Vesilintujen metsästys

Tupahakalanrannassa

Puntaroin mökkini pihassa tänään tiistaiaamuna erään sorsastajan vastuullisuutta lintuja ampuessaan. Hakalanrannan selänpuolella olevien luotojen läheltä alkoi haulikko paukkua puoli seitsemän jälkeen. Yli 25 laukausta tämä uljas veneilevä metsästäjä ampui puolentoista tunnin aikana.
Ei tosiaankaan tarvitse ihmetellä miksi monet vesilintulajit ovat taantuneet. Siihen ei tarvita kuin yksi tällainen sankari jonka pakastimessa on tilaa aina yhdelle.

8

173

Vastaukset

 • Toivottavasti sai saalista.

 • Kohta ei ole enää mitä ampua kun ovat hävinneet, moni sorsalaji voimakkasti taantunut!

 • Tällane yks ahne eläkeukko tappaa kerralla 25 sorsaa. On tosi raukkamaista vaania veneessään jossakin luodon takana ja paukauttaa lintu alas aina kun se luodon yli lentää.
  Tuosta riittäisi kymmenelle metsästäjälle kaksi sorsaa miestä pääle, nyt ne on yhden pakastimessa.

 • Ei se mitään raukkamaista ole. Mikseivät ne 10 mene ottamaan osansa? Sama se on kalastuksessa. Onko raukkamaista jos yksi pyytää saaveittain kalaa viettäen päiväkaudet järvellä.

 • Se ei riitä, että tappaa vesilintuja, siinä touhussa tulee paljon haavoittuneita eläimiä. Tuollaisen haulipaukun, tai kaksi kun ampuu lintua kohti, niin aina osuu joku yksittäinen hauli, ne ei vaan aina lintua pudota saman tien, linnussa on paljon kohtia, mihin osuessaan hauli vain vahingoittaa, räpylät, nokka, ruumiin reunaosat, mutta varmasti jää kitumaan.

  Ihmisen täytyy olla henkisesti sairas, jos nauttii lintujen ampumisesta, vastuuta on muillakin, kun eivät laita tuollaista sankaria kuriin, keinoja on.

 • Riista on parasta luomulihaa, sorsiakin kyllä riittää. Täällä ilmeisesti hurskastelevat metsästyksestä mitään tietämättömät. "Kuriin laittajille" muistutan, että metsästyksen häiritseminen on rikos.

 • ei noita sorsia vaan ole.edellisvuonna rannassa emot ja 4 poikasta.nyt emot ja 3poikasta.ja se on yksi poikue joka rannoil.on.ja 150m rannasta.sitä ei noudateta.tuu meille viel kerran.en viitsis takias poliisia häiritä.mut ens vuonna sen teen.

 • Minkki verottaa poikueita,eikä metsästäjä!

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.