Koskahan Lex Lindström II tulee voimaan!

JarppaLindström

Saapas nähdä, kauanko joudumme odottamaan ennen Lex Lindstöm II:n voimaanastumista!

Taitaa mennä kesäkuulle 2019?

28

641

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Varmaan-pian

      Eiköhän se Lindströmin II tule voimaan ensi vuoden alusta. Huhtikuussa on jo eduskuntavaalit ja sitä ennen ainakin tulee, koska vaalien jälkeen hallitus vaihtuu. Tämän hallituksen aikana se pitää tulla tai muuten on mahdollista, että uusi hallitus peruu lain. Rahat siihen on varattu, että eiköhän lähiaikoina saada tietoa asiasta enemmän. Minä myös aion hakea sitä tukieläkettä, mikä se on nimeltään. Se on sama summa kuin peruseläke.

    • Simbsalabim

      Mikä helvetin linström laki

    • Gnäsöi

      Tänään hallitus joutuu pahaan linkkuun, niin ku Lisnströmin pihviki.

    • irakkilainenmussoliini

      se tulle voimaan ihan seuraavan kymmenen vuoden aikana mamut siivoamaan vessoja ja suomalaiset kauppoihin. irkaeille pakko suomi jos halua turvapaikan

    • Käsittely eduskunnassa alkaa 15.10. alkavalla viikolla.

    • beetgooven

      Mut jo pyydettiin tulemaan asian johdosta info-tilaisuuteen lähi-aikoina. Tulen toki jos vaan kerkeän suinkin. Hih.hih ja hihihih.

    • Mr.Peyron
      • mies-kohta63v

        Olen 63 v 6 kk vanha syyskuussa 2019, ja nyt olen ansiosid. työttömyyspäivärahalla. Lisäpäiviäkin on jo mennyt. Pääsisin eläkkeelle syyskuun alkupuolella tänä vuonna (siis 2019).
        Kannattaisiko väistää tuo toinenkin aktiivimalli, aktiivimalli 2 ja jäädä eläkkeelle?
        Tuo tarkoittaa käytännössä kai aikamoista työpaikkojen hakurumbaa, varsinkin kun minun työkokemukseni mukaisia paikkoja ei Suomessa ole auki enää lainkaan. Kun haen muita töitä, niin ne ovat aina mahdottomia saada, syyt tässä: 1) Ikää liikaa noin 20 vuotta 2) vanhentunut työkokemus, töitäni viety kehitysmaihin, Suomessa ei näitä paikkoja juurikaan vapaudu (niitä on muutama).


      • mies-kohta63v

        Itse puhuin aktiivimalli2:sta. Nyt vituttaa aktiivimalli1 työttömille. En pysty saamaan lähes 63 vuotiaana mitään töitä, siisp'ä en edes 18 tunnin palkkatyötä / 3 kk, joka on akttivimalli1:ssä.

        Taitaa Lex Lindström olla jotain muuta asiaa. Itselläni on pitkähkö työura, mutta se jää vajaaksi loppupäästä. Olen ollut ansiosid. työttömyyspäivärahan saajana jo toukokuusta 2015 (sitä ennen 6 kk palkkaa sain, ilman työssäolovelvoitetta, avaimet pois!). Nyt nauttinut jo kuukausia ns. lisäpäivistä.

        TE-keskuksesta soitetaan parin viikon päästä ja kysellään, olenko muistanut hakea töitä. Tottahan toki olen hakenut, mutta ei ole tullut yhtään kutsua työhaastatteluun.
        Tuskin joudun tai pääsen millekään kurssille, jolla aktiivimalli1:n ehdot saisin täytettyä. Vaihtoehtona on vähintään 18 tuntia töitä 3 kk:n aikana. Lisäksi enintään 300 € saisin saada palkkaa tänä aikana, jotta ei sillä olisi vaikutusta työttömyyskorvaukseeni.


    • vituttaa-perkeleesti

      Kun laki tulee voimaan vasta 1.10.2019 eli uuden hallituksen aikana, on varsin todennäköistä että laki perutaan. EK, Sipilä ja Orpo vastustavat kukin omalla tavallaan hanketta. Vituttaa niin perkeleesti kun sössivät lain voimantulon 1.1.2019 alkaen. Kela kun ei ennätä käsitellä hakemuksia ja em. henkilöiden vastustuksesta hanke tulee kaatumaan ensi vuonna.

      • paskahattu

        4
        Riippuvuus muista esityksistä
        Esitys liittyy vuoden 2019 talousarvioesitykseen ja on tarkoitettu käsiteltäväksi sen yhteydessä. Eläketuet rahoitetaan sosiaali- ja terveysministeriön hallinnonalan momentilta 33.40.60 Valtion osuus kansaneläkelaista ja eräistä muista laeista johtuvista menoista.
        5
        Voimaantulo
        Laki ehdotetaan tulemaan voimaan 1 päivänä lokakuuta 2019, jotta Kansaneläkelaitoksella olisi riittävästi aikaa saada täytäntöönpanon edellyttämät toimet tehtyä ennen voimaantuloa. Lain voimaantulosäännöksen perusteella eläketukea maksettaisiin lokakuun alusta 2019 lukien. Eläketuen maksaminen päättyisi vuoden 2023 aikana, jolloin kaikki ennen 1 päivä syyskuuta 1958 syntyneet eläketuensaajat viimeistään pääsevät vanhuuseläkkeen piiriin.


        Kysymys kuuluukin milloinka tukea voidaan aikaisintaan ryhtyä hakemaan. Koska Kelan hakemusten käsittely kestää nykyisin aivan liian kauan.

        https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/HallituksenEsitys/Sivut/HE_204 2018.aspx

        Saas nähdä mitä keinoja työkkärit ryhtyvät käyttämään jotta eläketukiehdokas ei pääse eläketuelle. Eläketukea kun voi hakea takautuvasti 6 kk ajalta.


    • Dollo

      ” Eläketukea kun voi hakea takautuvasti 6 kk ajalta.”
      Mitä tämä tarkoittaa käytännössä? Siis voiko hakea 6kk ennen lain voimaantuloa?

    • takautuvasti

      Siis kun laki tulee voimaan 1.10.2019, voi 30.4.2020 asti hakea eläketukea takautuvasti. Takautuvasti tarkoittaa sitä, että saa rahana eläketuen. Esim. jos ole työmarkkinatuella ja haet vasta 1.4.2020 eläketuea, saa takautuvast 5kk ajalta eläketuen. Tosin työmarkkinatuki vähennetään eläketusta.

    • Jestas

      "Laki ehdotetaan tulemaan voimaan 1 päivänä lokakuuta 2019, jotta Kansaneläkelaitoksella olisi riittävästi aikaa saada täytäntöönpanon edellyttämät toimet tehtyä ennen voimaantuloa." Kertokaa mulle kun en ymmärrä, miksi Kela tarvitsee vielä näin paljon aikaa, vaikka laki on käytännössä jo säädetty aiemmin ja on jo siten olemassa? Vain vähäisiä muutoksia. Ja Kelalle käytännöt ennestään tuttuja Lex 1:n myötä. Hakemuslaput ja liput valmiina odottelemassa uusia asiakkaita. Oliskohan tässä nyt taas vain kyse hallituksen yhdestä kierosta pelistä, jossa tällaisella viiveellä vain minimoidaan eläketukiaika mahdollisimman lyhyeksi ja menot mahd. pieniksi. Voimaantuloaika on kuitenkin vielä ehdotus (kuten koko lakikin), mutta eikö tuota voisi yrittää hoputtaa -- posteja vaikuttajille, arkadianmäelle tms...

      • näinsekaimenee

        Onhan siinä koira haudattuna koska henkilöt jotka on syntynyt 1.9. -56 jälkeen ei päässyt eläketuelle lex 1 myötä. Johan nämä on yli 63 vuotiaita 1.10.2019, eipä varmaan monikaa edes viitsi hakea takuueläkettä muutaman kuukauden takia.
        Tää hallitus saa näin pestyä kätensä ja seuraava hallitus voi sit taas tehdä ihan mitä vaan onhan seuraava hallituksen budjettiriihi ennen 1.10. 2019


    • Hopihopi

      Nimiä vaan adressiin jotta saadaan voimaan heti 2019 alusta!

