Vammauttavat torvet pois lääkiksestä

turh.vammautunut

Lääkiksessä on useitakin professoreja, jotka julkisuudessa ovat vaatineet antibioottien käytön vähentämistä. Riskit jätetään potilaille. Moni on vammautunut esim. sydänlihastulehdusten kautta ja jotkut ovat kuolleetkin antibioottien liian vähäisen käytön vuoksi. On olemassa jääräpäisiä terveyskeskuslääkäreitä ja sairaalalääkäreitä, jotka eivät anna tositilanteessa antibioottia, vaikka potilas pyytää.

Kiinassa käytetään antibiootteja vapaammin. Intiassa puolestaan on lääkekioskeja, joista saa reseptilääkkeitäkin helpommin kuin Suomessa. Lupa- ja valvontavirasto Valvira pilaa Suomen asioita. Kantelutkin se taitaa valita pärstäkertoimen mukaan. Omaa kanteluani se ei suostunut käsittelemään.

Hankalia bakteereja varten on olemassa faageja. Monille professoreille ne eivät taida käydä poliittisista syistä. Faageja on kehitetty entisen Neuvostoliiton alueella.

4

185

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Reseptiautomaatti

      Eli antibioottia aina, kun potilas sellaista pyytää... Sepä yksinkertaista.

    • Eräsihmettelee

      Ai antibioottia ei anneta, vaikka potilas pyytää! Jo on aikoihin eletty! Lääkäri määrää hoidon, ei potilas, näin on ollut tähän asti ja toivottavasti tulee olemaan edelleen.

      Antibioottien ongelma on se, että niiden runsas käyttö johtaa antibiooteille vastustuskykyisten bakteerikantojen kehittymiseen. Silloin tulevat kuolemaan kaikki, koska antiobiootit eivät enää tehoa. Siksi antibioottien käyttöä on rajoitettava vain sinne missä niitä todella tarvitaan. Lääkäri ratkaisee tarpeen.

    • ESBLsairastettu

      Ja sit vaikka kannattaa perehtyä Intian tilanteeseen ns. superbakteerien suhteen ja miettiä, onko hyvä että siellä antibiotteja määrätään joka vaivaan..
      Itse henkilökohtaisesti pidän superbakteereja ihmisille suurempana riskinä kuin esim. ilmanstonlämpenemistä.

    • turh.vammautunut2

      Rahvas tällä sivustolla ei näytä ymmärtäneen tai halunneen ymmärtää, mitä kirjoitin. Viruksista on kehitetty ja kehitetään faageja, jotka tuhoavat bakteereja. Etelän luksusmatkailijat tuovat toisinaan mukanaan hankalia bakteereja. Osa pikkukaupunkien terveyskeskuslääkäreistä ei sitten anna kunnollisillekaan ihmisille antibiootteja, vaikka tarvitsisivat vammautumisen ehkäisemiseksi.

      Lääkiksessä on kuulemma paksuja englanninkielisiä kirjoja. Lukisivat ennemmin suomenkielistäkin tekstiä, niin tulisivat osaavammiksi. Esim. tukoksellisen AVHn estää normaali verenpaine ja HENGITYSTIEINFEKTIOIDEN HOITO. Jälkimmäistä ei kaikki lääninlääkäritkään näytä tietävän tai eivät ainakaan välitä. Monet virkalääkärit eivät antibioottiasiota osaa. Osaamisen puute on korvattu ylpeydellä ja jääräpäisyydellä. Lääkärit ovat tehokkaita ja varsinkin ahkeria ulkolukukoneita. Strategiaan ei ole koulutusta eikä osaamista.

      Terveyskeskuslääkärien kanssa ei aina päästä yhteisymmärrykseen antibioottiasioissa edes vanhempien ja koulutettujen esim. loimulaisten potilaiden kanssa. 6-kymppisille tulee sydänlihastulehdus helpommin kuin nuoremmille. Erimielisyydet pitäisikin hoitaa siten, miten laki sanoo. Potilalaki sanoo, että potilaalla on oikeus hyvään hoitoon. Se, ettei vakavassa tilanteessa terveyskeskuslääkäri ja sairaalan ensiapulääkäri tee mitään hoitamiseksi, on laittomuutta. Potilaslaista pitäisi saada ennakkopäätöksiä korkeimmasta oikeudesta. Lisäongelma viroissa on se, että virkalääkärit pistävät nokkaansa asioihin, jotka eivät heille kuulu.

      Moni terveysongelma ratkeaisi sillä, että menisi suoraan yksityislääkärille ja kiireellistä liuotushoitoa tarvitessa yksityissairaalaan ainakin yhdeksi päiväksi. Kaikki vain eivät ole tietoisia julkisen sektorin ongelmista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      43
      8305
    2. Olisit ollut varovaisempi

      Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e
      Ikävä
      83
      4756
    3. Mies sinä olet kaunis katsella

      Olet myös rauhallinen, tavallinen, varovainen, lämmin, poikamainen, komea, ryhdikäs, rentotyylinen, kiva, mukava... jne
      Ikävä
      68
      3582
    4. Vastenmielisyys

      Kuvaa sinua parhaiten
      Ikävä
      55
      2206
    5. Miksi suomussalmelaiset haisee niin pahalle?

      Kaupassa käydessä huomaa, miten monet ihmiset haisee todella kammottavalle. Eikö täällä osata käydä pesulla tarpeeksi us
      Suomussalmi
      18
      1847
    6. Sinulle, tahtoisin kertoa mitä

      ajattelen siitä. Ehkä olen väärässä, mutta minusta kuulostaa jonkin alulta, mutta ei kerro minkä. Se selvinnee myöhemmi
      Ikävä
      28
      1729
    7. Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."

      Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s
      Ensitreffit alttarilla
      7
      1717
    8. Persut tyrmäsivät Suomen osallistumisen Ukrainan jälleenrakentamiseen

      Siinä meni sitten kokoomusyrittäiltä bisnekset sivun suun putinistipersujen takia. Jälleenrakentamiseen osallistuvat mu
      Maailman menoa
      363
      1602
    9. Miksi miehet pelkäätte jotain naista?

      Iskeekö ujous, paniikki ja hävetys. En ole niin pelottava miltä vaikutan vink vink.
      Ikävä
      66
      1263
    10. Nuorisojoukko ryösti merkkikengät teinipojan jalasta Helsingin Itäkeskuksessa.

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010709501.html Muun muassa näidenkin rikosten huomattavan suurista kasvamismääristä vi
      Maailman menoa
      280
      1162
    Aihe