Hei! Osaako joku tulkita uneni!?

apuja_

Näin unta jossa olin syrijitty ja kiusattu ja minua pahoinpideltiin, en muista alusta tarkemmin mutta unen lopussa minulla oli avoinaiset ja syvät haavat käsissä, tarkemmin sanottuna käsivarsien sisäpuolella. Näytin haavoja itselleni rakkaille ihmisille, toinen heistä edesmennyt ja toinen elossa. Kummatkin vaikutti huolestuneilta ja halusi auttaa minua vaikeassa tilanseessa mutta jostain syystä eivät siihen kyenneet. Haavat olit yritetty tikata umpeen mutte ne tulehtui, aukeni, märki jä näytti aivan kaamealta. Heräsin hikisenä ja pelokkaana, mutta toisaalta myös lohdullisena sillä minulle rakkaat ihmiset yrittävät lohduttaa siitäkin huolimatta että mitään ei ollut tehtävissä.

Mitä siis avoimet syvät haavat voivat merkita unissa? Etenkin käsivarsissa?

Tai jos lohduttajana on kuollut läheinen sekä elossa oleva läheinen?

Mitä haavojen parantomattomuus voi tarkoittaa?

7

1456

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • apuja_

      Kiitos jo etukäteen jos joku haluaa/jaksaa minulle vastata!

      Olen aikoinaan pitänyt unipäiväkirjaa ja pyrkinyt tutkimaan unien erilaisia viestejä sekä merkityksiä, siinä täysin koskaan onnistumatta. Jos joku viisaampi osaisi kertoa tämän unen merkityksen.

    • 123123123d

      en tiiä muutaku että veri voi kuvata raamatun mukaan henkeä, ehkä henki karkaa sinusta haavojen kautta. oisko hyvä tai paha henki? en tiedä.

      minua myös kiusattiin ja pahoinpidentiin lapsena, siis oikeasti ei unessa. ja koen että silloin joku paha musta henki meni sisääni. pystyin hengen avulla vaikuttamaan ympäristön tapahtumiin esim sammuttelemalla katuvaloja.

      • apuja_

        Haavat eivät vuotaneen verta vaan muistuttivat lähinnä jotain kuoliota.


    • Haavat tarkoittaa surua, ahdinkoa ja vihaa. Aika vahvasti tuo, että ne on yritetty tikata mutta tulehtuneet, tarkoittanee että nämä ahdinkoa aiheuttavat asiat on yritetty tukahduttaa, mutta nousevat nyt esille.

      Kiusaajakin tarkoittaa tukahdetutta raivoa.

      Läheiset ihmiset voivat tarkoittaa jotain aspekteja sinussa itsessäsi. Voisiko se ollakin niin, että tämä kuollut läheinen tarkoittaa sinussa jotain ominaisuutta, joka nyt on nousemassa esiin ja johon sinun on turvauduttava?

    • jo.zombiutunut

      Mielestäni unesi sanoma on pläkin kirkas. Parantamattomat haavat viittaavat tässä selvästi psyykeesi. Siellä on hyvin paljon traumoja ja pelkoja. Haluaisit niistä päästä eroon.
      Se on hiukan rahakysymys. Vaikutat hiukan ei varakkaalta ihmiseltä.

      Pitkäkään psykoterapia ei aina tuota toivottuja tuloksia. Hyvän hypnoterapeutin hoidoilla voisit päästä pitemmällä aikavälillä parempiin tuloksiin psyykesi kannalta.
      Olen syvästi traumatisoitunut köyhä mies. Ei varaa hoitoihin.

    • "Mitä siis avoimet syvät haavat voivat merkita unissa? Etenkin käsivarsissa?"

      Dracula was here

    • Unessa sinua aluksi syrjittiin, kiusattiin ja pahoinpideltiin. Toisin kohdeltiin kaltoin monella tavalla. Uni ei kuitenkaan näyttänyt tätä sinulle, koska et sitä tarkemmin muista. Lähtökohta unessasi oli siten, että sinä olit kaltoinkohdeltu ja uni pikemminkin käsitteli läheistesi reaktiota tähän kokemukseen.

      Haavat olivat käsivarsissasi ja näytit niitä läheisille ihmisille, jotka eivät kuitenkaan osanneet sinua auttaa.

      Tässä tapauksessa käsivarsissa olevat haavat voisivat kertoa asiasta, että koet kärsiväsi jonkun toisen puolesta. Toisin sanoen haavasi olisivat stigmoja. Kuitenkin itsetuhoisessa tarkoituksessa tehdyt viiltelyt johtuvat useimmiten siitä, että henkilö haluaa saada läheistensä huomiota. Monesti itsetuhoinen henkilö kokee loppujen lopuksi kärsivänsä jonkun toisen puolesta. Toisin sanoen hänen itsetuhoisuutensa johtuu syyllisyyden kokemisesta syistä, mitkä liittyvät perheeseen, mutta eivät välttämättä häneen itseensä.

      Tässä unessa rakkaat ihmiset eivät voineet auttaa ja lopulta haavat tulehtuivat, aukenivat ja märkivät kamalalta näyttäen. Tämä kuvastaisi hyvin esimerkiksi vanhempien eskaloituvaa välirikkoa. Toisin sanoen riidan siemenet itävät ja alkavat kasvaa, lopulta välirikko on ilmeinen eikä mikään säästy siltä.

      Uni ei välttämättä kuitenkaan liity vanhempiin, vaan se saattaa koskea joitain muitakin rakkaita ihmisiä, kuten unikuvauksessa kerrotaan. Lähtökohtaisesti ajattelisin, että perimmäisenä pelkona unessa oli kuitenkin omien vanhempien suhde eikä joidenkin ystävien. Ystäviin liittyvä tilanne saattoi nostaa esiin vanhoja muistoja omasta kodista ja siihen liittyvistä peloista.

      Mitä tulee unennäkijän kysymyksiin syvistä haavoista käsivarsissa. Näkisin ne tässä tapauksessa symbolina vanhoista asioista, mitä ei ole selvitetty. Haavat ovat siis edelleen avoimina, kuten sanonta kuuluu.

      Kun tässä tapauksessa lohduttajina ovat ilmeisesti sekä elossa elossa olevat läheiset että tämän maailman piiristä jo poistuneet, kertoo se minusta, että haavat ulottuvat sukupolvien yli.

      Toisin sanoen jokin erittäin vanha asia vaivaa unennäkijän mieltä, mitä ei ole kyetty ratkaisemaan sukupolvien aikana. Siis unen alku huomioonottaen kokee unennäkijä, että hänen kaltoinkohtelunsa johtuu asioista, mitkä ulottuvat sukupolvien yli.

      Kiitos unesi jakamisesta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      15
      1148
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1089
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      2
      1086
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1068
    6. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1065
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1064
    8. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1062
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1057
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      0
      1055
    Aihe