Aihe

Mitä pohjalainen kulttuuri on ?

Kiinnostunut3123123

Mitä pohjalainen kulttuuri on? Liittyykö se johonkin rakentamiseen ja jos liittyy niin antakaa esimerkkejä.

15

308

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Hesvo

   Henkselinpaukuttelua ja elvistelyä, sitähän se on. Puheet suuria mutta teot pieniä. Käytännössä kaikki asiat ja uudet toimintatavat kopioidaan eteläsuomesta, ja kaikki tulee tänne vuosikymmenen viiveellä, toki niitä toitotetaan sitten lehdissä omina pohjalaisina keksintöinä.

   Johonkin pohjalaispitäjään tuli viime vai toissa talvena "Suomen ensimmäinen ikinä" luistinrata yleisurheilukentän jäälle, vaikka niitä on ollut eteläsuomessa jo 80-luvulta lähtien. Samoin jossain lehdessä oli iso juttu Seinäjoen jostain leikkipuistoruokailun kokeilusta, ja sitä pidettiin lehdessä tottakai uutena keksintönä ja Suomen ainoana. Tosin Helsingissä yms näitä perinteisiä leikkipuistoruokailuja on ollut 70-luvulta lähtien aina nykypäivään saakka, täkäläiset lehtien toimittajat ovat todella tietämättömiä tynnyrissäkasvaneita ummikoita, ja tekevät jutuillaan monesti itsensä naurunalaiseksi.

   • nojoooo-

    Kehitysaluettahan tämä on ja sellaiseksi jääkin ei nuo keinotekoiset viritykset sitä muuksi muuta palkataan vain sukulaisten sukulaisia jatkossakin


  • Totuus123

   Nojoo Suomen mittakaavassa taida hirveästi kulttuuria muutenkaan olla. Ehkä joku Kalevala tms. Se on tosin outoa ettei Pohjanmaalla ole oikein ruokakulttuuria, vaikka se onkin ollut ruokamaakunta. Itä-Suomessa on sentään Karjalanpiirakat tms hienouksia.

  • heebox

   joo ruokamaakunta..osataan viljellä ja kasvattaa eläimiä.mut ruoka on perusjuttua.tainnu olla toi paini ainut jossa on joku loistanu...kurikkalaiset muistaa aina mietaan jonkun hävityn hopeen.taiteilijoita on hyvin vähän joita tunnettas peltojen saati sitten valtion rajojen ulkopuolella..tekniikan puolella mahtuu yhteen käteen lakeuksien nerot

   • tähän-ei.eläin-pysty

    ONhan yksi pohjalaissaavutus menestyksekkään kännykkäteollisuuden täydellinen tuhoaminen


   • Eienääikinä

    Onhan Pohjalaisilla ne ihmeelliset pinaattilätty-jauheliha "lörtsyt" :DDahahaha !


  • Ago_quod_ago

   Onpa hyvä ja kimurantti kysymys. Parantele tätä määritelmää:

   ”Muualta saatujen aineellisten ja aineettomien elementtien mukailu ja nimeäminen yhdeksi, alueelliseksi kokonaisuudeksi, jonka sinnikäs mainostaminen vahvistaa heikkoa itsetuntoa sekä tuo suojatyöpaikkoja ja apurahoja valtion varoilla.”

   Mutta hyvä täällä on olla kun ei liikoja kaipaa.

   • innovaatiot--

    Hevooskärryteollisuuden jälkeen ei ole sitte muuta enää ollukaan kuin jotakin puristelevyfirmoja jokka nekin katos kun eestis tehtiin puolta halvemmalla


   • Ago_quod_ago

    Kysymys koski pohjalaista kulttuuria ja sen kiteyttämistä, mutta kirjoitat hevoskärryjen valmistuksesta, pellin puristamisesta sekä Viron kilpailukyvystä.

    Täällä on kyllä hienoa teollista kulttuuria, ja hyvä niin, mutta ei siinä aina ole paljon maakunnallista tai edes suomalaista. Mori Seiki ja Mazak irroittavat lastua samalla nopeudella ja tarkkuudelta, olipa horisontissa Fuji, Simpsiönvuori tai Avaruuden pääkaupungin kantoraketin prototyyppi.

    Muusta kulttuurista: juuri kuulin, että meinaavat pihistää Riipan pysäkkirakennuksen, joka ”nykyisin toimii turvalaitetilana. Riippa on todennäköisesti arkkitehti Bruno Granholmin Pohjanmaan radalle 1900-luvun alussa tehtyjen mallipiirustusten mukaan tehty rakennus.”

    Som barn var Bruno faktiskt en mörskombo.

    Selvä muukalaisten varkausyritys, joka onneksi torjuttiin ainakin hetkellisesti.


  • nahkamasa

   lyhyesti:rehentelyä,karehtimista

   • silmitön.kyttääminen

    Se silmitön kyttäääminen klasista on kans jokin sairas ilmiö ei edes itse tajua olevansa sairaita


  • ratsumies88

   eipä kyllä itseasiassa tuu kulttuurista mieleen mitään koska tangoa tuota tuulipuku kansan kahina bileitä en laske kulttuuriksi. myöskään juhani palmu ei etelä-pohjanmaan ulkopuolella nouse oikeen yli 100e per taulu. muuten nuo edelliset vastaukset menivätkin kerskumisen ja urheilun puolelle.

  • Konservatiivisuutta

   Suomen ylivoimaisesti konservatiivisin maakunta!! Asenteet ovat kymmeniä vuosia muusta suomesta jäljessä

   • jaakkoooo

    Konservatiivisuus on etu eikä haitta.


  • ristus

   kilju pohonäs ollahan kunikahia

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   198
   11686
  2. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   177
   2710
  3. Maisa otti raskauskirtin esille

   Viimeinen oljenkorsi.... Miten "yllättävää".. .. :D
   Kotimaiset julkkisjuorut
   143
   2077