Enemmistö ei kannata ay-liikkeen työtaistelua

eduskuntapäättää

Ylivoimainen enemmistö suomalaisista on SAK:n liittojen työtaistelutoimenpiteitä vastaan. Jos 20 punikkipäättäjää SAK:n hallituksessa uhoaa jotain, niin se ei ole välttämättä ollenkaan SAK:n jäsenien kanta. SAK:n jäsenet ovat n. 23% aktiivityövoimasta. Mitä mieltä 77% väestä on? YTK:ssa on jo 19% työvoimasta.

SAK:n suurin riski on se, että suuri joukko jäseniä irtisanoutuu lakkoilun takia. Se on myös jäsenten mahdollisuus kannanottoon itsevaltiasta johtoaan vastaan. Muu viesti ei norsunluutorniin kanna.

Eduskunnan vastainen kampanja on erityisesti tarkoitettu nostamaan SDP:n osakkeita ensi kevään Eduskuntavaaleissa. Kysymys ei ole ollenkaan jäsenien eduista.

Mitä mieltä jäsenkunta on siitä, että he ovat edistämässä SDP:n Eduskuntavaalikampanjaa? Mitä mieltä jäsenkunta on siitä, että työrauhavelvollisuuden voimassa ollessa heidät pakotetaan lakkoilemaan? Mitä mieltä jäsenkunta on siitä, että vastustetaan kansanvallan demokraattista toteutumista kiristämällä Eduskunnan lainsäädäntätyötä?

Uskon, että liikehtimistä SAK:n jäsenmäärässä tapahtuu alaspäin. YTK tarjoaa ansiosidonnaisen ja juridista neuvontaa kaikenlisäksi paljon halvemmalla. YTK ei pakoita lakkoilemaan. Työt eivät ole lakossa nääs.

6

107

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Abrahamm

      Tarkoitatko, että ne joille ammattiyhdistysliike jo saanut jo pysyvän ja eliitti aseman, saa rupusakille tehdä mitä haluaa,leikkiäkin !?

      • ennustelija

        Mikä tilastoja seuraava yhtiö on tämän tutkimuksen, enemmistön tahdosta tehnyt.
        On aloittajan oma mielipide.
        Ääärioikeisto hallitus on kyykyttänyt köyhiä riittävästi.


    • immuniteettisuoja

      Eilinen lakkosuma, jonka SAK:n tiu eli 20 hallituksen jäsentä saivat aikaan ei ollut ammattiyhdistysliikeen toimintaa. Se oli kaunaisten ay-aktiivien kiukuttelua maan hallitukselle ja yrittäjille, jotka sentään tarjoavat työpaikkoja SAK:n jäsenille. Tai yrittävät tarjota, mitä SAK:n tiu kaikin tavoin estää erilaisilla toimenpiteillä.

      Menkää katsomaan SAK:n kotisivua, niin näette erilaisia otsikoita, joissa vastustetaan, vastustetaan ja vastustetaan.

      Eloranta vastustaa, Aalto vastustaa, Piirainen vastustaa ja hallitukseen kelpuutetut kaikki naiset vastustavat. Akkoja kaikki, koko tiu. Ei ole munaa tulla esiin piilosta ja olla puolesta. Jäsenien työpaikkojen puolesta. Työntekeminen on oikeus, joka jokaisella ihmisellä on. Työntekeminen ei vain tuo leipää perheen pöytään vaan on sosiaalinen tapahtuma, johon soisi mahdollisimman monen osallistuvan. Tilipussin saaminen käteen, olkoonpa sen numerot mitä vaan, nostattaa aina leukaa ylöspäin. Kelakuori postilaatikossa ei sitä tee.

      Olisiko eilisiä lakkoja ja Ylen ylläpitämää älämölöä asiasta ollut ellei puolen vuoden päästä olisi Eduskuntavaalit? Mietipä sitä. Hyvin harva on älämölöön kannalla. Hyvin harva. Siitä syntyvä meteli ei ole missään mittasuhteessa asian laatuun tai kannatukseen. Kärpäsen ampujia tykillä. Onko tiu käynyt armeijan? Epäillä sopii, kun aseen valinta on aivan väärä.

      Pelottavaa, että meillä sallitaan ay-terrorisointi ja sitä tukee maan ykköstiedotuskanava Yle. Ei olla kovin kauaksi päästy 100 vuotta takaisista asioista. Ei kovin kauaksi. Yhtä sekamelskaa sen osalta kuin Putinin Venäjällä tai Trumpin USA:ssa. Tilanne pelottaa ja ahdistaa satojatuhansia suomalaisia. Ja vielä enemmän kun vastakkaisasettelua toitotetaan kanava ykköseltä aamulla ja illalla. Miksi minun pitää tukea sitä Yle-verolla?

      Palola ja Fjäder ovat eri maata kuin tiu. Aivan eri maata. Mistä lie johtuvan?

    • Lakkoilun

      masinoineita Aaltoa,Elorantaa, Piiraista ja muita ay-änkyröitä ei kiinnosta suomalaisen duunarin asema peen vertaa. Jos Riku Aaltoa kiinnostaisi suomalaisen haalaripuolen asema hän olisi neuvotellut verissä päin samansuuruisen palkankorotuksen kuin itselleen, vaatimattoman 60%. Haalariväelle 3,2% kahdessa vuodessa oli Aallolle veret seisauttava voitto työnantajapuolesta.
      Aallon ja kumppanien intressit on omassa navassa, ei työläisen asemassa.

    • Abrahamm

      Suomen enemmistökö ei halua lomarahaa, kuin 8 tunnin työpääkään,kysyn vain !?

    • syöräkäs

      juu, sä tarkoitat enemmistöä kokoomuksessa.
      palkansaajaporukoissa aisia on juuri päinvastoin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      86
      6183
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2576
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      28
      2083
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1827
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1631
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1428
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1337
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1331
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1269
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1223
    Aihe