Näin voisi olla ilman ammattiliittoja Suomessakin

varaluottamusmies

"Turkin poliisi on tänään ottanut kiinni ainakin parikymmentä ihmistä Istanbulin kolmannen lentokentän työmaalla.
Kiinniotettujen joukossa oli uutistoimisto AFP:n palkittu valokuvaaja Bülent Kilic, joka oli kuvaamassa tapahtumaa.
Mielenosoittajat protestoivat lentokenttätyömaan huonoja työoloja.
Perjantaina 17 työntekijää oli loukkaantunut bussionnettomuudessa työmaalla, mikä sai työläiset osoittamaan mieltään, kertoo Deutsche Welle. Tuhannet työtekijät olivat mukana mielenosoituksissa, jotka mellakkapoliisi hajoitti kyynelkaasulla ja vesitykeillä, kirjoittaa turkkilainen Cumhuriyet-lehti.
Työntekijöitä edustava liitto on valittanut jo pitkään huonoista työoloista lentokentän työmaalla. Työntekijöiden mukaan ruoka on huonolaatuista ja sängyissä on luteita. Opposiokansanedustaja, joka vieraili paikalla mielenosoitusten jälkeen kuvaili työlaisten asuinolojen muistuttavan vankilaa. Istanbulin kolmannesta lentokentästä on tulossa maailman suurin.
Työmaalla on kuollut virallisten tietojen mukaan ainakin 27 ihmistä, joista 13 työtapaturmissa. Epävirallisten tietojen mukaan uhrien määrä on selvästi suurempi."
https://yle.fi/uutiset/3-10407052

Tai heikon työväenliikkeen oloissa kuten Turkin tilanne osoittaa. Työläisiä pamputetaan poliisin toimesta, työturvallisuus on retuperällä. Työntekijöiden esittäessä vaatimuksia työnantaja kutsuu poliisit kumoamaan heikotkin parannusesitykset.

7

91

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tepa.t

      Turkin tilanne tänään muistuttaa samaa kuin Suomessa valkoisen vallan aikana.
      Meilläkin oli pamputtajat poliisista ja suojeluskuntalaisista. Lakkorikkurikaarti valtion suojeluksessa. Ammattiliitot vasta asettivat tunnusta yleissitovista työehtosopimuksista ja luottamusmiesorganisaatiosta.

    • Historiasta

      Neuvostoliitossa ja itäblokin kansandemokratioissa niin sanotut ammattiliitot olivat osa kommunistisen valtion koneistoa, jolloin työläisten edut alistettiin valtion ja sen kommunistieliitin eduille.

      Ainoastaan monipuolueparlamentarismin ja vapaan valtiosta riippumattoman ay-liikkeen synty mahdollisti irtautumisen tuon poliittis-taloudellisen eliitin eduista.

      Olihan ay-liike Suomessakin poliittista ja varsinkin kommunistien johtamat liitot pyrkivät mahdollisimman suureen sekasortoon ja kuohuntaan maamme sisällä, jotta SKP:n, joka oli käytännössä NKP:N rahoittama ja polittisesti täysin ohjastama haaraliike Suomessa, olisi kyennyt luomaan vallankumouksellisen tilanteen ja tien kommunistidikatuuriin maassamme.

      Suomen kommunistit olivat totalitaarisen valtion kannattajia ja sitä ne ajoivat myös Suomeen, ja on häpeällistä, että Neuvostoliiton romahtamisen ja kuoppaamisen jälkeen ei maassamme saatu aikaan seikkaperäistä selvitystä siitä kuinka laajassa määrin toisen maailmansodan jälkeisenä aikana maassamme syyllistyttiin maanpetoksiin ja muihin vastaaviin rikoksiin.

      Poliittinen korruptio oli joka tapauksessa niin laajaa ja levinnyt käytännössä kaikkialle, ja eduskuntapuolueet, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta olivat kaikki syyllistyneet siihen.

    • demokratianpuolesta

      Vapaa ay-liike voi toimia vain demokraattisessa valtiossa. Yksipuoluejärjestelmän vallitessa ei vapaalla y-liikkeellä ole mitään toimintaedellytyksiä. Kommunistisissa valtioissa ei ole vapaata ay-liikettä. On vain puolueliitin ja nomenklatuuran omistama ay-liike. Joka on eri mieltä lähetetään leirille sukulaistensa kanssa.

    • varaluottamusmies

      Turkki on korruptoitunut monipuoluejärjestelmän valtio kuten aikanaan valkoinen Suomikin ja työläisiä pamputettiin ja ammattiliittoja jopa lakkautettiin valtiovallan toimesta. Sipilän hallitus pyrkii monipuolueisuuden nimissä vakavasti vaurioittamaan ammattiliittoja.
      Kapitalismissa ammattiliitot edustavat luokkien erityiseduissa työtätekeviä ja kapitalistien järjestöt porvarillisine puolueineen kapitalistien liikevoittojen paisuttamista.
      Sosialismissa vastaavaa ristiriitaa ei ole. Liikevoitto on yhteiskunnallinen määre ja jossa kapitalistinen sektori ei ole määräävässä asemassa. Työn tuloksia voidaan jakaa sovitellen tuotannon laajentamisen ja kulutuksen lisäämisen suhteen sikäli kuin tuottavuuden nousu sen mahdollistaa. Ammattiliitot ovat tärkeä laitos valvoa tuotannon johtoa ja osallistua myös tulonjaon selvittelyyn.

      Ammattiliitot eivät sinänsä ole koskaan vapaita. Ne edustavat ensinnäkin työtätekevää kansanosaa. Vapaus puuttuu myös kapitalistien järjestöiltä. Molemmat ovat luokkasidonnaisia ja sidottuja edustamiensa ryhmien etuihin.
      Ammattiliitot ovat aina poliittisia järjestöjä kysymättä jäsentensä poliittista kantaa. Ne ovat työväen yhteisjärjestöjä ja kallellaan työväenluokan maailmankatsomukseen.

    • hepssu

      Erityisesti perussuomalaiset ovat asettuneet työehtojen heikennysten kannalle. Perusuomalaisten valitsema Lindström esiintyy toistamiseen pakkolain väsääjänä. Emopuolue tukee oppositiosta Lindströmiä.
      Hallitus on faktisesti ajamassa Suomea kehitysmaiden tasolle työehdoissa.
      Olisiko aika vaatia Lindströmin eroa! Kansalaisaloite!!!!

    • sanoitte-totuuden

      Suuressa osaa kapitalistista maailmaa ammattiliitot ovat vaikeassa asemassa tai niiden työskentelyä vaikeutetaan kaikin voimin.
      Marxilaisittain voisi sanoa, että mitä suurempi työläisten tietoisuus itsestään luokkana on sitä tehokkaampi se on työssä.

    • Ammattiliitot eivät auttaisi koska ne noissa oloissa pamputettaitiin ensimmäiseksi maan rakoon jos ei alle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      59
      3087
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      545
      2942
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      37
      2135
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1962
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1805
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      304
      1771
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1522
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      99
      1257
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1208
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1162
    Aihe