kuntouttava työ toiminta? Orja työtä.

ärtynyt

Ihmiset usein vajaa kuntoisia, eli joku sairaus tai vamma. onko oikein et kaupunki heitä hyväksi käyttää. joku raja hyväksi käytölle. ihmisiä pidetään vuosi kausia siinä koska" heistä ei muuhun ole". oisko oikein laskea nämä ihmiset vaik sairaus eläkkeelle. tunnen yhden joka oli iloinen ja tervehti iloisesti, nyt ihminen vihainen ja masentunut tätäkö on kuntouttava työtoiminta

48

1499

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Toivontoivo

      Sinulle ärtynyt tahdon kaikella kunnoituksella antaa ohjeeksi sen, että ensi tilassa otat yhteyttä sosiaalitoimistoon ja työvoimaviranomaisiin. Kerro heille oma tilanteesi ja kaverin tilanne, jonka vuoksi olet ärtynyt. Oletan, että ohjeet asian eteen päin viemiseksi tulevat sieltä asiallisesti.
      Sikäli kuin ymmärrän, on maan hallitus lisäämässä rahoitusta vajaakuntoisten ja pitkäaikaistyöttömien eläköitymiseen.
      Sinä ärtynyt, koeta kestää. Paistaa se päivä vielä sinullekin!

      • ärtynyt

        hei toivon toivo, Suomen pitäs olla esi merkki maailmalle, onko näin? vammaiset , vanhukset ja työttömät. Annetaan ihmiset uskomaan, mut vedetään matto jalkojen alta. ja sosku auttaa ketä auttaa.Anteeksi huono suomi olen suomen ruotsalainen.


    • joriitti

      Minkä ihmeen takia ihmiset suostuu moiseen kohteluun , kohdellaan huonommin kuin vankeja vankilassa , ihmisarvoa alentavaa toimintaa , ennenaikaan yritykset palkkasivat näitä vajaakuntoisia ihan sopimusten mukaisilla palkoilla , no silloin oli ihmisillä moraalia , nyt kun sitä ei ole edes päättäjillä niin tulokset nähdään , heikoimpia sorretaan entistä enempi , onneksi kohta on taas vaalit...

      • viidakonlaki

        Jatkuvasti alemmassa asemassa pidetty alkaa myös tuntea itsensä alempiarvoiseksi, vähiten valtaa omaava käyttää sitä kaikista innokkaimmin, jos kuntouttavaan joutuu on todennäköisesti melko ulkoa ohjailtavissa eikä osaa puolustella itseään varsinkin kun vastapuolella on koko järjestelmä karensseineen. Työssäkäyvät taas ovat tyytyväisiä kun saavat pitää paikkansa ja mielellään uskovat että ovat itse vähän parempia yksilöitä kuin kuntouttavaan joutuvat.


    • MTM

      Itse olen ihmetellyt sitä miten meillä on varaa elättää suurta joukkoa työttömiä. Samalla useilla aloilla on työvoimapula. Pitää mutta työ perässä jos sitä kotiseudulla ei ole. Suuri joukko ihmisiä on oppinut elämään yhteiskunnan tukien varassa ns työttömyyden varjolla.

      • lisäälisäääääääääää

        Useilla aloilla on tarvetta työn tekijöille, palkkaa tosin ei haluta maksaa mistä johtuen työehtosopimuksia yritetään kaataa ja sosiaaliturvasta luoda vastikkeellista että työvoima saataisiin nälkäpalkalla tuottamaan yritysjohdolle entistä ylellisempää elämää.

        Rikas on vain köyhä jolla on rahaa.


      • k-2

        Työttömillä on suurimmalla osalla työhalut kohdillaan mutta työnantajilla puuttuu avoimet palkkatyöpaikat ja palkanmaksuhalu.

        Veroeuroilla tuettuja orjia kun saa firma väkeä töihin niin silloin kassaan kilisee rahaa ilman kuluja, onko oikein ??

        Totuudessa on kaksi puolta, työttömät eivät ole SYYLLISIÄ tilaansa..


      • ärtynyt

        Oisko mahdollista et työn antajat lähestyis työttömiä, jotenkin.......... moni arka varsinkin jos pettyneet tai on työ rajoite. löytyy varmaan keino, mut töitä vaatii kummaltakin, mut miten moni työn antaja ottaa töihin vajaa kuntoisen? miettikää jokainen, mun ystävä pettyi kun loukkaantui, kaikki hällä muuttui ja nyt kantouttavassa ollut, .p.s. muistakaa ei se miten ihminen liikkuu tai on, mut se mitä ihminen sisällään on,jokainen meistä voi vammautua tai pahimmillaan kuolla jos pahasti loukkaantuu.


    • kanteluapukkaa

      Älähti kun kalahti. Tietyt tahot ei haulua että ihmiset saavat tietää oikeuksistaan. Oikusasiamieheen viittavat linkit poistetaan.
      Tuollainen tiedon pimitys ei onnistu enää tänä päivänä ja yritys joka on epätoivoinen kertoo siitä ettei kaikki kuntouttavaan työtoimintaan liittyvät asiat kestä päivänvaloa eikä varsinkaan lähempää juridista tarkastelua. Vapaan keskustelun estämisyrityksillä on sama vaikutus kun heittäisi bensaa tuleen.

    • ärtynyt

      Moni vajaa kuntoinen tekis kunnon töitä mut evätään oikeus palkka tukeen vedoten esim. vammaan tai sairauteen, ja pidetään vuosia kuntouttavassa, kuten jo aiemmin kirjoitin tätäkö se on? onko oikein et ihmiset masentuu. ei kukaan ole tilannut vammaa tai sairautta eikä sen takia ihmisiä pitäs mitätöidä. mut kuntouttava työ toiminta tekee sitä. Ja jokainen ihminen on oikeuttettu tuntemaan itsensä arvokkaaksi, ei maan matoseksi.

      • kanteluapukkaa

        Ei varmaan läheskään kaikki kuntouttavaan työtoiminta pakotetut ole vajaakuntoisia, ainoa vajaus on työpaikoissa joita olisikin jos vain palkanmaksuhaluja olisi.
        Nykyinen tilanne on laiton ja erittäin haitallinen koska se vähetää työpaikkoja joihin nuo orjuuteen pakotetut muuten pääsisivät, monet kuntapäättäjät kusee omiin ja noiden orjuutettujen muroihin laittomilla virkatoimillaan.
        En tiedä tehdäänkö kuntouttavasta työtoiminnasta edes valituskelpoinen viranomaispäätös vai jonkin lainen "sopimus" joka on rangasituksen uhalla allekirjoitettava, joku joka tietää niin voisi kertoa ja jos kantti kestää niin voisi tehdä tuosta rikosilmoituksen ellei päätöstä tehdä.


      • ärtynyt

        En tiedä , mut kuulin et jos ei jatka kuntouttettavassa kun on sopimus loppumassa uhataan karenssilla, voisko olla näin? eli työtön ei saa itse päättää haluaako jatkaa vai ehkä etsiä jotain muuta esim. koulutus paikkaa. Kuntouttava pitäs olla työllisyyttä edistävä, jos joistakin ei töihin ole, auttaisivat ihmiset eläkkeelle tai reitit miten toimia jos on n.s. työkyvytön.


      • vähemmänärtynyt

        Voi olla, ei saisi olla. Ehdottomasti kannattaa etsiä muuta paikkaa, kuntouttava voi monesti johtaa vain uuteen pidempään sopimukseen kuntouttavaa. Monitahoinen asia, moniongelmaiselle pitkäaikaistyöttömälle on hyväksi olla jonkinlainen aikataulu elämässä, sisältöä ja kontakteja, omista asioistaan huolehtimaan kykenevää ja työkykyistä taas ei saisi pakottaa varsinkaan karenssin uhalla kuntouttavaan.

        Kannattaa kysellä miten voi toimia, asiakaspalveluammatissa ovat siellä.


    • Kaikkikeinotkäyttöön

      Orjatyö on väistettävä keinolla millä hyvänsä.

    • Keinoja-riittää

      Keppiä tulee jatkossakin työttömille, miksi näin en ymmärrä hallituksen vihaa kansanosaa kohtaan se kun tuntuu menevän kaiken muun toiminnan edelle. Työttömät eivät edelleenkään ole syyllisiä tilaansa, 90 % työttömistä haluaa tehdä palkkatyötä jos sellaista olisi tarjolla..
      Oheinen linkki kannattaa avata, siinä on tukevaa asiaa sanasta sanaan.

      https://blogit.apu.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2018/09/25/kun-yksi-keppi-ei-riita/

    • Ehdottomasti

      Kyllä työttömän pitää saada kotona olla. Muu on värin.

    • aktiivinen

      Kyllä täällä töitä on vaan ei tekijöitä. Se on nähty. Kun ei herrasväelle välttämättä kelpaa kaikki työ. Ei kaikki voi olla johtajia heti yläasteeltä päästyään.
      Tekevälle löytyy aina työpaikka.

      • hiemantarkemmin

        Missä on täällä?


      • osa-aikainen

        Täyspäiväistä sisätyötä kunnollisella palkalla?


      • Totuutta
        osa-aikainen kirjoitti:

        Täyspäiväistä sisätyötä kunnollisella palkalla?

        Outokummussa on n. 2700 työpaikkaa. Suurin osa niistä on kokoaikaisia sisätöitä.


      • avoimiapaikkoja

        Tekijää odottavaa työtä?


      • Työnhakijalle
        avoimiapaikkoja kirjoitti:

        Tekijää odottavaa työtä?

        Tänään on 32 avointa työpaikkaa.


      • Työnmainostajalle

        Sensuuri kovin innokkas tänään. Missä on 32paikkaa näkyvillä?


      • Annan.apua
        Työnmainostajalle kirjoitti:

        Sensuuri kovin innokkas tänään. Missä on 32paikkaa näkyvillä?

        Kirjoita sinne googleen: avoimet työpaikat Outokummussa.


      • ärtynyt

        jos ja kun töitä okus ois, oisko ajatusta et työn antajat tutustuis mahdollisiin työn hakijoihin. kuulin et esim. kyykerillä toimiva työ paja sielläkin ois eri alan ihmisiä, mut osalla työ rajoite. oisko ajatusta et työn antajat lähestyis mahd. työn tekijöitä


      • ansku511

        Hyvin olet tuonut asian esille, työnantajat keskustelesi työnhakijan kanssa ja kuuntelisivat, mitä toiveita olisi. Terveydentila on yksi syy joihinkin töihin, että ei ole mahdollisuutta päästä. Töitähän on monenlaisia, kun olisi palkanmaksajia. Terveys jos on mennyt, niin parempi olisi päästä eläkkeelle, parasratkaisu.


      • tavallinenurpo

        Hyvä ajatus. Katselin ympäriinsä avoimia paikkoja, missään ei haeta ihan tavallista ihmistä jolla ei ole ihmeellisiä taitoja tai tutkintoja, siis perusduunaria, osaa käyttää koneita ja oppii uutta mutta ei ole huippuosaaja valmiiksi. Onko sellaisille tarvetta yrityksillä?


      • ärtynyt

        Mietin tavallinen tallaaja riittääkö enää työn antajalle,vai onko vaatimukset liian kovat monelle, itse ajattelen et pitäs jokaisen antaa yrittää mihin kykenee jos terveys ei kestä sit ohjattas vaikk eläkkeelle, mut ei heti tyrmättäs jos haluja töihin on vaik työ rajoiteisella tai muokattas työtä niin ettei se olis este. kai jokainen haluais ansaita itse eikä olla soskun tai kelan rahoilla. Mut tiedän et jos on jotain rajoiteita ihminen itsekin on jo varautunut jos aina tulee vastoin käyminen . Palkka tuesta sain selville sen, jos on rajoite, lääkärin lausunto sairaudesta tai vammasta niin pitäs saada palkkatukea eläke ikään asti, Helsingistä kysyin asiaa.


    • 9ePäivä

      Mikäli sinulla on kysyttävää liittyen kuntouttavaan työtoimintaan, niin kysy omalta sosiaaliohjaaltasi neuvoa.

    • täystyöllistetty

      Töitä ei koskaan saa MOL kautta, rekrytointifirmat hoitaa nämä hommat sata kertaa paremmin , vaikkapa RTK henkilöstöpalvelu. Sinne vaan näpyttelemään hakemusta omilla krittereillä. Tai sitten otat yhteyttä ihan suoraan niihin yrityksiin joihin haluat päästä töihin. Tee itsellesi CV.
      Töitä löytyy muutakin kun 9 e

    • kovat.kiellot

      Eikö täällä saa edes kertoa mistä kuntoutettavalla on oikeus kysyä neuvoa ongelmatilanteissa? Koita kertoa jotain neuvoja, niin ...

    • kuukelitietää

      Tarvittaessa oikausasiamies selvittää toiminnan laillisuuden. Jostain syystä joku ei halua että se selvitetään, viestit ja linkit poisteetaan.

      • ansku511

        Voi sanoa, työttömän ja kouluja käymätön, on lirissä nykyaikana. Vielä jos on sairauksia, ei hyvältä näytä. Kaivosyhtiön aikana vanhemmat työntekijät opettivat nuorempia työhön, ei kaikki käyneet kaivosammattikoulua. Samallainen systeemi pitäis olla nytkin, kokeeneet tekijät opettaisivat nuorempia, ei siihen mitään kouluja tarvitse. Pääsis monikin sitten tekemään ja näkisi, onko hänestä siihen työhön. Kaikilla pitäis olla mahdollisuus tehdä sitä, mihin hän pystyy ja olisi mieluista tehdä.


      • kilpailuyhteiskunta

        Isotkin urakat koostuvat usein pienistä hommista, melkein jokainen pystyy tekemään pieniä hommia, ongelmia syntyy kun laitetaan ummikko tekemään ilman perehdytystä isoa urakkaa tai toistamaan päivästä. viikosta, kuusta toiseen samaa rutiinia. Vaihtelua, sopivasti haastetta ja kannustava palkkaus, työyhteisön tuella kelkasta pudonnut voi ylittää helposti omat ja toistenkin odotukset.

        Kysymys on järjestääkö yritykset matalan kynnyksen mahdollisuuksia vai odottaako että hakijat kerjäävät päästä töihin.


      • ansku511

        Hyvin olet asian tuonut esille, näin se on. Palkka pitää olla sellainen, että sillä tulee toimeen. Toivottavasti ei tule sellainen aika, että hattukourassa ja nöyristellen pitäisi töitä kysyä. Se joskus ollut jonkun haave, että hattukourassa ja ruokapalkalla pitäis töitä tehdä. Siinä ei ole ihmisarvostusta nähty, tai haluttu nähdä!


    • Jyrkkä

      Sanotaan että työ on nälän aiheuttamia pakkoliikkeitä, työstä pitää saada oikea korvaus jota myös palkaksi sanotaan.. Työtä ei tarvitse ilman palkkaa tehdä, minä en ainakaan laita rikkaa ristiin jos orjaksi joudun...

    • EiKahvia

      Joensuussa Honkalampi-säätiö salpakadulla oli kahvinkeitto kielletty kuntouttavassa työtoiminnassa. Kahvinkeitin oli paloturvallisuusriski, näin kertoivat siellä ollessani kuntouttavassa työtoiminnassa. Onkohan muissakin kuntouttavissa työpaikoissa samaa kieltoa?

    • EiKahvia

      Joensuussa Honkalampi-säätiö salpakadulla oli auton lämmitystolppa talviaikaan 5e/kk , mikäli sellaisen kuntouttava tarvitsi.

    • kjfhjl

      Mitäs kuntouttavia "pajoja" sieltä Okusta löytyy?

      • möffi

        Tiimi ei vaan maksa oikeaa palkkaa, orjaksi turjakkeelle en lähde..


    • T.Otuus

      Kuntouttava, työkokeilu... mitä nimiä liekään keksitty ilmiselvälle ORJUUDELLE joka ei kuulu 2000 luvun toimintaan.
      "Orjuus Yhdysvalloissa oli orjuuden laillinen instituutio Yhdysvalloissa vielä maan itsenäistymisen 1776 jälkeen aina vuoteen 1865 asti, jolloin Yhdysvaltain perustuslain 13. lisäys kielsi orjuuden ja pakkotyön" Wikipedia.

      Suomessa mennään lujaa vauhtia kohden kivikautta juuri pakkotyön voimin, itse kieltäydyin kunniasta ja elän nyt kunnan toimeentulotuella ja säästöillä...

      • Passiivi-

        Kertomasi lisäksi siivotaan työttömiä pätkätyöllä, narsisti Sipilän hallitus tarvitsee "onnistumisia" urallaan vaikka kaikki meneekin heillä päin persettä.
        Aktiivimalli on todellinen aktiivileikkuri sait tai et muutaman tunnin työtä.
        Syntyneet uudet työpaikat ovat suurelta osin osa-aikatyötä tai nollasopimuksia, joista saadulla palkalla ei elä. Työllisyystilastoja ne kyllä kaunistavat. Kun yksi ihminen on kokoaikatyössä 40 tuntia viikossa, niin se on yksi työpaikka, mutta kun 40 ihmistä on töissä tunnin viikossa, niin se on 40 työpaikkaa.
        Kusetuksesta on pitkälle siis kysymys...


    • dggrgg

      Kyllä ihmisen alamäki noista "palveluista" yms. alkaa. Menetät luottamuksen ja tulet vihaiseksi. Kunhan vaan saavat reportoida pomoilleen että 24/7 on hyppyytetty ja ei varmasti mielestään meitä ole heittänyt sekunniksikaan. Suomen sabotöörit, joille oikein palkkaa maksetaan. Sinun aikasi pitää olla heille 100% omistettu.

    • heard

      Kuntouttava työ toiminta on hyvä juttu nuorille jotka opettelevat omaa elämää, mut ei kauempaa kuin 2v. Pitäs järjestää jokaiselle jotain jotkut voi olla niin arkoja kysymään itse vaikka pettymyksien takia. Ja ohjaajat ei saa puuttua henk. koht. elämään vaan neuvoa ja ohjata.

    Ketjusta on poistettu 26 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      138
      1945
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1858
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1640
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe