Yhteiskunta on ihmiskunnan syöpä

pugigihnfbn

Kyllä se näin on että yhteiskunta on maailman ja ihmiskunnan syöpä ja sillä selvä. Ja sipuli myös.

3

185

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Näin se on. Muutan asumaan maakuoppaan!

    • Tuuraaja

      Niin, tämä juuri on suurin kompastuskivi anarkismikeskustelussa, eli mitä tarkoittaa 'yhteiskunta' ?

      Helposti ajatellaan, että kun kerran anarkistit eivät ole keksineet esimerkiksi sähköä tai muitakaan nykyajan mukavuuksia, niin muuttakoot johonkin erämaahan yhteiskunnan ulkopuolelle ja asukoot maakuopissa.

      Asuvatko siis ruotsalaiset 'yhteiskunnan ulkopuolella', koska eivät asu Suomessa? Emme kuitenkaan näe ongelmaa siinä, että he käyttävät sähköä. Sitä paitsi onko sähkö keksitty Suomessa? (tämä on retorinen kysymys) Jotenkin siis ajattelemme ruotsalaisten kuuluvan samaan yhteiskuntaan itsemme kanssa.

      Emme aina huomaa, että 'yhteiskunnasta' puhuessamme tarkoitamme maailmanyhteiskuntaa, siis sitä joka tunkeutuu kaikkialle, ja määrää, että kaikissa maissa on oltava tietyt perusasiat, jotka ovat samanlaiset ja pakolliset kaikille. Esimerkiksi poliisit tietävät melko tarkkaan, minkälaiset poliisit on kaikissa muissa maissa. Opettajat tietävät, että kaikkien maiden kouluissa opetetaan ettei rahaa tipu taivaalta, vaan jokainen penni lompsassasi on jonkun muun lompsasta pois. Ja vaikka tullivirkailija ei olisi koskaan nähnyt kaikkien maiden passeja, hän tietää kuitenkin, miltä passit yleensä näyttävät, eli minkään maan passi ei voi olla vaikka jokin kirjakäärö tai metalliplakaatti.

      Valtioiden välillä vallitsee sanaton sopimus, että kun jonkun maan kansalainen keksii jotain uutta, niin siitä tulee automaattisesti valtion omaisuutta (kysytäänkö kansalaisilta, kenen käyttöön he haluavat keksintönsä antaa), joten vain niillä mailla, jotka kuuluvat yleisesti hyväksyttyyn valtioiden yhteisöön, on oikeus antaa se kansalaistensa käyttöön, ja tämän maailmanyhteisön ulkopuolelle jäävät ihmiset luokitellaan villi-ihmisiksi, joilla on kyllä oikeus elää kunhan elävät riittävän alkeellisesti 'luonnon ehdoilla'.

      Mutta me kaikkihan asumme tälläkin hetkellä erämaassa. Kaikki kaupungit on rakennettu erämaihin; yhtään kaupunkia ei ole ollut valmiina ihmisiä odottamassa.

      Emme niin huolettomasti kehoittaisi anarkisteja muuttamaan erämaahan, jos emme tietäisi, että ei ole olemassa mitään ei-kenenkään-maata, vaan jokainen maatilkku on aina jonkin valtion hallinnassa. Jotenkin ajattelemme, että erämaassa asuessaankin he kuitenkin olisivat valtion valvonnassa, eli he omistaisivat vain maa-alueen, eivät ilmatilaa tai vesistöjä. Onhan valtion edun mukaista, että heidät pidetään erillään paitsi kunnon kansalaisista, myös muista anarkistiryhmistä, etteivät voi yhteistyössä rakentaa kovin hienoja taloja tai kulkuneuvoja.

      Sanotaan, että kun tulee valtatyhjiö, niin se luonnostaan pyrkii täyttymään, eli aina tulee tilalle joku muu vallanpitäjä. Mutta jos valtiot pitävät maa-alueita turhan päiten varattuina, niin silloin tulee asukastyhjiö. Kaikkialla maailmassa ihmiset muuttavat kaupunkeihin, koska elämä on helpompaa kaupungeissa kuin syrjäkylillä, ja samoja lakeja on kuitenkin noudatettava. Olisi parempi, että valtiot vapauttaisivat asumattomat seudut optimistien käyttöön, niin että lakeja olisi noudatettava vain tiheään asutuilla seuduilla, ja huom. siten, että lakeja säätäessään valtiot eivät välittäisi siitä, minkälaiset lait olisivat muissa maissa.

      Yhdysvaltain kartta on hyvä esimerkki: Oletteko koskaan ihmetelleet, miksi osavaltiot ovat itärannikolla pieniä ja niiden rajat mutkaisia, mutta länteenpäin mentäessä niiden pinta-ala kasvaa ja rajat ovat enimmäkseen pitkiä ja suoria? Tämä johtuu tietysti siitä, että hallinnolle on jossain vaiheessa tullut kiire saada koko maa 'rekisteröidyksi', ja siksi on piirretty keinotekoisia osavaltioita (Colorado on ihan pelkkä suorakulmio), että on voitu laittaa kuriin ja järjestykseen paitsi intiaanit, myös siellä täällä asustelevat valkoihoisten joukkiot.

    • rkv

      Nato on yhteiskunnan peräsuoli.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      161
      2746
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1806
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      68
      1557
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe