeuttaa sitten meidän parempiosaisten asemaa. Minä olen yrittänyt saada nuo tiedot pois kaikkien saatavilta ja ollut yhteydessä eri tahoihin, mutta silti niitä vaan täällä julkaistaan.

    • Anonyymi

      on näitä kotonaolevia jotka kotona töissä, maksamatta tietenkään mistään mitään, edes puhelinlaskuistaan ja auton menovedestä...
      voi pojat mitä se maa päällänsä kantaa nykyään.
      ja suvun firma siirtyy kätevästi näille :D

      • Anonyymi

        Viimeisen kuuden vuoden aikana Kiuruveden väkiluku on vähentynyt vuodessa keskimäärin 142 henkilöllä. Kova vauhti ja vain kovenee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Viimeisen kuuden vuoden aikana Kiuruveden väkiluku on vähentynyt vuodessa keskimäärin 142 henkilöllä. Kova vauhti ja vain kovenee.

        huh. väki vähenee vähenevästä määrästä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        huh. väki vähenee vähenevästä määrästä.

        Ja samalla vähenee kepun kannatus. Kohta tippuu alle 10:n prosentin.


    • Anonyymi

      Heinäkuun lopussa näkyy Kiuruvedella asuneen enää 8085 asukasta. Jokainen nykynuori on muuttanut kunnasta pois ennenkuin on täyttänyt 20 vuotta. Välkiluku ei nykyään lisäänny lapsia tekemällä.

      Tällä hetkellä kunnasta on lähtemässä ja jo elokuussa lähtenyt suuri määrä nuoria muualle opiskelemaan. Nykyään opiskelijat pitää lain mukaan henkikirjoittaa opiskelupaikkakunnan asukkaiksi. Eikä nykynuori enää palaa tänne vanhusten sekaan.

      • Anonyymi

        Ja vielä, jos kanki-
        Kaikkonen valitaan kepun puheenjohtajaksi, alkaa kepu vielä kovemmalla vauhdilla tyhjentää maaseutua.


    • Anonyymi

      Niin? Persu vaihtoehto ajaa vähän poikkeavat vähemmistöt maasta pois:maahanmuuttajat,vammaset,läskit tai väärää puoluettaolevat.Ei jää muuten montaa asukasta koko Suomeen 😂

    • Anonyymi

      Eihän meitä ole täällä Kiuruvedellä enää kuin ainoastaan muutama viallinen kappale poistomyyntilaatikossa. Viisaammat ovat lähteneet ja lakkauttaneet Kiuruvesi-lehden tilauksensa ettei bakteereita tule kerran viikossa postissa.

    • Anonyymi

      Aloittajalle: Ihmettelysi aihe tarpeeton...kun pyörähtää kylällä niin ymmärtää sen jokainen. Suotta tänne otsikoita aiheesta väsäilet.

      • Anonyymi

        Nuoret lähtevät heti koulujen päätyttyä raikkaampiin tuuliin täältä Kiuruveden tunkkaisesta ja ummehtuneesta ilmapiiristä. Eivätkä enää palaa tänne rollaattoriporukan sekaan.

        Marketin parkkipaikka:

        https://images.cdn.yle.fi/image/upload//w_1198,h_674,f_auto,fl_lossy,q_auto:eco/13-3-8236789.jpg


    • Anonyymi

      HIENOA!! KOHTA POKSAHTAA 7000 ASUKKAAN RAJA RIKKI!

      Kiuruvesi tyhjenee järkyttävän miellyttävää vauhtia. Heinäkuun lopussa Kiuruvedellä oli 8085 asukasta, mutta kuukaudessa väkiluku tipahti 47 henkilöllä eli ELOKUUN LOPUSSA ASUKKAITA OLI VAIN 8.038. Kohta pamahtaa raja rikki. Jo ennen vuoden loppua. Tämän vuoden alussa asukasluku oli 8.140 joten asukkaiden määrä on tippunut kahdeksassa kuukaudessa 102 henkilöllä. Tämän vuoden väestökato tulee olemaan aivan mukavat 153 henkilöä.

      Näin ollen tämän vuoden viimeinen päivä asukasluku on 7.987 henkilöä.

      Tulee loppu öyhöttämiselle.

      • Anonyymi

        Vuoden 2012 lopussa Kiuruvedellä oli asukkaita 8986 asukasta eli asukasluku on romahtanut vain seitsemässä vuodessa tuhannella ihmisellä.

        Valtava kato.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Kiuruvedellä on vuonna 2040 vain 5800 asukasta. Kiuruvettä ei tietysti ole enää silloin olemassa, mutta jos olisi, niin näin olisi, kuten ylen uutiset kirjoittaa:

      https://yle.fi/uutiset/3-10997001

      • Anonyymi

        Kiuruvesi liitetään iisalmeen jo paljon ennen vuotta 2040.
        Tämä on pelkästään hyvä asia kiuruveteläisille koska kaikki palvelut muutenkin on jo iisalmessa.


    • Anonyymi

      Seuraavissa kuntavaaleissa Kepusta tulee todella pieni puolue ja on syytäkin. Kepu tappoi Kiuruveden.

    • Anonyymi

      Täällä on jokaiselle Kiuruvetiselle työttömälle töitä kun vain menee henkilökohtaisesti työhonottajan luo:

      https://www.transtech.fi/työpaikat

    • Anonyymi

      K-vedellä ihmisiä?

    • Anonyymi

      Ihmiset lähtee sinne missä töitä!

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6123
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3886
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      253
      2254
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1880
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1333
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1286
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1067
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1020
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      959
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      36
      901
    Aihe