VA 3/2018 - kommentteja?

Lehti lienee nyt kaikilla jäsenillä. Kommentteja?

41

500

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 987096

      Komea, jyhkeä kansikuva.

      • 896975

        Pitsihihat sopii kuvaan.


      • Ainiin, siinä oli kansikuvakin... Itse en paljonkaan kiinnitä edes huomiota sellaiseen.

        Minusta vapaa-ajattelun kuvittaminen on vaikeaa. Voidaan ottaa valokuva metsäretkestä, mutta moni muukin yhdistys voi tehdä retken. Mikä olisi nimenomaan va-liikettä kuvaavaa?


    • Kysynp

      Antivapari on omat madonlukunsa manannut... Mitä mieltä Sinä olet?

      • Ehti haukkua lehden, vaan ehtikö lukea? Odotan jännityksellä näenkö ennen ateistit.fi:n uutista mitään kommenttia, jos näkee että lehti on luettu.


      • jori.mantysalo kirjoitti:

        Ehti haukkua lehden, vaan ehtikö lukea? Odotan jännityksellä näenkö ennen ateistit.fi:n uutista mitään kommenttia, jos näkee että lehti on luettu.

        Tämä oli jotenkin liian helppo. Ei ollut lukenut.


      • hassupat
        jori.mantysalo kirjoitti:

        Ehti haukkua lehden, vaan ehtikö lukea? Odotan jännityksellä näenkö ennen ateistit.fi:n uutista mitään kommenttia, jos näkee että lehti on luettu.

        Kimmo, tuo kaikkien uhriutujien supersankari, on laittanut kirjoituksensa lehdestä ateistit.fi:hin. Nyt tällä palstalla varmaan nähdään Kimmon kirjoituksesta apinoitua räksytystä. Se sijaan räksyttäjä ei edelleenkään kykene sanomaan millä sanamuodoilla lehdessä pyydetään lahjoituksia.


      • hassupat kirjoitti:

        Kimmo, tuo kaikkien uhriutujien supersankari, on laittanut kirjoituksensa lehdestä ateistit.fi:hin. Nyt tällä palstalla varmaan nähdään Kimmon kirjoituksesta apinoitua räksytystä. Se sijaan räksyttäjä ei edelleenkään kykene sanomaan millä sanamuodoilla lehdessä pyydetään lahjoituksia.

        Lukaisin tuon läpi. Kimmolla näyttää lopahtaneen into kesken, kun ei jaksa haukkua kaikkia juttuja. Olennaisuuksia hän kyllä löytää, kuten sen saako tuhkan sirotella maan "omistajan" vai "omistajan tai haltijan" luvalla...


    • Virikkeeksi

      Pääkirjoitus: "Uskonnoton tapakulttuuri yleistyy tuellamme

      Ihmisten ja tapakulttuurin maallistuminen on hyvä ottaa kohteliaasti huomioon keskinäisessä kanssakäymisessä. Tämä on Vapaa-ajattelijain sanoma kaikille, myös uskonnollisille ihmisille.

      Yhä useammat parit asuvat aluksi avoliitossa ja yhä useammat solmivat siviiliavioliiton. Jotkut useammankin. Monessa liitossa toinen kuuluu kirkkoon ja toinen ei. Hääjuhla voi silti olla vaikka kuinka komia. On myös samaa sukupuolta olevia pareja. Sellaista on sekularismi.

      Yhä useampi lapsi saa nimensä ilman pappia ja kastetilaisuutta. Silti voidaan järjestää perhejuhla, nimiäiset. Nykylain mukaan vauva voidaan liittää uskonnolliseen yhdyskuntaan vain molempien vanhempien päätöksellä. Jos toinen vanhemmista kuuluu ja toinen ei, luontevinta on jättää vauva vapaaksi uskontomerkinnästä maistraatin rekisterissä.

      Päivähoidossa ja koulussa kaikki lapset eivät osallistu uskonnollisiin tilaisuuksiin. Eikä koulujen tarvitse liittää toimintaansa jumalanpalveluksia ja hartauksia. Jos sellainen kuitenkin on kirkossa, samalla tulee olla tarjolla vastaavaa ei-uskonnollista ohjelmaa, vaikkapa retki. Tehdään ei-uskonnollisesta toiminnasta ”normaalia”, koulussakin.

      Elämänkatsomustiedon opetusryhmiä alkaa olla jo pienissäkin kouluissa. Lain mukaan rehtorien tulee edistää uskontokuntiin kuulumattoman lapsen pääsyä oikeuksiinsa. Yläkouluun on juuri saatu aiempaa parempi elämänkatsomustiedon oppikirja. ET kasvaa ja vahvistuu.

      ET:n avaaminen kaikille valittavaksi katsomusaineeksi ei mennyt läpi eduskunnassa kesäkuussa 2018, mutta sai SDP:n, Vasemmistoliiton ja Vihreiden eduskuntaryhmien ja sekä kahden RKP:n kansanedustajan tuen. Pakkouskonto lapsille, jopa lukiolaisille ei ole oikein. Toki suosittelemme reaktiona lasten kirkosta erottamista ja 15-vuotta täyttäneille eroamista.

      Vaikka lähes 80 prosenttia käy rippikoulun, monet nuoret – yli 10 000 - eivät käy. Ja jotkut – tänä kesänä yli 1000 - käyvät katsomuksellisesti sitoutumattoman Prometheus-leirin. Perhe voi silti järjestää 15-vuotiaalle tavanomaista juhlavamman syntymäpäivät, ja uskonnoton nuori saattaa toivoa ja saada isovanhemmilta ja muiltakin tavanomaista isompia lahjoja. Koska mainostajat keksivät 15-vuotisjuhlan?

      Huomaavaisuus on paikallaan myös elonkaaren loppupäähän ja hautajaisiin liittyen. Siviilihautajaisten osuus hautauksista lisääntyy, toki viiveellä. Omaiset voivat järjestää jäähyväis- eli saattotilaisuuden sekä hautaan laskun uskonnottomasti, ilman pappia, samoin tilaisuuden ennen vainajan tuhkausta tai tuhkauksen jälkeen, uurnan laskun tai sirottelun yhteydessä.

      Valtiovallan yli 100 miljoonan euron rahoitus kohdistuu ev.lut. kirkon hautausmaille, joille hautaustoimilaki antaa yleisen hautaustoimen hoidon. Silti seurakunnan hautausmaan tai krematorion kappelin sisätiloja ei monin paikoin saa käyttää uskonnottomaan jäähyväis- tai saattotilaisuuteen, jossa vainaja on arkussa. Tämä on uskonnottomia syrjivää. Tarvitaan hautaustoimilain arviointi.

      Mutta jos ei tykätä, ei tupata. Uskonnoton tilaisuus voidaan pitää myös muualla; vaihtoehtoisia tiloja löytyy kysynnän kasvamisen myöstä. Ruumisautossa on pyörät, joten tilaisuuden ei tarvitse olla seurakunnan hautausmaan vieressä.

      Vapaa-ajattelijain yhdistysten hautausmaiden ylläpito 10 paikkakunnalla on arvokasta ihmisoikeus- ja kulttuurityötä. Sille tulee saada yhteiskunnan tukea. Helsingissä iso kiitos kuuluu myös Hietaniemen tunnustuksettoman krematorion kappelin perustajille ja ylläpitäjille.

      Eivätkä kaikki enää hautaa tai sirottele vainajan tuhkaa hautausmaalle, onhan se mahdollista muuallekin maa- tai vesialueen omistajan luvalla. Kotkassa yli 10 prosenttia vainajista päätyy tuhkana mereen. Sirottelu ei tarkoita, että suru olisi laimeampaa, vaan vainajan muiston ja tahdon kunnioittamista.

      Perustuslain mukaan julkisen vallan tulee kohdella ihmisiä yhdenvertaisesti myös uskonnosta tai vakaumuksesta huolimatta. Koetetaan myös yksilöinä antaa sijaa ihmisten ajatusten ja perheiden tapakulttuurin kirjon moninaistumiselle. Tämä hyvä sanomamme keskinäisen kunnioituksen ja kohteliaisuuden puolesta lisää samalla vapaa-ajattelijain yleistä arvostusta."

    • Lukija.huom

      Takakannessa uutuutena on maininta lahjoituksista yhdistyksille tai liitolle.

    • 98698874
      • Humanistisest

        Hyvä numero jakumona katsoen.


      • jori.mantysalo
        Humanistisest kirjoitti:

        Hyvä numero jakumona katsoen.

        Minusta numero oli hyvä, mutta ei ehkä niin hyvä kuin pari edellistä. Lehti on yleisesti parantunut muutaman vuoden takaisesta, mutta nyt oli taas jotenkin tunne toistosta, samojen kirjoittajien käytöstä ja pitkistä jutuista.

        Olen tässä ikävällä tavalla vaativa, koska minulla ei ole oikein parannusideoita.


    • Pitäisikö kuvia toiminnasta olla enemmän?

      Yhtäältä yhdistykset toimivat -- esimerkiksi Tampereella luontoretkeillään -- mutta toisaalta toiminnan ydintä ei ole viihtyä keskenämme.

      • Lukija.huom

        Helsingin toiminnoista oli kaksikin kuvaa. Kyä joku kuva Tampereen toiminnasta seuraavaan lehteen olisi paikallaan!


      • Lukija.huom kirjoitti:

        Helsingin toiminnoista oli kaksikin kuvaa. Kyä joku kuva Tampereen toiminnasta seuraavaan lehteen olisi paikallaan!

        Joo, pitäisi muistaa valokuvata.


    • Tiedottaen

      Hautausasiasta tulee jatkoa. Tietoa myös vapaa-ajattelijain yhdistysten hautausmaista.

    • Lukija.huom
      • KavalaMaailma

        Kansainvälinen puoli on syytä olla mukana joka numerossa.


    • Lukijan.toive

      Toivottavasti lehti tulee nettiin lokakuun alussa.

    • antivaparinnumero.666

      Kansikuva on perinteisen miehinen, kuten vapareilla tapana on. Mies, joka haluaa olla nainen tai tuntee itsensä naiseksi, vielä menee, mutta nainen joka haluaa olla mies tai tuntee olevansa mies, onkin sitten tabu.

      Lehteä en toki ole lukenut, mutta koska siitä on artikkeli ateistit.fi-sivustolla, otan hiukan kantaa sen juttujen perusteella. PAT mainitsee, että Pro-Seremoniat on mainittu yleisötilaisuudessa järjestönä, vaikka se on osakeyhtiö. Osakeyhtiön tarkoitus taas on tuottaa voittoa voittoa osakkeenomistajille, joten tuota on aika vaikea mieltää järjestöksi. Miksi tämä yhtiömuoto on piilotettu?

      • Kommentoiden

        En usko, että jutun kirjoittaja on halunnut mitäään peitellä, vaan kyse on lapsuksesta. Pro-Seremonioiden edustaja tilaisuudessa ei puhunut järjestöstä.
        Samassa lehdessä seuraavassa, uskonnottomista hautajaisista kertovassa jutussa puhutaan "Pro-seremoniat -palvelusta".
        Ja uskonnottomien järjestöjen (Vaparit, Humanistit, Prometheus-leirin Tuki) yhdessä Anneli Aurejärvi-Karjalaisen kanssa perustamasta palvelukeskuksesta on kysymys.
        Yhtiömuoto on osakeyhtiö, mutta samalla on kysymys ns. sosiaalisesta yrityksestä, jonka tavoitteena on edistää uskonntonta tapakulttuuria eikä rahan tuottaminen osakkeenomistajille. Lainatuilla nettisivuilla kirjoittava Kimmo Sundström on aikanaan vastustanut Pro-Seremonioiden perustamista Vapa-ajattelijain tuella, ja sen jälkeen ollut jotenkin kitkerä ja katkera sen suuntaan. Katkeruutta on enemmänkin, kun Vapaa ajattelija -lehteä nimitellään "Vajariksi". Se kuvastaa vahvasti epäreallistista omahyväisyyttä, kun pitää itseään niin erinomaisena että surutta nimittelee toisia vajaiksi.


      • Sivulla http://vapaa-ajattelijat.fi/va-lehti/ näkyy kuusi viimeisintä lehteä. Niissä on yhteensä neljä naista ja kolme miestä. Kahden lehden kannessa ei ole ihmisen kuvaa. Niin että miten tämä on "tapana"?

        Mitä tulee Pro-Seremonioihin, minusta sitä voi pitää järjestönä. Kyllä, virallisesti se on voittoa tavoittelematon osakeyhtiö. Tästä nutiseminen on vähän sama kuin valittaisi jos minä kerron olevan "Vapaa-ajattelijain liiton jäsen". Toki juridisesti en ole, vaan Tampereen yhdistyksen jäsen ja se sitten liiton jäsen, mutta mitä merkitystä tuollaisilla on asian kannalta?


      • antivaparinnumero.666
        Kommentoiden kirjoitti:

        En usko, että jutun kirjoittaja on halunnut mitäään peitellä, vaan kyse on lapsuksesta. Pro-Seremonioiden edustaja tilaisuudessa ei puhunut järjestöstä.
        Samassa lehdessä seuraavassa, uskonnottomista hautajaisista kertovassa jutussa puhutaan "Pro-seremoniat -palvelusta".
        Ja uskonnottomien järjestöjen (Vaparit, Humanistit, Prometheus-leirin Tuki) yhdessä Anneli Aurejärvi-Karjalaisen kanssa perustamasta palvelukeskuksesta on kysymys.
        Yhtiömuoto on osakeyhtiö, mutta samalla on kysymys ns. sosiaalisesta yrityksestä, jonka tavoitteena on edistää uskonntonta tapakulttuuria eikä rahan tuottaminen osakkeenomistajille. Lainatuilla nettisivuilla kirjoittava Kimmo Sundström on aikanaan vastustanut Pro-Seremonioiden perustamista Vapa-ajattelijain tuella, ja sen jälkeen ollut jotenkin kitkerä ja katkera sen suuntaan. Katkeruutta on enemmänkin, kun Vapaa ajattelija -lehteä nimitellään "Vajariksi". Se kuvastaa vahvasti epäreallistista omahyväisyyttä, kun pitää itseään niin erinomaisena että surutta nimittelee toisia vajaiksi.

        Onko tämä tavoite määrätty yhtiöjärjestyksessä?


      • antivaparinnumero.666
        jori.mantysalo kirjoitti:

        Sivulla http://vapaa-ajattelijat.fi/va-lehti/ näkyy kuusi viimeisintä lehteä. Niissä on yhteensä neljä naista ja kolme miestä. Kahden lehden kannessa ei ole ihmisen kuvaa. Niin että miten tämä on "tapana"?

        Mitä tulee Pro-Seremonioihin, minusta sitä voi pitää järjestönä. Kyllä, virallisesti se on voittoa tavoittelematon osakeyhtiö. Tästä nutiseminen on vähän sama kuin valittaisi jos minä kerron olevan "Vapaa-ajattelijain liiton jäsen". Toki juridisesti en ole, vaan Tampereen yhdistyksen jäsen ja se sitten liiton jäsen, mutta mitä merkitystä tuollaisilla on asian kannalta?

        Järjestö on järjestö, osakeyhtiö on osakeyhtiö. Kausi eri asiaa. En myöskään ymmärrä miksei asia voi olla selvästi esillä nettisivuilla.
        Sukuouoliasiaan otan kantaa myöhemmin, paremmalla ajalla.


      • antivaparinnumero.666 kirjoitti:

        Onko tämä tavoite määrätty yhtiöjärjestyksessä?

        Juu. Sitähän voittoa tavoittelemattomalla tarkoitetaan, ks. osakeyhtiölain 5 §.

        Koko kysymys on peräti omituinen. Onko järkevää tarjota uskonnottomia seremoniapalveluita? Ovatko Pron puheet ja muu toiminta hyviä? Nämä ovat tärkeämpiä kysymyksiä, oikeushenkilön muoto on toissijainen.


      • antivaparinnumero.666
        jori.mantysalo kirjoitti:

        Juu. Sitähän voittoa tavoittelemattomalla tarkoitetaan, ks. osakeyhtiölain 5 §.

        Koko kysymys on peräti omituinen. Onko järkevää tarjota uskonnottomia seremoniapalveluita? Ovatko Pron puheet ja muu toiminta hyviä? Nämä ovat tärkeämpiä kysymyksiä, oikeushenkilön muoto on toissijainen.

        No jos se on toissijainen, sittenhän sitä ei tarvitse peitellä vaan laittaa reilusti näkyviin.


      • antivaparinnumero.666
        jori.mantysalo kirjoitti:

        Sivulla http://vapaa-ajattelijat.fi/va-lehti/ näkyy kuusi viimeisintä lehteä. Niissä on yhteensä neljä naista ja kolme miestä. Kahden lehden kannessa ei ole ihmisen kuvaa. Niin että miten tämä on "tapana"?

        Mitä tulee Pro-Seremonioihin, minusta sitä voi pitää järjestönä. Kyllä, virallisesti se on voittoa tavoittelematon osakeyhtiö. Tästä nutiseminen on vähän sama kuin valittaisi jos minä kerron olevan "Vapaa-ajattelijain liiton jäsen". Toki juridisesti en ole, vaan Tampereen yhdistyksen jäsen ja se sitten liiton jäsen, mutta mitä merkitystä tuollaisilla on asian kannalta?

        Näin kyllä 5 naista 2 miestä. Määrä ei ollut kuitenkaan pointti vaan ennemminkin stereotyyppisistä ja perinteisistä rooleista poikkeaminen. Onko niin, että mies on edelläkävijä ja naiset seuraavat perästä, ehkä, jos miehet antavat luvan?


      • antivaparinnumero.666 kirjoitti:

        No jos se on toissijainen, sittenhän sitä ei tarvitse peitellä vaan laittaa reilusti näkyviin.

        Olennaiseen keskittyminen ei ole peittelyä.

        Ydinviesti Pro-Seremonioista on se, että sieltä saa hyviä puhuja ja muusikoita. Tätä pitää toistaa ja levittää. Esimerkiksi yhtiöjärjestyksen pykälät, perustamisvuosi ja toimitusjohtajan kengännumero eivät ole ydinviestiä.


      • antivaparinnumero.666
        jori.mantysalo kirjoitti:

        Olennaiseen keskittyminen ei ole peittelyä.

        Ydinviesti Pro-Seremonioista on se, että sieltä saa hyviä puhuja ja muusikoita. Tätä pitää toistaa ja levittää. Esimerkiksi yhtiöjärjestyksen pykälät, perustamisvuosi ja toimitusjohtajan kengännumero eivät ole ydinviestiä.

        " Esimerkiksi yhtiöjärjestyksen pykälät, perustamisvuosi ja toimitusjohtajan kengännumero eivät ole ydinviestiä."

        Yleensä ne kuitenkin ovat nähtävissä, jotta niistä ei tarvitse tehdä ydinasiaa. vink* vink*


      • antivaparinnumero.666 kirjoitti:

        " Esimerkiksi yhtiöjärjestyksen pykälät, perustamisvuosi ja toimitusjohtajan kengännumero eivät ole ydinviestiä."

        Yleensä ne kuitenkin ovat nähtävissä, jotta niistä ei tarvitse tehdä ydinasiaa. vink* vink*

        No esimerkiksi Vaakon nakin yhtiömuoto, saati yhtiöjärjestys, ei ole nähtävillä sen www-sivulla. Piilottaako nakkikioski jotain? Entä vaikkapa verkkokauppa power.fi?


      • antivaparinnumero.666
        jori.mantysalo kirjoitti:

        No esimerkiksi Vaakon nakin yhtiömuoto, saati yhtiöjärjestys, ei ole nähtävillä sen www-sivulla. Piilottaako nakkikioski jotain? Entä vaikkapa verkkokauppa power.fi?

        Eiköhän nuo molemmat ole ymmärrettävissä suoraan yrityksiksi. Kysehän tässä on siitä, että pro-seremoniat esittää olevansa jotain muuta kuin yritys.


      • antivaparinnumero.666
        jori.mantysalo kirjoitti:

        No esimerkiksi Vaakon nakin yhtiömuoto, saati yhtiöjärjestys, ei ole nähtävillä sen www-sivulla. Piilottaako nakkikioski jotain? Entä vaikkapa verkkokauppa power.fi?

        Mut antaa olla. Jätän tämän tähän.


      • antivaparinnumero.666 kirjoitti:

        Eiköhän nuo molemmat ole ymmärrettävissä suoraan yrityksiksi. Kysehän tässä on siitä, että pro-seremoniat esittää olevansa jotain muuta kuin yritys.

        Ahaa, tarkoitat tätä.

        Mikä tässä nyt on ongelma asiakkaan kannalta, siis aivan konkreettisesti? Saat lapsen, haluat järjestää nimiäiset ja juhlistaa niitä myös ulkopuolisella puhujalla. Sinulle selviää, että Pro-Seremonioilta niitä saa. Tilaat, puhe on kiva ja tilaisuus onnistunut, saat laskun, maksat sen, elämä jatkuu, vauva kasvaa.

        Lapsi täyttää vuoden, ja sinulle selviää että puhujan toimittikin yritys. Missä ongelma?


      • SuoraanSanoen
        jori.mantysalo kirjoitti:

        Ahaa, tarkoitat tätä.

        Mikä tässä nyt on ongelma asiakkaan kannalta, siis aivan konkreettisesti? Saat lapsen, haluat järjestää nimiäiset ja juhlistaa niitä myös ulkopuolisella puhujalla. Sinulle selviää, että Pro-Seremonioilta niitä saa. Tilaat, puhe on kiva ja tilaisuus onnistunut, saat laskun, maksat sen, elämä jatkuu, vauva kasvaa.

        Lapsi täyttää vuoden, ja sinulle selviää että puhujan toimittikin yritys. Missä ongelma?

        Kyllähän kaikki vapaa-ajattelijat käyttävät yritysten palveluita ihan sujuvasti.


    • LukijanKysymys
      • Luk.lis

    • Luk.lis

      Juttukohtaisia linkkejä on käytettävissä, mutta tähän ketjuun voi laittaa myös yleisempia huomioita - sekä juttukohtisia.

      • Kokonaisuus on toki oman kommentointinsa paikka. Kaikki jutut voivat olla hyviä, mutta kokonaisuus joko jauhaa liikaa yhtä asiaa, tai sitten kaivata yhtenäisempää otetta.


      • Luk.lis

        Ehdotuksia seuraavaan lehteen?


    • LUk.lis

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1886
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe