Veroilmoitukseeni on merkitty liikaa veroja?

Tyhmäverovelvollinen

Sain viime vuonna ansiotuloja vähän yli 4000 euroa, tässä summassa on mukana etuudet (Kelan työmarkkinatuki noin 4000) ja palkkatulo noin 200 euroa. Ennakonpidätys näistä tuloista oli 800 euroa, mutta saan tänä vuonnaveronpalautuksia ''vain'' noin 550 euroa. Tämä ihmetyttää koska eikö pitäisi olla niin, että jos maksaa liikaa veroja, saa ne takaisin veronpalautuksena?

Älkää ymmärtäkö väärin, olen tietysti iloinen että saan veronpalautuksia.

Mutta asia ihmetyttää sen takia, että jos olisin soittanut verotoimistoon niin olisin saanut nolla-verokortin. Verokortin saa myös etuutta, työmarkkinatukea varten. Silloinhan ennakonpidätystä ei olisi pidätetty ollenkaan mistään tulosta. Olisinko siinä tapauksessa joutunut maksamaan mätkyjä? Nyt nimittäin veroilmoituksessa lukee että maksuunpannut verot ja maksut verosta tehtävien vähennysten/lisäysten jälkeen ovat yli 250 euroa, näistä merkittävin on kunnallisvero joka on yli 200 euroa (muut, max 20 euroa ovat kirkollisvero, sairausvakuutuksen sairaanhoitomaksu ja alle euron pääomatulojen tulovero, joka tulee siitä että olen S-ryhmän osuuskaupan jäsen jossa maksetaan kerran vuodessa 10 euroa ylijäämänpalautusta).

En siis kai maksa ollenkaan valtion tuloveroa, se olisi kai erikseen mainittu? Mutta eikö siis verotoimisto huomioi ollenkaan vaikka kunnallisveroa? Kannattaako veroprosentti siis aina olla yli sen mitä verotoimisto ehdottaa? Ei siis ikinä nollassa?

7

260

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Verotusonjees

      Verokortti ei vaikuta veron määrään. Jos maksat liikaa, niin saat ylimääräiset palautuksina. Jos joudut maksamaan veroja ja tilaat 0% kortin, niin saat mätkyjä. Verokortin voi aina tilata sellaisen, kuin haluaa ja valheellisilla tiedoilla. Se korjataan sitten vahvistettuum verotukseen. Liian isoon huijaukseen löytyy sitten rikoslaista omat pykälät

    • Oikealta_vaikuttaa

      Mätkyt ja palautukset lasketaan vertaamalla maksettuja ennakkoja kaikkien verojen lopulliseen summaan. Jos keräät vuoden tulot nollakortilla ilman ennakonpidätystä, kaikki peritään jälkikantona.
      Työttömyyskorvauksesta peritään tavallista kovempaa ennakkoa, koska useimmat työttömät saavat vuoden aikana töitä. Silloin heidän tulonsa nousevat ja verotus kiristyy. Siitä seuraisi lopullisessa verotuksessa yllätys ehkä suurenkin jälkiveron muodossa. Jos työtön kuitenkin on koko vuoden työmarkkinatuella, tulot jäävät pieniksi, pidätys on lopullista veroa korkeampi ja palautusta tulee.

      Kunnallisveroa aletaan periä jo hyvin pienestä tulosta. Siinä on perusvähennys, mutta esimerkiksi minä maksoin viime vuodelta 8400 euron työmarkkinatuesta 1300 euroa kunnallisveroa. Palautusta tulee noin 300 euroa. Valtionveroa ei mene näin pienestä tulosta.

      Miksi muuten olet iloinen veronpalautuksista? Nehän ovat sinun rahojasi, jotka sinun olisi pitänyt saada jo viime vuonna, mutta saat ne vasta nyt jouluksi.

    • tyhmäverovelvollinen

      Kiitos vastauksista.

      Eli ihmettelen sitä että miksi joudun maksamaan näin vähäisistä tuloista veroja. Toiseksi pohdiskelen sitä, että jos olisin soittanut verotoimistoon ja kertonut, että vuosituloni ovat vaikkapa 6000 euroa, niin he olisivat antaneet minulle verokortin 0 prosentilla. Olisin saanut myös työmarkkinatuen ennakonpidätykseksi 0 prosenttia. Mutta jos olisin tehnyt niin, niin eikö nyt olisikin käynyt sillä tavalla että olisin joutunut maksamaan mätkyjä satoja euroja?

      Eli taitaa olla niin että verotoimisto ottaa huomioon vain valtion tuloveron, ei muita maksuja. Siis jos verotoimisto sanoo että tulosi ovat niin pienet että laita vain veroprosentti nollalle, niin ei kannata uskoa, vaan laittaa esim. 10-20 prosenttia koska muuten tulee mätkyjä kuntaveron ja muiden verojen kanssa! Eikö tämä ole selvä epäkohta?

      • tyhmäverovelvollinen

        Kun siis eikö verotoimiston tehtävä ole antaa oikea veroprosentti - siis tulojen mukaan määräytyvä veroprosentti, jotta henkilö maksaa tarpeeksi veroja eikä tule veronpalautuksia eikä mätkyjä. Jos hlö saa tuloja 6 000 euroa ja verotoimisto sanoo että laita nollaprosentti, niin verotoimisto johtaa asiakasta harhaan koska hän joutuu kuitenkin maksamaan ainakin pari sataa veroja eli saa mätkyjä verotoimiston vuoksi.


      • tyhmäverovelvollinen

        Nyt kun selvitin asiaa niin ilmeisesti etuustuloista ei tehdä verotuksessa samanlaisia vähennyksiä kuin palkkatuloista. Jos henkilö saa siis ansiotuloja 4000 euroa, mutta tämä summa koostu vain etuuksista kuten työmarkkinatuesta, hän maksaa enemmän veroja kuin jos summa koostuisi vain palkkatuloista.


    • tyhmäverovelvollinen

      Aloittaja täällä vielä. Lähinnä ihmettelen sitä, että kun vuosituloni (lähinnä työttömyysetuus) ovat vain muutamia tuhansia niin saisin verokortin 0 prosentilla jos sitä haluaisin - en siis maksaisi lainkaan veroja eikä työmarkkinatuestakaan vietäisi ennakonpidätystä. Mutta jos sen tekisin, niin joutuisin ilmeisesti maksamaan mätkyjä? Nimittäin kuntaveroa joutuu maksamaan jo pienistäkin tuloista, mitä ei minun mielestäni huomioida kun veroprosenttia määritellään.

      • Tuloista_kiinni

        Aivan oikein. Verokortissa oleva prosentti on pelkästään ennakonpidätystä varten ja lopullisesti verotus ratkeaa, kun vuoden kaikki tulot ovat tiedossa. Silloin maksetaan jälkikäteen se, mitä ei ennakkona ole osattu pidättää.

        Työttömien tulojen arviointi on kaikkein vaikeimpia tehtäviä, sillä työpaikan saaminen heittää kaikki laskelmat välittömästi ympäri. Toisaalta esimerkiksi eläketulot ovat niin vakaita ja pidätykset voidaan laskea niin tarkasti, että jälkiveroja ei tarvita. Olen seuraillut omien eläkeläisvanhempieni verotilannetta ja heillä lopputulos on säännöllisesti enintään joitakin kymppejä palautuksen puolella. Helppoa ja vaivatonta, kun näin pidetään huolta siitä ettei eläkeläisen tarvitse vaivautua maksamaan pientä jälkiveroa. Palautushan tulee tilille automaattisesti.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1412
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1212
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1196
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1193
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1164
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe