Pyhähenki on

Maukka

Kuinka henki voi olla persoona.. Raamatusta ei löydy selaiselle käsitteelle mitään pohjaa.
Kun ssanotaan, että Jumalan Pyhähenki, niin siinähän sanotaan selvästi, että se on Jumalan henki joka on pyhä.
Jumalan Pyhästähengestä sanotaan, että joka sitä pilkaa, niin sitä syntiä ei saa anteeksi nykyisessä, maailmassa eikä tulevassa..
Sanoohan Raamattu, ettei Jumala salli pilkattavan itseään rankaisematta.
Opettahan Raamattu, että Jumala on pyhä, niin myös Hänen henkensä on pyhä, jota ei saa tietoisesti pilkata. Jos pilkkaa, niin se anteeksiantamton synti.

Kolminaisuusoppi on romalaiskatolisen kirkon keksintö.

22

205

Vastaukset

 • Mutta jos ei ole nähnyt pyhää henkeä koskaan niin saa pilkan anteeksi.

  • Jumala on kolmiyhtein, ei miksikään muutu. Autuaita on ne jotka uskovat vaikka eivät näe,näin Jeesus mainitsi tuomakselle kun ilmestyi lukittujen ovien taakse.Tuoma uskoi kun sai nähdä Jeesuksen yllös nousemuksen jälkeen.


  • leppä15 kirjoitti:

   Jumala on kolmiyhtein, ei miksikään muutu. Autuaita on ne jotka uskovat vaikka eivät näe,näin Jeesus mainitsi tuomakselle kun ilmestyi lukittujen ovien taakse.Tuoma uskoi kun sai nähdä Jeesuksen yllös nousemuksen jälkeen.

   Mistä tiedät, että Tuoma puhui totta.
   Ihmiskunnalle olisi helppo ilmestyä ja kaikki uskoisisivat.
   Kyse on " Tuoma " Sisäpiiriläisen uskottavuudesta.


  • Toiset opetuslapset kertoivat hänelle: "Me näimme Herran." Mutta Tuomas sanoi: "En usko. Jos en itse näe naulanjälkiä hänen käsissään ja pistä sormeani niihin ja jos en pistä kättäni hänen kylkeensä, minä en usko.

   Sitten hän sanoi Tuomaalle: "Ojenna sormesi: tässä ovat käteni. Ojenna kätesi ja pistä se kylkeeni. Älä ole epäuskoinen, vaan usko!"Joh.20:25,27 Niin on kirjoitettu


  • Ei Jumalaa kukaan voi nähdä,ihmisistä,Jeessu joka on Jumlan poika on ilmoittanut meille. • On kaksi henkeä/Henkeä, ensimmäinen on Jumalan voima pyhä henki jonka avulla Jumala (Jahve) toimii ja luo ainetta ja persoonia. Toinen on Pyhä Henki, henkipersoona joka luotiin/sikisi olemassaoloon 4 vuorokautta mittaista ajanjaksoa Sanan (Jeesus) luomisen jälkeen ja joka sai myöhemmin taivaassa toiseksi nimekseen Gabriel siirtäessään uutta mannerta noin 2000 km lännemmäs vanhasta mantereesta Jumalan voimalla pyhällä hengellä joka vaikutti hänessä tuolloin.

  • On vai ykis henki joka antaa inmiselle myös elämän,joka vain todistaa Jeesuksesta hän on se joka pitää kaiken yllä.


  • Ihmiset sekoittavat monesti Jumalan (Jahve) voiman pyhän hengen ja Pyhän Hengen (Gabriel) keskenään niin etteivät he ymmärrä kumpi on kumpi. Tuo pyhän hengen eli Jumalan voiman ja Pyhän Hengen (Gabriel) sekoittaminen toisiinsa alkoi jo apostoli Paavalin toimesta ja aikana. Kolminaisuusoppia ei ole Raamatussa eikä se ole oikea oppi.


  • Gabriel ei ole Pyhä Henki. Ainoa paikka jossa nimetään Gabriel on Luukkaan evankeljumi ja samaisessa evankeljumissa 1:35 sanotaan "Enkeli vastasi: "Pyhä Henki tulee sinun yllesi, Korkeimman voima peittää sinut varjollaan. Siksi myös lapsi, joka syntyy, on pyhä, ja häntä kutsutaan Jumalan Pojaksi." Eli siis onko Gabriel Jeesuksen Isä? Entän miten Pyhä Henki voi tehdä sitä mitä Hän tekee jos Pyhä Henki on vain viestintuoja?


 • 1Joh.5:8 Biblia (1776) Ja kolme ovat, jotka todistavat maan päällä: Henki ja vesi ja veri, ja ne kolme yhdessä ovat.

 • Joh. 15:26 "Te saatte puolustajan; minä lähetän hänet Isän luota. Hän, Totuuden Henki, lähtee Isän luota ja todistaa minusta. "
  ja
  Joh. 16:7 " Mutta minä sanon teille totuuden: teille on hyödyksi, että minä menen pois. Ellen mene, ei Puolustaja voi tulla luoksenne. Mutta mentyäni pois minä lähetän hänet luoksenne,"

  Jeesus nimeää Pyhän Hengen persoonaksi. Eli jotain pohjaa Raamatusta löytyy sille Että Hän on persoona...

 • Pyhä Henki ei ole persoona, sen vahvistaa Raamatun ensimmäinen luku, 1. Moos. 1. luku
  Myös koko Raamattu vahvistaa ettei Pyhä henki ole persoona.

  • # Pyhä Henki ei ole persoona, sen vahvistaa Raamatun ensimmäinen luku, 1. Moos. 1. luku
   Myös koko Raamattu vahvistaa ettei Pyhä henki ole persoona. #

   Joh 16:
   13. Mutta kun hän tulee, totuuden Henki, johdattaa hän teidät kaikkeen totuuteen. Sillä se, mitä hän puhuu, ei ole hänestä itsestään; vaan minkä hän kuulee, sen hän puhuu, ja tulevaiset hän teille julistaa. 14. Hän on minut kirkastava, sillä hän ottaa minun omastani ja julistaa teille. 15. Kaikki, mitä Isällä on, on minun; sentähden minä sanoin, että hän ottaa minun omastani ja julistaa teille.

   - Totuuden Henki =Pyhä Henki

   Pyhä Henki kirkastaa aina Kristusta, jae 14


  • Matt 28:19. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen.

   ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti. On kolmi yhteinen jumala ei muutu miksikään.


 • Olen pohtinut, mitä *hengellä* tarkoitetaan. Entisaikoinahan kuviteltiin, että ihminen kokee tunteet sydämessään eikä tietoa ruumiin toiminnoista juuri ollut. Ihminen oli kuollut, kun ihminen lopetti hengittämisen eli *henki* oli poissa.

  "Ja Herra Jumala muovasi maan tomusta ihmisen ja puhalsi hänen sieraimiinsa elämän henkäyksen."

 • Miten persoona voi olla henki?

  Johannes 4:24
  Jumala on Henki; ja jotka häntä rukoilevat, niiden tulee rukoilla hengessä ja totuudessa."

  Me jotka olemme lihaa ja luuta, kuvittelemme että henkiolennoilla on samat rajoitukset!

  Kuitenkin Isä ja Jeesus voivat olla kaikkialla saman aikaisesti. Ei jeesus odota että kirkonmenot päättyvät Kiinassa, ennenkuin voi mennä kirkkoon Amerikassa, Hän ei ole rajoitettu, Hän voi olla kaikkialla saman aikaisesti.
  Paavali sanoi että "Hänessä me elämme, liikumme ja olemme":

  Joten jätetä'än sellaiset asiat uskon varaan, mitä emme voi selittää! Riittää kun uskomme mitä sanotaan!
  Isä =Isä
  Poika= poika
  Isä ja Poika ovat yhtä
  Puolustaja =Pyhä Henki

  Helppoa, ei tarvitse järkeillä, vaan uskoa! Ei meitä käsketty järkeilemään vaan uskomaan!
  Vai sanooko Raamattu: " Joka järkeilee, se pelastuu...."

 • Koska jumala ja jeesus ovat täysin epäuskottavia hahmoja niin on pitänyt keksiä vielä epämääräisempi korjaussarja, pyhä henki.

  • Et ole uskottava lausunnoissasi.


 • Oikeassa olet 354 vuona munkkin oli pakko kirjoitaa tai lähtee Henki Matt. 28;19
  Pyhä Henki on Jumalan Sana 1.moos1:3 persoona on Jumalan Poika lihaksi tulleena.

 • Heh. Sekametelisoppa.

Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.