Suomi OY yrityksenä

missäomistusasiakirjat

Ketkä omistavat Suomi-yrityksen - meille nimeltä valtio?

Yhdysvaltojen yritysrekisteristä löytyy Suomen valtio löytyy yrityksenä. Tällä on valtava merkitys Suomen valtion maan omistukseen - siis konkreettiseen maapohjaan - sekä itsenäisyyteen - nyt Suomen voi todella myydä ja lahjoittaa ja kansalaiset sen mukana.

Tämä on korjaus Rooman vallanaikaan, joka Rooman valtakunta hajosi, kun kyse oli vain valtiosopimuksista, jotka voi sanoa irti, nyt Suomen käytännössä omistaa joku, jonka plakkarissa on Suomen takaamat velkakirjat vuodesta 2008 tarkoituksella tehdyn velkakriisi-pankkienpelastamis-eurokonkurssi operaation kautta.

keskiviikko 31. joulukuuta 2014

ISÄNMAASI SUOMI ONKIN YRITYS

Onko olosi outo? Oletko tuuminut, että jotakin tapahtui 90-luvulla ja maamme Suomi muuttui oudosti täysin erilaiseksi kuin mitä se oli ollut aikaisemman itsenäisyytensä aikana? Jos sinusta on tuntunut siltä, olet aivan oikeassa. 1990-luvun puolessa välissä Suomen tasavallasta tuli nimittäin yritys, jonka toimenkuvaan kuuluu kaikki valtiollinen toiminta ja yritysmuoto on Valtio ja sen laitokset.

Kertaanpa vielä: sinun kotimaastasi tehtiin kaikessa salassa yritys. Sinulle ei tästä ole kerrottu yhtään mitään. Veikkaanpa ettei suurin osa kansanedustajistakaan tiedä elävänsä yrityksessä.

Kun tätä ajattelee ei ole lainkaan ihme, että valtiomme politiikka on muuttunut täydellisesti. Sehän ei ole enää kotimaamme, vaan yritys. Sinä et maksa veroja omalle maallesi, vaan yritykselle nimeltään Suomen valtio. Se kerää omin luvin sinulta rahaa, jonka se käyttää kuten haluaa. Nykyisin se sijoittaa sinulta kiskomansa rahat euroon, EU-toimintoihin ja muihin hankkeisiin, joilla ei ole sinulle mitään annettavaa ja josta sinä et hyödy mitenkään. Ei se ole tarkoituskaan. Yritys nimeltään Suomen Valtio saattaa hyötyä.

Ei ole siis mikään ihme, että Esko Aho ja SITRA ovat halunneet maallemme uuden valtiomallin, jotka nyt toteutetaan "hallintouudistuksena". Aikaisemmin hankkeen nimi oli "konsernimalli". Siis yritysorganisaatio. SOTE ja "kuntauudistus" ovat sen osia. On luonnollista, että normaali yhteiskunta halutaan vaihtaa yritysorganisaatioon, kun maamme on meiltä salassa jo rekisteröity yritykseksi. Meidän maamme on jo yritys De facto ja De jure maailmalla ja meillä, vaikka ei julkisesti. Suomalaiset eivät ole tienneet sitä. Nyt tietävät.

Eikä tässä kaikki. Amerikkalaisista rekistereistä löytyy firma nimeltään The Republic of Finland, eli Suomen tasavalta. Sinun kotimaasi on rekisteröity Yhdysvalloissakin yritykseksi. Eikö olekin jännä juttu. Sinulle ei ole kerrottu koskaan yhtään mitään koko kuviosta. Miksiköhän? Olisivatko maasi yritykseksi kaapanneet arvelleet, ettet halua kotimaasi olevan yritys, siis liiketoimintaa harjoittava organisaatio? Sellainenhan yritys on.

Tässä litaniaa Yhdysvaltain pörssivalvonnan rekisteristä, siis listalla on nimenomaan Yhdysvaltoihin rekisteröityjä yrityksiä:

http://rayhablogi.blogspot.com/2014/12/isanmaasi-suomi-onkin-yritys.html

18

271

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • EiHelvetti

      Tavallaan asia on totta. Valtio omistaa Solidiumin, joka ostaa ja myy pörssiyhtiöiden osakkeita. Joissain yhtiöissä Suomen valtiolla voi olla merkittävä omistuspohja, toisissa pienempi. Sandella on kuitenkin sattunut tässä ajatusvirhe ja mennyt puurot ja vellit sekaisin. Me tiedämme, että Suomen valtio ja mm. kaikki eläkeyhtiöt osallistuvat oskekauppoihin.

      Solidium on valtion kokonaan omistama osakeyhtiö, joka on merkittävä omistaja 12 pörssiyhtiössä

      Pikaisesti tarkistettuna näyttää pikemminkin siltä, että kyseiset listat sisältävät tietoja Suomen valtion omistuksista eri pörssiyhtiöissä. Sehän ei ole mitenkään uutta. Jo ennen 1990-lukua valtio-omisteisia yhtiöitä oli paljon: mm. Wärtsilän telakka. Valtio myy ja ostaa osakkeita koko ajan.

      Oikeastaan koko eläkejärjestelmä lepää osakesalkkujen varassa. Pelkät palkoista maksettavat eläkemaksut eivät pitkälle kanna, joten nykyisiltä työntekijöiltä kerättävien eläkemaksujen avulla eläkeyhtiöt maksavat nykyisten eläkeläisten eläkkeitä. Lisäksi eläkeyhtiöt kasvattavat koko ajan osakesalkkujensa kokoa. Nyt en jaksa tarkistaa, mutta muistelen, että suomalaisten eläkeyhtiöiden osakesalkkujen arvo on noin 200 miljardia euroa.

      Tuo shokeeraava uutinen ei tarkoita siis sitä, että Suomi tai Suomen kansallisomaisuus olisi yhtiöitetty. Suomen valtiolla on valtion omistuksista vastaavia pörssiyhtiöitä, jotka hallinoivat osittain tai kokonaan omistamien yritystensä, kuten Neste, Fortum , Telia-Sonera jne. omistuksia. Tämä ei ensinnäkään ole mikään salaisuus, tai uusi ilmiö. Järjestelmän tarkoituksena on kuitenkin kansan ja Suomen hyvinvoinnin turvaaminen.

      Ps. On totta, että EU:n kilpailulainsäädäntö on laadittu siten, että valtion omistamien yritysten suora tukeminen rikkoo kilpailusääntöjä vastaan. Suomen valtio ei esimerkiksi voi suoraan tukea taloudellisesti Finnairia, vaan sen on tehtävä se omistustensa kautta. Näin kaikki eurooppalaiset ja monikansalliset yritykset ovat Euroopan markkinoilla kilpailullisesti samassa asemassa.

      Maa, jossa valtio omistaa yritykset, tuotantovälineet ja raaka-ainetuotannon, on sosialistinen valtio. Sitä Marxin ideologiassa tarkoitetaan sillä, että tuotantovälineiden omistus pitää olla kansalla. Kapitalismissa kaikki on vapaasti kaupan ja valtion sääntely ja mm. työntekijöiden oikeuksia säätelevä lainsäädäntö on minimoitu omistajien eduksi. Suomessa ja Euroopassa noudatetaan sosiaalidemokraattista markkinataloutta, jossa valtio voi omien yritystensä kautta omistaa muita yrityksiä. Valtio ja EU kuitenkin säätevät taloutta, lainsäädäntöä ja työntekijöiden okeuksia. Varainsiirroin taataan pienituloisimmille perustoimeentulo (sosiaali- ja työttömyysturva, asumistuki, terveydenhuolto, kolutus, perusinfra, puolustusvoimat, palolaitos, poliisi, rajavartiosto jne. ) Jotta nämä voidaan taata kansalla, kansaa pitää verottaa - siinäkin mielessä Sanden blogi on aivan typerä. Myös amerikkalaisia veortetaan, mutta siellä verot käytetään liittovaltion ja osavaltioiden tiettyjen rakenteiden maksamiseen ja mitä suurimmassa määrin valtavan sotilasvoiman ylläpitämiseen. Jenkit siis ovat arvioineet tärkeämmäksi maailman merkittävimmän asemahdin ylläpitämisen kuin koulutuksen, terveydenhuollon ja huono-osaisimmista huolehtimisen.

      Suomea voi verrata yritykseen - mutta valtio on valtio - ei osakeyhtiö. Valtio voi omistaa osakkeita yhtiöistä ja ne ovat kaupan mm. Wall Streetin pörssissä. Mutta toisaalta kukaan ei halua jäykkää täysin valtiomisteista järjestelmää tai absoluttista kapitalismia, joka on dynaaminen, mutta tukee enemmän omistavan luokan oikeusturvaa kuin työskentelevän luokan oikeusturvaa.

      Esim. Suomen kaivoslaki perustuu varmaan joihinkin 1800-luvulla laadittuihin periaatteisiin. Kuka tahansa voi tehdä kokairauksia missä tahansa ja vallata hyvät alueet. Alueelle haetaan kaivoslupa ja jos se myönnetään, on ihan sama vaikka omistaisit kyseisen alueen - se pakkolunastetaan. Sama pätee tie- ja asuntokaavoituksiin; vaikka suku olisi omistanut alueen 1700-luvulta ja sen läpikaavoitettaisiin moottoritie, alueesta tehtäisiin tarjous ja viime kädessä se pakkolunastettaisiin. Sinä tai kukaan muukaan ei siis voi omistaa valtiota. Lainsäädäntö estää sen. Voit omistaa osuuksia, mutta toisaalta valtio ei ole yritys, joka voitaisiin pilkkoa ja myydä kuten yritykset. Esimerkiksi venäläiset voivat ostaa rajatontteja, mutta vaikka tonttien omistus olisi venäläisillä, tontteja ei voida muuttaa venäjäksi ja rajoja siirtää. Sama siis tuossa Sanden kirjoituksessa, jossa on nimeksi tosiasioita taustalla, mutta tarkoituksellisesti väärin tulkittuina.

      Ajatelkaapa miten hienoa se olisi, jos Solidium ostaisi tontteja Venäjältä ja raja siirtyisi koko ajan itään. Näin se menisi, jos Suomi tai mikä muu tahansa maa olisi pörssiomisteinen yritys. Valtioon ja yrityksiin pätevät eri lainsäädännöt ja käytännöt; niitä ei voi suoraan rinnastaa toisiinsa.

      • kuison

        Sandella on kuitenkin sattunut tässä ajatusvirhe ja mennyt puurot ja vellit sekaisin. Tuo shokeeraava uutinen ei tarkoita siis sitä, että Suomi tai Suomen kansallisomaisuus olisi yhtiöitetty - sinä siellä edellä kirjoitat.

        Onko kyseessä mielipide?

        Kansallisomaisuus on jo yhtiöitettyä, nyt on kyse valtiosta (ja maista, maaperästä). Nimittäin EU:iin kuuluminen ei ole ongelma, mutta muodostuu ongelmaksi, jos Rooman vallanaikaan nähden on tehty korjaus maanomistukseen. Rooman imperiumi hajosi sen vuoksi, koska kyseessä oli vain valtiosopimuset, jotka voitiin purkaa, mutta ei omistusoikeutta maihin.

        Ja jos nyt on tehty tälle kohdalle korjaus kyseisen yrityskonkelon kautta, ja EKP:n plakkarissa on kaikki velkakirjat, joista suomalaiset ovat takausvastuussa vuodesta 2008 jatkuneessa pankkien tukemisessa valtioiden (alijäämien) kautta (valtiot ottivat pankkien velat kontolleen), niin kusessa ollaan.

        Tähän ei oikein riitä pelkkä mututuntuma-arviointi, jos kaipaa faktaa.


    • Lykkäät-pötyä

      Ei Suomen valtio muut yritykseksi sillä, että joku käyttää sitä yritysnimenä.

      Lopeta joutava höpinä.

      • kaikkeanepuhuukin

        Niinpä, eikä maanpetos muutu maanpetokseksi, vaikka joku (puolustusvaliokunnan pj Ilkka Kanerva) vaatii Tikkakosken vuotoa tutkittavaksi maanpetoksena.

        Ongelma onkin tuossa uutisessa vain se, että maanpetosta voidaan tutkia Suomessa vain siinä tapauksessa, että on voimassa poikkeustila.

        Ehkä eduskunnan puolustusvaliokunnan pj Kanerva vain ei tiennyt tällaista lainkohtaa.


      • kylläpojatosaa

        EU on kerrassaan mainio peli, eikä voi kuin ihailla tuota vuosikymmenten taidokasta suunnitelmaa, koota Euroopan Unionia väärinpäin niin, että ratkaisevat palikat asetellaan siten, etteivät allekirjoittajat tiedä tulevista asioista, jotka naksahtavat kuin itsestään kohdalleen seuraavalla allekirjoituksella ja hyväksynnällä.

        Ja onkin mielenkiintoista ajatella, jos tässä on koko ajan - sieltä Natsi-Saksan pöydältä, josta kansallissosialistien valtaan nousu jo suunniteltiin juutalaisteollisuusimperiumin avulla EU:n kautta (Red House Report), että tässä onkin luotu omistussuhteita neljänteen valtakuntaan - ei vain sopimusten kautta, vaan myös omistusten kautta ja ilman minkäänlaista (näennäistä aseilla käytävää) sotaa.

        EU:n vaatimus on jäsenvaltioille sosiaalinen markkinatalous (joka tosin käytännössä on sen irvikuva - kirjoitti eräs tieteilijä, joka on perehtynyt asiaan), jonka on suunnitellut (Natsi-Saksan Kuten Abs) Ludwig Erhard, joka menestyi sodanjälkeisessä Saksassa. Adenauer teki Erhardista Saksan ensimmäisen sodanjälkeisen talousministerin, Erhardista tuli kansleri Adenauerin jälkeen kolmen vuoden ajaksi. Tässä linkistä enemmän, jossa kerrotaan tämän teollisuusimperiumin luomisesta:

        http://kaarle.puheenvuoro.uusisuomi.fi/14700-paljastus-salainen-raportti-kuvaa-miten-natsit-suunnittelivat-neljannen-valtakunnan-eussa

        Erhard teki töitä Natsi-Saksan imperiumissa juuri tuolle monopolifirma IG Farbenille, joka toimitti myrkkykaasun keskitysleireille sekä rahoitti juutalaislapsille tehdyt julmat kokeet Bayer-yrityksen kautta. Mengele - kuolemanenkeliksi nimetty lääkäri - eli suojeltuna loppuelämänsä Argentiinassa, vaikka Israelin tiedustelupalvelu tiesi hänen olinpaikkansakin.

        Wikipediasta:

        "Sosiaalinen markkinatalous ... ja sen otti käyttöön ja sille sisällön antoi Ludwig Erhard, kristillisdemokraattien (CDU) valtiovarainministeri Konrad Adenauerin alaisuudessa...".

        Adenauer on EU:n perustaja sekä EPP-puolueen perustaja Pan-eurooppaliikkeen kautta, jonka ideologian on luonut kreivi Coudenhove-Kalergi. Kirjassaan hän kertoo juutalaisten noususta Euroopan eliitiksi sekä monirotuisesta tulevaisuuden eurooppakansan - löytyy ko. henkilön wikilinkistä.

        Kun vuodesta 2008 - varmaan jo aikaisemmin - tehtiin tarkoituksella Euroopan pankkeihin alijäämiä siten, että lopulta valtiot pelastivat pankit ottamalla lainat kontolleen, jolloin syntyi vastaavasti alijäämiä valtioille, joita meidän väitettiin pelastavan EU:n kautta siten, että me suomalaisetkin olemme takaamassa miljardeja euroja, mutta velkakirjat näistä lainoista ovat EKP:n hallussa, niin maiden omistus on selvä. Mutta jos vielä on olemassa yritys Suomi, joka myös voidaan omistaa, siirtää ja joku toinen omistaa, on tilanne todella mielenkiintoinen.

        Sosiaalinen markkinatalous (wikipedia):

        .... sanoutui irti, että yhteiskunnallinen järjestys on seurausta yksilön vapaudesta... sen sijaan valtion tuli rakentaa ja toimeenpanna oikeudellinen hallintajärjestelmä, joka edustaa talouselämälle luontaista järjestystä (latinan ōrdō). Sen mukaan tarvittiin vahva valtio, joka toimisi poliittisten ja yhteiskunnallisten kiistojen yläpuolella...

        Tällainen rakennelma poliittisesti edellyttää hallitukselle sellaisen vallan, joka ei perustu demokratiaan - tämä on Suomessa jo toteutunut. Talouselämän järjestys on se, jota olemme nyt 90-luvulta asti kuunnelleet, ja joka on ollut ainoa motiivi kaikessa mitä on tehty; hyöty ahneus ja talouskasvu.

        Mutta entäpä, jos tämä ei olekaan ollut se perimmäinen motiivi - minkään parempi toimiminen - vaan ennen kuin päästiin tähän asti, oli jo nuijittu tuo yrityspykälä - Suomi OY - voimaan, joka sitten kolahti paikoilleen - sille syntyi merkitys - kun velkakriisillä oli saatu EKP:n plakkariin nämä valtioiden velkakirjat ja maiden oikeat omistukset?

        Tämä tilanne siis edellyttää pj Kanervan (teksti edellä) poikkeustilan voimassaolon, jolloin hallituksella on normaalioloja suurempi valta.

        Mielenkiintoinen pelitilanne - jos Suomi on virallisia papereita myöten nyt yritys, niin miten hallitus saa enää mitään tilannetta haltuun?


      • Lykkäät-pötyä
        kaikkeanepuhuukin kirjoitti:

        Niinpä, eikä maanpetos muutu maanpetokseksi, vaikka joku (puolustusvaliokunnan pj Ilkka Kanerva) vaatii Tikkakosken vuotoa tutkittavaksi maanpetoksena.

        Ongelma onkin tuossa uutisessa vain se, että maanpetosta voidaan tutkia Suomessa vain siinä tapauksessa, että on voimassa poikkeustila.

        Ehkä eduskunnan puolustusvaliokunnan pj Kanerva vain ei tiennyt tällaista lainkohtaa.

        Suomessa noudatetaan kaikissa asioissa voimassa olevia lakeja, ei jotain EU-vihaajien ja muiden sekopäiden höpinöitä.

        "Mielenkiintoinen pelitilanne - jos Suomi on virallisia papereita myöten nyt yritys, niin miten hallitus saa enää mitään tilannetta haltuun?"

        Jos Suomi-nimi on jonkin yrityksen käytössä. niin ei se muuta Suomen valtiota mihinkään suuntaan.
        Lopeta jo höpinäsi.


      • historiallinenkehys

        Sivumennen mainiten - tämä on nyt sitten se 2000 vuoden huijausten huippu, joka on kristinuskolla alkanut jo tuolloin 2000 vuotta sitten juutalaisen rabbi Paavalin toimesta, ja joka Rooman keisarin ja paavin toimesta 300-luvulla muotoiltiin uudeksi Rooman valtakunnaksi - Natsi-Saksan (huijaus sekin) kolmas valtakunta - oli vain välttämätön välivaihe neljännen valtakunnan päämäärään pääsemiseksi; tarvittiin Israelin valtio. Rooman valtakunnan jälkeen toisena valtakuntana oli Pyhä roomalaissaksalainen imperiumi.

        "Pyhä saksalais-roomalainen keisarikunta (saks. Heiliges Römisches Reich (H.R.R.), ital. Sacro Romano Impero, lat. Sacrum Romanum Imperium) oli keskieurooppalainen valtakunta keskiajalla. Sen perustana oli frankkien valtakunnan hajotessa Verdunin sopimuksessa (843) syntynyt kuningaskunta, johon myöhemmin yhdistyi Rooman keisarius. Valtakunnan nimi, laajuus ja rakenne on vaihdellut vuosisatojen aikana.

        Nimitys Pyhä saksalais-roomalainen keisarikunta juontaa juurensa vuoteen 1512, jolloin se esiintyi muodossa ”Heiliges Römisches Reich Deutscher Nation” (Saksan kansakunnan pyhä roomalainen valtakunta)."

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Pyhä_saksalais-roomalainen_keisarikunta

        Täältä löytyy Suomessakin vaikuttanut nimi - Otto von Habsburg, joka on yhdessä Adenauerin kanssa Pan-Eurooppaliikkeen perustaja - myös Suomessa luennoinut.

        ”Franz Joseph Otto Robert Maria Anton Karl Max Heinrich Sixtus Xavier Felix Renatus Ludwig Gaetan Pius Ignatius von Habsburg[1] (20. marraskuuta 1912 – 4. heinäkuuta 2011[2]) eli Itävallan arkkiherttua Otto oli Itävalta-Unkarin viimeinen kruununprinssi, Habsburgien keisarihuoneen päämies vuosina 1922–2007 ja Euroopan parlamentin jäsen.Otto von Habsburg toimi Kansainvälisen Paneurooppalaisen Unionin varapuheenjohtajana. Euroopan parlamentissa Otto von Habsburg edusti rautaesiripun takana olleita Itä-Euroopan maita. Hänellä oli keskeinen rooli vuoden 1989 vallankumouksessa paneurooppalaisen piknikin järjestäjänä. Myöhemmin hän vahvasti tuki Itä-Euroopan maiden EU-jäsenyyttä.Tunnustettuna intellektuellina hän julkaisi useita politiikkaa ja historiaa käsitteleviä teoksia. Häntä on kuvailtu yhdeksi ”eurooppalaisen idean ja Euroopan integraation arkkitehdeista” yhdessä Robert Schumanin, Konrad Adenauerin ja Alcide De Gasperin kanssa. ”

