Kontioranta ja Master-yhtiöt?

Vieläköontoivoa

Olisi mielenkiintoista nyt nähdä miten olisi tilanne jos Masteryhtiö olisi pannut asiat tuulemaan, eikä kunta olisi tullut sössimään alueen omistamisessa. Tietysti kunnan änkyräosasto olisi pannut kapuloita rattaisiin alueen kaavoittamisen yhteydessä kun heille on ainut visio ah-keskuksen lihottaminen verovaroin.
Oliko realismia kaavottaa paras alue lomarakentamiseen jonkun grynderin ehdoilla? Taitaa olla niin että kukaan järkevä taho ei rahojaan laita lomakylään.
Olisiko ollut sittenkin järkevämpää kaavoittaa alue asuntokäyttöön , luulisin että nyt siellä olisi aivan toisenlainen pöhinä ja verotulot olisi aivan toista luokkaa.

24

2256

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • onko-laskettu

      Matkailua ajatellen Kontioniemessä ei ole muuta hyvää kuin Höytiäinen. Kuivia tiheitä, eri ikäisiä aukkohakattuja mäntytaimikoita ei kannata yrittääkään esitellä luontomatkailuna. Muutahan siellä ei ole.

      Puhutaan marjastuksesta ja sienestyksestä, mutta kuka tulee niiden takia? Ei kukaan.

      Joka paikkaan yritetään kunnasta tunkea ah-stadionia jonain vetonaulana. Paljonko siellä käy maksavia turisteja vuosittain ihailemassa hienoa ampumapenkkaa? Aikaperspektiiviä löytyy, mutta kukaan ei uskalla esittää todellista käyttöastetta.

    • 8Dl

      Kontiolahdella jokaisen on kirjaimellisesti pantava parastaan, että kunnalla on tulevaisuudessa vara kustantaa "haistatan ilmastonmuutokselle pitkät" -stadion sekä "houreisten ukkojen fantasia" -matkailukeskus. Eikun hommiin.

    • Kiesusnaziratialainen

      Kyllähän sitä kaikki suomen lahkolaiset olis olleet täystyöllistettyjä, ja parhaat rantapaikathan olis varattu sitten heille itselleen ja loput myyty kesäpaikoiksi muille lahkolaisille. Onneks ei!
      Rantarakentaminen pitäisi kieltää TÄYSIN 200m:n läheisyydeltä. Kohta tässä tuppukylässä ole ainoatakaan luonnonvaraista rantaa jonne voisi mennä vaikka lasten kanssa ongelle.

      • h.ullu

        Onneksi sulla EI ole lapsia...


      • Karhu72

        Siellä taas joku hurupää leikkii tietäjää. Lapsellista nillittämistä tuollainen.
        On ihan totta että rantarakentaminen saisi jo loppua. Hyvä esimerkki on Kulhossa Aittolampi, joka pilattiin sillä että melkein jokainen metri rannasta on asutettu.
        Ja mitä tulee kontiorannan rakentamiseen, niin siinä olisi kunnalla hyvä kehittämisen paikka.


      • 6xriy

        Ettekös te viherhörhö-kakkulalinssit sitä rannan rauhoitusta jo kontiorannassa yrittäneet, mutta reisille meni valituksenne.


    • mitenolisi

      Ei tarvitse olla viherhörhö jos ajattelee mikä arvo vapaalla rannalla on tulevaisuudessa.
      Yhteiskunnan pitää pyrkiä saamaan omistukseensa vapaaehtoisesti Höytiäisen nykyään vapaanaolevat rannat kirkonkylältä aina Puntarikoskelle asti, että kakilla kansalaisilla on mahdollisuus käyskennellä vapaasti rannassa.
      Rantaan 50-100m vyöhyke jossa kulkee polku tai jopa autolla-ajettava maantie Puntarikoskelle asti (rantabulevardi).
      Asutus sitten myötäilemään vyöhykkeen reunalle.
      Kiinalaisten tuloon pitää suhtautua varauksellisesti hehän alkaa jo taloutensa voimalla omistaa ja hallita melkein koko Afriikkaa.

    • P.Aksuposa

      Jos rahamies tahtoo tuolta pätkältä rantatontin niin hänhän ottaa sen vaikka kaavoittaisitte, valittaisitte, suojelisitte ja itkisitte kuinka. Johan tuo on nähty. Ei köyhien tartte rannassa kävellä, kävelkööt metsässä.

    • kantakundi

      Kymmeniä vuosia jatkunut trendi on että maakuntien ainoa kasvukeskus on maakunnan ykköskaupunki lähialueineen. Muut alueet hiljalleen harmaantuvat ja hiipuvat.

      Mitkään hyvää tarkoittavat julistukset tai minkäänlainen tekohengitys ei sitä muuta.
      Kontiolahden ja Liperin lähimmät kaupunkiin rajoittuvat osat kuuluvat vielä jollain lailla kehittyviin alueisiin.

      Senpä tähden tärkeimmät virkistysalueet eli vesistöt ja niiden rannat pitäisi säilyttää rakentamattomina noilla kaupungin lähialueilla asukkaiden ilona.

      Ei asukkaiden viihtyvyyttä paranna mitkään stadionit tai lomakylät.

      Matkailusta on puhuttu Kolinkin osalta toista sataa vuotta, mutta laihaksi on tulos jäänyt luontaisista hyvistä edellytyksistä huolimatta.

      Muutama vuosi sitten Karjalaisessa uutisoitiinlaajasti useista matkailua ja sen tulevaisuutta käsittelevistä kokouksista ja symposiumeista.

      Yhteistä jutuille oli että kuvituskuvissa esiintyi lähes aina "Maakunnan kehittäjä" Esa Haapala joka esitteli että matkailijat tarvitsevat tasokasta majoitusta. Oiva paikka siihen olisi ah-stadion. Nykyisiä maakunnan majoituspalveluja hän piti surkeina. Lisäksi matkailijat tarvitsevat ohjelmallista tekemistä,( kuten ampumahiihtoa?)

      Kunnanjohtajan ja hänen konsulttiensa mainostamat kymmenet yhteydenotot erilaisiin investointitahoihin eivät ole johtaneet tuloksiin, vaikka optimismi oli kova.
      Ja kulut juoksevat.

      Koko "matkailuala"hömpötys pohjautuu ja kulminoituu ah-stadioniin. Kun siihen on jo investoitu ainakin 20 miljoonaa, niin sen ympärille pitäisi saada vaikka väkisin Potemkinin kulissit. Miljoonien hävittämiselle pitäisi saada edes jonkinlainen oikeutus.
      Mitä järkevää olisi saatu aikaan noilla miljoonilla.

      Kunta on naimisissa stadionin kanssa kun ampumahiihtäjät ovat saaneet työnnettyä koukun niin syvälle kunnan kurkkuun että irti ei pääse, varsinkin kun osa stadionista oli rakennettu toisten maalle. Se taisi olla tärkein syy kunnan varuskunta-alueen ostoon.
      Ampumahiihtäjien ja kunnan johto olisi saattanut joutua vastuuseen toisen maalle rakentamisesta.


      Koirapuisto on hyvä uuden alku. Siinä on hyvä nostaa jalkaa stadionille ja muille haihatteluille.

    • JukaraisJallu

      Kun on investoitu siis 20 miljoonaa, niin nyt tuon talousneron mielestä näköjään pitää tuo 20 millin paikka sulkea. Järkityyppi kertakaikkiaan. Toivottavasti saadaan päättämään muistakin kunnan rahoista.

      • kantakundi

        Ja kun kaivoon on jo heitetty 20 miljoonaa, kaivo pitäisi täyttää lisärahalla?
        Vanha sanonta on että hyvää uutta rahaa ei pidä heittää huonon rahan perään.

        Ts Kannattaa tarkoin miettiä mitä ja mihin investoidaan. Stadion investointi on hukka investointi.
        Edelleen, mitä muuta, mutta järkevää, tuolla rahamäärällä olisi saatu aikaan.

        Sen suunnittelijat ja toteuttajat olivat järkityyppejä kertakaikkiaan??
        Tuon ajan päättäjistä iso osa istua töröttää edelleen päättäjinä.


    • Junamenijo

      Onko mietitty, miksi ei löydy rahoitusta? Koska matkailukeskus-hanke ei ole taloudellisesti kannattava. Tiedättekö, se rajaa aika paljon kiinnostusta. Kiinaa myöten.

      Miksi ei ole kannattava? Koska sijainti on Euroopan mittakaavassa syrjässä ( tämä voi kauhistuttaa, etteivät kaikki tiet viekään Kontiorantaan),
      koska potentiaalisia asiakkaita ei ole liiketaloudellisesti arvioiden riittävästi, koska Joensuu palveluineen on n.20 min. ajomatkan päässä,
      koska vastaavanlaisia kilpailijoita on jo. Tässä muutama syy.


      Milloin tosielämän realiteetit tulisi ottaa huomioon?

    • Mökinmuijamualta

      Muuttakaa ne lomamökkipaikat asuntotonteiksi niin olisi hienosta paikasta edes jotain hyötyä kunnalle.

    • ruuna.reipas

      Lukeekohan kukaan kunnan päättäjistä näitä kansan "syvien rivien" aatoksia?

      • cosa.nostra.gonala

        Jos lukeekin niin paskat välittää kuntalaisten mielipiteistä.
        Vaaleissa taas parhaiten pärjänneen pistävät kyykkyyn tekemällä tarjouksen josta ei voi kieltäytyä ja jatkavat totuttuun tapaan, eli vanhassa tutussa kunnallisdiktatuurissa.


      • Vaarisuuri

        Missä puoluvveessa pärjänneen lie kyykyttäneet, olkohan kansallisessa kykypuoluvveessa? Vai peräti temariloissa?


      • ruuna.reipas
        Vaarisuuri kirjoitti:

        Missä puoluvveessa pärjänneen lie kyykyttäneet, olkohan kansallisessa kykypuoluvveessa? Vai peräti temariloissa?

        Muutama vuosi sitten Kepulista siirtyi parikin valtuutettua toiseen puolueeseen kyllästyttyään ryhmän johdon diktatorisiin otteisiin.
        Nostan vieläkin hattua leideille, jotka uskalsivat toimia vanhaa vallassa olevaa, ummehtunutta äijä-kulttuuria vastaan.


      • Suurivaara
        Vaarisuuri kirjoitti:

        Missä puoluvveessa pärjänneen lie kyykyttäneet, olkohan kansallisessa kykypuoluvveessa? Vai peräti temariloissa?

        No missähän puolueessa sitä ei vaalien ääniharavalle anneta muuta kuin rivivaltuutetun paikka? Vaalien perusteella olisi johtopaikalla ukko vaihtunut mutta eihän se nyt mitenkään käynyt.
        Nyt tämä vallastaanluopuja on vielä ehdolla eduskuntaankin, että eipä paljon vakuuta entisten näyttöjen perusteella.


    • Voimeitä

      Kun kunnanjohtaja yritti saaha kiinalaisia kiinostumaan alueesta oli havainnekuva paikasta samanlainen kuin minkä tahansa kiinan lähialueen rantapaikasta.
      Olisihan kuvan voinut laittaa raikkaasta rantamänniköstä jossa olisi ollut tyylikkäitä lasiverantaisia loma-asuntoja ja siintävää Höytiäisenselkää joita kiinan raharikkaat olisi edes vaivautuneet ajattelemaan lomapaikakseen.
      Samalla voisi todeta Kajaanintien varteen asetetuista kunnan mainostauluista jotka ei kerro juurikaan mitään vaan ovat esikoululaisen ajatusmaailmalla olevia naaman virnistyksiä. Maksaneetkin maltaita kun sen on laainut joku kallispalkkanen konsultti.

      • masinisti250m3

        Hyvin ruodittu kommentti.


      • muutanSavoon
        masinisti250m3 kirjoitti:

        Hyvin ruodittu kommentti.

        Voi hyvä isä! Eipä ole ihme jos ei kontioranta kehity... Jos kiinalaisia jäätte odottamaan niin unohtakaapa koko juttu.


    • myykimatti

      Kontioranta nimenä olisi, ehkä Sandbeach paradise lehto niin kuin. lehmonsuosta tulikin " Kangas". Suo on Suo. Rakennuskanta voi niin kuin parakkikylä matalassa kivijalassa .
      Onneksi ei toteutunut .

      • Anonyymi

        Mitenkähän kuivoo siellä Lehmonkankaalla on tällä hetkellä ja tästä pari viikkoa eteenpäin?


    • Anonyymi

      Hengellinen alue siitä llisi tullut, eikä se paljon muuta ole tälläkään hetkellä.

      Masteryhtiötä lähellä olevat ÄNKYRÄT pistää taustalla kapuloita hotellihankkeen rattaisiin ja se on varmaa.

      Niitähän ne alkaa olla jo kaikki kunnan virkamiehet, LESTADIOLAISIA! Tehtävänään täyttää maa ja estää vääräuskoisten kokoontumiset.

      Hihhuleilla oli näytön paikka Huhmarissa vaan kuinkas kävikään?? Raiskasivat ja käyttivät hyväksi hädänalaista tilannetta, pistivät törkeästi lihoiksi hyvän lomakeskuksen, puut ja kaikki myyntiin.

      Kohta mistään välittämättömät saavat ostaa raiskattua tonttimaata ökyrakennuksilleen. Huhmarin pesänselvittäjäki tais kuulua samaan "seurakuntaan" ku meni uskomaan Masterin valheen alueen kehittämisestä.

      Raha on tehny kyseisen suvun jotenkin harhaiseksi, jopa sairaaksi, mutta tuota lessusoppaa on ansiokkaasti hämmentänyt pitkään myös Kontiolahden asukkaat jotka ovat vaaleissa antaneet tällaiselle toiminnalle siunauksensa.

      Henkisesti rikas köyhä kunta olisi mennen tullen parempi kuin tällainen hengetön ja harmaa omahyväisiä rikkaita hyysäävä vissiinkin keskustapuolueen ja L-positiivisten ohjailema rikas kunta.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6489
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4193
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2597
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2030
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1538
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1397
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1101
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1046
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe