Airiston Helmi - suomalaisista jenkki-idiootteja?

Julkkis

Tapaus Airistonhelmi tuskin kaipaa sanottavia esittelyjä, sillä sitä jauhaa lähes kaikki valtamediat. Viattomasta verokeinottelusta on rakennettu mittava spnetnaz –tukikohta salaisine bunkkereineen, helikopterien laskeutumispaikkoineen ja sukellusvenetukikohtineen.


Tapaus on hyvä tyyppiesimerkki mitä maahamme perustettu hybridikeskus suoltaa, sillä tämä jos mikä oli tyylipuhdas informaatiovaikuttamisjuttu.Minen edes pidä näistä infovaikuttaminen sanoista. Miksei voi suoraan puhua hallinnon suorittamasta aivopesusta, jota se soveltaa kansalaisiinsa? Sehän tässä taustalla on, tai pikemmin sen alainen hybridikeskus, joka on jonkinlainen propagandavirasto.

Ensinnäkin, hävettää teidän puolestanne. Kun puhutaan helikoptereista niin suomalaismoukka ymmärtää sen joksikin ihmeelliseksi laitteeksi jollaisia ei käytä eikä ole käyttänyt kuin mediheli ja spede pasanen. Ei varmaan ihme että Medjev nauroi kun me kummastelimme tuota outoa härveliä jossa on propellit ja kaikki ja pidimme sitä jonain ihmeaseena sci-fi -maailmasta.Me kattokaas ollaan ikuisia maalaisia. Ja tästä on sitten koko tarinakin rakennettu.

Maallikko tuskin tietää sotahommista mitään. Tosin hänelle on helppo kaupata ajatus että joku salainen kommando-osasto upottaa Siljan ja kontrolloi meriväylää, koska sehän olisi ollut lyömätön strategia jossain vuoden 1808 sodassa. Lähtökohtaisesti ajatus siitä, että jokin vihollisryhmittymä menisi motittamaan itsensä jollekin saariliuodolle 400km päähän omista joukoista, ei tarjoaisi puolustajalle kuin ilmaisen voiton. Armeijat katsokaas tarvitsee hyökkäystoimissa päivittäistä huoltoa ja täydennystä, muuten se on tuhon oma. Tämä on muuten asia jota aikanaan von Mannstein yritti turhaan selittää maallikkojohtaja Hitlerille joka kuvitteli – kuten valtaosa kuvittelee - että yksikkö on jokin itseään täydentävä mekanismi jolta ei ammukset lopu vaan sen takia että saareen on kaivettu perunakellari jonne menee muutama laatikko.

Asiallisesti ottaen sellaisessa tilanteessa ammuttaisiin mantereelta näihin luotoihin tykistön pistetulta niin kauan, että koko saarta ei olisi ammunnan jälkeen olemassakaan. Luultavasti ammuttaisiin myös ympärille pysyväluonteista tulirengasta ettei sieltä pääse kukaan karkuun. Näin yksinkertainen olisi suomalaisten voitto mutta kuten sanoin – ei maallikko tälläisestä mitään tajua.

Lähtökohtaisesti Airistonhelmi oli operaatio jossa taas uusinnettiin ryssäviha. Sehän on meemi joka meihin on istutettu ja joka osataan tarvittaessa käynnistää oikeanlaisten avainsanojen avulla. Kun se on kansassa käynnistetty, sen avulla voidaan tehdä haluttua politiikkaa, ja oli se sitten mitä vaan, sillä on taattu kansansuosio. Pitää vain sanoa että ”ryssä miehittää suomen ellei… (tähän haluttu lause).

Minäkin ajattelin aluksi että tämä on jokin ex-kansanedustaja Kärnän normiheitto johon joku iltasanomien toimittaja haksahti, mutta kuten yleensä mediaoperaatioissa, niistä ilmenee nopeasti hyvinkin systemaattisia piirteitä. Joku täällä uusintaa ryssävihaa – tai russofobiaa – tasaisin välein ja kerta toisensa jälkeen se uppoaa jengiin, kuten kunnon hihhuleihin kuuluukin.

Airistonhelmen rooli salaliittoteoriana on kiistatta tolkuton ja hullunkurinen kuin mikä. Valitettavasti järjellä ei pitkälle pötkitä kun muistijälki aktivoidaan. Se ohjaa ihmisen koko logiikkaa ja kiihottaa tiettyjä tunnetiloja. Lopulta nämä ihmiset kerääntyvät yhteen jossa he karvat pystyssä vastustavat kaikkea mikä on erimieltä.

Airistonhelmi –tapaus osoittaa meille että hybridikeskus tuntuu olevan sittenkin yllättävän vaarallinen, koska valtaosalla on paitsi kyvyttömyys mediakritiikkiin, myös tämä muistijälki päässään joka voidaan aina tehdä aktiiviseksi. Sen varjolla ihminen uskoo mihin tahansa naurettavuuksiinkin. Nyt näitte käytännössä mitä propaganda on, ja miten tehokasta se on. Varmaa on vain että vielä ennen vuoden vaihdetta tulee uusi ryssävihainen tempaus tältä meidän virastoltamme, jolla tuntuu olevan avaintoimittajat hyppysissään. Sitä odotellessa.

terveisin Julkkis

14

205

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minulla-ei-muuta

      Rysky Riiheläinen on aivokääpiö.

      • Tarinanvalehtelu

        Katsokaa mitä tarkoittaa termi Hasbara.


    • Wetterhoff

      Nyt iltalehden idioottitoimitus marssitti asiantuntijaksi jopa dekkarikirjailija Ilkka Remeksen. Tämä maa on muuttumassa hyvää vauhtia potilaiden johtamaksi mielisairaalaksi.

    • qåaäzm

      Venäjä, sekä lehmätkin nauraa hölmoläisten vainoharhaiselle toiminnalle.

    • liput-liehuen

      Se että kymmenet tuhannen suomalaiset on saatu uskomaan näitä juttuja saaristossa olevasta Venäjän sotilastukikohtaverkostosta osoittaa sen että Suomessa on älyllisesti menty alaspäin viimeisen 20 vuoden aikana.

    • SupoOhjaileeEduskuntaa

      Pikku-Amerikka Airistolla näytti miten kansanedustajat saadaan äänestämään tiedustelulakien kiirehtimisen puolesta ja kansa kannattamaan natoa.

    • silmänkääntötemppu

      Case Airistolla varmistettiin perustuslain muutoksen läpimeno.

    • 12345654321

      Helmi Airisto pääsi jo tokaluokalle.

    • Pietarista

      terveisiä! Venäjä on maailman rehellisin ja rauhaa rakastavin valtio. Venäjä ei milloinkaan uhkaa ketään eikä halua rettelöitä kenenkään kanssa.

    • Juusola

      Hyvä, että viranomaiset iskivät. Nyt näkivät russkat, ettei tänne kannata rakennella sotilastukikohtaa. Luvassa on maiden haltuunotto, viestintämastojen purkaminen, laiturien räjäytys ja puolustusvoimien veneiden kauppojen purkaminen koska niitä ei ole maalattu kauppasopimuksen ehdon mukaan. Talvisodan henki on voimissaan edelleen ja se on hyvä myös russukoiden ymmärtää.

      Turha tänne palstalle kirjoitella sieltä Pietarin trollitehtaasta.

      • JaroKuittaa

        Joo palsta on varattu maksetuille ulkoa ohjatuille Natotrolleille.


      • NatoHenki

        Miten muka kukaan pystyy haltuunottamaan mitään koska kaikki on rakennettu suomen lakien ja lupien mukaisesti. Ainoa joka on toiminut laittomasti on suomen poliisi mutta sehä on tunnettua että suomen poliisi on suomen suurin rikollisjengi. Talvisodan henki on jo karannut hanurista ulos ja tilalle on joillain tullut naton paha henki.


      • kyllä-pystyy

        Valtio pystyy pakkolunastamaan koska tahansa minkä tahansa maaalueen paitsi ei suurlähetystön aluetta koska se periiaatteessa ei suomea. Suurlähetystöä taasen ei voi laajentaa tai perustaa ilman sen valtion lupaa jossa kyseinen suurlähetystö toimii eli ei voi laittaa mitään sotilaallisesti tärkeää kohdetta suurlähetykseksi. Pakkolunastusta valtio ja kaupungit muuten käyttävät joka vuosi useita kertoja. Menee niin että sanotaan saat tuon ja tuon summan kun myyt tai jos et myy niin et saa mitään. Moottoritien alta minunkin kotitalo purettiin ja 40 hehtaarin metsästä ja täysin kunnossa olevasta omakotitalosta saimme 120 000mk aikoinaan vain kun naapuri möi suosiolla sai 430 000mk.


      • SuuretLinjat
        kyllä-pystyy kirjoitti:

        Valtio pystyy pakkolunastamaan koska tahansa minkä tahansa maaalueen paitsi ei suurlähetystön aluetta koska se periiaatteessa ei suomea. Suurlähetystöä taasen ei voi laajentaa tai perustaa ilman sen valtion lupaa jossa kyseinen suurlähetystö toimii eli ei voi laittaa mitään sotilaallisesti tärkeää kohdetta suurlähetykseksi. Pakkolunastusta valtio ja kaupungit muuten käyttävät joka vuosi useita kertoja. Menee niin että sanotaan saat tuon ja tuon summan kun myyt tai jos et myy niin et saa mitään. Moottoritien alta minunkin kotitalo purettiin ja 40 hehtaarin metsästä ja täysin kunnossa olevasta omakotitalosta saimme 120 000mk aikoinaan vain kun naapuri möi suosiolla sai 430 000mk.

        Kyllä pakkolunastukset saattaa jäädä tekemättä kun siihen ei ole mitään syytä ja venäjä voi vastaavasti pakkolunastaa fortumin omaisuuden venäjällä. Valtion pakkolunastusoikeus on kyllä väärä tapa hoitaa lunastuksia ellei niitä korvata kunnolla ja lunastusten välttäminen on parasta pakkolunastusta mutta suurien linjojen virkamiehiltä se tahtoo unohtua.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      377
      3608
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      198
      1720
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      66
      1347
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      148
      1224
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      873
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      164
      865
    7. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      56
      833
    8. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      117
      830
    9. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      819
    10. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      792
    Aihe