Mitä sitä selittämään

RakkadestaSuureenElämään

Keijukaisia ei ole.
Maahisia ei ole.
Jumalia ei ole.

Tarvitseeko se todistaa tuhansilla sanoilla?

17

286

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Ikuinenko

   On vaikea lajitella nämä henkiolennot oikeisiin ja vääriin. Jos meillä on aito jumala, on meillä aito vastavoimakin, sanottakoon sitä sitten millä nimellä tahansa, enkeleitten vastavoimana demonit.
   Pitääkö näihin kaikkiin uskoa? Pitääkö uskoa muihinkin olentoihin ja mihin niistä? Mitkä ovat vain ihmisten keksimiä, mitkä aitoja?
   Pitääkö yrittää ymmärtää tuonpuoleinen maailma? Se ei voi missään tapauksessa olla samanlainen kuin elävän ihmisen maanpäällinen maailma on.
   Kuvittelemmeko ympärillemme henkien armeijan, muutammeko itsekin tuonpuoleiseen ikiaikaisen elämään ja seuraammeko täällä maan päällä elävien jälkeläistemme elämää polvesta toiseen.?
   Miksi olemme niin arvokkaita, että eläisimme ikuisesti? Mikä meistä tekee säilyttämisen arvoisen? Mihin Jumala meitä tarvitsee kuolemamme jälkeen?

   Tätä olen kysynyt vuosia, yksikään kuuleva ei ole minulle vastannut. Joko täällä on joku, joka on miettinyt samaa?

   • KaljunVärisetHiukset

    Vastavoimien kuvittelu kuuluu antiikkiseen dualistiseen maailmankuvaan, jossa pimeys on valoon verrattava "voima" eikä pelkästään valon puutetta. "Tuonpuolinen" on samankaltainen perusteeton kuvitelma.


   • AteistiVaan

    ”Mikä meistä tekee säilyttämisen arvoisen?”

    Säilyttämisen arvoisen kenelle?

    Arvostus on aina subjektiivinen arvio ja se riippuu siitä, mihin haluat pyrkiä. Jos kysyn lapsiltani, esimieheltäni tai vaimoltani, mikä tekee minusta säilyttämisen arvoisen, niin tuskimpa saan saman vastauksen. Jollekin ventovieraalle minun olemassaolo taas on varsin yhdentekevä.

    Mutta tuolla kysymyksellä tavoittelet varmaan kuvittelemasi jumalan arvostusta. Tuo vastaus taas riippuu täysin siitä millaiseksi Jumalan kuvittelet. Joidenkin Jumala on narsistinen olento, joka tarvitsee ihmisiä palvomaan ja ylistämään itseään. Ateistina tuo kysymys on yhtä järkevä kuin kysyä, minkä takia keijukaiset pitävät meitä ”säilyttämisen arvoisina”.


  • etSilviisii

   Mailman suurin humpuuki on jumala /uskomukset . Henkisesti vajavainen ihminen lankeaa erilaisiin uskomuksiin / itsepetokseen .

  • "Keijukaisia ei ole.
   Maahisia ei ole.
   Jumalia ei ole."

   Keijukaisia ja maahisia ei olekaan, mutta Jumala on. Se on todistettu jo Raamatun ensimmäisessä jakeessa: "Alussa loi Jumala taivaan ja maan" (1.Moos.1:1)

   • AteistiVaan

    Vain jos tuo Raamatun lause pitää paikkansa ja miksi pitäisi? Tuon arvioimiseen sinun pitää perehtyä miten Raamattu syntyi jolloin huomaat, ettei sen luotettavuus ole yhtään parempi kuin muidenkaan luomismyyttien.


   • glnhph
    AteistiVaan kirjoitti:

    Vain jos tuo Raamatun lause pitää paikkansa ja miksi pitäisi? Tuon arvioimiseen sinun pitää perehtyä miten Raamattu syntyi jolloin huomaat, ettei sen luotettavuus ole yhtään parempi kuin muidenkaan luomismyyttien.

    Noin syvällisesti ei kannata Markille kirjoittaa.
    Tai ylipäänsä hänelle kommentoida. Vai oletko koskaan huomaanut että siellä menisi jotain jakeluun?


   • AteistiVaan kirjoitti:

    Vain jos tuo Raamatun lause pitää paikkansa ja miksi pitäisi? Tuon arvioimiseen sinun pitää perehtyä miten Raamattu syntyi jolloin huomaat, ettei sen luotettavuus ole yhtään parempi kuin muidenkaan luomismyyttien.

    "Vain jos tuo Raamatun lause pitää paikkansa ja miksi pitäisi? Tuon arvioimiseen sinun pitää perehtyä miten Raamattu syntyi jolloin huomaat, ettei sen luotettavuus ole yhtään parempi kuin muidenkaan luomismyyttien."

    Olen perehtynyt. Raamattu syntyi siten, että ihmiset kirjoittivat sen, minkä saivat Jumalalta.
    Raamattu on siten Jumalan sanaa ja Jumalan ilmoitus ihmiskunnalle. Keijut ja maahiset eivät ole sitä. Siksi ne eivät kuulu samaan kategoriaan Raamatun kanssa eikä Jumalan kanssa.

    Jumalan olemassaolo on sitä paitsi todistettu lukemattomilla muillakin tavoin. Jumala on todistanut kaikille ihmisille olemassaolonsa tavalla tai toisella. Kaikki eivät vain haluaa tunnustaa Jumalan olemassaoloa, koska eivät halua alistua Hänen auktoriteettinsa alle eikä olla Hänelle vastuussa elämästään ja teoistaan.


  • VitosMark sanoo että hänen jumalolentonsa on olemassa mutta jostain syystä kieltää kaijukaiset ja maahiset vaikka näistä on samat reaaliset todisteet. Toisaalta hänelle ja muiolle kristityille on todistettavasti olemassa metsän peikot ja yön syöjättäret (Jesaja 34).

   • kunhanvitsailen

    Koska uskotaan "vastavoimaan" se edellyttää että uskotaan ja ei uskota "vastavoimaan"
    Jos ajatellan että vain "oleminen" on sihen voi sisältää kaiken.

    Kieltämällä uskomukset sitoutuu uskomukseen että uskomukset kielletään.

    Kieltämällä kaverin näkemykset ilmaisee uskomuksen että jossain tai jollakulla on ainoa oikea tieto (usein itsellä)
    Valeuutisia kaikki.....


   • "VitosMark sanoo että hänen jumalolentonsa on olemassa mutta jostain syystä kieltää kaijukaiset ja maahiset vaikka näistä on samat reaaliset todisteet. Toisaalta hänelle ja muiolle kristityille on todistettavasti olemassa metsän peikot ja yön syöjättäret (Jesaja 34)."

    Jumalan olemassaolo ei ole riippuvainen siitä, onko keijut, metsänpeikot tai syöjättäret olemassa vai ei. Jumala on joka tapauksessa olemassa ja myös todistettu.


   • Mark5 kirjoitti:

    "VitosMark sanoo että hänen jumalolentonsa on olemassa mutta jostain syystä kieltää kaijukaiset ja maahiset vaikka näistä on samat reaaliset todisteet. Toisaalta hänelle ja muiolle kristityille on todistettavasti olemassa metsän peikot ja yön syöjättäret (Jesaja 34)."

    Jumalan olemassaolo ei ole riippuvainen siitä, onko keijut, metsänpeikot tai syöjättäret olemassa vai ei. Jumala on joka tapauksessa olemassa ja myös todistettu.

    Edelleenkään ei ole jumalia todistettu, mutta se on, että sinä olet valehtelija. Se, että sinä joudut valehtelemaan kertoo siitä, että olet alakynnessä.

    Osaatko kertoa vaivaako sinua valehtelusi? Vaivaako sinua tuo, että joudut keksimään asioita, kun sinulla ei ole esittää mitään oikeaa ja olemassaolevaa? Olet kyllästynyt saamaan turpaan ja siihen, että kaikki pitävät sinua ex-alkoholistinarkkarina ja siksi valehtelet. Itsetunnollesi käy että olet valehtelija, luuseri on vaikeampi pala niellä.

    Vielä tähän loppuun, ettet unohda: olet valehtelija.


  • erittäinLoL

   eipä ole paljon muutakaan, jos ei pysty johtamaan painovoimasta, sähköstä, magnetismista, ajasta
   ja yleensäkin värähtelystä ja energiasta mitään johtopäätöksiä. Itsestään ne ovat syntyneet aivan
   kuten kello kultasepän ikkunassa. Ne ovat vain liittolaisia keskenään sattumalta.

  • Ateistien logiikan mukaan kaikki onkin syntynyt ilman älykästä suunnittelijaa.
   Leipä on leiponut ja paistanut itse itsensä, taidemaalaus on maalannut itse itsensä, kuvapatsas veistänyt itse itsensä, maailmankaikkeus luonut itse itsensä tyhjästä ja olemattomuudesta ilman Jumalaa.

   Jokainen rehellinen ihminen kuitenkin tietää, että jos leivän leipomiseen tai paistamiseen tarvitaan älyllinen persoona, niin paljon suuremmalla varmuudella maailmankaikkeuden suunnitteluun ja luomiseen tarvitaan vielä paljon viisaampi älyllinen suunnittelija ja luoja eli Jumala.

   • heikkoolet

    Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen. Mene peilin eteen. Näetkö Jumalan? Vajaavaisen ja heikon ihmisen. Jos et osaa erottaa elävää elottomasta, älä tule tänne laukomaan ajatuksiasi.


   • Mark.luuvitonen

    Leivällä on leipoja. Se on totta. Ja leipuri voidaan myös esitellä. Milloin sinä lopetat valehtelusi ja sen sijaan tuot Jumalasi esittelyyn? Tajuatko? No etpä tietenkään, koska Jumalasi tapaan myös älysi on olemattomissa.


  • AatelistonEdustaja

   Anteeksi mutta Joulupukki on olemassa, siksipä olet väärässä, eli minä olen oikeassa. Vituttaako?

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksi nainen lyö leikiksi

   Olen mies ja kiinnostunut eräästä naisesta. Ollaan juteltu ja tavattukin, ja mielestäni meillä osuu kemiat hyvin yksiin. Nainen osoittaa kyllä kiinnos
   Tunteet
   94
   3502
  2. Martinan kauden päätöksen seuranta

   Sitten vain seuraamaan kuinka kulkee. Taitaa olla elämänsä kunnossa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   439
   2069
  3. Kerroin kaverille

   Että olen rakastunut sinuun. Se vastasi, että eihän siihen saa rakastua! Sanoin, että no miks ei, ihminenhän se hänkin on.
   Ikävä
   34
   1239
  4. Miten on mahdollista että kassatyttö on päässyt pääministeriksi

   ilman asianmukaista koulutusta ja minkäänlaista pätevyyttä?
   Maailman menoa
   434
   1234
  5. VTV:n exjohtaja Tytti Yli-Viikari haastoi oikeuteen

   entisen työantajansa VTV:n koskien irtisanomistaan. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/da065296-dc16-4395-8a57-082d4408a32f
   Maailman menoa
   43
   1152
  6. Selviytyjät: Niko Saarinen avautuu yön piinasta: "Kukaan suomalainen ei ole nähnyt niin paljon..."

   Hui, kuulostaa aika ankealta… Nyt oli Nikon vuoro tippua kisasta, mutta hyvin hän veti! Lue Nikon tunnelmat kuvausten jälkeen: https://www.suomi24.
   Suomalaiset julkkikset
   4
   810
  7. Kolari vasankarissa

   Taas 2 elämän koululaista osallisena. Ikävää vanhemmille, mutta kun tarpeeksi kauan ajellaan päihtyneenä, kenenkään puuttumatta,voi käydä huonosti. Ai
   Kalajoki
   9
   810
  8. Sanna otti 5236 euroa suomalaista kohden uutta velkaa koronan varjolla

   https://yle.fi/ Sossujen politiikka. Ruotsi velkaantui 1 670 euroa/per nuppi. Ruotsissa kuollut 20 000, Suomessa 6 000. Ruotsin väkiluku on k
   Maailman menoa
   224
   729
  9. Laura Huhtasaari sanoi Joe Bidenia seniiliksi twitterissä.

   Suomen tuleva ulkoministeri? https://twitter.com/LauraHuhtasaari/status/1576526813328994304
   Maailman menoa
   185
   689
  10. Komistus läheltä

   Sä taidat katsella mua siellä paikassa.
   Ikävä
   33
   661
  Aihe