Nuoleskelu

Pohjois-Korean 70-vuotisjuhliin oli tietysti kutsuttu valtionpäämiehiä ympäri maailman. Vain Mauritanian presidentti saapui. Häntä varmaankin kohdeltiin kuin kuningasta. Diktaattoreilla on vähän ystäviä, joten jos haluaa tuntea itsensä tärkeäksi, kannattaa mennä kilistelemään laseja heidän kanssaan. Esim. Albanian Enver Hoxhan kanssa kävi laseja kilistelemässä suomalaisiakin tovereita.

Tämä liittyy vain löyhästi mormonismiin, mutta voihan joskus mormonidiktaattorikin päästä valtaan. Tosin se on erittäin epätodennäköistä.

11

132

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Joseph Smithän johti jo kokonaista kaupunkia eikä kaupunkilaisilla ollut mitään valittamista. Ei ollut diktatuuri. Muu yhteiskunta se vaan kävi kirkon kansan kimppuun ja ongelmia tuli, aina häädettiin aina lopulta Utahiin asti.

      Sinä aina unohdat että Joseph ehti sen lisäksi, mihin olet niin kiinnittynyt - siis pelehtimisen vaimojensa kanssa heinäladossa, mikä on yksityiselämää, eikä meille kuulu - tehdä valtavan elämäntyön. Perustaa kirkon, joka on nyt 16 miljoonainen Israelin kadonneiden heimojen kansa, ja Jumalan valtakunnan jälleen maan päälle Jeesuksen käskystä ja Pyhän Hengen ja Jumalan pappeuden johdolla.

      Se on pitkä luettelo mitä tämä suurmies teki. Vastustajat pitävät häntä huijarina, saatanan palvelijana, plagioijana ja avionrikkojana ja mitä vaan. Todisteet ja rehellinen oikeudenkäynti puuttuvat. Se voitaisiin järjestää historiantutkimuksen menetelmin.

      Hedelmistään puu tunnetaan. Joseph teki hyvää, kehoitti uskomaan Jeesukseen ja tekemään hyvää. Ei pahaa yhtään sen enempää kuin jokainen normaali ihminen. Ja mies. Pappi Jumalan, Korkeimman järjestyksen mukaan.

      Myös lukuisia saarnoja, jotka ovat monet luettavissa tänäkin päivänä, päinvastoin kuin Pietarin, Jaakobin ja Johanneksen saarnat, joista vain pieni osa on säilynyt. Kirkon historia on lisäluku apostolien tekojen kirjaan Raamatussa. Ja muitakin kirjoja tulee vielä esiin Mormonin kirjan lisäksi.

      • Eikiitosjeesus

        Jokainen uskonnon perustaja tai saarnamies on jo lähtökohtaisesti joko rehellinen huijari tai täysin seko.


      • samar1n

        Myös mormonit kävivät muiden kimppuun.
        "Myöhempien aikojen pyhien uudisasutuksessa Far Westissä jotkut johtohenkilöt ja jäsenet muodostivat puolisotilaallisen ryhmän nimeltä daniitit, jonka tavoitteena oli puolustaa yhteisöä toisinajattelijoita ja kirkosta erotettuja sekä muita missourilaisia vastaan. "
        "Syksyn 1838 kuluessa ja jännityksen kohotessa ajankohtana, joka nykyään tunnetaan Mormonien Missourin sotana, daniitit ilmeisesti sulautuivat nostoväkeen, joka koostui suureksi osaksi myöhempien aikojen pyhistä. Tämä nostoväki kahakoi missourilaisten vastustajiensa kanssa, mikä johti muutamiin kuolemantapauksiin kummallakin puolella. Lisäksi omankädenoikeudella toimineet mormonit, joukossa monia daniitteja, tekivät yllätyshyökkäyksen kahteen kaupunkiin, joiden he uskoivat olevan mormonien vastaisen toiminnan keskuksia, ja polttivat taloja ja varastivat tavaraa."


      • samar1n

        Utahiin paettuaan jotkut pyhät (ja välillä jopa Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen kirkona profeetan suostumuksella ja luvalla) toimivat ajoittain väkivaltaisesti alueella olevia alkuperäiskansoja kohtaan, jotka saivat astua syrjään Jeesuksen Kristuksen lähettiläiden bisnesten tieltä.
        "Vuoden 1849 loppupuolella jännitteet uteintiaanien ja mormonien välillä Utahin laaksossa kiristyivät, kun eräs mormoni surmasi Old Bishop -nimellä tunnetun uteintiaanin, jota hän syytti paitansa varastamisesta. Sen jälkeen tämä mormoni ja kaksi hänen toveriaan heittivät uhrin ruumiin Provojokeen. Murhan yksityiskohdat todennäköisesti salattiin – ainakin alkuun – Brigham Youngilta ja muilta kirkon johtohenkilöiltä. Fort Utahin uudisasukkaat kuitenkin kertoivat muista vaikeuksista intiaanien kanssa, kuten ampumisista uudisasukkaita kohti sekä karjan ja sadon varastamisesta. Brigham Young neuvoi kärsivällisyyteen ja käski uudisasukkaita ”paaluttamaan linnakkeen, pitämään huolta omista asioistaan ja antamaan intiaanien pitää huolta omistaan”. Siitä huolimatta jännitteet lisääntyivät Fort Utahissa osittain siksi, että paikalliset mormonit kieltäytyivät luovuttamasta Old Bishopin murhaan osallistuneita miehiä uteintiaaneille tai maksamasta korvausta hänen kuolemastaan. Talvella 1849–1850 tuhkarokkoepidemia levisi mormoniuudisasukkaista uteintiaanien leireihin surmaten monia intiaaneja ja kiristäen jännitteitä. Kirkon johtajien neuvoston kokouksessa Salt Lake Cityssä 31. tammikuuta 1850 Fort Utahin johtaja kertoi, että uteintiaanien toiminta ja aikeet olivat muuttumassa yhä aggressiivisemmiksi: ”He sanoivat aikovansa metsästää karjaamme. Ja he aikovat saada muut intiaanit tappamaan meidät.”Vastauksena kuvernööri Young hyväksyi kampanjan uteintiaaneja vastaan. Helmikuussa 1850 käydyissä taisteluissa sai surmansa kymmeniä uteintiaaneja ja yksi mormoni.Näissä ja muissa tapahtumissa muutamat myöhempien aikojen pyhät syyllistyivät kohtuuttomaan väkivaltaan alkuperäisväestöä kohtaan."


    • Vai ei ollut valittamista, kun tuhotutti kirjapainon? Älä unta näe! Melkoinen diktaattori, joka ei antanut sanavapaudelle sijaa. Illinoisin kuvernööri joutui puuttumaan asiaan ja vangitutti Josephin. Valitettavasti raivostuneet ihmiset lynkkasivat Smithin ja tämän kaverit ennen oikeudenkäyntiä. Harmi ettei sitä sinunkin viestissäsi kaipaamaasi rehellistä oikeudenkäyntiä ehtinyt tulla.

      Mistä ihmeestä olet keksinyt tuon pelehtimisen vaimojensa kanssa heinäladossa? Minä en ole KOSKAAN mitään sellaista väittänyt, vaikka on hän niinkin saattanut tehdä. Jos on tehnyt, sehän on aivan epäolennaista, että missä hän on jalkavaimojaan naiskennellut.

      Hedelmistään puu tunnetaan, tosiaankin. Smithin opin hedelmät ovat todella pahoja; pikkutyttöjen kärsimykset, tummaihoisten pitäminen huonompina ihmisinä pappeuskieltoineen, piispa Snow'n tapaus, ... Missä ova ne hyvät hedelmät? Siinäkö, että narsistit saavat päteä kirkossa?

      Annapa esimerkki Smithin hyvästä saarnasta!

      • Sinähän vaan yrität viedä lokaan suurmiehen koko muun työn muutaman todistamattoman rikkeen takia. Ei siinä ole mitään järkeä. Sinun täytyy osoittaa tuo työ vääräksi ja pahaksi. Jumalan työtähän se selvästi on. Kehoitetaan uskomaan Jeesukseen ja tekemään hyvää. Hedelmistään puu tunnetaan. Onko väärin uskoa Jeesukseen ja tehdä hyvää? Onko väärin olla eri mieltä ateistien kanssa? Onko väärin ola eri mieltä muiden kirkkojen kanssa opista?


      • Olli.S kirjoitti:

        Sinähän vaan yrität viedä lokaan suurmiehen koko muun työn muutaman todistamattoman rikkeen takia. Ei siinä ole mitään järkeä. Sinun täytyy osoittaa tuo työ vääräksi ja pahaksi. Jumalan työtähän se selvästi on. Kehoitetaan uskomaan Jeesukseen ja tekemään hyvää. Hedelmistään puu tunnetaan. Onko väärin uskoa Jeesukseen ja tehdä hyvää? Onko väärin olla eri mieltä ateistien kanssa? Onko väärin ola eri mieltä muiden kirkkojen kanssa opista?

        Et siis luota arvostettuihin ja palkittuihin mormonitutkijoihin, jotka MYÖS ovat todenneet Josephin huorinteon? Jännästi tosiaan täällä kaukaisessa Suomessa keskustelupalstoillakin paljastuu ero amerikkalaisiin keskustelupalstoihin, joissa mormonit usein myöntävät Smithin naimatouhut, mutta uskovat silti hänen oppeihinsa, mutta sinä kiellät ilmiselvät tosiasiat kunnon stalinistin tapaan.

        SINUN tehtäväsi on osoittaa jotain hyvää (noiden pahojen asioiden vastineeksi) Smithin kirkossa, mutta pyynnöstäni huolimatta et niin tehnyt. Mitkä ova ne hyvät hedelmät? Missä viipyy esimerkki Smithin hyvästä sarnasta?


      • Höpölöpsis kirjoitti:

        Et siis luota arvostettuihin ja palkittuihin mormonitutkijoihin, jotka MYÖS ovat todenneet Josephin huorinteon? Jännästi tosiaan täällä kaukaisessa Suomessa keskustelupalstoillakin paljastuu ero amerikkalaisiin keskustelupalstoihin, joissa mormonit usein myöntävät Smithin naimatouhut, mutta uskovat silti hänen oppeihinsa, mutta sinä kiellät ilmiselvät tosiasiat kunnon stalinistin tapaan.

        SINUN tehtäväsi on osoittaa jotain hyvää (noiden pahojen asioiden vastineeksi) Smithin kirkossa, mutta pyynnöstäni huolimatta et niin tehnyt. Mitkä ova ne hyvät hedelmät? Missä viipyy esimerkki Smithin hyvästä sarnasta?

        Minä en luota sinun referaatteisi yhtään mistään asiasta. Josephin saarnoja saa netistä niin paljon kuin vaan haluaa.


      • Olli.S kirjoitti:

        Minä en luota sinun referaatteisi yhtään mistään asiasta. Josephin saarnoja saa netistä niin paljon kuin vaan haluaa.

        Lue ihmeesä se kirja! Lue myös amerikkalaisia keskustelusivuja mormonismista.

        Et siis pysty nimeämään yhtäkään Smithin hyvää saarnaa, vaikka niin uhosit. No, sekään ei ollut yllätys.


    • Koreaaaaa

      Demokratia kuuluu vain omistajille. Työmaalla ei ole demokratiaa, se on taikauskoa, siellä totellaaan eikä Jeesustella, herra tulee niin jalka nousee, - kyllä herra, kuten armeijassa. Korkeakulttuuri on Kimin varassa, - muu ei myy. Takniikka kehittyy ihmiset tyhmentyy. Ahneus senkun kasvaa tuottaa uusia pervoja. Mooraalilta pudonnut pohja. Ihmiset on irto-atomeita, yhteydet on poikki, pero enää yhdistää.

    • LetsGetReal

      Miten se, joka kehottaa muita uskomaan Jeesukseen ja esimerkkiin, on automaattisesti hyvä ihminen.

      Silloinhan kenenkään ei tarvitsisi kuin kehottaa muita seuraamaan Jeesusta, ja meillä olisi pyhimystäyteinen planeetta.

      Jeesus (Se oikea) ei johtanut kaupunkeja, ei rötöstellyt, ei harrastanut moninaintia VAAN opetti yksilöitä hylkäämään omaisuutensa ja perheensä, seuraamaan Häntä jotta kukin omin tavoin löytäisi hengellisen vapautuksen.

      En halua loukata mormonienkaan tunteita, mutta esim. Joseph Smith ei kertakaikkiaan selvinnyt Jeesuksen testeistä.

      Silti lohdutukseksi todettakoon että kukin pitää uskoa tavallaan ja kuunnella omaa henkeä Hyvässä hengessä. Aamen ja Ammuu. 🦕🦖

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      302
      3387
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      238
      1850
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      91
      1345
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1313
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      79
      1203
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1178
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      53
      1133
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      1014
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      946
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      65
      884
    Aihe