Sydänyön Muistot - Mitä pielessä? (Spoilereita)

BogBoomers

Sydänyön Muistot (Alkup. Memories of Midnight) perustuu juoneltaan Sidney Sheldonin samannimiseen romaaniin. Tämä elokuva on esitetty myös minisarjana aiemmin ja löytyy Youtubelta täällä:

https://www.youtube.com/watch?v=OSvyJ6e7Dns

Juoni on jatkoa Sheldonin kirjan "Sydänyön Tuolla Puolen" juonelle, joskin näyttelijäkaarti on tyystin vaihtunut tuon jälkeen. Jane Seymour näyttelee tässä Catherine Alexanderia/Douglasia, lentäjä Larry Douglasin vaimoa. Hän on elokuvan alussa muistinsa menettänyt nainen, joka on kreikkalaisessa Joanninan luostarissa nunnien hoivattavana. Kukaan ei tiedä mistä hän on tullut sinne eikä hän muista edes kuka oikeastaan on.

Ainoa joka tietää kuka tämä nainen on ja mistä hän on kotoisin on kreikkalainen monimiljonääri Constantin "Costa" Demiris (Omar Sharif).

Eräänä päivänä Catherine muistaa nimensä, Catherine Alexander, ja nunnat ilmoittavat tästä Demirikselle. Demiris päättää siirtää Catherinen pois luostarista ja lopulta pois Kreikasta Amsterdamiin Hollannissa (Kirjassa Lontooseen). Hänellä ei ole varaa siihen, että joku tunnistaisi Catherinen, koska tämän mies ja tämän (ja Demiriksen) ex-rakastaja Noelle Page tuomittiin Catherinen murhasta aiemmin.

Elokuvan kuluessa Costa raivaa aluksi pois tieltään Larryn ja Noellen asianajajat ja sitten lopulta päätyy raivaamaan pois tieltä Catherinen itsensäkin.

Elokuvan suuri heikkous on siinä, että Constantin Demiris on vesitetty versio kirjan Constantin Demiriksestä. Tämän vesittämisen takia katsojalle jää hieman epäselväksi mitkä tämän aikomukset ovat Catherinen suhteen. Elokuva ei omasta mielestäni tee oikeutta yhdelle kirjallisuuden kylmäverisimmistä rikollisista. Yksityiskohdista:

0.10-0.15 Ukkonen ja salamointi tarkoittaa että jotain pahaa tapahtuu -klisee
0.35 Huomaa, miten tässä kohdassa kuvataan taloa melko korkealla rinteessä
0.47 alkaen... Catherine nukkuu huoneessa, jonka ikkunat ja ikkunaluukut on jätetty auki - myrskystä huolimatta
1.08 alkaen... Noelle tulee tapaamaan Larrya tämän kotiin, asiassa joka voisi hyvin odottaakin, vaikka Catherine on paikalla ja paljastumisen riski on siten olemassa
1.40-1.42 Rikkoutuva esine paljastaa salakuuntelun -klisee
1.43 Hän näki meidät -klisee
1.54 Larry mieluummin huutaa ovelta Catherinea kuin menee tämän luokse
1.55 Aukeaisiko ovi paremmin kahvaa vääntämällä, Catherine?
2.02 Larry lähtee juoksemaan Catherinea kohti. Huomaa, että aiemmin Catherine juoksi tuon matkan ulko-ovelle neljässä sekunnissa. Larryn lähdöstä siihen kun Catherine vielä tappelee oven kanssa kuluu kahdeksan sekuntia, vaikka hän juoksee saman matkan - ja silti hän ei ehdi Catherinen luokse.
2.11-2.15 Näit vain painajaista ja se on nyt ohi -klisee...myös... sisar Larissa halpis-manaajana ja Catherine halpis-Blairina
2.28 ja 2.45 Huomaa, että Catherine makaa sängyllä sisar Larissan puhuessa hänelle. Catherinen pää on juuri sängyn päädyn edessä. Jälkimmäisessä kohdassa hän kuitenkin on istumassa lähellä sängyn päätyä. Melkoinen saavutus häneltä vaihtaa asentoaan ja sijaintiaan ja puhua normaalilla äänellä samaan aikaan niin tehdessään kun Larissa oli poistumassa.
3.08 Catherinen kasvot ovat märemmät kuin aiemmassa kohtauksessa, kun hän oli juuri herännyt painajaisesta.
3.13 "Athens"? Alabama, Kalifornia vai - Kreikka?
3.19 Voila... Omar Sharif Constantin Demiriksen roolissa. Ironista, että Sharif pahimmillaan joutui menemään työhön maksaakseen uhkapelivelkojaan (Hänellä oli vaikeuksia pelihimon kanssa.) ja tässä hän näyttelee yhtä maailman rikkaimmista (fiktiivisistä) miehistä.
3.31-3.33 Kuinka kaipasinkaan sinua kulta -klisee... myös... Nainen jätti sanomatta kuinka paljon kaipaa toista rakastajaansa, jonka kuvilla Costa kulta kohta väijyttää häntä.
4.05-4.09 Ikävä yllätys joka on naamioitu lahjaksi -klisee
4.15.-4.16 Mitähän se voisi olla -klisee
4.21-4.25 Costa vähän pihisti kuluissa eikä viitsinyt maksaa kuvat ottaneelle kuvaajalle/yksityisetsivälle värikuvista?
4.31-4.32 Voin selittää tämän -klisee
4.49-4.59 Pahis teeskentelee antavansa anteeksi kun 80 prosenttia katsojista tajuaa ettei tämä anna anteeksi.
4.59-5.22 Costa hoitaa koko nyt-ex-rakastajattarensa riisumisen tämän arvoesineistä (plus tietenkin tämän väijyttämisen todisteilla) toimiston ovi auki, jolloin oikeastaan kuka tahansa randomi sihteerin tiloihin tullut henkilö voi seurata mitä tapahtuu. Myös... klisee rikkaasta pahiksesta, joka on niin pikkumainen että vie toiselta kaiken.
5.28-5.33 Costan sihteeri tuplaa siivoojana...myös...Costa käskee antaa juuri rakastajattareltaan riisumansa arvoesineet lastenrahastolle. Aika kusipäistä rahastoa kohtaan kun asiaa ajattelee. Ukolla on miljoonia jotka hän voisi antaa noiden korujen tilalle, mutta nyt rahaston on realisoitava nuo korut hyötyäkseen niistä toiminnassaan. Kylmäveriseksi kostajaksi Costa on melko impulsiivinen.
5.36-5.38 Hän soitti ja sanoi että asia on kiireellinen -klisee
Jatk...