    • HallituksenEsitys
    • Mareja

      Miksei voi olla kaikille v.1958 syntyneille. Eriarvoista kyllä meitä loppuvuodesta syntyneitä kohtaan =(

    • s1958

      Eipä toi paljon innosta vaikka kuulunkin tohon eläketuen piiriin, ei taida olla toivoa päästä töihin sairauksien takia, mikä kannattais eläketuella. Mut eikö tästä voi kieltäytyä ja jatkaa kuntoutuvassa työtoiminnassa ?

      • areva

        Voi kieltäytyä.


    • areva

      Lex Lindström 1 kela kuulemma otti yhteyttä eli ei varsinaisesti tarvinnut itse hakea.

    • voikiesus

      Lindström 2 tulee siis syksyllä ja sen saa kuka saa. Tietoa pimitetään viimeiseen saakka, tätä voisi sanoa työttömän halveeraamiseksi kun 2 kk ennen alkamista voit hakea tätä eläkettä. Luulisi että tietotekniikan aikakaudella kela selvittäisi kohderyhmän nopeastikin.

    • 2xkoijattu

      Lex Lindstöm on pahin koijaus mitä kohdalleni on sattunut. Ensin olin 3kk liian nuori Lindstöm ykköseen ja sitten hain osa-aikaeläkettä, kun sitä kovasti mainostettiin. Näissi mainoksissa ei kuitenkaan varoitettu, että Lex Lindstöm 2 eläkettä ei myönnetä, jos saat esimerkiksi 400 euroa/kk tätä OVE-eläkettä. En tietenkään olisi hakenut OVEa ollenkaan, jos olisi varoitettu. Nyt roikutaan Aktiivimallin alennetulla työmarkkinatuella vielä pari vuotta.

    • Minakinko

      Niin lakihan tulee voimaan syssyllä. Mutta mitä se siis tarkoittaa?. Koska kyseessä on laki, niin ymmärsin asian niin että kun työtön täyttää 60 vaikkapa 2 vuoden päästä ja on ollut työttömänä 5 vuotta, niin hän voi hakea tuota?.

      Vai onko tämä siis joku kertaluontoinen armahdus ainoastaa niille jotka sattuu olemaan juuri syksyllä 2019 60v ja 5 vuotta työttömänä?.

    • Näinsemenöö

      No eipä tule voimaan koska hallitus erosi.

      • Anonyymi

        Ja muutenkin, jos tulee, niin lakia pitäisi järkeistää/muokata. Mikä loogisuus on siinä että 60v 5 vuotta työttömänä ollut jolla on ammattikoulutus ja työhistoria, armahdetaan/päästetään eläkkeelle, mutta ei esim yli 50 vuotiaita joilla ei mitään koulutusta, ei työhistoriaa ja jotka olleet työttömänä jopa 30 vuotta ??


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja muutenkin, jos tulee, niin lakia pitäisi järkeistää/muokata. Mikä loogisuus on siinä että 60v 5 vuotta työttömänä ollut jolla on ammattikoulutus ja työhistoria, armahdetaan/päästetään eläkkeelle, mutta ei esim yli 50 vuotiaita joilla ei mitään koulutusta, ei työhistoriaa ja jotka olleet työttömänä jopa 30 vuotta ??

        Onhan se tietenki näinki,mutta totuus on kuitenki se,että 50 vuotiaita ei tulla armahtamaan jatkossakaan.En sano että se on väärin tai oikeen,mutta päättäjillä on kuitenki ajatus että alle 60v pitäisi saada työllistettyä.60v on jollaintapaa merkittävä ikä,siinä iässä muutuu suhtutuminen tk-eläkkeen hakijoihinkin,vaikka olet jo 59v niin ei tahdo hakemukset mennä läpi,mutta jo seuraavana vuonna helpottaa kovasti.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1675
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      19
      1545
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      69
      1444
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      46
      1411
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      50
      1333
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1278
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      10
      1153
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1114
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1105
    Aihe