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Otto_von_Habsburg

        Näiden herrojen kerho Pan-Eurooppaliike otti ensimmäisenä tunnuksekseen Rooman keisari Konstantinus Suuren punaisen ristin, jonka ympärillä oli nykyinen Euroopan Unionin tunnus - 12 tähden tähtikehä, joka vastaavasti tulee Raamatun Ilmestyskirjasta ennustaen tuhoa ja loppua kristitylle maailmalle - sen kynnyksellä me nyt olemme. Kristinusko oli vain keino päästä päämäärään.



        https://fi.wikipedia.org/wiki/Pyhä_saksalais-roomalainen_keisarikunta


      • moneenjunaan

        Tämän päivän ihmiset eivät perusta ajatuksiaan johtopäätöksiin eivätkä logiikkaan, vaan omiin mielipiteisiinsä, joiden perustana on tunne.

        Tutkittuna tämän katsotaan johtuvan siitä, että informatioähkyssä yksilö sitoutuu omaan luuloonsa ja kuvitelmaansa, koska se on se komponentti, joka hänet pitää psyykkisesti kasassa, ja mitä enemmän hän sitä vahvistaa, niin sitä suurempi uhka on tuota kasassa pysymistä uhkaava, poikkeava tieto.

        Mielipide on eri asia kuin tieto - edellä on tietoa, jota ei voi mielipiteillä kumota, ja jos ei erota enää edes tietoa tai höpinää (mielipidettä) niin suomi24-palstakin on jo liian vaativa kyseiselle tapaukselle.

        Luultavasti et kyllä ymmärrä tästä tekstistä yhtään mitään - mutta muista, se rajoitus on silloin sinun korviesi välissä, ei minun.


      • siksi

        Siksi toiseksi - asioiden tutkiminen tai informaation käsittely aivoissa on myös mahdotonta, jos motivaatio on suuntautunut vahvistamaan omaa mielipidettä. Tämä on tilanne, jossa mm. Ulvilan tapauksesta ja Auerista kirjoittavat ovat jo sisäisesti solmussa 10 vuoden kirjoittamisen jälkeen (mm. murha.info) - juttu ei mene eteenpäin, vaan pyörii samaa rataa vuodesta toiseen ilman, että syntyy ainoatakaan johtopäätöstä. Ilmassa on vain aina se sama kysymys MIKSI?, jota ei osata edes ääneen muotoilla puhumattakaan, että siihen löytyisi vastausta.


      • kaikkeanepuhuukin kirjoitti:

        Niinpä, eikä maanpetos muutu maanpetokseksi, vaikka joku (puolustusvaliokunnan pj Ilkka Kanerva) vaatii Tikkakosken vuotoa tutkittavaksi maanpetoksena.

        Ongelma onkin tuossa uutisessa vain se, että maanpetosta voidaan tutkia Suomessa vain siinä tapauksessa, että on voimassa poikkeustila.

        Ehkä eduskunnan puolustusvaliokunnan pj Kanerva vain ei tiennyt tällaista lainkohtaa.

        > Ongelma onkin tuossa uutisessa vain se, että maanpetosta
        > voidaan tutkia Suomessa vain siinä tapauksessa, että on
        > voimassa poikkeustila.

        Maanpetosta voidaan tutkia koska vain. Suomen kansalainen voi syyllistyä maanpetokseen vain "Suomea koskevan sodan, aseellisen selkkauksen tai miehityksen aikana tai sellaisen välittömästi uhatessa". Ulkomaalainen voi syyllistyä maanpetokseen "aina Suomessa oleskellessaan tai ollessaan valtakunnan palveluksessa."

        Varsinaisen maanpetoksen lisäksi on muitakin maanpetosrikoksia. Niitä käsitellään Rikoslain 12. luvussa. Nopeasti listattuna:
        - Suomen itsemääräämisoikeuden vaarantaminen
        - Sotaan yllyttäminen
        - Maanpetos
        - Törkeä maanpetos
        - Vakoilu
        - Törkeä vakoilu
        - Turvallisuussalaisuuden paljastaminen
        - Tuottamuksellinen turvallisuussalaisuuden paljastaminen
        - Luvaton tiedustelutoiminta
        - Puolueettomuusmääräysten rikkominen
        - Maanpetoksellinen yhteydenpito

        Tuolta voi lukea lisää: https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1889/18890039001#L12


    • yritysrekisterissä

      Kyllä Suomi on yritys, kun kerran on Y-tunnuskin. Löytyy tästä linkistä. Yrityksen perustamispäivä on 1.1.1995. Kyseessä todella on sama päivä kuin Suomi liittyi Euroopan Unioniin.

      https://tietopalvelu.ytj.fi/yritystiedot.aspx?yavain=816064&tarkiste=A17B5C9636A213D58EB5898D1F266380E09029F0


      Toiminimi: Suomen Valtio Y-tunnus 0986674-0

      Yritysmuoto Valtio ja sen laitokset alkupvm. 01.01.1995
      Kotipaikka HELSINKI
      Yrityksen kieli Suomi alkupvm. 05.12.1994
      Päätoimiala Julkinen yleishallinto (84110)

      Postiosoite PL 14
      00054 VALTIOKONTTORI

      • kukaomistaa

        Löytyisiköhän tämän yrityksen omistajat jostakin - googlasin: yritystiedot Suomen valtio, ja sain tällaisen tuloksen.

        Suomen Valtio
        Suomen Valtio/Alv


        Y-tunnus 0986674-0

        PL 14, 00054 Valtiokonttori

        Yritystiedot

        Virallinen nimi Suomen Valtio/Alv Lähde: YTJ
        Yhtiömuoto Valtio ja sen laitokset Lähde: YTJ
        Perustamisvuosi 1994 Lähde: Fonecta-konserni
        Kotipaikka Helsinki Lähde: YTJ
        Yrityksen liikevaihtoluokka Ei tiedossa Lähde: Fonecta-konserni
        Toimipaikan henkilöstöluokka Ei tiedossa Lähde: Fonecta-konserni
        Toimialaluokitus (TOL2008) 84110 Julkinen yleishallinto Lähde: YTJ
        Voimassa olevat rekisteröinnit Ennakkoperintärekisteri: 1.3.1995
        Verohallinnon perustiedot: 5.12.1994
        Arvonlisäverovelvollisuus: Liiketoiminnasta: 1.1.1995
        Kiinteistön käyttöoikeuden luovuttamisesta: 1.1.1995 Lähde: YTJ

        https://www.finder.fi/Julkinen yleishallinto/Suomen Valtio/Helsinki/yhteystiedot/2195779

        Tämän mukaan yritys nimeltä Suomen Valtio on perustettu jo vuonna 1994, mutta merkitty veroennakkoa maksavaksi maaliskuussa 1995. Sivun alle merkitty vielä:

        Tietoa yrityksestä

        Suomen Valtio on perustettu vuonna 1994. Sen kotipaikka on Helsinki.

        Nyt pitäisi löytää tälle firmalle vielä omistajat. Mistä löytyisi?


      • omistajavaihdos

        Tästä nyt ei ole enää mitään epäselvyyttä, etteikö Suomen valtiota olisi rekisteröity yritykseksi!

        https://www.kauppalehti.fi/yritykset/yritys/suomen valtioalv/09866740

        Eli edellä oleva päätelmä maiden omistuksesta - siis valtioiden omistuksesta yritytysomistuksen kautta - liittyen velkakriisikuvioon ja valtioiden takaamiin velkapapereihin on täysin todennäköinen, ja näemmä Suomen valtio on hieman muuttanut nimeä ja vaihtanut omistajaakin jo vuonna 11.8.2014. Yrtysmuoto on valtio ja sen laitokset edelleen, mutta nimi on nyt:

        Republic of Finland, Bonds / Suomen valtio JVK:t

        https://tietopalvelu.ytj.fi/yritystiedot.aspx?yavain=2521135&tarkiste=AE9D59822576D9884999A32423E7C2AB5484B46C

        Löydättekö lisää tietoa.


      • joukkovelkakirjomistus
        omistajavaihdos kirjoitti:

        Tästä nyt ei ole enää mitään epäselvyyttä, etteikö Suomen valtiota olisi rekisteröity yritykseksi!

        https://www.kauppalehti.fi/yritykset/yritys/suomen valtioalv/09866740

        Eli edellä oleva päätelmä maiden omistuksesta - siis valtioiden omistuksesta yritytysomistuksen kautta - liittyen velkakriisikuvioon ja valtioiden takaamiin velkapapereihin on täysin todennäköinen, ja näemmä Suomen valtio on hieman muuttanut nimeä ja vaihtanut omistajaakin jo vuonna 11.8.2014. Yrtysmuoto on valtio ja sen laitokset edelleen, mutta nimi on nyt:

        Republic of Finland, Bonds / Suomen valtio JVK:t

        https://tietopalvelu.ytj.fi/yritystiedot.aspx?yavain=2521135&tarkiste=AE9D59822576D9884999A32423E7C2AB5484B46C

        Löydättekö lisää tietoa.

        No niin ja uusi nimi sitten kertookin, että mitä on kyse - siis tuon päätelmän edellä - Suomen valtio JVK:

        ”Joukkovelkakirja (JVK) on usealta yksityiseltä tai institutionaaliselta sijoittajalta kerätyn joukkolainan vakuudeksi annettu velkakirja. Velallinen antaa joukkovelkakirjan todistukseksi jokaiselle velan omistajalle heidän osuuttaan vastaan.”

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Joukkovelkakirja


      • josketäänkiinnostaaedes

        Ja unohtui mainita, että myös se Suomi-yrityksen lopussa oleva Bond -sana on myös siis joukkovelkakirjalaina-asiaa kuvaava sana, mutta Suomi ei ole saanut rahaa, jota takaa - se meni pankkien pääomittamiseen. Suomi - tai pikemminkin Suomi-yrityksessä tiukasti kiinni olevat ja tulevat orjat - ovat takaamassa muilta lainattua rahaa ja muiden saamaa rahaa.

        Uutisoitiin silloin finanssikriisin kiemuroissa, että suurimmat voitot keräsi Natsi-Saksan suunnittelemassa EU:ssakin mainittu Deutsche Bank, josta kertoo tiedustelupalvelun raportti, vaikka kuinka tuutista tuotettaisiin Deutsche Bankille tappiolukuja.

        "Orjatyövoima oli keskeinen elementti natsien sotakoneistossa. Monet keskitysleirit olivat liitetty tehtaisiin joiden toimihenkilöt toimivat käsi kädessä SS-upseerien kanssa valvoessaan leirejä.

