Uhanalaisuus johtuu geneettisestä rappeutumisesta

TUTKIJAT MYÖNTÄVÄT: ELIÖIDEN UHANALAISUUS JOHTUU GENEETTISESTÄ RAPPEUTUMISESTA

Jopa 40'000 eliölajia häviää luonnosta vuosittain. Jotkut tutkijat ovat selittäneet uhanalaisten eliöiden valtavaa määrää sillä, että ihmisen toiminta on vienyt eliöiltä elintilan tai muuten vaikeuttanut niiden selviytymistä luonnossa.

Tuore tutkimus kuitenkin osoittaa, että uhanalaisia eliölajeja yhdistää selkeästi yksi piirre; niiden genomi on köyhtynyt. Niillä on siis hyvin vähän tervettä DNA-materiaalia genomissaan kyetäkseen sopeutumaan muuttuviin olosuhteisiin tai taistelemaan taudinaiheuttajia ja loisia vastaan.

Tutkijat ovatkin perustaneet DNA-pankin uhanalaisia eliölajeja varten. He uskovat, että ainakin osa uhanalaisista eliöistä voidaan pelastaa istuttamalla niihin terveempää geeniainesta ja palauttamalla niitä varioitumista edeltävään tilaan, jolloin niiden genomi oli rikkaampi.

IUCN pitää yllä uhanalaisten eliöiden tietokantaa: https://newredlist.iucnredlist.org/

Geneettinen rappeutuminen on tosiasia, joka koskee kaikkia eliölajeja, myös meitä ihmisiä. Ihmisen genomissa on jo peräti 561'119 geeni-sairaus -assosiaatiota ja määrä kasvaa kovalla vauhdilla. On täysin selvää, että mitään evoluutiota ei tapahdu, eikä sitä ole koskaan tapahtunutkaan. Evoluutiolle ei ole mekanismia. Kaikki eliöissä tapahtuva muutos johtuu olemassaolevan biologisen informaation tehokkaasta epigeneettisestä säätelystä tai informaation vähittäisestä mutta väistämättömästä korruptoitumisesta. Älkää eksykö, hyvät ihmiset.

Linkki ketjussa.

16

371

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
      • tieteenharrastaja

        Tarkoittaako geneettisen vaihtelun väheneminen muka genomin rappeutumista:

        "Genetic diversity is a key component to the long-term survival of a population,"

        Ei tuossa artikkelissa ainakaan niin sanota.


    • gfugigi

      Miten opettaja voi olla noin tyhmä? Etkö kykene sisäistämään lukemaasi? Sulle on selitetty koko ajan että erilaisista syistä johtuen useat lajit ovat uhanalaisia ja näiden uhanalaisten pienten populaatioiden perimä on heikossa hapessa ja heikkenee edelleen sisäsiittoisuuden takia. Tällaiset populaatiot eivät enää kykene sopeutumaan muuttuviin olosuhteisiin. Tämän tietää jokainen maailman tutkijoista ja suurin osa normaalilla järjellä varustetuista ihmisistä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita millään tavalla sitä että kaikki maailman lajit olisivat koko maailman historian ajan kokeneet jotain mystistä rappeutumista. Yli 99% koskaan eläneistä lajeista on kuollut sukupuuttoon mutta ennen uusinta sukupuuttoaaltoa lajimonimuotoisuus oli rikkaampi kuin koskaan ennen historiassa,

      • Kerropa, minkä eläimen kanssa esim. saariketun tulisi paritella, jotta jälkikasvulla olisi terveempi genomi. Parantaako tuo ratkaisu genomin tilannetta koko heimon tasolla?


      • gfugigi
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Kerropa, minkä eläimen kanssa esim. saariketun tulisi paritella, jotta jälkikasvulla olisi terveempi genomi. Parantaako tuo ratkaisu genomin tilannetta koko heimon tasolla?

        Mitä näillä sun kysymyksillä on tekemistä minkään kanssa? Saarikettu vois varmaan paritella mantereella asuvan harmaaketun kanssa niin vastustuskyky tauteja ja loisisa vastaan ehkä paranis. Niitten uhanalaisuus johtuu ihmisten toiminnasta. Niillä saarilla ei ole ollu niitä loisia ja tauteja joita on ihmisten tuomien koirien ja muiden kotieläinten mukana tullut joten niillä ei ole voinu aiemmin kehittyä vastustuskykyä niille. Siihen ku lisätään niitä saalistavien maakotkien tulo saarille ihmisen toiminnan seurauksena niin soppa on valmis. Populaatio pienenee kasvaneen saalistuksen myötä ja pieni populaatio ei kykene sopeutumaan uusiin tauteihin ja loisiin. Vai onko semmonen rappeutuminen susta loogista että koko 1900-luvun kannat pysyy tasasena mutta iskee yhtäkkiä samaan aikaan 1990-luvulla ku maakotkia ilmestyy saarille ihmisten DDT:n käytön hävitettyä valkopäämerikotkat saarilta jotka eivät saarikettuja saalistaneet? Yritä nyt pikkusen skarpata ja optella ekologian alkeita!


    • Niin, siis: eliöiden uhanalaisuus aiheuttaa geneettistä rappiota.

      Mitä kohtaa tässä et ymmärtänyt?

    • AallonKuohaaTaas

      Kerro missä tutkimuksessa noin on todettu. En ala kahlaamaan sinun uskomuksiesi sävyttämää blogiasi. Tähän mennessä et ole kyennyt osoittamaan tuon väitteen todenperäisyyttä kertaakaan, joten miksi nyt? Omia tutkimusten pohjalta tehtyjä tulkintojasi ei ole kukaan palstalla uskonut enää aikoihin. Sen verran rankkoja valheita olet lasketellut tutkimuksista.

      Ps. Kerro yksikin eliölaji, joka olisi kohdannut sukupuuton genomin rappeutumisen takia, jos se ei sitä ennen ole ajautunut sisäsiittoisuuteen.

    • khkjhjkhjkhk

      Uhanalaisuus johtaa geneettiseen rappeutumiseen, kun populaatio on riittävän pieni. Väite, että geneettinen rappeutuminen aiheuttaisi muuten elinvoimaisen populaation pienenemisen uhanalaiseksi, on täyttä roskaa. Miten joku asiaan perehtyneenä esiintyvä voi kirjoitella tuollaista? Eiko sinua ROT edes hävetä jatkuva hölmöilysi?

    • Maksapois

      Rotin missio käydä asein evon julmaa eksytystä vastaan on oleellisilta kohdin niin samanlainen kuin Cervantesin romaanin Don Quixote:n teema,ettei sitä voi olla merkille panematta.
      Don Quixote sekoaa luettuaan monia aikakaudellaan suosittuja ritariromaneja ja lähtee pelastamaan jättiläisten ja hirviöiden vangitsemia neitoja.
      Samoin Rot,luettuaan monia kretionistisia sivuja,vyöttäytyy evonkaadantaan ja ratsastaa Rocinanteaan kannustaen tuiskeeseen.(Rocinante on hänen egonsa).
      Monet julmat ihmiset käyttivät hyväkseen Don Quixoten tilaa .
      Nykyään telekommunikaatio mahdollistaa laajamittaisemman operoinnin,jossa moni DonQuixote saa rauhassa heiluttaa peistään ja sillä kehottaa tukemaan sanomaansa.

    • Ewokki

      Näin mulle opetettiin koulussa 30 vuotta sitten: Evoluutio ei tee genomista täydellistä vaan myös huonoja mutaatioita periytyy. Etenkin peittyviä huonoja geenejä, jotka ilmentyvät vain, jos saman geenin saa sekä isältä ja äidiltä selviää genomissa. Kun populaatio menee pieneksi ja lähisukulaiset parittelevat keskenään genomissa olleet mahdollisesti peittyneet geenivirheet pääsevät merkittävään asemaan. Tämä on usein sukupuuttoon kuolevan lajin viimeinen kuolinisku. Kriittinen populaatiokoko on joitakin satoja yksilöitä, jotta laji voi säilyä elinkelpoisena. Kyseessä ei ole geenikannan rappeutuminen vaan yksinkertaistuminen.

    • Perse edellä puuhun.

      >>Tuore tutkimus kuitenkin osoittaa, että uhanalaisia eliölajeja yhdistää selkeästi yksi piirre; niiden genomi on köyhtynyt.<<

      No tietenkin pieneen populaatioon mahtuu pienempi mahdollinen alleelivalikoima per geeni, kuin suureen.

      Kuinka mahtavan geenivariaation arvelet aikanaan olleen Aadamin ja Eevan muodostamassa populaatiossa, mikäli sellaisen uskot olleen olemassa?

    • Syy ja seuraus vaihtanu paikkaansa, ja sitte tätä kierretään lisää korkkiruuville, jonka jälkeen eriskummallinen argumentti asetetaan vastakkain luonnontieteen kanssa. Suorastaan nerokasta.

      • Alokasmaista

        Nerokastako? Tuo oli varmaan satiiria?
        Olihan hänen pakko tietää, ettei tuollainen mene tällä palstalla mitenkään läpi, joten opettaja taisi esittää sen aivan vakavissaan. Mitä se mahtaneekaan kertoa ROT:n älynlahjoista?


      • agnoskepo

        Tulee Juicen biisi mieleen: "...rima pysyy paikoillaan, kun riman alittaa. "

        Taitaa ROT olla taas omillaan ulostulonsa laadukkuudesta pääellen.


      • agnoskepo kirjoitti:

        Tulee Juicen biisi mieleen: "...rima pysyy paikoillaan, kun riman alittaa. "

        Taitaa ROT olla taas omillaan ulostulonsa laadukkuudesta pääellen.

        ROT on tarkoituksenhakuinen, henkisesti jälkeenjäänyt, mutta tarkoituksen täyttävä valehtelija. Hänen juttujaan lukiessa tulee edison-olo, joka oppi 1000 tapaa, kuinka sähkölamppua ei tehdä. Samoin ROTin juttuja lukiessa kaikki oppivat, mitä evoluutio ei ole.


    • ROT häröilee: "
      TUTKIJAT MYÖNTÄVÄT: ELIÖIDEN UHANALAISUUS JOHTUU GENEETTISESTÄ RAPPEUTUMISESTA"

      Esittäisitkö uskonnollis-pseudotieteellinen-pelle meille yhdenkin vertaisarvioidun tieteellisen julkaisun, jossa tutkimuksen johtopäätöksenä todetaan että eliöiden uhanalaisuus johtuu geneettisesti rappautumisesta.

      Toki tiedän, että ei ole olemassa ensimmäistäkään tieteellistä tutkimusta, joka tukisi tuota uskonnollis-pseudotieteellistä valhettasi.

      Eikö sinua todellakaan yhtään hävetä olla noin typerä ja härski valehtelija?

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      316
      7118
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      58
      2174
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      33
      1601
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1419
    5. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      111
      1133
    6. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      71
      1127
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      329
      1009
    8. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      15
      853
    9. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      49
      837
    10. Miksei persut järjesteä koskaan miekkareita tai kulkueita?

      Pelkäävätkö saavansa pataansa, ja sen vuoksi vain öyhöttävät netissä? Ei öyhöttämisellä muuteta maailmaa. Pitää olla ak
      Maailman menoa
      274
      787
    Aihe