Miksi puhutaan perättömiä

Hävettääollaähtäriläinen

Jonna Pietilä puhui Hesassa perättömiä.
Kun otti vastaan matkailualan palkintoa. " Että me ähtäriläiset olemme ylpeitä pandoistamme"
Ei todellakaan,eihän meiltä ole edes kysytty.
Suorastaan hävettää koko kriisikunnan hössötys kalliista elukoista.
Paskanen loppu tulee koko ähtärille tuon hankkeen myötä.

Pitää puhua totta. Vain pikkupiiri iloitsee ja mässäilee Kiinan matkoineen tuon kuntalain ulkopuolella olevan projektin kera.

41

1848

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eisll

      Suuri ähtäriläisten enemmistö on innoissa pandoistaan. Tälläistä räkkyämistä harrastaa vain muutama ja he kertovat olevansa enemmistö. Paljastatte typeryytenne, mutta sitähän on vaikea itse huomata

      • Pimeäätouhua

        Ei kukaan vastusta noita elukoita.
        Mutta kunnan bisneksenä ne ovat tuhoon tuomittu hanke.
        Kriisikunta,tarkkailussa oleva yli 5000 ihmisen kylä.Ei pysty tuota ylläpitämään.
        Tyhmyytesi loistaa,ja ähtäriläinen tyyli henkilöittää asiat. Jotka eivät muutenkaan kestä päivänvaloa.


    • KustaaKarhunen

      Pandat ovat Ähtärin pelastus.

    • Onko aloittaja koskaan kuullut PR:stä? Noin vain on tapana puhua, vaikka totuus olisikin toinen. Itsekin olen skeptinen tämän hankkeen suhteen, mutta tietenkin toivon, että olen väärässä epäilyksineni ja pandat tuottavat Ähtärille jättipotin. 😐

      • callekiwes

        Paremmin ne tuottavat kuin matut.


      • panda.ei-irrota
        callekiwes kirjoitti:

        Paremmin ne tuottavat kuin matut.

        Pandan ei tiedetä irrottaneen kenenkään päätä eli ovat siis täysin kannatettavia


    • Huomioitu

      Kun pandat tuli Ähtäriin niin kyllähän se television kautta välittyi kuinka innoissaan ähtäriläiset olivat vastaanottamassa pandoja. Ähtärin "keskustassa" ei ole yhtä suurta kansanpaljoutta ollut varmaan koskaan aiemmin. Kyllä siellä oli mukana tällä palstalla lokaa heittävät kirjoittajatkin. Muisti pätkii, vai?

      • Pjk

        Minä ainakin olen ylpeä pandoista.


    • yjippijai

      Lähes kaikki Ähtäriläiset ovat innoissaan ja ylpeitä pandoista, toki joukossa on muutama äänekäs vastustaja!

      • Erotaasiattoisistaan

        Ei kansalta ole edes kysytty.Elukat saa olla Ähtärissä,mutta ei kunnan kustantamana.Siitä on kyse.


    • Hthks

      Minä myös olen innoissani ja ylpeä pandoista. Parasta mitä Ähtärissä on pitkään aikaan tapahtunut.

      • kaikkeepaskaa

        Oletko vitun ääliö käynyt edes katsomassa näitä idän mamuja???


    • veronmaksaja

      Minä veronmaksajana olen kauhuisani kun tämän tuottamattoman homman kulut tulee joskus koko kansan maksettavaksi. 15vuoden vuokrasopimus on pitkä aika. Kun suomalaiset on käynyt kerran katsomassa niin tulot loppuu siihen ja vuokraa on maksettava.

      • galgulaattorr

        Sinun mielipiteesi on näillä palstoilla tullut jo selväksi ja kerroppa nyt, paljonka maksat kunnallisveroa vuodessa Ähtäriin?


      • Rahaonkonsultti

        Pidetään huoli et, yhä useampi saa järjen ja muuttaa 24.12 verotulonsa pois.Paikasta jossa ei osata edes senttiäkään käyttää järkevästi.
        Ei hulluuteen euroja.
        Valtionosuudet tasapuolisesti samalla menee muualle. Itse ajattelin Seinäjokea.
        Sitähän maakunta keskusta kaltaisesi ovat rakentaneet.Sitä saat mitä tilasit


      • Täälläollaanjapysytään
        Rahaonkonsultti kirjoitti:

        Pidetään huoli et, yhä useampi saa järjen ja muuttaa 24.12 verotulonsa pois.Paikasta jossa ei osata edes senttiäkään käyttää järkevästi.
        Ei hulluuteen euroja.
        Valtionosuudet tasapuolisesti samalla menee muualle. Itse ajattelin Seinäjokea.
        Sitähän maakunta keskusta kaltaisesi ovat rakentaneet.Sitä saat mitä tilasit

        Täällähän on taas oikea järkikotka kirjoittelemassa.......kapuloita rattaisiin, niin ettei vahingossakaan kukaan saisi mitään asiaa onnistumaan edes vahingossa!


      • Rahatjärkevästi

        Asiat yjlee hoitaa nimenomaan järjellä.
        Kun sitä ei päätöksissä näy,raha on konsultti joka loppuessaan hulluudessa kirkastaa järjen päätöksissäkin.


    • Pessimistieipety

      Miettikääpäs, miksi ihmiset käyvät pandoja katsomassa. Siksi, että heillä ei ole sillä hetkellä parempaakaan tekemistä ja jonnekin tekee mieli lähteä. Pandat sinänsa eivät ole ollenkaan kiinnostavia, miten voisivat ollakaan, laiskana makaavat karhut. Tämä merkitsee sitä, että harva tulee toisen kerran. Pitäisi varautua siihenkin vaihtoehtoon, että kävijämäärät vähenevät tämän vuoden huipusta. Joku 200 tuhatta kävijää vuodessa riittäisi hyvin, jos menot pidetään kurissa, mutta pidetäänkö ne. Tuskin. Tehdään lisäinvestointeja, hotellin laajennus ja peruskorjaus, keilahalli yms. Ja kuinkas sitten kävikään - se nähdään aikanaan.

      • Ottakaaminutjopoistäältä

        Pandoista on niin paljon kokemusta maailmalla, että kävijämäärien kehitys osataan ennustaa hyvin. Muutaman vuoden kuluttua kävijämäärät ovat 10-20% koholla verrattuna aikaan ennen pandoja. Riittääkö se kiinteisiin kustannuksiin?


    • kusilukki

      Ei pandat Ähtäriä pelasta,päinvastoin konkurssi odottaa tuloaan .Ei ole ulkomaalisia näkynyt ,ihmiset ovat olleet tyytymättömiä palveluun joka on huono asia voi voi teitä päättäjät

      • nettomaksaja

        Sulta on jäänyt kansakoulukin kesken. Suomen kielen osaamattomuus näkyy kirjoituksessasi.Tällaisista asioista et ymmärrä mitään, anna muiden hoitaa asiat niin saadaan sullekin maksettua tarvitsemasi tuet.


    • Eipalkittu

      Minkä matkailualan palkinnon Jonna Pietilä on vastaanottanut? Ei ole näkynyt mitään lehdistössä.

      • tuttujuttu

        Valtakunnan mediat samoin kuin paikallisemmatkin mediat ovat viime päivinä tuoneet aika laajalti esiin sen, että Ähtärin eläinpuiston panda-hanke on valittu matkailualan vuoden tulokkaaksi Suomessa vuonna 2018. Tässä linkit esimerkiksi YLE:n uutisointiin ja Turun Sanomien kirjoitukseen aiheesta:

        https://yle.fi/uutiset/3-10443190
        https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/4110452/htarin pandat valittiin Vuoden tulokkaaksi Finnish Travel Galassa

        Panda-hankkeen taakse jäi palkintosijoja valittaessa esimerkiksi Länsimetro.


      • Sääliksikäy

        Niinpäs näkyy olevan, vuoden tulokas. Zoon tiedotteessa sanotaan, että "Pandakaksikon tulo Ähtärin eläinpuistoon on yksi Suomen historian suurimpia mukanaoloja kansainvälisessä luonnonsuojelutyössä, muistutetaan eläinpuiston tiedotteessa." Onhan se aika iso mukanaolo: 15 vuotta, 15 miljoonaa vuokrana. Toivottavasti maksajana ovat matkailijat ja jää pikkuisen kunnankin pussiin vielä.

        On kivaa olla ähtäriläisenä suojelemassa kiinalaisia karhuja, eikö totta. Miten ne jaksavat tuota pötyä suoltaa.


      • palkintoja
        Sääliksikäy kirjoitti:

        Niinpäs näkyy olevan, vuoden tulokas. Zoon tiedotteessa sanotaan, että "Pandakaksikon tulo Ähtärin eläinpuistoon on yksi Suomen historian suurimpia mukanaoloja kansainvälisessä luonnonsuojelutyössä, muistutetaan eläinpuiston tiedotteessa." Onhan se aika iso mukanaolo: 15 vuotta, 15 miljoonaa vuokrana. Toivottavasti maksajana ovat matkailijat ja jää pikkuisen kunnankin pussiin vielä.

        On kivaa olla ähtäriläisenä suojelemassa kiinalaisia karhuja, eikö totta. Miten ne jaksavat tuota pötyä suoltaa.

        Ei tuo palkinto ihan pötyä ole. Palkitun valitsevat matkailutoimistoalan ammattilaiset. Eli matkailualan ammattilaiset, jotka järjestävät työkseen retkiä erilaisiin matkakohteisiin. Se, että matkatoimistoalan ammattilaisten yhteisessä juhlassa palkitaan Ähtärin vuoden tulokkaana, voi olla aika positiivinen asia ensi vuoden matkailijamäärien kannalta, kun kohde sai erityishuomioita matkatoimistoalan ammattilaisten keskuudessa. Vuoden tulokas -kohteisiin on aika usein matkatoimistoissa järjestetty palkinnon saamista seuraavana vuonna aika paljon matkoja. Matkatoimistot pystyvät myös hyödyntämään tuota palkintotitteliä omassa markkinoinnissaan. Mielenkiintoista on se, että raadin lausunnossa on arvioitu, että "Ähtärin eläinpuiston Pandatalo ja Kiinasta lainaan saadut isopandat lisäävät Ähtärin ja sen lähiseudun matkailun vetovoimaisuutta ja tuovat mahdollisesti Suomeen pandoista kiinnostuneita turisteja myös ulkomailta."

        Matkojen järjestämisen ammattilaiset siis katsovat hankkeen lisänneen koko Ähtärin seudun vetovoimaisuutta matkojen järjestämisen kannalta paitsi kotimaan matkailun osalta, myös mahdollisesti ulkomaan matkailijoidenkin osalta. Saa nähdä, alkaako joku tuolla edustetuista matkatoimistoista lähivuosina toteuttaa pandamatkoja Ähtäriin ulkomaisille matkaajille.


      • Tuttujuttu133

        "Ähtärin eläinpuiston Pandatalo ja Kiinasta lainaan saadut isopandat lisäävät Ähtärin ja sen lähiseudun matkailun vetovoimaisuutta ja tuovat mahdollisesti Suomeen pandoista kiinnostuneita turisteja myös ulkomailta."

        Kuulostaa jotenkin tutulta tämä teksti. Eiväthän he matkailualan ammattilaiset vaivaudu itse perusteluja kirjoittamaan vaan lainaavat Zoon ja kaupungin tekstejä. Varmaan lisääkin vetovoimaisuutta ja mahdollisesti tuokin turisteja myös ulkomailta. Ei ole yllätys, jos miljoonasijoituksilla saadaan tuollaista aikaan.


    • Kööpenhaminassa

      Muistakaa nyt vielä tuohon lisätä viikoittain tuotavat bambut, rekkalasti viikossa, siis vähintään 52-kuormaa vuodessa, jossain oli kirjoitettu/mainittu sen maksavan 200.000-300.000 euroa vuodessa. Tuota summaa olisi vähemmän jos Ähtärissä olisi ollut mahdollista saada bambut menestymään ja bambut olisi ollut kotimaista. Sitähän hehkutettiin jo pari vuotta ennen pandojen tuloa. Siis mentiinkö puuhun latvasta käsin!? Sitä edelleen ihmettelen että zoodelegaation matkoihin on varaa, mutta eläintarhassa uusitaan hitaanlaisesti vanhaa, jos ollenkaan. 🤔🤔. Matkat toisiin eläintarhoihin eivät tuo yhtään uusia asiakkaita mutta itse eläintarhan kunnostus ja uudistaminen voi houkutella paljonkin jopa uusia kävijöitä, olkoonkin että kaikki eivät kävisi katsomassa edes pandoja.

    • veronmaksaja

      Minä veronmaksajana olen kauhuisani kun tämän tuottamattoman homman kulut tulee joskus koko kansan maksettavaksi. 15vuoden vuokrasopimus on pitkä aika. Kun suomalaiset on käynyt kerran katsomassa niin tulot loppuu siihen ja vuokraa on maksettava. Mistä ihmemaasta ulkolaiset tulee Ähtäriin keskelle ei mitää .

    • katsojat

      Ei taida käydä väkeä kun MTV kolmella pyöriin mainos ja pitkä joka maksaa.

    • Kööpenhaminassa

      Turussa, Helsingissä, Tampereella, Jyväskylässä ja Kuopiossa, tai vaikkapa Lapissa jopa missä tahansa pikkukylässä kun matkustelee ja kyselee ihmisiltä oletteko käyneet katsomassa pandoja tai menettekö katsomaan pandoja, niin yleisimmät vastaukset ovat olleet missä tahansa; 1) Veronmaksajille tulee kuitenkin maksettavaksi, miksi mennä ? 2) Liiankin kaukana vain pandojen tähden, muitakin eläimiä pitäis nähdä oheistoimintoineen (siis jotain uutta) 3) Jos ei erityisesti ole asiaa Ähtärissä tai siellä päin niin ei ole syytä käydä 4) Korkeasaaressa on joka vuosi jotain uutta nähtävääkin 5) Lippujen hinnat sen ja sen kokoiselle perheelle liiankin kalliit 5) Eläinten suojelu on näennäistä tuntien Kiinan politiikan, kun muita lajeja myydään ja syödään toreilla jne. Uhanalaisia eläimiä löytyy Kiinan alueella äärimmäisen paljon! Voitte jokainen kuvitella että vastaukset kysymyksiin ovat laaja-alaisia, mutta top-viiden listassa on nämä edellä mainitut. Kuka tahansa kaduntallaaja pystyy kysymään näitä asioita mutta kun olet jutellut kymmenien ellei jopa satojen ihmisten kanssa ja vastaukset ovat olleet yli 70% ed.mainittuja voi miettiä, onko jotain tehtävissä!? Ähtäri zoo delegaatio voisi nyt keskittyä oikeisiin luonnon suojelu projekteihin, kuten Korkeasaari, josta esimerkkeinä Amurin kissapedot, Aasian laululinnut, sammakot, apinat, villieläimet jne. Esimerkiksi Korkeasaaren kissojen yö tai www.silentforest.eu. kampanja jne.

      • veronmaksaja

        Keskeinen ero Korkeasaaressa suhteessa Ähtäriin on siinä, että Helsingin kaupunki maksaa jo pitkään voimassa olleen sopimuksen mukaisesti puolet Korkeasaaren menoista. Kaupunki tukee näin verovaroin paikkakunnan matkailua, ja mahdollistaa edulliset pääsyliput eläintarhaan, kun lippujen hintojen ei ole tarkoitus kattaa kuin alle puolet eläintarhan ylläpitomenoista (osa puolet menoista kattavista tuotoista tulee muualta kuin pääsylipputuloista). Ähtärin eläinpuisto koittaa selvitä pääsylippujen, ravintoloiden, hotellin ja matkamuistomyymälän tuotoilla, minkä johdosta pääsylippujen hinnat ovat korkeampia. Majoitus on kuitenkin Ähtärin suunnalla halvempaa kuin Helsingissä.

        Ei Korkeasaaressa käyntiä kovin moni sen takia kai välttele, että "veronmaksajille tulee kuitenkin maksettavaksi, miksi mennä ?"


      • Pessimistieipety12

        Helsinki taitaa tukea lähinnä helsinkiläisten vapaa-ajan viettoa. Korkeasaareen on hankala mennä, ei siellä monikaan turisti käy, varsinkaan ulkomaalainen, joka useimmiten on melko lyhyen aikaa Hesassa ja on nähnyt tai näkee samoja elukoita ihan missä vaan. Ähtärin Zoohon voi tumpelokin papparainenkin poiketa samalla kun menee Keskiselle tai Seinäjoen tulevaan Ideaparkiin.

        Nyt olisi hyvä aika yksityistää Zoo, kun se ilmeisesti tuottaa jonkin verran. Ainakin pitäisi kerätä vararahastoa laihojen vuosien varalle.


      • Kansankynttilä

        Tämä tunnettu sylttytehdas voisi lukaista Ähtäri Zoon kotisivuilta miten Zoo on mukana Kiinan luonnonsuojelussa, esimerkiksi pandasairaalan työssä. Korkeasaaren pienet hankkeet ovat hienoja. Ähtäri vaikuttaa luonnonsuojeluun kuitenkin ihan eri tasolla. Sen ymmärtävät myös Zoon vieraat.


      • fukingnice

        Miten vieraat muuten sen huomaa kuin vitun kalliit liput ja surkea palvelu..


      • Ennustajaukko
        Kansankynttilä kirjoitti:

        Tämä tunnettu sylttytehdas voisi lukaista Ähtäri Zoon kotisivuilta miten Zoo on mukana Kiinan luonnonsuojelussa, esimerkiksi pandasairaalan työssä. Korkeasaaren pienet hankkeet ovat hienoja. Ähtäri vaikuttaa luonnonsuojeluun kuitenkin ihan eri tasolla. Sen ymmärtävät myös Zoon vieraat.

        "Zoo on mukana Kiinan luonnonsuojelussa, esimerkiksi pandasairaalan työssä. " Tuo onkin Zoon ja Ähtärin kaupungin ydintoimintaa. Pitäisikö itkeä vai nauraa? Kaikista maailman maista Kiina ja kaikista maailman eläimistä kiinalainen karhu. "Kaikkia ihmisiä voi huijata jonkin aikaa, joitakin ihmisiä voi huijata kaiken aikaa, mutta kaikkia ihmisiä ei voi huijata kaiken aikaa."

        Pandat ovat kohta out, paras varautua.


      • Suuruudenhulluutta
        Kansankynttilä kirjoitti:

        Tämä tunnettu sylttytehdas voisi lukaista Ähtäri Zoon kotisivuilta miten Zoo on mukana Kiinan luonnonsuojelussa, esimerkiksi pandasairaalan työssä. Korkeasaaren pienet hankkeet ovat hienoja. Ähtäri vaikuttaa luonnonsuojeluun kuitenkin ihan eri tasolla. Sen ymmärtävät myös Zoon vieraat.

        Netistä ei edes kesällä saanut joka pv edullisempia lippuja.Niin rahan ahne oli Zoo.
        Eipä ole nyt autoja,ei ole turistia,ei ole kiinnostusta,ei ole tuloja,ei edes vuosilippu kävijöitä.
        Ei ole taloudellisesti järkevä kepun hanke


      • hinnoittelusta

        Zoossa voisi kyllä olla sesonkihinnoittelua. Eli siis syksyllä ja keväällä loma-aikojen ulkopuolella jotain kampanjaa, jonka ajalle liput olisivat esim. -50 % normaaleista hinnoista joidenkin kampanjapäivien aikana myytynä, jos liput ostaa reilusti etukäteen. Silloin edullisia lippuja kaipaavat, jotka eivät muuten paikkaan tulisi, pääsisivät edullisesti katsomaan paikkaa ilman että näin syötäisiin lipunmyyntituloja. Esim. Black Friday -päivänä tällaisia kampanjoita on ollut monissa paikoissa, jolloin lippuja on myyty kampanjahintaan halvalla sellaisiin ajankohtiin, joina paikat ovat muuten aika hiljaisina. Sopisi sellainen kampanja Ähtäriinkin.


    • ouggidouggi

      Jutun aloittaja , kerääppä porukka mielenosoitukseen pandoja vastaan ja ilmoita, koska ja missä se on, niin nähdään, kuinka paljon niitä vastustetaan!

      • ihahhaaa

        Eipä pandoja itseään monikaan lopuksi vastusta.
        Syyt ovat aikeen taloudelliset lähtökohdat ja mittakaava, joka on ylimitoitettu ja kestämätön kuten moni muukin mittava matkailu-kohde ilman mittavaa markkinointia, julkisuutta ja näkyvyyttä.
        Taloudelliset panostukset ovat merkittävät vailla varmuutta sijoitusten
        palautumisesta.
        Kyse on taloudellisista riskeistä joita toimintaan liittyy kävijäkiinnostuksen vaihdellessa ja vaihtuessa.
        Närkästystä herättävät nekin tukitoimet, joita kaupunki kohdistaa ko. puiston käyttökuluihin.
        Ne ovat tuottamattomia menoja.


      • Maksunaikatulee

        Todella,todella,todella..
        Juuri niin yksityisenä yrityksenä Pandat,hotelli,eli puisto saakin toimia.
        Nyt kaupungin varoilla,kustannuksilla. Ei yhtään ystävää,tuottavaa ulkopuolelta ähtärin ei huvita pyytää kyläreissuillaan käymään tutustumassa koko mäkeen.
        Mikä kustannus ja poissa kuntalain säätämistä asioista. On virkamiesten työaika,ei ihme,että kaupungin asiat on hoitamatta. Kun kaikki aika kuluu t urhuuteen,ylimääräisiin omiin vääriin tekoihin.
        Kuinka he korvaa meille väärät toimensa,kulunsa.


      • Tekojaeipuheita

        Mutta laittakaa nyt tuo ehdotettu mielenosoitus pystyyn niinkuin ehdotettiin, ei pandoja vastaan vaan mitenkä "typerästi" Ähtäri on panda-asian hoitanut. Nähdään varmasti laaja mielenosoitus josta jopa mediakin innostuu. Tekoja ei vain puheita.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      272
      2693
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      72
      1452
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      40
      1433
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      30
      1208
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1154
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1153
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      45
      1151
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1141
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1089
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      10
      1080
    Aihe