ptäisikö otta oppia karateliiton lisenssistä

lopio

Karate liitlta voit ostaa pelkän lisenssin 35euroa, jos oma vakuutus .Oikeanmukainen ratkaisu ei pakko vakuuttamista.

32

1000

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asdzxcqwe

      Ei, koska ne vakuutukset tulee niin kalliiksi. tää nykyine on hyvä. Tähän tilanteeseen ei ole tultu vahingossa.

      Judossa toi liiton osuus on pienempi kuin toi 35

      • lkoip

        Mitkä vakuutukset tulee kalliiksi? Ihmisillä on jo ne vakuutukset ja nyt pakotetaan ottamaan päällekkäinen vakuutus.


      • huonojapakollinen

        Monilla ihmisillä on vakuutukset, joissa ei ole omavastuuta. Esim If tapaturmavakuutus ja sairausvakuutus kattavat kaikki alle 18v. tapaturmat riippumatta siitä missä kilpaurheilulajissa se sattuu. Judoliiton jäsenistä valtaosa lienee näitä alle 18v?

        Jos judoliitto saisi sovittua sporttiturvan vapaaehtoisena ja ilman omavastuuta, se tekisi oikean palveluksen judokoille.


    • asdzxcqwe

      Sporttiturvan hinta on niin halpa kuin se on koska se on pakollinen. Aikuisten vakuutus maksaisi reilusti yli 200€ vuosi. todennäköisesti luokkaa 400€. ja niiden junnujen lisäksi tarvitaan aikuisiakin

      • PakkoEiMyy

        En ymmärrä kuinka pakollinen vakuutus voi olla laillinen Suomessa. Selvää kilpailun rajoittamista, joka pitäisi viedä markkinatuomioistuimeen tms.


      • asdzxcqwe

        no ei varmasti ole. Yhdistyksellä on oikeus otta jäsenilleen ryhmävakuutus. Ihan samalla tavalla kuin työnantajakin voi ottaa sulle vaikkapa sairaanhoitovakuutuksen.

        Oleellista on, että on ryhmävakuutus yksittäistä judokan puolesta ei ole otettu vakuutusta. Vaan liitto on ottanut vakuutuksen ja asianmukaisesti kilpailuttanut sen. Ja kun muut kuin pohjola eivät ole kiinnostuneet jatkuvia tappiot atuottavasta urheiluvakuuttamisesta niin vertailu on varmaan ollut helppoa.

        Ja yhdistyksellä on oikeus määritellä mitä se jäsenilleen tarjoaa. Eli en oikein ymmärrä mitä tässä markkinaoikeudella olisi tekemistä.


      • voi

        Vakuutus on pakollinen tai judoliitto epää määrättyjä oikeuksia, esimerkiksi;kilpailuihin osallistuminen , vöiden suorittaminen, elikä pakotetaan ottamaan vakuutus vaikka itsellä olisi jo judon kattava vakuutus. Työn antaja ottaa sen vakuutuksen ja maksaa , ei vaadi työntekijää maksamaan vakuutusta.Jos haluat ymmärtäisit mitä varten markkinaoikeudella on tekemistä asian kanssa.Niin kauan ,kun ei ole mahdollista ottaa lisenssiä ja vakuutusta erikseen liikutaan harmaalla alueella.


      • asdzxcqwe

        ei sulta ei veloiteta vakuutuksesta ,vaan olet liiton jäsen ja siihen nyt liito nyt on ostanut vakuutuksen . Ihan samalla tavalla liitto tekee sun maksamilla rahoilla muutakin. Ei vakuutus ole mikään poikkeus. De jure sulle ei myydä vakuutusta. Vaikka kuinka ahdistais tossa ei ole mitään väärää. Samataen sillä jäsenmaksulla "ostat" vastuuvakuutuksen seurasi johtokunnalle. Yhdistykseen kuulumisella nyt vaan on seurauksia

        Jos ei kelpaa työnantaja esimerkki niin vaikkapa tuo
        https://www.pohjola.fi/pohjola?cid=331643810

        Jäsenmaksulla tulee kolmevakuutusta hammaslääkärille.


      • lkoiuu

        Ymmärrätkö ,että en tarvitse vakuutusta ,niin en semmoista ota. Tämä pitää olla ihmisen päätettävissä .Kovasti sitä siinä puolustelet, ilmeisesti olet judoliiton edustaja. Muissa liitoissa pystytty järjestämään niin ettei tarvitse ottaa pakkovakuutusta. En halua ostaa seurani johtokunnalle yhtään mitään. Maksakoon jokainen itse omat vakuutuksensa.


      • asdzxcqwe

        Ei en ole liiton edustaja. Mutta asialle et voi mitään muuten kuin vaikuttamalla yhdistys demokratian kautta. Ja kun tää suunnitelma silloin 10v tuotiin niin kovasti moni seura sen hyväksyi.

        Muissa liitoissa on se järjestetty toisin ja se oli samoin judoliitossakin JA se oli ongelma. Vakuutuksen hinta nousi joka vuosi, joka vähensi vähemmän kilpailevien innon kilpailemiseen nollaan. Tällä muutoksella kisojen osallistuja määriin saatiin selvä nousu. Ja samaten jos nyt palattaisiin vanhaan käytäntöön monissa viikonloppukisoissa osallistujien määrä putoaisi. Joten vaikea kuvitella että päätöstä purettaisiin. Ei millään enemmistä seuroista haluaisi sitä.

        Ja osaan ajatella että et halua. Mutta kun yhdistykseen kuulut niin yhdistyksellä on vapaus päättää toimistaan kunhan ne on yhdistyksen vuosikokouksessa vahvistetun toimintasuunnitelman mukaisia. Ja asian muuttamiseen on vain kaksi tapaa.
        - pyrit seurasi johtokuntaan ja ajat seuran johtokunnassa läpi ponnnen että tälläinen esitys tehdään vuosikokoukselle. Niin ja kampanjoit toisiin seuroihin että tukevat esitystäsi.
        - Eroat yhdistyksestä jonka toiminta ei miellytä

        Niin kolmas on että toteat että judonvuosimaksut on samaa luokkaa kuin joidenkin muiden lajien kuukausimaksut ja saa vielä päälle vakuutuksen jota ei tartte, hyvä diili. Ja et pohdi asiaa sen enempää


      • Eiliitollahenkilöjäseniä
        asdzxcqwe kirjoitti:

        ei sulta ei veloiteta vakuutuksesta ,vaan olet liiton jäsen ja siihen nyt liito nyt on ostanut vakuutuksen . Ihan samalla tavalla liitto tekee sun maksamilla rahoilla muutakin. Ei vakuutus ole mikään poikkeus. De jure sulle ei myydä vakuutusta. Vaikka kuinka ahdistais tossa ei ole mitään väärää. Samataen sillä jäsenmaksulla "ostat" vastuuvakuutuksen seurasi johtokunnalle. Yhdistykseen kuulumisella nyt vaan on seurauksia

        Jos ei kelpaa työnantaja esimerkki niin vaikkapa tuo
        https://www.pohjola.fi/pohjola?cid=331643810

        Jäsenmaksulla tulee kolmevakuutusta hammaslääkärille.

        Kukaan judoka ei ole liiton jäsen, vain yhdistykset ovat. Siksi tuossa on kyse vakuutuksen pakkomyynnistä, ei jäsenmaksusta. Moni seura ottaa jäsenmaksun suoraan omalle tilille, vain vakuutus menee suomisportin kautta.


      • wetyu

        Minkä takia alat kertomaan minulle kuin pikkulapselle mitkä on mahdollisuudet ja ilmeisesti unohdat ne loput vaihtoehdot elikä maksan vain judoseuran jäsenmaksun en liiton maksua tai otan yhteyttä markkinatuomio istuimeen.Judoseurat jotka hyväksyivät tämän asian aikanaan hinta oli 40 euroa ,20 euroa vakuutukseen ja 20 euroa liitolle.Siitä tuli verotus oikeus ,josta tiedettiin jo tämä asia tuotaessa vuosikokoukseen ,että vakuutus osuus tulee nousemaan paljon unohdettiin vaan kertoa silloin. Mitä tulee vakuutuksen halpuuteen ,lasten vakuutuksen ,joka kattaa harrastukset maksaa kaksikymmentä neljä euroa elikä kuusitoista euroa vähemmän.


      • Eioomahdollista

        Tuo ei sääntöjen mukaan ole mahdollista. Seuran jäsemaksu liitolle määrättyy jäsenmäärän mukaan. Jos seuralla on piilotettuja jäseniä, se rikkoo yhdessä liittokokoyksissa sovittuja sääntöjä ja vapaamatkustaa muiden kustannuksella.


      • jhgf

        Älä nyt omiasi puhu ,kyllä jokainen päättää itse maksaako liitolle jotain vai ei .Judoliitto ei voi määrätä yksityisen judoseuran käytäntöjä.Jos henkilö ei tarvitse judoliitolta mitään ei hänellä ple mitään syytä maksella jotain lisenssiä.Ry:t ovat itsenäisiä ja päättävät omista käytännöistä.


      • asdzxcqwe

        Judoliitto ei voi määrätä mitä yksittäinen seura tekee, mutta se voi eroittaa seuran joka ei noudata liiton sääntöjä.

        Ja seura voi osallistusa liiton alaiseen toimintaan kuten judokilpailuihin vain olemalla liiton jäsen.

        Ja ei siinä ei vieläkään ole kyseessä pakkomuyynnistä. Sulle ei vieläkään ole myyty vakuutusta. Ainostaan liitolle on myyty. Ja sen muuntoiminnan kattamiseksi liitto perii jäseniltään eli seuroilta maksun/jäsen. Joka sitten perii sulta jäsen ja mahdollisen harjoittelumaksun . se että meneekö liitonosuus suomisportinkautta suoraan vai lähettääkö liitto laskun seuroille on harvinaisenyhdentekevää juridisesti. Molemmissa on seuransuoritus liitolle. Ja valtaosa seuroista perii kyllä jäsenmaksutkin tuota kautta. miksi toskata kahdella systeemillä

        Voit toki ottaa yhteyttä markkinaloikeuteen, mutta pelkään että tulet kovasti pettymään.

        Ja vakuutus nappuloille olisivarmasti helpompi. Mutta kun ongelmana oli se että aikuisten vakuutukset karkast taivaisiin. Pelkkää junnutoimintaa ei voi pyörittää. tarvitaan niitä aikuisjudokoitakin. TKD aikuisten vakuutus maksaa 165 ja judo on paljon kalliimpi laji vakuuttajalle. kolhuja on paljon ja monesti kovinvakavia. Vertailuna vois ottaa painiliiton jossa aikuisten (eli 16v) kilpailulisenssi maksaa noin kaksisataa
        http://www.painiliitto.net/tiedostot/2018/Lisenssijarjestelma_2018.pdf
        Lisäksi painiliitto ottaa 100/nuppi itsellelleen
        Eli meidän liitto rokottaa kovin paljon vähemmän

        Eli kyllä tää lisenssiuudistus on aikanaan tehty ihan ajatuksella. Ja on aika mahdoton ajatella että mentäisiin takaisin vanhaan


      • jhyuu

        Kenekään junnun ei pidä maksaa aikuisten vakuutuksia.Monen vähävaraisen judon harrastus voi loppua näihin maksuihin . Jokainen maksakoon oman vakuutuksen.Sanot siinä että petyn jos otan yhteyttä markkina tuomioistuoistuimeen perustele asiaa edes yhdellä pykälällä ,kun esität asiantuntijaa. Jos kaikki tietäisi .että maksaa muiden maksuja, Loppuisi maksaminen monelta.


      • asdzxcqwe

        Millä pykälällä täysin selvää asiaa voisi perustella. Mitään kilpailua ei estetä kun liitto otta ryhmävakuutuksen. Ennen tätä muutosta moni seura otti ryhmövakuutuksen alle 16 vuotiaille . Jos et usko niin kokeile toki. Mutta niinkuin laitoin linkkejä: Liitto ei ole aino yhdistys joka ottaa kokojäsenistön kattavia ryhmävakuutuksia. Mullakin on tuommoista kautta vastuuvakkuutus ja oikeusturvavakuutus.

        Ja maksat/junnut maksaa toisten vakuutuksia: No kaikki tietää että se on noin. Ja maksaminen ei ole loppunut. Yhdistyksen jäsenenä maksat kaikkea muutakin sellaista joka ei tule just sulle. Niinkuin vaikka kilpailijoiden kuluja omassa seurassa. Edustusvalmennettavien kuluja liittotasolla.

        Ja vähävaraisten harrastus loppuu noin pieneen? Liiton jäsenmaksu on 76€/vuosi/nuppi. Ja siitä vakuutuksen osuus alle viiskymppiä. Eli alle 5€/kk. Nyt jos se harrastus jää tosta kiinnin niin on vaikeeta. Siinä harrastamisessa on väistämättä paljon isompia kuluja. Kuten matkat harrastuspaikalle ja sen seuran jäsenmaksun ei liitolle menevä osa.


      • viela_jaksaa
        jhyuu kirjoitti:

        Kenekään junnun ei pidä maksaa aikuisten vakuutuksia.Monen vähävaraisen judon harrastus voi loppua näihin maksuihin . Jokainen maksakoon oman vakuutuksen.Sanot siinä että petyn jos otan yhteyttä markkina tuomioistuoistuimeen perustele asiaa edes yhdellä pykälällä ,kun esität asiantuntijaa. Jos kaikki tietäisi .että maksaa muiden maksuja, Loppuisi maksaminen monelta.

        Judoliitto on toimintamallin johon mm. tämä ryhmävakuutus kuuluu.

        Judoseura voi anoa judoliiton jäsenyyttä ja judoliitto hyväksyy seuran jäsenekseen kun seura täyttää tietyt edellytykset mm. seuran sääntöjen osalta.

        Yksittäinen judoka liittyy seuran jäseneksi, jolloin hän hyväksyy seuran ja siten liiton toimintamallin.

        Mistä asiasta edellä mainitussa kuviossa aiot valittaa markkinatuomioistuimeen?

        Tuolla oli jo vaihtoehtoja kuinka voit toimia vaikuttaaksesi asioihin. Yksi vaihtoehto on perustaa oma seura, joka ei kuulu liittoon. Tämän jälkeen voit alkaa järjestämään harjoitustoimintaa ja jopa judokilpailuita ilman, että sinun tarvitsee kärsiä vakuutuksiin liittyvistä ongelmista.


    • Äänestä

      Tämä vakuutus asiakin ratkeaa kun Judoseurat rupeaa oikeasti välittämään yhteisistä asiasta ja tulevat syyskokoukseen ja äänestämällä lopetetaan lehdeksen valta ja vaihdetaan hallitukseen ihmiset jotka toimivat koko suomen judon hyväksi

      • Taaskotätäsamaa

        Jaaha, taas uusi "kentän ääni" aktivoitunut.


    • muuteneitoimi

      Olisi jo aikakin !!!

    • Enneneiollutparemmin

      Se jäsenyyteen sisältyvä lisenssi&vakuutus on hemmetin hyvä olemassa, jos halutaan että jengi käy kisoissa laajemmalla rintamalla ja sitä kautta vähän enemmän treenaa ja kehittyy. Jos lisenssi on vapaaehtoinen, sen ostavat vain varsinaiset kisakoneet. Varsinkin kun vakuutuksen hinta samalla moninkertaistuu. Sitäkö tosiaan haluat? Siinäkin todellisuudessa on eletty. Tämä nykyinen on parempi.

    • djdnggllz

      Yli 70 € joka liitolle menee on suurelta osin tuota vakuutusmaksua, vaikka asiaa koittaisi kuinka muuksi vääntää.

      Vakuutus jossa on 100€ omavastuu on kallis, vaikka hinta olisi kuinka halpa. Varsinkin jos vakuutus on jo olemassa muutenkin.

      • kolehtia

        Nyt on väärää tietoa.
        Liitolle jää noin 30-40 euroa jokaisesta vakuutetusta aikuisesta ja noin 20-25 euroa lapsista !!!

        Voi kysellä Pekulta tositteita syyskokouksessa !!!
        (kannattaa pyytää näyttöä, muuten voi tulla lukuja omasta hatusta)


    • 4543543

      Tämä Judoliiton vakuutusjuttu on tosiaan outo verrattuna Karateliittoon.
      Tämä oli osaltaan vaikuttamassa kun lopetimme jälkikasvun kanssa Judon ja keskitymme täysin karateen. Kun kahta lajia harrastettiin, tuplavakuutukset oli järjetöntä.
      Tärkein syy kuitenkin lopettamiseen oli se jatkuva kisa, kisa, kisa, kisa jne... painostus ja höpötys.

      Karatessa / Ju-jutsussa oppii samat mattotekniikat ja paljon sellaista mitäJudossa ei opeteta koska niitä eiJud- kisoissa sääntöjen mukana saa käyttää. hieno laji silti vaikka onkin puhdas kilpalaji, Mutta ei siis meidän perheen laji.

      • muaythai

        Eikö karate ollut 80-luvun juttu joka kuoli kun thaimaalaiset tuli ja näytti kata pelleille miten lyödään ja potkitaan.


    • asdzxcqwe

      Ei se judovakuutukseksi ole kallis. Ja oma vastuu 100 on ok. Vakuutuksella on tarkoitus varautua johonkin mihin ei ole varaa. Judossa vaikkapa eturistisideleikkaukseen. liian alhainen omavastuu vaan tulee kalliksi

    • Yhteishyvävaiei

      Täysi-ikäisille ei noin vain löydy muuta vakuutusta, joka korvaisi kamppailuljit - paitsi helvetillisellä hinnalla. Alaikäisten osalta ei itaellä ole kokemusta.

    • oikeahinta

      Judoliiton Sporttiturvan oikea hinta on alkaen 50 € vuodessa, mutta tyypillisesti 150 - 350€ luokkaa, vuodesta riippuen. Tyypillinen hinta syntyy seuraavasti: 50€ liiton kautta vakuutusmaksuina ja 1-3 kertaa 100€ omavastuu eri kolhujen ja tapaturimien lääkärikäynneistä vuodessa. Perustuu 10 vuoden kokemukseen. Hinta on halvempi tai sama kuin useimmat aikuisten judon kattavat tapaturmavakuutukset, joissa ei ole omavastuuta. Hinta on kymmenkertainen alle verrattuna 18-vuotiaan judon kattavaan tapaturmavakuutukseen, jossa ei ole omavastuuta. Hinta on kokonaan turha monille, joilla on alle 18-vuotiaan sairaus- tai tapaturmavakuutus joka tapauksessa.

    • Mistäniitäsaa

      Lettelepa sitten niitä vakuutuksia, jotka korvaavat aikuisten kisaajien judovammat ilman omavastuuta.

    • edullista

      Tyttäreni pelaa 1 divarissa koripalloa.Hän otti pakollisen vakuutuksen tarjouskierroksen jälkeen ja sai siitä vielä ammattiliiton alennuksen.Syys-kevätkauden vakuutuksen hinnaksi edullisin ja täten ostettu,vakuutus 470€. Tuohon päälle tulee vielä seuran maksu? Edullista on judo. Lapseni,silloin kun olivat vielä murrosikäisiä,pelasivat tässä samassa SM kultaa miehissä voittaneessa koripalloseurassa.Kolme lasta pelasi yhtä aikaa,kahdessa eri joukkueessa,pelaamisen hintalappu oli 3x140€kk,niin että edelleenkin judo on edullista.

    • Sgkpp

      Se, että judo on edullista, ei riitä syyksi tehdä tyhmyyksiä.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      414
      4460
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      243
      2218
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1630
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      159
      1427
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      285
      1292
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1127
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      137
      1084
    8. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1065
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      55
      980
    10. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      118
      957
    Aihe