3

270

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • BogBoomers

      6.15-6.17 Miksi Costa oikeastaan näkee tarpeelliseksi esittää verhotun uhkauksen sisar Larissalle? Larissa tuskin muutenkaan saisi tietää kuka Catherine oikeastaan on joten miksi esittää edes vihjausta että asia saattaisi olla tärkeä.
      6.25-6.33 Haluan että tapaat erään henkilön -klisee...myös...Catherinen väijyttäminen tuomalla täysin vieras mies ilman ennakkoesittelyjä tämän oltua pitkään luostarissa.
      7.02-7.07 Sinulla ei ollut mitään tietoa asioista... -mutta minäpäs tiedänkin kaiken mutta olen sen verran kusipää että pidän sinut pimennossa.
      7.11-7.15 No ainakin meillä on nimi... kts edellinen kohta
      7.28-7.30 Costalle yhteisymmärrys tarkoittaa että hän päättää mitä haluaa
      8.11-8.14 Miksi Catherine oikeastaan kysyy kuka on "oikea Constantin Demiris"? Eihän hän tunne Demiristä (kiitos muistinmenetyksen) lainkaan.
      8.28-8.32 Catherine on kyllä yksi epäintuitiivisista naisista ikinä, jos hän ei osaa lukea harmeja Larissan ilmeestä tuossa.
      8.44 Ai tuokin keskustelu tapahtui Costan autonkuljettajan, Zenon, nenän alla... Tässä leffassa ihmiset käyvät tarpeettoman arkaluonteisia keskusteluja tarpeettoman julkisesti. Sheldonin kirjan mukaan käytännössä kaikki Costan työntekijät ovat myös tämän vakoojia.
      9.02-9.24 Catherine ei näytä kovin ikionnelliselta päästessään hyväntekijä-Demiriksen luo
      10.27-10.32 Catherine muistaa varmuudella nähneensä juuri tämän randomin patsaan (Jonka merkitystä ei tietenkään kerrota missään vaiheessa) mutta ei muista nähneensä ex-miehensä työnantajaa Costaa ikinä. Sopiva unohdus on tosiaan sopiva.
      11.25 Demiriksen talon ovi on auki. Tuuletuspäivä vai sopivan kuvauksen järjestäminen Jane Seymourille?
      Tässä vaiheessa välihuomautuksena... Laskelmoivaksi ja älykkääksi murhamieheksi Costan ajatus Catherinen tuomisesta omaan kotiinsa on harvinaisen typerä. Costa on miljonääri ja voisi ostaa kaupungilta asunnon Catherinelle -palveluskunnan kanssa. Ei Costan tarvitsisi tätä kotiinsa raahata. Hän ehkä on vaihtanut henkilökuntansa sellaisiin jotka eivät tavanneet Catherinea aiemmin mutta hänen vaimonsa on sama kuin aiemmin ja tämä ON tavannut Catherinen aiemmin. Plus tietenkin majoittaminen Costan omaan taloon voisi tuoda muistin (osittainkin) takaisin Catherinelle.
      11.51 Tuo valaisin portaiden vieressä
      12.02-12.07 Olisin mieluiten ystäväsi -klisee... myös...vertaa Catherinen aiempaan kysymykseen Larissalta, että onhan Costa hänen ystävänsä
      12.10-12.13 Costa valehtelee Catherinelle räikeästi päin naamaa.
      12.20-12.35 Tuo puhe deja vu:sta ei selitä miksi toit Catherinen maksimoimaan tuon deja vu:n todennäköisyyden -omaan kotiisi jossa hän on ollut aiemminkin.
      12.44-12.46 Ainakin Costa tajusi vaihtaa puheenaihetta
      12.48-12.52 Catherine ei ihmettele että miten Costa vaikuttaa todelliselta ääliöltä noin rikkaaksi mieheksi. Jos hän ei tiedä Catherinesta mitään niin miten tämä muka sijoittaa tämän mihinkään työpaikkaan, omassa firmassa tai muissa? Lisäksi vaikka tämä onkin luostarin hyväntekijä, on aika omituista jopa monimiljonääriltä majoittaa joku randomi muistipotilas omaan kotiinsa.
      12.58-13.00 Tuo kysymys olikin järkevin jonka tässä tilanteessa olisi voinut esittää. Silti Catherinen täytyy olla harvinaisen epäintuitiivinen kun hän ei epäile mitään.
      13.01-13.05 Costa on tämän leffan versio Obi-Wan Kenobista... menee puolitotuuksien voimalla läpi tämän leffan.
      13.07-13.10 Ei se mitään kiltteyttä ole, Catherine.
      13.19-13.21 Aaaarrrrggghhhhh... Eikö Costan typeryydellä ole mitään rajaa? Tosin kirjassakin hän oli riittävän typerä majoittaakseen Catherinen omaan kotiinsa, mutta siinä hän sentään ei mainostanut tälle että mene vain kysymään vaimoltani Melinalta mitä tahansa.
      13.30-13.44 Costa menee soittamaan Napoleon Chotasille Catherinesta -viereisestä puhelimesta.
      13.58-14.01 Tuon sanonnan takia tältä leffalta voisi poistaa yhden miinuspinnan.
      14.10-14.14 Zeno tuplaa Costan vakoojana. Hän tosin ei pidä lupaustaan olla päästämättä Catherinea näkyvistään. Itse asiassa, eikö hänen nyt pitäisi rientää katsomaan Catherinea tämän huoneeseen?
      15.00-15.02 Nyt meni mielenkiintoiseksi...
      15.03-15.06 Ei minulla näihin ole varaa -klisee
      15.12-15.13 Catherine poseeraa sellaisen puvun kanssa, jota ei käytä lopun leffan aikana.
      15.16 alkaen Frederick Stavros aka asianajaja jota vaivaa vain omatunto. Miten tuo määritelmä muuten kuulostaa niin oksymoronilta?
      15.27-15.29 Chotaksen huoneeseen voi mennä odottamatta kehotusta astua sisään?
      15.43-15.45 Stavros on jo ollut jonkin aikaa Chotaksen firmassa, mutta ei tiedä ettei tämä pidä tupakoinnista toimistossaan?
      15.58-16.04 Chotas puhuu sitä itseään. Hän teki Stavrosista osakkaan firmaansa vain saadakseen tämän pettämään asiakkaansa.
      16.07-16.10 Voit luottaa minuun -klisee
      16.10-16.12 En voi -klisee
      16.12-16.18 Aika pitkä keskustelu sanottavasta, joka ei ole mitään sanottavaa
      Ihmetellä sopii, miksi Costa ei ole poistanut näitä kahta kuvioista jo aikapäiviä sitten. Nämähän ovat olleet riski paljastumisesta Noellen ja Larryn oikeudenkäynnistä lähtien.
      Jatk

      • BogBoomers

        27.22 Eteenpäin... Costa herkkänahkaisuuttaan höpisee rikoksestaan yksityiskohtia vaimolleen ja tämän veljelle, joka vihaa häntä kuin ruttoa. Miten tämä mies on tullut miljonääriksi on kunkin vapaasti arvattavissa.
        27.56 Eteenpäin... Costa saarnaa Spyrokselle tämän hölmöilystä. Jos olisin itse tuonut Catherinen majailemaan noissa olosuhteissa luokseni niin tarvitsisin omaan päähäni aasinkorvat.
        28.20 Eteenpäin... Rakastan häntä -klisee plus Hän on minulle tärkein henkilö maailmassa -klisee
        28.27-28.29 Tulet katumaan sitä -klisee
        28.48-28.53 Miksi noin rikas mies kuin Costa on yleensä joutunut kanittamaan oman maalauksensa?
        28.53-28.56 Sain enemmän kuin tarpeeksi -klisee
        29.00 Eteenpäin... Lukuisat tyhjät lasit pöydällä osoittamassa että Stavros on alkoholisti...myös... Tuo mieleen Indy ja Kadonneen Aarteen Metsästäjien baarikohtauksen, paitsi että Stavros ei tajua osallistua ryypiskelykisaan...myös...lisää tupakan piilomainontaa
        29.27 Eteenpäin... Lakimies Stavros aikoo ajaa rattijuoppona... Attaboy!
        29.32 Eteenpäin... Mikä Stavroksen murhaajan suunnitelma oli? Rakentaa sen varaan että Stavros rattijuopottelee ja pudottaa sitten avaimet kadulle jotta hänen ylitseen voi ajaa?...Myös...Miksi Costa ei listinyt Stavrosta ja Chotasta jo heti kun ei enää oikeudenkäynnin jälkeen tarvinnut heitä?
        Ironista muuten, että yliajaja poisti sen vaaran, että Stavros olisi kännissä ajanut jonkun (muunkin kuin itsensä) kuoliaaksi.
        29.50 Costa tupakan piilomainostajana
        30.21-30.22 Costalla olisi paljon vähemmän murehdittavaa Catherinesta jos hän olisi toimittanut tämän päiviltä heti kun tämä löydettiin Joanninassa.
        30.22-31.02 Onnekti Costa ei tajua kysyä sellaista tärkeää yksityiskohtaa kuin tuon ennustajan nimeä. Catherine tosin jatkaa epäintuitiivisena kuten aina kun ei huomaa että Costa on ilmeisen vaivautunut.
        31.23-31.33 Tuo kaikki on menneisyydessä -klisee ja Sinun on päästävä eteenpäin -klisee
        31.33-31.48 Sinulla olisi toimisto Lontoossakin, Costa, kuten Sheldonin kirjassa... Edelleen Catherine on ollut kaikesta työstä jonkin aikaa hyllyllä joten Costan spekulointi tämän hyödyllisyydestä on yhtä tyhjän kanssa.
        32.00-32.07 Costa siis pitää Catherinea lellikkinään. Muuten tuo räätälöity työtarjous entiselle muistipotilaalle on aika lailla vastoin kaikkia järjellisiä työllistämisperusteita plus tietenkin valtava uhka Costalle pitää Catherine yleensä hengissä.
        32.47 Sanomalehden etusivu sisältää pelkkää tekstiä? Ei kuvaa uhrista tms?
        33.24-33.34 Sori vaan Chotas, mutta Stavros jo ehti laverrella.
        33.50 Onko tuo Costan vihkisormus pöydällä?
        Jatkuu myöh...


    • Anonyymi

      MAHDETTIINKO TÄTÄ SARJAA NÄYTTÄÄ YYA-SUOMEN TELEVISIOSSA TAI EDES SUOMEN KANAVILLA

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5105
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3207
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1800
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1665
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1345
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1286
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1267
    Aihe