Ydinjätteen varastointi on tosi tyhmää

On ainakin miljoona kertaa järkevämpää varastoida auringon energiaa kuin maailman vaarallisinta jätettä - ydinjätettä.

21

568

1Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Osa-aikaeläkeläinen

      Kyllähän jokainen voimayhtiö siitä haluaa eroon päästä, ja maksaisikin paljon sille joka jätteen vastaanottaa. Ongelma vain on se, ettei ottajaa ole.

    • asiallisuutta

      Onhan se loppuvarastointiluola siellä Olkiluodossa ja varastointi sinne alkaa, mutta se onkin jo sitten asiallisen keskustelun aihe.

      • Osa-aikaeläkeläinen

        Toivotaan että se loppusijoitus saa alkaa. Tekninen puoli lienee helpompi kuin saada periaatteellinen hyväksyntä sille touhulle.



    • NoinOn

      Sadussa hölmöläiset varastoivat auringon energiaa säkkeihin ja kantoivat sitä tupaan.

    • NoinOn

      Keravalla varastoitiin auringon energiaa kallioon runsaan 40 talon lämmitystä varten. Sitä riitti vähän yli uudenvuoden. Täytyi siirtyä luotettavaan kaukolämpöön.

    • AsiaaMiettinyt

      Ydinjätteen kierrätys uudeksi ydinpolttoaineeksi on ainakin 95 miljoonaa kertaan järkevämpää kuin loppusijoitus.

      • Sehän riippuu euroista.

        Ja käsittääkseni se uudelleenkäytetty polttoainekin on jotenkin hoideltava. Polttoaineen määrä ei reaktiossa ihan hirveästi vähene.


      • Osa-aikaeläkeläinen

        Kaikissa reaktoreissa polttoainenipun mekaaninen kestävyys rajoittaa polttoaineen käytön. Suurin osa uraanista jää kevytvesirektoreissa käyttämättä.
        Käytetyn polttoainenipun pilkkominen, liuotutus typpihappoon, eri aineiden erottaminen jne. on eri juttu. Ei mitään ongelmatonta puuhaa.


      • Osa-aikaeläkeläinen kirjoitti:

        Kaikissa reaktoreissa polttoainenipun mekaaninen kestävyys rajoittaa polttoaineen käytön. Suurin osa uraanista jää kevytvesirektoreissa käyttämättä.
        Käytetyn polttoainenipun pilkkominen, liuotutus typpihappoon, eri aineiden erottaminen jne. on eri juttu. Ei mitään ongelmatonta puuhaa.

        Ydinrealtori hyödyntää uraanin energiasta alle 1%:n


    • väärä-palsta

      Me joudumme omat ongelmamme ratkaisemaan sillä tietämyksen ja teknologian tasolla mikä meillä on käytettävissämme. Lämmön ja sähkön saantia talvisin 20 vuoden kuluttua ei voi jättää sen toiveen varaan, että siinä välissä ehkä keksittäisiin joku parempi tapa tuottaa ja varastoida energiaa. Energiahuolto on turvattava siinäkin tapauksessa että mitään parempaa ei tulla keksimään.

      Aurinkoenergiaa Eurooppaan voitaisiin talviaikaan tuottaa käytännössä Afrikan puolella. Se vaihtoehto ei ole taloudellisesti, poliittisesti eikä sotilaallisesti katsottuna mahdollinen toteuttaa ja kuuluu keskusteluineen palstalle Uusiutuva energia.

      • Juuri noin ajattelemalla varastoimme auringon ja tuulen energian sijasta maailman vaarallisinta jätettä, ydinjätettä, vielä pitkään jälkeläistemme vaaraksi.


      • vastuullinen.toiminta
        stuxnet kirjoitti:

        Juuri noin ajattelemalla varastoimme auringon ja tuulen energian sijasta maailman vaarallisinta jätettä, ydinjätettä, vielä pitkään jälkeläistemme vaaraksi.

        Juuri noin ajattelemalla pidämme huolen siitä, että jälkeläisillämme on energiahuolto turvattu. Toiveajattelun varassa elämällä käy kuten Saksassa eli joudutaan rikkomaan lupaukset CO2 - päästöjen vähentämisestä samaan aikaan kun energian hinta muuttuu tavallisille ihmisille aivan liian korkeaksi. Kun meillä energiaa kuluu maantieteellisen aseman vuoksi paljon Saksaa enemmän per lärvi niin vaikutus olisi vieläkin ikävämpi.

        Jos ehdotat että ydinvoima Suomessa ajetaan alas niin sinulla pitää olla ehdottaa tilalle vastaavan määrän energiaa tasaisesti ja KOKO AJAN tuottavia ratkaisuita, jotka voidaan realistisesti toteuttaa siinä aikataulussa missä ydinvoimasta luovutaan. Tuuli- ja aurinkoenergia ei sellaista ole.

        Mikäli keksitään tapa taloudellisesti kannattavalla tavalla varastoida sähköenergiaa useamman vuorokauden ajaksi koko Suomen kulutuksen verran niin sitten tuulivoiman uskottavuus lisääntyy heti. Sitä odoteltaessa joudutaan käyttämään olemassaolevia todellisia tapoja tuottaa ja varastoida energiaa. Lupaus ensi vuonna keksittävästä täysin saasteettomasta yksisarvisvoimalasta ei paljoa lämmitä.


    • Hyödytön

      Aurinko hyödyntää vedyn energiasta alle 1%:n.!

      • Ydinjätteen varastointi on todella typerää touhua


    • Varastopäällikkö

      "Ydinjätteen varastointi on todella typerää touhua"

      Oletko tollo ?

      Hiilenpolton saastapäästöjen annetaan levitä ilmaan, maahan ja veteen. Ydinjätteet varastoidaan niin, että niistä ei ole vaaraa ympäristölle,

    • Maailman vaarallisimman jätteen tuottaminen ja säilöminen tulevien sukupolvien vaaraksi on sairasta touhua, Yksikään järkevä eliölaji ei tekisi niin.

      • ideologia.on.ongelmajäte

        Ideologia on maailman vaarallisinta jätettä. Sitä saa näköjään levittää aivan vapaasti ympäri nettiä ja maailmaa aiheuttaen lukemattomia määriö kuolemantapauksia ilman että siitä joutuisi tilille.


    • NakkiPalstalla

      Tollo syytää jatkuvasti viestijätettä palstalle. Palstan taso laskee, mutta todellista harmia siitä tuskin on.

    • niinsevaanon

      Tyhmän ydinvoimalan rakentamisesta jälkeen seurauksena on pakkoidioottipäätökset.

    • NuinOn

      Tollon päätä ei käännä mikään. Turhaa jankutusta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1174
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1006
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      13
      691
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      48
      687
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      685
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      674
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      660
    8. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      604
    9. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      602
    10. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      35
      575
    Aihe