        Kuten Krupp ja Flick Hermann Abs, sodanjälkeisen Saksan voimakkain pankkiiri, oli menestynyt kolmannessa valtakunnassa. Jalonoloinen, elegantti ja diplomaattinen Abs nousi Saksan suurimman pankin Deutsche Bankin hallitukseen 1937. Kun natsi-imperiumi laajeni, Deutsche Bank oli innolla mukana "arjalaistamassa" itävaltalaisia ja tsekkoslovakialaisia pankkeja, jotka olivat juutalaisten omistuksessa.

        Vuonna 1942 Absilla oli 40 johtotehtävää joista neljännes oli natsien miehittämissä valtioissa. Monet näistä arjalaistetuista yhtiöistä käyttivät orjatyövoimaa. Vuonna 1943 Deutsche Bankin omaisuus oli jo nelinkertaistunut.

        Abs oli myös I. G. Farbenin hallintoneuvostossa Deutsche Bankin edustajana. I. G. Farben oli yksi natsi-Saksan voimakkaimmista yhtiöistä ja oli BASF:in, Bayerin, Hoechstin ja sisaryrityksistä 1920-luvulla luotu liitto."

        http://kaarle.puheenvuoro.uusisuomi.fi/14700-paljastus-salainen-raportti-kuvaa-miten-natsit-suunnittelivat-neljannen-valtakunnan-eussa

        Joka tapauksessa - kusessa ollaan.


      • Pieni_liekki__
        josketäänkiinnostaaedes kirjoitti:

        Ja unohtui mainita, että myös se Suomi-yrityksen lopussa oleva Bond -sana on myös siis joukkovelkakirjalaina-asiaa kuvaava sana, mutta Suomi ei ole saanut rahaa, jota takaa - se meni pankkien pääomittamiseen. Suomi - tai pikemminkin Suomi-yrityksessä tiukasti kiinni olevat ja tulevat orjat - ovat takaamassa muilta lainattua rahaa ja muiden saamaa rahaa.

        Uutisoitiin silloin finanssikriisin kiemuroissa, että suurimmat voitot keräsi Natsi-Saksan suunnittelemassa EU:ssakin mainittu Deutsche Bank, josta kertoo tiedustelupalvelun raportti, vaikka kuinka tuutista tuotettaisiin Deutsche Bankille tappiolukuja.

        "Orjatyövoima oli keskeinen elementti natsien sotakoneistossa. Monet keskitysleirit olivat liitetty tehtaisiin joiden toimihenkilöt toimivat käsi kädessä SS-upseerien kanssa valvoessaan leirejä.

        Kuten Krupp ja Flick Hermann Abs, sodanjälkeisen Saksan voimakkain pankkiiri, oli menestynyt kolmannessa valtakunnassa. Jalonoloinen, elegantti ja diplomaattinen Abs nousi Saksan suurimman pankin Deutsche Bankin hallitukseen 1937. Kun natsi-imperiumi laajeni, Deutsche Bank oli innolla mukana "arjalaistamassa" itävaltalaisia ja tsekkoslovakialaisia pankkeja, jotka olivat juutalaisten omistuksessa.

        Vuonna 1942 Absilla oli 40 johtotehtävää joista neljännes oli natsien miehittämissä valtioissa. Monet näistä arjalaistetuista yhtiöistä käyttivät orjatyövoimaa. Vuonna 1943 Deutsche Bankin omaisuus oli jo nelinkertaistunut.

        Abs oli myös I. G. Farbenin hallintoneuvostossa Deutsche Bankin edustajana. I. G. Farben oli yksi natsi-Saksan voimakkaimmista yhtiöistä ja oli BASF:in, Bayerin, Hoechstin ja sisaryrityksistä 1920-luvulla luotu liitto."

        http://kaarle.puheenvuoro.uusisuomi.fi/14700-paljastus-salainen-raportti-kuvaa-miten-natsit-suunnittelivat-neljannen-valtakunnan-eussa

        Joka tapauksessa - kusessa ollaan.

        Teetkö sinä muuten palkkatöitä vai elätkö yhteiskuntamme tukien varassa?


      • lisäätietoa

        Mikä kysymys tuo on, jos jakaa tietoa - niin miten toimeentulo vaikuttaa tähän asiaan?? Kiinnitä huomiota - pieni liekki - uutisten vuosilukuun.

        Tässä lisää tietoa, kun tuntuu, ettei sitä ole vieläkään tarpeeksi, kun idiootit laittoivat koko jutun täysin väärin päivän nauruksi, joten nauretaan lisää; siirsin sieltä tämän:

        Viimeisin tieto

        Toiminimi: Republic of Finland, Bonds / Suomen valtio JVK:t
        Alkupvm: 11.08.2014

        https://tietopalvelu.ytj.fi/yritystiedot.aspx?yavain=2521135&tarkiste=AE9D59822576D9884999A32423E7C2AB5484B46C

        Bond = joukkovelkakirja kuten on JVK=joukkovelkakirja. Sitä valtiota mitenkään pysty myymään, koska suomalaisten omaisuus ja maa on joukkovelkakirjavakuutena finanssikriisin tuloksena, kuten nimi kertoo. Velkakirjat löytyy EKP:n arkistoista ja tiedot velkatakausvastuista ja uudelleen pääomitusvastuista valtiovarainministeriön sivuilta.

        Summat voi olla aika suuret, koska kävi sillä tavalla, että vain AAA luokan maat joutuivat takausvastuuseen - ilmoitettiin silloin, kun tämä velkavastuujuttu Euroopan Unionissa ratifioitiin. Oli ongelmia, koska muuten kaikki euromaat eivät olisi suostuneet tähän vastuuseen, joka oli myös Lissabonin sopimuksen vastainen. Mutta sitten kun Suomen eduskunta hyväksyi tämän, niin muilta mailta tippuikin tuo AAA luokitus ja vain Suomi jäi parhaaseen AAA-luokkaan, ja suomalaiset oli tosi innoissaan kun ollaan taas maailman parhaita. Täytyykin etsiä ne uutiset.... oottakaahan.



        Siis ensin näin:

        "Artikkelit

        Vakausrahaston remontti? AAA-kerhon maat takaajiksi

        Viimeksi päivitetty 18.01.2011 10:51

        Kirjoittanut SAMI METELINEN

        Ongelmamaiden auttamiseksi perustettu 440 miljardin euron vakausrahasto aiotaan uudistaa, kertoo Financial Times Deutschland.

        Lehden mukaan pelkästään AAA-luottoluokituksen omaavat euromaat antaisivat tulevaisuudessa takuut rahaston hankkimille lainoille. Tähän mennessä euromaat ovat yhteisvastuullisesti huolehtineet rahoitusjärjestelmän lainojen takaamisesta.

        Financial Times Deutschland tukeutuu tiedoissaan "euromaiden valtiovarainministereitä lähellä oleviin lähteisiin."

        Muut euroryhmän maat antaisivat takuita enää toissijaisesti. Toinen vaihtoehto lehden mukaan on se, että vakausrahasto kasvattaa pääomaansa, jolloin se pystyisi varmistamaan luottojensa AAA-luokituksen.

        AAA-luokituksen euromaita ovat Standard & Poor'sin mukaan Saksa, Ranska, Hollanti, Suomi, Luxemburg ja Itävalta."

        http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=46720:vakausrahaston-remontti-aaa-kerhon-maat-takaajiksi&catid=3:talous&Itemid=32

        "Nyt saa huolestua: Vain Suomi euron todellista AAA-kastia

        Luotu: 24.7.2012 08:26

        Myöhään eilen illalla kuultu uutinen vahvistui todeksi, kun luottoluokittaja Moody’s ilmoitti muuttavansa Saksan, Hollannin ja Luxemburgin näkymät negatiivisiksi.

        Tämän jälkeen Suomi on euroalueen ainut korkeimman AAA-luokan omaava maa, jonka näkyvät ovat vakaat. Kaikki muut AAA-maat ovat Moody’sin mukaan vaarassa menettää luokituksensa."

        http://www.uusisuomi.fi/raha/52199-nyt-saa-huolestua-vain-suomi-todellista-aaa-kastia

        No, niin naurakaa - tämä oli vasta se Republic of Finland, Bonds (joukkovelkakirjat) - Suomi Valtio, JKV:t (joukkovelkakirjat) -riemupläjäytys!


    • valtataistelu

      Olen ihmetellyt, että miten kiltin naiivisti Suomen kansa on suhtautunut tähän demokratian muuttumiseen diktatuuriksi ja hallituksen sorvaamiin pakkolakeihin - jotka jo puuheissakin kertovat diktatuurista.

      Jos nyt työntekijäpuoli asettuu massiivisesti vastaan tätä hallituksen diktatuuria, niin mitä tapahtuu? Joka tapauksessa mielenkiintoinen pelitilanne.

      "- Hallituksen aie heikentää irtisanomissuojaa alle 20 henkeä työllistävissä yrityksissä on erittäin epäoikeudenmukainen ja epätasa-arvoa lisäävä hanke. Se lisää mielivaltaa työpaikoilla eikä lainmuutoksella olisi asiantuntijoiden mukaan edes esityksellä tavoiteltavia myönteisiä työllisyysvaikutuksiakaan, Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto sanoo liiton tiedotteessa. STTK:lainen Ammattiliitto Pro ilmoitti sekin tänään hallituksen vastaisista toimistaan, jotka tosiasiassa vaikuttavat yritysten toimintaan."

      https://www.iltalehti.fi/talous/201809122201194879_ta.shtml

      Aikaisemmin se oli kansanedustuslaitos, joka hylkäsi tai hyväksyi lait ja joihin sitten vedottiin eduskuntaäänestyksessä, etteivät KANSANEDUSTAJAT hyväksy sitä tai tätä, ja eri puolueet muodostivat mielipiteitä edustajien kesken tuota äänestystä varten - tosin puhuttiin puoluekurista, joten yksittäisen edustajan mielipiteellä ei tuolloinkaan ollut juuri mitään merkitystä. Nyt on vain hallitus - se päättää ja se tekee, kuten uutisesta näkee.

      Todellisuudessa kansanedustajia pidetään Suomi-yrityksen palkkalistoilla jo aivan turhaan, koska voimassa on poikkeustila ja hallituksella diktatuurivalta. Yrittääkö työntekijäpuoli - ammattiyhdistysliike - nyt tosissaan kammeta hallituksen asetuksenanto-oikeutta (hallituksen pakkolaki) vastaan, vai onko tämä vain jokin muka julkinäytös ja tehty show niin kuin jokin demokratian hippunen olisi vielä voimassa?!

      Jää nähtäväksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      5
      1639
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      25
      1401
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      1109
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      20
      1072
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      6
      1071
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      3
      964
    7. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      954
    8. 5
      945
    9. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      1
      942
    10. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      6
      934
    Aihe