Airiston Helmi - suomalaisista jenkki-idiootteja?

Julkkis

Tapaus Airistonhelmi tuskin kaipaa sanottavia esittelyjä, sillä sitä jauhaa lähes kaikki valtamediat. Viattomasta verokeinottelusta on rakennettu mittava spnetnaz –tukikohta salaisine bunkkereineen, helikopterien laskeutumispaikkoineen ja sukellusvenetukikohtineen.

Tapaus on hyvä tyyppiesimerkki mitä maahamme perustettu hybridikeskus suoltaa, sillä tämä jos mikä oli tyylipuhdas informaatiovaikuttamisjuttu.Minen edes pidä näistä infovaikuttaminen sanoista. Miksei voi suoraan puhua hallinnon suorittamasta aivopesusta, jota se soveltaa kansalaisiinsa? Sehän tässä taustalla on, tai pikemmin sen alainen hybridikeskus, joka on jonkinlainen propagandavirasto.

Ensinnäkin, hävettää teidän puolestanne. Kun puhutaan helikoptereista niin suomalaismoukka ymmärtää sen joksikin ihmeelliseksi laitteeksi jollaisia ei käytä eikä ole käyttänyt kuin mediheli ja spede pasanen. Ei varmaan ihme että Medjev nauroi kun me kummastelimme tuota outoa härveliä jossa on propellit ja kaikki ja pidimme sitä jonain ihmeaseena sci-fi -maailmasta.Me kattokaas ollaan ikuisia maalaisia. Ja tästä on sitten koko tarinakin rakennettu.

Maallikko tuskin tietää sotahommista mitään. Tosin hänelle on helppo kaupata ajatus että joku salainen kommando-osasto upottaa Siljan ja kontrolloi meriväylää, koska sehän olisi ollut lyömätön strategia jossain vuoden 1808 sodassa. Lähtökohtaisesti ajatus siitä, että jokin vihollisryhmittymä menisi motittamaan itsensä jollekin saariliuodolle 400km päähän omista joukoista, ei tarjoaisi puolustajalle kuin ilmaisen voiton. Armeijat katsokaas tarvitsee hyökkäystoimissa päivittäistä huoltoa ja täydennystä, muuten se on tuhon oma. Tämä on muuten asia jota aikanaan von Mannstein yritti turhaan selittää maallikkojohtaja Hitlerille joka kuvitteli – kuten valtaosa kuvittelee - että yksikkö on jokin itseään täydentävä mekanismi jolta ei ammukset lopu vaan sen takia että saareen on kaivettu perunakellari jonne menee muutama laatikko.

Asiallisesti ottaen sellaisessa tilanteessa ammuttaisiin mantereelta näihin luotoihin tykistön pistetulta niin kauan, että koko saarta ei olisi ammunnan jälkeen olemassakaan. Luultavasti ammuttaisiin myös ympärille pysyväluonteista tulirengasta ettei sieltä pääse kukaan karkuun. Näin yksinkertainen olisi suomalaisten voitto mutta kuten sanoin – ei maallikko tälläisestä mitään tajua.

Lähtökohtaisesti Airistonhelmi oli operaatio jossa taas uusinnettiin ryssäviha. Sehän on meemi joka meihin on istutettu ja joka osataan tarvittaessa käynnistää oikeanlaisten avainsanojen avulla. Kun se on kansassa käynnistetty, sen avulla voidaan tehdä haluttua politiikkaa, ja oli se sitten mitä vaan, sillä on taattu kansansuosio. Pitää vain sanoa että ”ryssä miehittää suomen ellei… (tähän haluttu lause).

Minäkin ajattelin aluksi että tämä on jokin ex-kansanedustaja Kärnän normiheitto johon joku iltasanomien toimittaja haksahti, mutta kuten yleensä mediaoperaatioissa, niistä ilmenee nopeasti hyvinkin systemaattisia piirteitä. Joku täällä uusintaa ryssävihaa – tai russofobiaa – tasaisin välein ja kerta toisensa jälkeen se uppoaa jengiin, kuten kunnon hihhuleihin kuuluukin.

Airistonhelmen rooli salaliittoteoriana on kiistatta tolkuton ja hullunkurinen kuin mikä. Valitettavasti järjellä ei pitkälle pötkitä kun muistijälki aktivoidaan. Se ohjaa ihmisen koko logiikkaa ja kiihottaa tiettyjä tunnetiloja. Lopulta nämä ihmiset kerääntyvät yhteen jossa he karvat pystyssä vastustavat kaikkea mikä on erimieltä.

Airistonhelmi –tapaus osoittaa meille että hybridikeskus tuntuu olevan sittenkin yllättävän vaarallinen, koska valtaosalla on paitsi kyvyttömyys mediakritiikkiin, myös tämä muistijälki päässään joka voidaan aina tehdä aktiiviseksi. Sen varjolla ihminen uskoo mihin tahansa naurettavuuksiinkin. Nyt näitte käytännössä mitä propaganda on, ja miten tehokasta se on. Varmaa on vain että vielä ennen vuoden vaihdetta tulee uusi ryssävihainen tempaus tältä meidän virastoltamme, jolla tuntuu olevan avaintoimittajat hyppysissään. Sitä odotellessa.

terveisin Julkkis

14

258

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • minulla-ei-muuta

   Rysky Riiheläinen on aivokääpiö.

   • Tarinanvalehtelu

    Katsokaa mitä tarkoittaa termi Hasbara.


  • Wetterhoff

   Nyt iltalehden idioottitoimitus marssitti asiantuntijaksi jopa dekkarikirjailija Ilkka Remeksen. Tämä maa on muuttumassa hyvää vauhtia potilaiden johtamaksi mielisairaalaksi.

  • qåaäzm

   Venäjä, sekä lehmätkin nauraa hölmoläisten vainoharhaiselle toiminnalle.

  • liput-liehuen

   Se että kymmenet tuhannen suomalaiset on saatu uskomaan näitä juttuja saaristossa olevasta Venäjän sotilastukikohtaverkostosta osoittaa sen että Suomessa on älyllisesti menty alaspäin viimeisen 20 vuoden aikana.

  • SupoOhjaileeEduskuntaa

   Pikku-Amerikka Airistolla näytti miten kansanedustajat saadaan äänestämään tiedustelulakien kiirehtimisen puolesta ja kansa kannattamaan natoa.

  • silmänkääntötemppu

   Case Airistolla varmistettiin perustuslain muutoksen läpimeno.

  • 12345654321

   Helmi Airisto pääsi jo tokaluokalle.

  • Pietarista

   terveisiä! Venäjä on maailman rehellisin ja rauhaa rakastavin valtio. Venäjä ei milloinkaan uhkaa ketään eikä halua rettelöitä kenenkään kanssa.

  • Juusola

   Hyvä, että viranomaiset iskivät. Nyt näkivät russkat, ettei tänne kannata rakennella sotilastukikohtaa. Luvassa on maiden haltuunotto, viestintämastojen purkaminen, laiturien räjäytys ja puolustusvoimien veneiden kauppojen purkaminen koska niitä ei ole maalattu kauppasopimuksen ehdon mukaan. Talvisodan henki on voimissaan edelleen ja se on hyvä myös russukoiden ymmärtää.

   Turha tänne palstalle kirjoitella sieltä Pietarin trollitehtaasta.

   • JaroKuittaa

    Joo palsta on varattu maksetuille ulkoa ohjatuille Natotrolleille.


   • NatoHenki

    Miten muka kukaan pystyy haltuunottamaan mitään koska kaikki on rakennettu suomen lakien ja lupien mukaisesti. Ainoa joka on toiminut laittomasti on suomen poliisi mutta sehä on tunnettua että suomen poliisi on suomen suurin rikollisjengi. Talvisodan henki on jo karannut hanurista ulos ja tilalle on joillain tullut naton paha henki.


   • kyllä-pystyy

    Valtio pystyy pakkolunastamaan koska tahansa minkä tahansa maaalueen paitsi ei suurlähetystön aluetta koska se periiaatteessa ei suomea. Suurlähetystöä taasen ei voi laajentaa tai perustaa ilman sen valtion lupaa jossa kyseinen suurlähetystö toimii eli ei voi laittaa mitään sotilaallisesti tärkeää kohdetta suurlähetykseksi. Pakkolunastusta valtio ja kaupungit muuten käyttävät joka vuosi useita kertoja. Menee niin että sanotaan saat tuon ja tuon summan kun myyt tai jos et myy niin et saa mitään. Moottoritien alta minunkin kotitalo purettiin ja 40 hehtaarin metsästä ja täysin kunnossa olevasta omakotitalosta saimme 120 000mk aikoinaan vain kun naapuri möi suosiolla sai 430 000mk.


   • SuuretLinjat
    kyllä-pystyy kirjoitti:

    Valtio pystyy pakkolunastamaan koska tahansa minkä tahansa maaalueen paitsi ei suurlähetystön aluetta koska se periiaatteessa ei suomea. Suurlähetystöä taasen ei voi laajentaa tai perustaa ilman sen valtion lupaa jossa kyseinen suurlähetystö toimii eli ei voi laittaa mitään sotilaallisesti tärkeää kohdetta suurlähetykseksi. Pakkolunastusta valtio ja kaupungit muuten käyttävät joka vuosi useita kertoja. Menee niin että sanotaan saat tuon ja tuon summan kun myyt tai jos et myy niin et saa mitään. Moottoritien alta minunkin kotitalo purettiin ja 40 hehtaarin metsästä ja täysin kunnossa olevasta omakotitalosta saimme 120 000mk aikoinaan vain kun naapuri möi suosiolla sai 430 000mk.

    Kyllä pakkolunastukset saattaa jäädä tekemättä kun siihen ei ole mitään syytä ja venäjä voi vastaavasti pakkolunastaa fortumin omaisuuden venäjällä. Valtion pakkolunastusoikeus on kyllä väärä tapa hoitaa lunastuksia ellei niitä korvata kunnolla ja lunastusten välttäminen on parasta pakkolunastusta mutta suurien linjojen virkamiehiltä se tahtoo unohtua.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mikamika missä mika

   Polliisi etsii https://poliisi.fi/-/epailty-henkirikos-torniossa?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter
   Tornio ja Haaparanta
   25
   2525
  2. Sofia kertoo et halusi luvan kokeiluihin seksin suhteen Lontoossa asuessaan..

   Katos nainen alkaa kertoa et seksikokeilut alkoi maistua, kun muutti Lontooseen.Marokkolainen räppäri ja tietenkin sekin on varsttu mies ja itse sen k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   185
   2404
  3. Mahdoton ymmärtää suomalaisia, jotka kannattaa Putinin venäjää

   ja jopa hyökkäystä Ukrainaan. Minkälainen ihminen tuollainen voi olla, kysyn vaan? Mitä hienoa on diktatuurissa, ja vaikka siinä ettei ole edes sanan
   Maailman menoa
   201
   1878
  4. Jos laittaisin viestin

   Laittaisn: vaan: Moi, mitäs kuuluu 😊 Se riittäisi kertomaan tarpeeksi kaiken jälkeen. Mitä itse laittaisit?
   Ikävä
   74
   949
  5. Miehelle muistutuksena

   Rakastan! Läpi tulen ja jään, minä tulen ja luoksesi jään (lainaus jostain). Odota minua! H
   Ikävä
   84
   938
  6. Mua kiinnostais

   Aika paljon vietellä sut vielä J... ❤️❤️
   Ikävä
   45
   908
  7. Arvomaailma

   Miten kukin elämää arvottaa. Tuli noista vaatteista mieleen tuossa yhdessä ketjussa, että miten te arvotatte ihmisiä, millä perusteella ja miten? Mä
   Sinkut
   266
   871
  8. Aion ottaa yhteyttä sinuun

   ens tai seuraavalla viikolla. Tähän vaan tiedoksi että osaat varautua rakas :)
   Ikävä
   69
   827
  9. Voehan taivahan talikynttilät

   Kuumin misu ja haluttavin pipari olet kyllä...Nam nam totean vain 🥰 Oot 🔥♥️🔥
   Ikävä
   37
   736
  Aihe