Autolautta häädetään pois satamasta

roskaossi

Lieksan lehden verkkosivu ja kaupungin lupajaosto kokous 2.10 autolautta häädetään pois satamasta ihan oikein ja hyvä päätös on niin rumakin hoitamaton eikä maksa vuokria kun muut veneen omistajat joutuvat maksamaan venepaikastaan. kaikilla pitää olla sama kohtelu leirintä kieletty vaikka työttömät ovat rutiköyhiä kyllä velvollisuus on maksaa kaikista harrastuksista eipä taida olla rahaa mennä liikuntasali Liehuu kuntoilemaan. ainoa jota voi saada ilmaiseksi kuntouttavassa työtoiminassa olevat työttömät vaikka haravan varteen roskia haravoimaan. satama alueen siisteyttä voisi työllistää kuntouttavalla työtoiminalla väkeä esim. puistot, tienvarret roskia täynnä

30

867

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaputt

      Polttoaine ja öljyt pois siitä laivasta ja hinaamien pielisen syvimmälle kohdalle ja dynamiittia räjäytykseen muutama pötkö ruumaan, niin eiköhän se poksahtaisi syvyyksiin!

    • normaalia.on
    • KuntoKasvaaKohisten

      Kuntouttavassa työtoiminnassa kierrätetään laiva rautasahan kanssa sahaamaan laivaa pikku palasiksi reipashenkistä toimintaa työttömille

      • käkikello

        Tuo oli juuri se ajatus mikä minunkin mielessäni kukkui. Uutta malmiako pitäisi rautakaivoksista louhia? Eihän nykytekniikalla olisi ongelma kierrättää valmista romurautaa.


      • Tieto-kiertää-Lieksan
        käkikello kirjoitti:

        Tuo oli juuri se ajatus mikä minunkin mielessäni kukkui. Uutta malmiako pitäisi rautakaivoksista louhia? Eihän nykytekniikalla olisi ongelma kierrättää valmista romurautaa.

        Nykyisin suurin osa maailmalla käytettävästä teräksestä ja muista yleisimmistä metalleista on kierrätystavaraa. Eikö Lieksassa tätäkään tiedetty?


    • Kulttuurihistoriaa

      Siirretään autolautta kaarisillan viereen, siinä on molemmat kulttuurihistorialliset suojelukohteet mihin ei saa koskea, pysyvä vartija joka näkee kiikareilla myös Pielisentie 1 että kukaan ei yritä sitäkään purkaa.

      • Aika hankala siirtää kun rautatien kääntösilta on hitsattu kiinni. Mahtaisiko sopia kantatie 73 sillan alta?


      • pekkakosk
        rotestimökinpoika kirjoitti:

        Aika hankala siirtää kun rautatien kääntösilta on hitsattu kiinni. Mahtaisiko sopia kantatie 73 sillan alta?

        sama mieltä aika hankala siirtää kaarisillan kupeeseen hyvä ehdotus minun mielestä pitäisi siirtää Kolin kansallismaiseman kupeeseen maskotiiksi. Autolautan kannen alla on ravintola siellä kuntouttavassa työtoiminassa olevat voisi leikkiä hippasta piiloleikkiä olisi autolautan maalausta ja työttömät saisi olla piilossa halveksivilta katseilta näille nauretaan kun olette kuntouttavassa työtoiminassa ilman palkkaa. kaikessa rauhassa saisi kaljotella pielinen on komea järvi työttömät viihtyisi hyvin ei vielä jouda romuttamoon


    • mennytaika

      Pielistä on joskus sanottu karjalan mereksi,jota tosin nykyisin hyvin vähän hyödynnetään. Laivuri Turusen ahkeroidessa laivojensa kanssa oli vielä Pielisellä elämää ja laivat kulkivat aikataulun mukaan,samalla tuli myös nuorille kesätyöpaikkoja.

      • LaulutLaatokan

        No kukahan tuon mahtoi sanoa? Äitisi kenties? Arvaahan uudelleen mitä vesistöä OIKEASTI on sanottu Karjalan mereksi. Kyseisellä vesistöllä on pinta-alaa huikeasti enemmän kuin Pielisellä. Yli 18000 neliökilometrillään se on kutakuinkin kaksikymmentä kertaa suurempi kuin Pielinen.

        https://www.youtube.com/watch?v=GRKDCN2Tc3E


    • kohtaliikkeelle

      Autolauttako myyty Venäläisille liikkuvaksi tukikohdaksi,ensin kartoitetaan keskustan alue.

    • pois.siirrettäväksi

      Ketä häiritsee, saahan joku varastoida tyhjiä koppejakin pielisentielle.

    • Lieksa

      Onhan se edes sataman näköinen kun on edes yksi laiva vaikkakin vain rekvisiittana.Sekin ja se savuttaja kun viedään pois ei tule muita.Siinä oli se leikkiminen satamaa.

    • muistomerkki

      Ehdottomasti autolautta on nostettava satamaan kuivalle maalle muistoksi menneestä Pielisen laivaliikenteestä,joka ei koskaan enää palaa loistoonsa ja alueen turistirysäksi.

      • RahaEiKasvaPuissa

        Työttömät nostavat sen sieltä niin että hujahtaa, reipasta työtoimintaa aurinkoiseen syyspäivään, vaatteet kuivuvat äkkiä kirpeässä syyssäässä, työkkärin täti kannustaa rannalla heiluttaa yhdeksäneurosta jaksaa jaksaa.


    • välimi

      Nimihän sille muutettava sitten jos ei ole eikä tule laivoja.Ei se sitten ole enää satama,se on venevalkama.

      • EiSavolainen

        Koska lieksalaiset ovat, muutamaa rautatevirkamiestä ja metsänhoitajaa lukuunottamatta, historian pitkän juoksun aikana tulleet Savosta (kävellen) ja ovat siis pohjimmiltaan savolaisia, on myös tuon kyseisen rannan oltava savolaisittain "puattipoukama".


    • lääkäriaika

      Mikäs mikäs mikäs...? Koetin ihan suurennuslasilla tihrata tätä ketjua ja olen kui klapil päähä lyäty!
      Kertaakaan ei mainita mamua tai somalia koko ketjussa! Ootteko te kipeenä vai mikä on? Nyt huolestuttaa... Eikö tämän autolautta asiankin nyt jollakin tavalla saisi vängättyä mamujen tai somalien syyksi? Miettikäähän nyt ja lyökää kaljut päänne yhteen!

    • tarunloppu

      Ylä-Karjala lehti kertoo,että Autolautta Pielinen on seilannut Lieksan ja Kolin väliä kunnioitettavat kuusikymmentä vuotta. Autolautan 60-vuotisjuhlavuosi on sujunut alakuloisesti,koska oli jo viime vuoden seisomassa satamassa. Kaupunginhallituksen lupajaosto on antanut Pielislaivat oy:lle kehotuksen siirtää se pois satamasta lokakuun loppuun mennessä,Pielislaivat on omistanut lautan vuodesta 2007 saakka.

    • Eipä ole tuo autolautta 60vuotta seilannut Pielisellä,toivottavasti seilailisi.

    • pielisenpintoo

      Lehden jutun paikkansapitävyydessä on varmaan toivomisen varaa,jos lautta on hankittu Norjasta 1980 luvun alussa liikennöimään Pieliselle,niin siitä voi seilaamisvuodet laskea.

    • työttömäteionnistu

      ...keltatakit tulevat satamaan 8:55 aikoihin halpaa kahvia ryystäneenä. Tämän jälkeen alkaa puoliksi kuivuneen ja rypistyneen Bonus-tupakkasäpussin rapistelu . Sätkät poltettuansa keltatakit syljeskelevät ja ihmettelevät työmaataan, autolautan purku? Klo. on jo tässä vaiheessa paljon, joten suu auki odottavat paluuta tukikohtaansa.

      • masapekka

        Muutakin työtä olisi esim. lehtiroskien haravoimista Lieksa Areena (jäähalli) pyörätiet täynnä lehtikasoja puista tippuneita ovat vielä liukkaita polkupyörällä meinasi kaatua ja kävelijä liuskastuu lentää perseelee myös kuka maksaa korvaukset jos murtaa selkänsä, jalkansa jne. Keltatakit polttavat tupakkaa ryystävät kahvia tämä on kuntouttavaa työtoimintaa 9 eurolla. ihmettelevät autolautan romua työmaata olisi vaikka kuinka paljon ei viitsitä tehdä mitään asumistuet, työmarkkinatuki maistuu 9 euron kera ajan tappamisesta neljä tuntia ovat vähätöisiä vässyköitä. Kaupungilla ei ole varaa korjata huonokuntoista Toukolantietä työttömät vässykät voisin lapion kanssa tasoitella kuoppia ja Vuonislahdentietä ettei autot hajoaisi tekemätöntä työtä löytyy Lieksasta ei tehdä sen eteen mitään tämä on huonoa työllisyyden hoitoa työllisyyspalvelussa työttömien asiantuntija, työvalmentaja/ohjaaja sosiaalityöntekijä kaiken maailman asiantuntijoita työttömien aktivointitoimenpiteisiin


    • laituri.laivoille

      Ei Lieksassa ole satamaa. Ei ole koskaan ollutkaan. Tienviitassa on aina lukenut ja lukee nykyäänkin että laivalaituri. Ennen laivalaituri oli kirkon parkkipaikan kohdalla ja nyt se on Kaupunginniemessä.
      Kaikki tietävät, että sana satama tarkoitaa ihan muuta kuin Kaupunginiemen veneranta. Edes yksi nakkikioski ei muuta venerantaa satamaksi. Eikä myöskään kaksi laivanromua.

    • pitkäänkellunut

      60 vuotta on varmaan lautan ikä,kun se on rakennettu Norjan vuonoliikenteeseen.

    • Enpä minäkään kuullut puhuttavan ennen muinoin Lieksan satamasta, vaikka laivoja oli silloin Pielisellä ja Lieksanjoella enemmän kuin nyt. Matkustajaliikenne hoidettiin kirkkorannan laiturista ja puunuittoa suorittavat laivat olivat lepoaikoinaan Havukkaniemessä ja "Kutsetin" laiturissa entisen kaupungintalon kohdalla. Myös meijerin kohdalla oli hinaajia talviteloilla.

      Vuonna 1909 käyttöön otettu rautatiesilta oli pieneltä osalta kääntösilta, jonka kautta laivat pääsivät kaarisillalle saakka. Kääntösiltaa hoiti sillan vieressä asuva siltavahti, joka käänsi käsikammella sillan auki tarvittaessa. Jussi Tolkin vesibussi ja muut pienemmät veneet mahtuivat ajamaan sillan ali.

      Minun ollessa vielä poikanen, vanhemmat puhuivat laivan saapumisesta rykiin, kun laiva tuli kirkkorannan laituriin. Sana satama on lainasana, ehkä germaanista alkuperää. Ennen satama -sanaa käytettiin sanaa valkama. Laituri -sana on johdettu laita -sanasta.

    • jätkäjoukko

      autolautta työnnetää satamasta pois kuntouttavassa työtoiminnassa voisivat operaation tehdä autolautan poistamiseksi ukkorasseja ja vahvoja löytyy tämä kuntouttaa hyvin olisi pitkä matka Nurmeksen satamaan vaan on niillä aikaa työntää

    • kallistalystiä

      Nurmeksen satamaan Vinkeri laiva kerran upposi,olisko nyt Lieksan vuoro harjoitella laivan nostoa.

    • stnvttu

      kerran uponnutta pas...aa ei kannata enää. Siihen tarvitaan keltatakkien lisäksi myös oikeita Marlboromiehiä. Pielis-Marina oli hyvä, mutta kun alettiin sitä vetureilla tänne kuskata se oli jo siinä. Koko öljytynnyri yritti tuhota rautatiesillan ja Rajavartiostonkin öljypäästöt satamassa. Satoja kajoja kuoli . Prkl.

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      204
      5369
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      125
      3259
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      143
      2465
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      342
      2394
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      2012
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1576
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      119
      1551
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1423
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1240
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1111
    Aihe