Svinhuvud muka laillisuusmies 1918? Ihan on pötyä!

SianPää

Svinhufvud ei todellakaan ollut mikään laillisuusmies vaan laittomuusmies, itseasiassa Siperiaan laillisesti karkoitettu rikoksesta sekä maanpetturi koska auttoi toisia maanpettureita. 

Pari esimerkkiä:

1. hänet tuomittiin karkoitukseen Siperiaan koska rikkoi lakia. Ei siis sakkoihin tai johonkin pieneen. Ks. Wikipediasta lisätietoja.

2. kun jääkärit tulivat Saksasta niin Svinhufvudin johtama senaatti ei vanginnut heitä maanpettureina. Senaikaisen lainsäädännön mukaan jääkäreiden toiminta oli maanpetollista: olivathan he menneet Saksaan jonka kanssa olimme sodassa asepalvelukseen. Lain mukaan myös sellainen henkilö joka auttaa tällaisia henkilöitä toimissaan tai estää heitä saamasta rangaistustaan (tms) on myös syyllistynyt maanpetokseen. Summa summarum, Svinhufvud ei ollut mikään laillisuusmies vaan maanpetturi. Ks. esim Wikipedia jääkäriliikkeen kohdalta.

3. Svinhufvudin johtama senaatti kutsui miehitysvallan eli Saksan Suomeen 1918. Tämä jos jokin on maanpetollista toimintaan. Sen ajan lainsäädännön mukaan rangaistus on kuolemantuomio.

4. Vuoden 1918 tienoilta löytyy lisää tilanteita. Mutta niitä on turha käydä läpi: jo Siperian tuomio osoittaa että rikollinen mikä rikollinen. Ja linnakundiin eivät kunnon ihmiset luota.

Jos Svinhufvud olisi siis yhtään laillisuudesta välittänyt niin hän olisi kuolemantuomioonsa tyytynyt.

Ei siis ihme kun Lenin 1917 Smolnassa puristeli kättä ja naureskeli miehelle, jonka nimi tarkoitti sian päätä.

32

718

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • LeninMuisteli

      Lenin kommentoi Suomen itsenäisyyden tunnustamista Venäjän kommunistisen puolueen VIII puoluekokouksessa 19.3.1919

      Katsokaa Suomea: se on demokraattinen maa sekä kehittyneempi ja sivistyneempi kuin meidän maamme. Siellä on käynnissä proletariaatin eriytymis- eli differentioitumisprosessi, se käy siellä omalaatuisesti, paljon tuskallisemmin kuin meillä. Suomalaiset ovat kokeneet Saksan diktatuuria, nyt he kokevat liittolaisvaltojen diktatuuria. Mutta sen ansiosta, että me olemme tunnustaneet kansakuntien itsemääräämisoikeuden, differentioitumisprosessi on käynyt siellä helpommaksi. Muistan varsin hyvin tilaisuuden, kun jouduin Smolnassa luovuttamaan asiakirjan Svinhufvudille — nimi merkitsee venäjäksi käännettynä "sianpää" —, Suomen porvariston edustajalle, joka on esittänyt pyövelin osaa. Hän puristi kohteliaasti kättäni, ja me lausuimme kohteliaisuuksia. Miten vastenmielistä se olikaan! Mutta niin piti tehdä, koska tuo porvaristo petti silloin kansaa, petti työtätekeviä joukkoja väittäen, että ryssät, shovinistit, isovenäläiset, aikovat kuristaa hengiltä suomalaiset. Oli tehtävä niin.
      --- 

      http://www.histdoc.net/historia/historia.html#fin

    • LeninMuisteli

      Lenin palasi komissaarien huoneeseen. ”Kutsuin heitä tietenkin tovereiksi!”, hän sanoi. ”Ei se tee mitään”, huomautti Trotski, ”jos me joudumme heidän käsiinsä, lukevat he sen Teille ansioksi.” Lenin kuvaili puolitoista vuotta myöhemmin tapahtumaa:

      ”Muistan sangen hyvin kohtauksen, kun jouduin Smolnassa antamaan dekreetin Svinhufvudille – venäjäksi käännettynä tämä nimi merkitsee ’mies, jolla on sian pää’ –, Suomen porvariston edustajalle, joka on näytellyt pyövelin osaa. Hän puristeli ystävällisesti kättäni, me lausuimme toisillemme kohteliaisuuksia. Miten rumaa tämä olikaan! Mutta näin oli tehtävä, koska tämä porvaristo silloin petti kansaa, petti työtätekeviä joukkoja väittämällä, että ryssät, chauvinistit, isovenäläiset, tahtovat kuristaa suomalaiset. Se oli tehtävä.”

      http://itsenaisyys100.fi/suomen-itsenaisyyden-tunnustaminen/

      • TästäOliKyse

        Verkkouutisten huonoa lainausta Tuomo Polvisen kirjasta täydentäen:

        Itsenäisyytemme 50-vuotisvuonna professori Tuomo Polvinen selvitti uraauurtavasti teoksessaan Venäjän vallankumous ja Suomi (WSOY), että Leninin motiivit olivat taktisia. Seuraava on Polvisen lainaus hänen 1967 kirjastaan:

        POLVISEN LAINAUKSET SIVUNUMEROITUNA JA KOMMENTOITUNA!

        Lisätty lainauksiin suoraan liittyvää tekstiä ISOILLA KIRJAIMILLA!

        s.191

        "SUOMEN KANSA RAKASTAA MYYTTEJÄ. LUONNOLLISISTA SYISTÄ NE KESKITTYVÄT KANSAKUNNAN ELÄMÄN SUURIIN KÄÄNNEKOHTIIN, JOISTA ITSENÄISYYDEN SAAVUTTAMINEN TIETENKÄÄN EI KUULU VÄHÄISIMPIIN. EDELLÄ ON JO OLLUT PUHETTA OIKEISTON SITKEÄSTÄ USKOSTA SAKSAN VENÄJÄÄN KOHDISTAMAAN >>PAINOSTUKSEEN>> BREST-LITOVSKISSA SUOMEN RIIPPUMATTOMUUDEN TOTEUTTAMISEKSI. VASTAAVASTI TAAS vasemmiston taholla on hellitty kuvaa Leninistä jalona ja idealistisena maailmanparantajana, joka kansojen itsemääräämisoikeuden ylevien periaatteiden vaikutuksen alaisena oli vailla muita tarkoitusperiä valmis tunnustamaan jopa porvarillisenkin Suomen itsenäisyyden. Mikä sitten on totuus? Veitsi lähestyy nyt kipeätä kohtaa, mutta kulunut puoli vuosisataa merkitsee niin pitkää puudutusaikaa, että leikkaus täytyy jo voida suorittaa.
        Joulukuussa 1917 bolsevikit oman tunnustuksensa mukaan yhä vielä laskivat lähitulevaisuudessa tapahtuvan maailmanvallankumouksen varaan. Sitä silmälläpitäen käytiin Brestissä sitkeää viivytystaistelua ajan voittamiseksi. Vallankumouksen puhkeamisen edellytyksiä oli kaikkialla mahdollisuuksien mukaan tuettava. Leninin kansallisuusohjelma taas ei tähdännyt, kuten olemme nähneet, suinkaan pienten, itsenäisten ja kaikkein vähiten porvarillisten kansallisvaltioiden muodostamiseen – vaan vähemmistökansallisuuksien myötätunnon hankkimiseen irtautumisoikeutta hyväksi käyttäen bolsevikkien puolelle. RYHTYMÄTTÄ ENÄÄ TOISTAMAAN AIKAISEMMILLA SIVUILLA ESITETTYÄ TODISTUSAINEISTOA ANNETTAKOOO VIELÄ KERRAN SANANVUORO LENINILLE ITSELLEEN: 

        S. 192

        "MUISTAN HYVIN KOHTAUKSEN, KUN JOUDUIN SMOLNASSA ANTAMAAN DEKREETIN SVINHUVUDILLE - VENÄJÄKSI KÄÄNNETTYNÄ TÄMÄ NIMI MERKITSEE " MIES , JOLLA ON SIANPÄÄ" - , SUOMEN PORVARISTON EDUSTAJALLE, JOKA ON NÄYTELLYT PYÖVELIN OSAA. HÄN PURISTELI YSTÄVÄLLISESTI KÄTTÄNI, ME LAUSUIMME TOISILLEMME KOHTELIAISUUKSIA. MITEN RUMAA TÄMÄ OLIKAAN! MUTTA NÄIN OLI TEHTÄVÄ, KOSKA TÄMÄ PORVARISTO SILLOIN PETTI KANSAA, PETTI TYÖTÄTEKEVIÄ JOUKKOJA VÄITTÄMÄLLÄ, ETTÄ RYSSÄ ŠOVINISTIT, ISOVENÄLÄISET TAHTOVAT KURISTAA SUOMALAISET. SE OLI TEHTÄVÄ..." 1

        1 LENIN, PSS Tom 38. ss. 157-157

        Lenin tunnusti Suomen itsenäisyyden, ja nämä olivat hänen syynsä

        Juha-Pekka Tikka | 01.01.2018 | 23:55- päivitetty 03.01.2018 | 20:58

        https://www.verkkouutiset.fi/lenin-tunnusti-suomen-itsenaisyyden-ja-nama-olivat-hanen-syynsa/


    • SuomalainenMies

      P. E. Svinhufvud Testamentti kansalleni -teos on Sianpään natseilun todiste ja se löytyy digitoituna. Toki sen löytää helposti divareistakin.

      Pehr Evind Svinhufvud (15. joulukuuta 1861 Sääksmäki – 29. helmikuuta 1944 Luumäki) oli itsenäisen Suomen ensimmäinen valtionhoitaja vuonna 1918 ja Suomen tasavallan kolmas presidentti vuosina 1931–1937. Svinhufvud oli puoluetaustaltaan nuorsuomalainen. Vuonna 1918 hänestä tuli kokoomuslainen, kun puolue perustettiin.

      https://fi.wikipedia.org/wiki/P._E._Svinhufvud

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Martti_Pihkala

      Onnekseen Sianpää kuoli ajoissa ettei häntä tarvinnut laittaa natsimielisyytensä takia tuomiolle kuten Martti Pihkalan kävi. 

      Lenin naureskeli itsenäisyystunnustusta antaessaan Tuomo Polvisen kirjan (Venäjän vallankumous ja Suomi I osa s. 192 ) mukaan miehelle jolla on sianpää.

      P. E. Svinhufvudin ja Martti Pihkalan kirjoittama, vuonna 1944 Tukholmassa julkaistu teos Testamentti kansalleni digitoituna pdf-tiedostoksi, Työväenliikkeen kirjasto, Digitaalinen arkisto (Helda)

      >>

      Sivut 5-6

      "Mies, jonka koko elämäntyö on tinkimätöntä uhrautumista isänmaan, oikeuden ja kunnian asioille, ei voi pitää piilossa käsitystään siitä, mitä tietä Suomen kansan on kuljettava saavuttaakseen vihdoinkin turvatun tulevaisuuden. Sillä hän on varma siitä, että selvä taistelun tie Saksan rinnalla ja aseveljenä voittoon saakka, laskelmoimatta, voittaako Saksa vai ei, ja arvailematta, miten tämä maailmansota yleensä päättyy, on ainoa mahdollinen Suomen tie. Se tiemme on ollut suoraa, ja vain sellaisena se vie perille. Kansaa, joka taistelee kunniansa ja elämänsä puolesta ja on aseveljeydessä uskollinen, pitää jokainen vihollinenkin suuremmassa arvossa kuin hoipertelevia raukkoja ja pettureita. Kukaan meistä ei pysty arvioimaan, minkälaisten vaiheiden kautta sekä oma sotamme että Saksan sota kehittyy. Ainoa, mikä on lopullisesti ja täysin selvää, on, että Venäjän kanssa emme voi tehdä erillistä rauhaa, johon voisi vähääkään luottaa, koska kaikki sopimukset sen kanssa historiamme puolentuhannen vuoden aikana ovat olleet pysyväisyyttä vailla ja koska ketään halukasta ja pätevää rauhansopimuksen takuumiestä Euroopan ulkopuolella ei ole olemassa ja edelleen koska Moskovan rauha ilman Saksan tukea oli meille pahempi kuin nyt käynnissä oleva sota Saksan aseveljenä."

      s. 60

      "Jos Suomi tahtoo tulla voimakkaaksi valtakunnaksi ja vapaiden kansalaisten isänmaaksi, niin kaikkien kansallisesti heränneitten suomalaisten on nyt tässä mielessä liityttävä yhteen. Sotaa on käytävä Saksan rinnalla sitkeästi ja uskollisesti lopulliseen voittoon asti."

      s. 61

      Loppulausunto.

      Se mitä edellä on sanottu, supistetaan seuraavaan loppulausuntoon :

      l:ksi. "Suomen on oltava sanoin ja teoin solidaarinen Saksan ja koko Uuden Euroopan kanssa, päämääränä totaalinen voitto Venäjästä, niin ettei Venäjä ja isot ryssät saa jatkuvasti orjuuttaa Itä- ja Pohjois-Euroopan lukemattomia kansoja. Eurooppa on vapautettava Moskovan ja bolshevismin vaarasta ja vallasta." 

      jne.

      "Tämän kirjoituksen luonnos on laadittu kesäkuussa, sekä uudelleen kirjoitettu marraskuussa ja lopullisesti tarkistettu Helsingissä 10 p. jouluk. 1943. Suomalainen." >>

    • Akka_Pekka

      Vuonna 1918 punaisille tarjottiin kuulaa palkaksi ja lahtarit saivat tekosilleen lain suojan. Sianpää näytteli tärkeää roolia 1918 putschissa. Mäntsälän kapinassa sillä meni huonot housuun ja se ristittiin kapinallisten toimesta AKKA-PEKAKSI.

      -

      Valtiorikosoikeuden ja valtiorikosylioikeuden tuomitsema kuole­manrangaistus pannaan täytäntöön ampumalla.

      http://www.histdoc.net/historia/1917-18/askok1918_1.html

      http://www.histdoc.net/historia/1917-18/askok1918_2.html

      http://www.histdoc.net/historia/1917-18/67_1.html

      Suomen painettu asetuskokoelma 67/1918 s. 1.

      Armahduslaki valkoisille

      http://www.histdoc.net/historia/1917-18/165_1.html

      Korkeimman vallan haltijan päätös valtiorikoksiin syyllisten henkilöiden armahtamisesta 7.12.1918.

      Suomen painettu asetuskokoelma 165/1918 s. 1.

    • TästäOliKyse

      Sianpää senaatteineen oli laivaamassa punaisia orjiksi Saksaan! Vain Saksan häviö sodassa esti tämänkin hulluuden, kuten kuninkaankin tulon.

      Katso erikoisesti tuon linkin kommnettiosion loppupuolelta:

      http://blogit.iltalehti.fi/aarno-laitinen/2010/08/30/vanrikki-nappulan-historiankurssi/

      ” Senaatin määräämässä maassa ja sen hyväksymän valvonnan alaisena. ”

      http://www.histdoc.net/historia/1917-18/67_1.html

      3 §.

      Vähintään kolmeksi vuodeksi pakkotyöhön määrätty vanki saata­koon Senaatin päätöksellä siirtää pakkotyötään suorittamaan Suomen rajojen ulkopuolella Senaatin määräämässä maassa ja sen hyväksymän valvonnan alaisena. Jos vanki ennen määrätyn pakkotyön päättymistä sieltä luvattomasti palaa, ei sitä alkaa, minkä hän maan rajojen ulkopuo­lella pakkotyön suorittamista varten on ollut, lueta hänelle hyväksi ran­gaistusajan lyhennyksenä.

      Suomen punikit pelasti Saksan orjatyöstä nälkäkuolemalle kotimaahan vain Saksan sisäinen romahdus. Kumpi kohtalo oli parempi…

      http://www.vhkk.fi/ukh/9321.htm

      “Valtiorikosoikeuksien antamien tuomioiden täytäntöönpanolain (28.5.1918) mukaan kuolemanrangaistuksen käyttö oli mahdollista, ja sen täytäntöönpanotapa oli ampuminen. Kuritushuonerangaistus voitiin määrätä täytäntöönpantavaksi pakkotyönä ja tietyin edellytyksin toimeenpanna myös Saksassa. Viimeksi mainittu mahdollisuus ei tosin käytännössä toteutunut Saksan hävittyä maailmansodassa.”

      Tammisaaren vangit odotti kuljetusta Saksan kalikaivoksiin ORJATYÖHÖN, murra Saksa hävisi sodan ja hanke tyssäsi. Niinpä vangit päätettiin näännyttää nälkään ja tauteihin. Tammisaaressa on ainakin 3500 IHMISEN joukkohauta, jonka luita Suomen ruotsalainen varuskunta vartioi.

    • ei.ollut.laillista

      Liekö tuo niin kovin laillisuusmieskään ollut. Kävi Berliinissä yhden miehen päätöksellä eli omallaan luovuttamassa Suomen Saksan vasalliksi ja päätti myös yhden miehen päätöksellä, että hirveimmätkin lahtarien tekemät veriteot julistetaan laillisiksi sen kummemmin niitä tutkimatta ja perkaamatta liittyivätpä ne vähääkään ns. kapinan kukistamiseen tai ei.

      Kuten myös julisti suojeluskunnat hallituksen joukoiksi eli jakoi kansan jo heti kättelyssä oikeisiin ja rikollisiin. Sotahan sellaisesta syntyy.

      Mutta mitäpä muutakaan ruotsalainen aatelismies af Qvalstad olisi osannut. Sehän oli hänen oikea sukunimensä.

    • Sianpää

      Tietysti kokoomuslainen lahtari.

      https://fi.m.wikipedia.org/wiki/P._E._Svinhufvud


      Sianpää senaatteineen oli laivaamassa punaisia orjiksi Saksaan! Vain Saksan häviö sodassa esti tämänkin hulluuden, kuten kuninkaankin tulon.

      Katso erikoisesti tuon linkin kommnettiosion loppupuolelta:

      http://blogit.iltalehti.fi/aarno-laitinen/2010/08/30/vanrikki-nappulan-historiankurssi/

      ” Senaatin määräämässä maassa ja sen hyväksymän valvonnan alaisena. ”

      http://www.histdoc.net/historia/1917-18/67_1.html

      3 §.

      Vähintään kolmeksi vuodeksi pakkotyöhön määrätty vanki saata­koon Senaatin päätöksellä siirtää pakkotyötään suorittamaan Suomen rajojen ulkopuolella Senaatin määräämässä maassa ja sen hyväksymän valvonnan alaisena. Jos vanki ennen määrätyn pakkotyön päättymistä sieltä luvattomasti palaa, ei sitä alkaa, minkä hän maan rajojen ulkopuo­lella pakkotyön suorittamista varten on ollut, lueta hänelle hyväksi ran­gaistusajan lyhennyksenä.

      Suomen punikit pelasti Saksan orjatyöstä nälkäkuolemalle kotimaahan vain Saksan sisäinen romahdus. Kumpi kohtalo oli parempi…

      http://www.vhkk.fi/ukh/9321.htm

      “Valtiorikosoikeuksien antamien tuomioiden täytäntöönpanolain (28.5.1918) mukaan kuolemanrangaistuksen käyttö oli mahdollista, ja sen täytäntöönpanotapa oli ampuminen. Kuritushuonerangaistus voitiin määrätä täytäntöönpantavaksi pakkotyönä ja tietyin edellytyksin toimeenpanna myös Saksassa. Viimeksi mainittu mahdollisuus ei tosin käytännössä toteutunut Saksan hävittyä maailmansodassa.”

      Tammisaaren vangit odotti kuljetusta Saksan kalikaivoksiin ORJATYÖHÖN, murra Saksa hävisi sodan ja hanke tyssäsi. Niinpä vangit päätettiin näännyttää nälkään ja tauteihin. Tammisaaressa on ainakin 3500 IHMISEN joukkohauta, jonka luita Suomen ruotsalainen varuskunta vartioi.

    • Anonyymi

      Murhamiesten puolustaminen ja lahtareiden armahtaminen oli Akka-Pekan sydämen asia. Semmoinen oli lahtarin laki tuolloinkin.

      "Viranomaisten silmätikuksi hän joutui myös siksi, että toimi prokuraattori Eliel Soisalon-Soinisen murhanneen ylioppilas Lennart Hohenthalin puolustusasianajajana. Svinhufvud erotettiin Turun hovioikeudesta 23. helmikuuta 1903, kun hän ei suostunut peruuttamaan kuvernööri Kaigorodovia vastaan nostettua syytettä kasakkamellakoista."

      https://fi.m.wikipedia.org/wiki/P._E._Svinhufvud

      7. joulukuuta 1918 annettu asetus vapautti rikosoikeudellisesta vastuusta kaikki sodan tai sen jälkiselvittelyjen aikana laittomiin teloituksiin ja muihin sotarikoksiin osallisina olleet valkoiset.

      • Anonyymi

        Svinhufvud karkotettiin Siperiaan,kun hän prokuraattorina kieltäytyi tottelemasta Suomen lakia ylittävää määräystä.
        Svinhufvudin senaatti armahti 61 000 punakapinallista.

        Svinhufvud myös kukisti Mäntsälän kapinan.


      • Anonyymi

        Venäläisethän ne toivat väkivaltaisen poliittisen kulttuurin Suomeen. Enemmistö piti suurissakin asutuskeskuksissa esivaltaa jumalan säätämänã ennen venäläisten rahvaalle tuomaa väkivaltapolitiikkaa. Ukko-Pekan nuoruuden kotiseutu Kruununhaka oli täynnä aktivisteja. Ruotsissa ei tarvinnut väkivaltaa, koska Ruotsi osasi pitää suomalaisen punaroskan määrän vähäisenä ja piti tarkasti silmällä varakkaita suomalaisia ja venäläisiä radikaaleja. Ruotsihan hyvissä ajoi käski Santeri Nuortevankin 1920-luvulla painua helvettiin sieltä kymmenen vuotta ennen Kreugerin aikaansaamaa talouden romahdusta.


    • Anonyymi

      Salli perustaa maahan ns. kenttäoikeudet jotka oikeutta pilkkanaan pitäen tapattivat lähemmäs 10 000 työläistä ja antoi syytesuojan pahimmillekin lahtarimurhaajille. Ei oikein täytä laillisuusmiehen mittaa.

      • Anonyymi

        Palkitako niitä olisi pitänyt viljamakasiinien tuhoamisesta ja muiden terrorisoimisesta. Sinunkin hyödytön elämä loppuisi sairaseläkkeen poistamisella ja reissulla kaasukammioon,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Palkitako niitä olisi pitänyt viljamakasiinien tuhoamisesta ja muiden terrorisoimisesta. Sinunkin hyödytön elämä loppuisi sairaseläkkeen poistamisella ja reissulla kaasukammioon,

        Mannerheim palkitsi sairastuvassa Kalevankankaalla jääkäreitä ampuneita punaisia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mannerheim palkitsi sairastuvassa Kalevankankaalla jääkäreitä ampuneita punaisia.

        Hyvä jos palkitsi. Viljamakasiinit tuhonneet olisi pitänyt tappaa kaikki. Nälänhädältä pelastuttiin 1919 ainoastaan Englannin ansiosta.


      • Anonyymi

        Liitti Suomen Saksan vasalliksi ja perusti yhdessä murha-Kustaan kanssa oikeuden irvikuvat tappamaan työväkeä kuin haittaeläimiä. Silti heikoin kansanosa kuolaa suu vaahdossa "oli se sitten viimeisen päälle laillisuusmies". Hyi hitto !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Palkitako niitä olisi pitänyt viljamakasiinien tuhoamisesta ja muiden terrorisoimisesta. Sinunkin hyödytön elämä loppuisi sairaseläkkeen poistamisella ja reissulla kaasukammioon,

        ""Palkitako niitä olisi pitänyt viljamakasiinien tuhoamisesta"""

        Ihan oikein kun polttivat. Ei sinun kirgiisien Ison Vihan aikana siittämä kotikyläsi väki olekaan suomalaista viljaa ansainnut. Huono homma jos jotakin jättivät, olisi siinä suomalainen rotu puhdistunut kirgiisien vanhoista jämistä.


      • Anonyymi

        Sanamuodoista päätellen on henkilö, joka jaksaa takoa toistakymmentä riviä moista törkytekstiä, itse pahasti häiriintynyt!?

        Tämä on keskustelupalsta, jonka idea on väitteley eli voit toki kiistää ja torjua vastaväittäjän mielipiteitä, mutta sen sijaan vaikuttaa varsin erikoiselle se, että keskittäytyy vastapuolen eli täysin tuntemattoman ihmisen haukkumiseen ja nimittelyyn keskustelun sijaan!

        Melkoinen pohjanoteeraus tämäkin!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sanamuodoista päätellen on henkilö, joka jaksaa takoa toistakymmentä riviä moista törkytekstiä, itse pahasti häiriintynyt!?

        Tämä on keskustelupalsta, jonka idea on väitteley eli voit toki kiistää ja torjua vastaväittäjän mielipiteitä, mutta sen sijaan vaikuttaa varsin erikoiselle se, että keskittäytyy vastapuolen eli täysin tuntemattoman ihmisen haukkumiseen ja nimittelyyn keskustelun sijaan!

        Melkoinen pohjanoteeraus tämäkin!

        Niin kuka on ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mannerheim palkitsi sairastuvassa Kalevankankaalla jääkäreitä ampuneita punaisia.

        Täh?

        Oletko ihan sekaisin???


    • Anonyymi

      Niin, jos oli laillisuusmies niin minkä lain tai lakien nojalla hän:

      -liitti Suomen Saksan vasalliksi maaliskuussa -18
      -antoi luvan perustaa maahan ns. valkoisten kenttäoikeudet missä asianomistajat tappoivat ja tapattivat naapureitaan mitään laeista ja oikeudenkäyntisäännöistä piittaamatta

      Eivät vaikuta laillisuusmiehen tekosilta.

      • Anonyymi

        Svinufvud oli suomalaisille laillisuuden symboli,koska joutui Siperian kieltäytyessään prokuraattorina tottelemasta laitonta käskyä.

        Senaatin puheenjohtajana hän julisti Suomen itsenäiseksi 4.12. 1917.
        Hän myös haki tunnustuksen Leniniltä.

        Hän nimitti Mannerheimin hallituksen joukkojen ylipäälliköksi ja takasi näin punakapinan kukistamisen.

        Sopimukset Saksan kanssa hän hyväksyi jälkikäteen,koska katsoi, että Suomi häviäisi muuten itsenäisyyssodan.Muualta ei apua ollut saatavissa.

        Kenttäoikeudet perustettiin Mannerheimin käskyn perusteella. Hän katsoi punikit sotavangeiksi.

        Svihufvud määräsi perustettaviksi valtionrikosoikeudet ja punikkien asiat niissä käsiteltäviksi. Mannerheim käski 13.5. lähettää punavangit niiden tuomittaviksi.

        Svinhufvud armahti päätöksillään noin 51 000 punikkia vielä 1918 ennen eroaan Mannerheimin tieltä.

        Laittomuuksia kannattavien palstan punikkien vihan saa vähemmästäkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Svinufvud oli suomalaisille laillisuuden symboli,koska joutui Siperian kieltäytyessään prokuraattorina tottelemasta laitonta käskyä.

        Senaatin puheenjohtajana hän julisti Suomen itsenäiseksi 4.12. 1917.
        Hän myös haki tunnustuksen Leniniltä.

        Hän nimitti Mannerheimin hallituksen joukkojen ylipäälliköksi ja takasi näin punakapinan kukistamisen.

        Sopimukset Saksan kanssa hän hyväksyi jälkikäteen,koska katsoi, että Suomi häviäisi muuten itsenäisyyssodan.Muualta ei apua ollut saatavissa.

        Kenttäoikeudet perustettiin Mannerheimin käskyn perusteella. Hän katsoi punikit sotavangeiksi.

        Svihufvud määräsi perustettaviksi valtionrikosoikeudet ja punikkien asiat niissä käsiteltäviksi. Mannerheim käski 13.5. lähettää punavangit niiden tuomittaviksi.

        Svinhufvud armahti päätöksillään noin 51 000 punikkia vielä 1918 ennen eroaan Mannerheimin tieltä.

        Laittomuuksia kannattavien palstan punikkien vihan saa vähemmästäkin.

        Eivät Svinhuvudin rikokset muutu laillisuuksiksi sinun jälkikäteishyväksynnälläsi. Koeta kestää tämäkin vaihtoehto kun muuta et voi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eivät Svinhuvudin rikokset muutu laillisuuksiksi sinun jälkikäteishyväksynnälläsi. Koeta kestää tämäkin vaihtoehto kun muuta et voi.

        Kenenkään ei sinun suoltamaa typerää paskaa tarvitse 'kestää' edes suoli24:ssa. Svinhufvud oli lakia lukenut mies, punaisista ei lakia ollut lukenut juuri kukaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eivät Svinhuvudin rikokset muutu laillisuuksiksi sinun jälkikäteishyväksynnälläsi. Koeta kestää tämäkin vaihtoehto kun muuta et voi.

        Svinhufvudin toimet ovat laittomia vain punikkien asteikolla.

        Suomalaiset osoittivat hyväksyntänsä valitsemalla hänet moneen otteeseen kansanedustajaksi, sitten pääministeriksi ja lopuksi presidentiksi.
        Hän on keskeisiä itsenäisyysmiehiä.
        Vähemmästäkin palstan punikit pillastuvat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kenenkään ei sinun suoltamaa typerää paskaa tarvitse 'kestää' edes suoli24:ssa. Svinhufvud oli lakia lukenut mies, punaisista ei lakia ollut lukenut juuri kukaan.

        Kun on lakia lukenut niin silloinko saa tehdä mitä lystää, on lakien ulko- ja yläpuolella, niinkö ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun on lakia lukenut niin silloinko saa tehdä mitä lystää, on lakien ulko- ja yläpuolella, niinkö ?

        Punikki tarjoaa omaa laillisuuskäsitystään.

        Svinhufvud hoiti laillisia virkojaan lakien mukaan ja sai Suomen kansan hyväksynnän.
        Stallarien jutuille nostaa koira jalkansa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Punikki tarjoaa omaa laillisuuskäsitystään.

        Svinhufvud hoiti laillisia virkojaan lakien mukaan ja sai Suomen kansan hyväksynnän.
        Stallarien jutuille nostaa koira jalkansa.

        …..Svinhufvud hoiti laillisia virkojaan lakien mukaan.....

        Puhut vahvaa skeidaa. Suomessa ei ollut lakia jonka mukaan yksi henkilö voi allekirjoituksellaan luovuttaa Suomen jonkun toisen valtion vasalliksi eikä ollut myöskään lakia suojeluskuntien oikeudesta pystyttää ns. kenttäoikeudet ja tuomita niissä mielensä mukaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        …..Svinhufvud hoiti laillisia virkojaan lakien mukaan.....

        Puhut vahvaa skeidaa. Suomessa ei ollut lakia jonka mukaan yksi henkilö voi allekirjoituksellaan luovuttaa Suomen jonkun toisen valtion vasalliksi eikä ollut myöskään lakia suojeluskuntien oikeudesta pystyttää ns. kenttäoikeudet ja tuomita niissä mielensä mukaan.

        Valehtelet.

        Sopimukset Saksan kanssa allekirjoittivat Suomen edustajat Berliinissä,koska eivät saaneet yhteyttä Vaasaan. Svinhufvud piileskeli silloin Helsingissä ja paettuaan hyväksyi sen Berliiniin saavuttuaan,koska näki Suomen voivan selviytyä vain Saksan tuella.

        Suojeluskunnat perustivat ns. kenttäoikeudet tai lautakunnat oman harkintansa mukaan. Svinhufvud ei sellaista käskenyt.Hän vaati punaiset valtionrikosoikeuksien tuomittaviksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Valehtelet.

        Sopimukset Saksan kanssa allekirjoittivat Suomen edustajat Berliinissä,koska eivät saaneet yhteyttä Vaasaan. Svinhufvud piileskeli silloin Helsingissä ja paettuaan hyväksyi sen Berliiniin saavuttuaan,koska näki Suomen voivan selviytyä vain Saksan tuella.

        Suojeluskunnat perustivat ns. kenttäoikeudet tai lautakunnat oman harkintansa mukaan. Svinhufvud ei sellaista käskenyt.Hän vaati punaiset valtionrikosoikeuksien tuomittaviksi.

        -----hyväksyi sen Berliiniin saavuttuaan,koska näki Suomen voivan selviytyä vain Saksan tuella.----

        Valtiosopimusten allekirjoitus vaatii aina lailliset valtuudet. Kuka ne antoi "laillisuusmiehelle" ?

        ------Suojeluskunnat perustivat ns. kenttäoikeudet tai lautakunnat oman harkintansa mukaan. Svinhufvud ei sellaista käskenyt.-----

        Onko näyttöä, että olisi yrittänyt vähääkään estää ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        -----hyväksyi sen Berliiniin saavuttuaan,koska näki Suomen voivan selviytyä vain Saksan tuella.----

        Valtiosopimusten allekirjoitus vaatii aina lailliset valtuudet. Kuka ne antoi "laillisuusmiehelle" ?

        ------Suojeluskunnat perustivat ns. kenttäoikeudet tai lautakunnat oman harkintansa mukaan. Svinhufvud ei sellaista käskenyt.-----

        Onko näyttöä, että olisi yrittänyt vähääkään estää ?

        Senaatin pj:lla eli pääministerillä on lailliset valtuudet asemansa puolesta.

        Svinhufvud käski perustaa vlationrikosoikeudet ja tuomita punikit niissä. Se riitti. Kenttäoikeudet ehtivät tosin toimia jonkin aikaa. Maassa ei ollut järjestys-ja oikeuskoneistoa,koskapunikit olivat sen ensi töikseen tuhonneet.


    • Anonyymi

      Svinhuvud haettiin pidätetyksi ja vankilaan kihlakunnanoikeuden istunnosta, jossa hän oli tuomarina. S halusi noudattaa Suomen lakia ei Venäjän.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      276
      2974
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      76
      1538
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1470
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      36
      1270
    5. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1190
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1187
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1109
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1077
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1013
    Aihe