Ammattiliittojen toimet ovat vastuuttomia

olennainenasia

Ehkä pitäis samoilla lakoilla hoitaa nämäkin pykäläkorjaukset kuntoon:

1) lakkosakot suuremmiksi, nyt intialaista tasoa "100 vatsalihasliikettä raiskauksesta"
2) ay-jäsenmaksun verovähennys poistettava, nyt kaikki veronmaksajat joutuvat maksamaan 200 miljoonan erän, mikä on vastoin perustuslakia, koska meillä on liittymisen vapaus
3) työnantajan velvoite välittää ay-jäsenmaksuja on poistettava, se on perustuslain vastainen johtuen liittymisen vapaudesta ja eriarvoisesta kohtelusta
4) tukilakot ja poliittiset lakot on kriminalisoitava, työrauhavelvoitteen aikana on työrauha, lakko on lakko nimestä huolimatta
5) ay-toimitsijoiden työpaikkakiusaaminen on työsuojelurikos, se on loputtava, metoo, lakkovahdit edustavat tällaista kiusaamista, koska työt eivät ole lakossa ja jokaisella on oikeus työhön
6) ansiosidonnainen kuuluu kaikille, ei vain kassan jäsenille, nykytilanne on eriarvoistava perustuslain vastainen
7) yleissitovuudesta on luovuttava, se ei ole oikeudenmukainen ja yhdenvertainen kaikkia yrityksiä ja kansalaisia kohtaan, yleissitovuudella rajoitetaan sellaisten yritysten toimintaa, jotka eivät ole sopijaosapuolia, sopimusvapaus, sananvapaus, liittymisen vapaus
8) ay-aktiivien painostus liittymättömiä kohtaan ovat tuomittavaa, Suomessa on perustuslain mukaan liittymisen vapaus ja pakottaminen liittymiseen on loukkaus perustuslakia vastaan.
9) ay-liikkeen lakkojen aiheuttamisista haitoista kolmansille osapuolille tahi laittomasta lakosta toiselle osapuolelle on säädettävä erikseen, miten korvausvelvollisuus toimeenpannaan, esim, jo olemassa olevan ryhmäkanteen avulla.

14

222

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kysyväoottaa

      Eikös hallitus nyt puutu työmarkkinoiden asioihin vai väittääkö joku ettei nyt niin ole? Usein ihmiset mieltävät asiat liian yksipuolisesti kertoen ettei maan Hallituksella ole mitään tekemistä sen suhteen miten työntekijöiden asiat ovat tai vastaavasti ei työnantajat ole niitä jotka ovat vaatineet vaan hallitus...jne.
      Kansainvälisesti eri laki erilaisille yrityksille on jo pöyristyttävä? Voiko hallitus määritellä sen millainen suoja työntekijällä olisi suhteessa omaan elämäänsä verraten siihen miten muilla olisi? Tasa-arvo...missä se on. Tehdään niin ettei yksikään ole toisen yläpuolella ja maassa on yksi laki kaikille, se olisi ihan sama kaikille. Miksi ei? Kerro nyt kun laitoit noin pitkän viestin jossa on paljon turhaa kakkaa.

    • työrauharikkureita

      Vain 5% työläisistä on lakon kannalla. Siis joka viides SAK-lainen. Muut ovat sitä vastaan.

      Miksi kukaan ei uskalla vastustaa koulukiusaajaa? Onko Eloranta ja hänen hallitus, 20 ay-aktiivia kuten koulukiusaajat? TYÖRAUHARIKKUREITA ovat ainakin. Työrauhan vallittessa pääluottamusmiehen tärkein tehtävä on huolehtia siitä, että työrauha vallitsee. Sen takia häntä ei saa esim. lomauttaa ja hänet sanotaan viimeisenä irti. Nyt ay-pomot ovat lähteneet päinvastoin pienenä joukkona villitsemään jäseniä lakkoon. Kun 95% on lakkoilua vastaan, niin on parempi sanoa suoraan ay-aktiivit PAKOTTAVAT jäsenistöä lakkoilemaan.

      Elorannalle maksetaan siitä, että hän esittää lakkokenraalin osaa. Mannerheimia kunnioitan. Elorantaa en. SAK yleishyödyllinen yhteisö?

    • säälittäväSAKn20tiu

      SAK on kostoretkellä. Kolmikannassa keväällä SAK ei saanut omaa tahtoaan läpi ja he päättivät kostaa sen työntantajille ja hallitukselle, jos lakiehdotusta viedään eteenpäin. Sellaista Elorannan, Aallon ja muiden SAK:n hallituksen jäsenten peliä, jossa panoksena on työntekijöiden työpaikat ja työttömien toivo päästä töihin. Suomen perustuslaki määrittelee yksiselitteisesti, että meillä on kansanvalta ja demokraattisesti valittu Eduskunta säätää lait.

    • sitäkylläsaamitätilaa

      SAK:n hallituksen 20 jäsenen kiukuttelu sai aikaan yt-aallon: Porissa yli 400 työtöntä, SSAB Lappohja yli 100 työtöntä, HK.Scan 165 työtöntä. SAK romahdutti orastavan positiivisen yrittäjäasenteen. Kiky antoi toivoa, tämän syksyn kiukuttelu vei sen toivon. Ay ei ole sadassa vuodessa oppinut mitään.

      • poristabarista

        No nyt tiedät itsekin ettei luettelemillasi asioilla ole mitään tekemistä Sak;n tai ammattiyhdistys toiminnan kanssa.
        Sitäsaamitätilaa edustat vain mustavalkoistaperuspopulismiä eli asiasi ovat mallillaan ja tililläsi katetta että voit huudella Huhtasaarelaisia mielipiteitä.


    • FaskismiaPukkaa

      10) Ja vankileirit palautettava?

    • Tuu--Nari

      No johan oli yksipuoleista. Siis pien yrittäjä vois vaihtaa työväkensä niintiuhaan ettei tarviis 5 viikon "vähintään " lomaputkeen vuodessa kattella tuuraajia ja voisi vaihtaa tylntekijät kun ei viitsi kouluttaa alan vaatimusten mukaanvaan ottaa suoraan muualta koulutetut tekijät , näin pirkanmaan yrittäjien nokamies tänään

      • tai.sitten.näin

        Tai sitten käy niin, että kun haastattelija kysyy työhaastattelun lopuksi työnhakijalta, onko hänellä jotakin kysyttävää, työnhakija kysyy ensimmäisenä, montako työntekijää teidän yrityksessänne on.

        Tietysti periaatteessa noin voi tehdä, kuin Pirkanmaan yrittäjien nokkamies loihe lausumahan. Tosiasia kuitenkin on, että monella alalla alkaa jo olla työvoimapulaa, ja työmarkkinoilla ollaan kenties ensimmäistä kertaa 1990-luvun laman jälkeen siinä tilanteessa, että työnantajat joutuvat kilpailemaan hyvistä työntekijöistä. Työllisyystilanteen edelleen parantuessa irtisanomissuojan heikentäminen tekee pienimmistä yrityksistä entistäkin enemmän työmarkkinoiden paarialuokkaa työnhakijoiden silmissä. Jo nyt moni osaaja valitsee mieluummin suuremman työnatajan, koska isoissa yrityksissä on paremmat urakehitysmahdollisuudet.


    • kasvunuhri

      Komeita väittämiä tuuppaa joka " totuudentorvesta " samalla yleistetään ja varsinkin aliarvioidaan kuin esimerkiksi mistä vain ja ainoastaan 5% kannatus toimenpiteisiin hallituksen esitystä vastaan on peräisin?.
      Suurella työnantajalla lähes kaikki ovat hallituksen ajatuksia vastaan koska niiden työntekijään kohdistuvien toimien piti kikyn myötä olla ohi.

      Jos vähennyslinjaan verotuksessa kosketaan miten lienee vaikka asuntojen yhtiölainojen kanssa sijoittajille tai metsänomistajien kulukorvauksia palstoille noin päällimmäisenä.

      Lakot ovat toistaiseksi laillisia niin Sipilänkin mielestä kunhan poliittisesti ei lakkoilla hänen hallitusta vastaan mutta saattaa olla sallitumpaa kun joku muu hallitus on johdossa.

      Ansiosidonnaisuus kuuluukin kaikille kun vielä voi liittoakin vaihtaa jopa työnantajan omaan Ytk;hon mutta siellä ei taideta kovasti jäsenen tiedoista, taidoista ja turvasta olla huolissaan.

      Yleissitovuushan on myös jokin perälauta kuin Tes, aina saa tehdä paremmin mutta joku alamitta pitää olla kaikessa.
      Ei kaikissa firmoissa kikystäkään oteta mitään hyötyä, eli ei leikata pienistä palkoista ja kesälomarahoista onhan ne suoraan pois pikkuyrittäjien partureiden, hierojien ja rengaskauppiaiden ansioista kesäaikaan.

      Liittymättömiä painostetaan on hiukan 80- luvulta mutta totta vie jos tämä loimaan liittolaisuus lisääntyy on se huolestuttavaa kun valmiiseen pöytään tullaan kuitenkin ottamaan joskus saavutettuja etuja, dissataan liittoa ja ay -toimintaa niin mennään ja ollaan oikeiston ja Ek:n mukana valmiit ottamaan ne pois liittoutumalla Ytk:oossa.
      Uskomatonta että jopa koulutetut ihmiset "säästävät" liitonmaksuissa menemällä loimaan liittoon ja viimeksi kun verokortin tarkistin oli liiton maksut 880e vähennyksen puolella mitään muutahan duunari ei sinne saakaan.

    • Reportteri

      AY-liikkeet ajaa omaa etuaan pitäen työntekijöitä pelinappuloinaan .
      Aikoinaan paperiliiton pj. Jouko Ahonen ajoi Suomen paperiteollisuuden alas .

    • Tottottt

      Hallitus ei kunniota ennalta tehtyjä sopimuksia. Kiky sopimus tehtiin ja jos hallitus yksipuoleisesti sitä rikkoen rupeaa uusia leikkauksia tekemään on yleislakko ainoa oikea vaihtoehto.
      Hallitus jolla n. 35% kannatus, sillä mitään valtaa pitäisi olla.

    • Lyhyt_kysymys

      Mitä hemmettiä tämä monistuskonepersu on täältä Akaasta hakevinaan?

    • hyvätasiatkantaa

      Kiitos SAK:lle kikyn hyväksymisestä. Se antoi kick' in työllistää 30-40.000 työtöntä.

      Nyt esillä olevan pienyrittäjille suunnatun työllistämiskynnyksen alentamisen ennakoidaan synnyttävän n. 20.000 uutta työpaikkaa.

    • uhri

      Työnantajani Urjalan kunnalla ja JHL:llä on vuosia ollut pakonomainen tarve tuhota laiminlyönteineen työntekijöitä ja perheitä .

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      71
      5022
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      16
      2332
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1857
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1561
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      42
      1553
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1348
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1267
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      3
      1185
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1176
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe