Stubb vedonlyöjien suosikki!

Anonyymi

Alexander Stubb on yllättäen noussut vedonlyöjien suosikiksi EU-komission seuraavaksi puheenjohtajaksi.
EX-MINISTERI, Luxemburgissa EIB:n pankinjohtajana toimiva Alexander Stubb (kok) ilmoittautui tiistaina ehdokkaaksi EU:n korkeimpaan virkaan.

Stubb on mukana kansanpuolue EPP:n kärkiehdokaskisassa. EPP:n kärkiehdokkaasta tulee liki varmasti seuraavan EU-komission puheenjohtaja.

EPP:n kärkiehdokaskisassa mukana on toistaiseksi vain Stubb ja Saksan Manfred Weber, jota pidetään kisan ehdottomana ennakkosuosikkina.

EPP:n kärkiehdokas valitaan Helsingissä 7.–8. marraskuuta.

–EU on kyennyt kasvattamaan kakkua, mutta epäonnistunut kakun jakamisessa, Alexander Stubb arvioi.
–EU on kyennyt kasvattamaan kakkua, mutta epäonnistunut kakun jakamisessa, Alexander Stubb arvioi. (KUVA: Antti Hämäläinen / IS)

Miten suomalainen voidaan valita komission puheenjohtajaksi?

– Sillä, että saa yli puolet EPP:n puoluekokouksen äänistä Helsingissä. Siihen tarvitaan taustaa, asiantuntemusta, kokemusta ja vähän säkää.

Tiistaina ilmoittauduit kärkiehdokaskisaan, ja puhuit ylätason juttuja arvoista oikeusvaltioperiaatteeseen. Tälläkö aiot EPP:n puoluekokouksen hurmata?

– Tarvitsemme yhteistä arvopohjaa. Varsinainen kampanjaohjelma tulee olemaan konkreettisempi, mutta kaikki lähtee arvoista ja niiden pohjalle rakennetaan päätökset tekoälystä, ilmastonmuutoksesta tai maahanmuutosta.

Minkälaisena hahmona pidät itseäsi EPP:n silmissä? Esimerkiksi Kreikassa Stubb ei kai hurraa-huutoja herätä?

– Luulen, että EPP:n piirissä Kreikassa kylläkin. Totta kai ministeriajan päätökset herättävät vastustusta. Moni on sitä mieltä, että tässä tulee tiukan linjan pohjoismaalainen. Samalla jokainen tietää, että minulla on eurooppalainen sydän. Ministerinä päätehtävä on puolustaa Suomea. EU-komission päätehtävä on valvoa, että EU:n sopimuksia noudetaan.

13 kommenttia

Vastaukset

 • Aina löytyy joku, joka on korruptoitavissa.

  • Tarjoat siis itseäsi?

 • Mikä EU:ssa on mennyt pieleen? 1990-luvun alussa Berliinin muuri oli murtunut ja itäblokki vapautui. Näytti siltä, että länsimainen liberaali demokratia valtaa alaa ja kaikki ovat yhtä. EU:sta on kuitenkin tullut nahjus. Miksi?

  – En nahjuksesta tiedä. Uskon, että osa ihmisistä on turhautunut siihen, että järjestelmä ei ole tarjonnut sitä mitä se on luvannut.

  – Maailma on huomattavasti parempi paikka nyt kuin vuonna 1989. EU on kyennyt kasvattamaan kakkua, mutta epäonnistunut kakun jakamisessa. Toinen asia, missä EU on epäonnistunut, oli 2015 maahanmuutto ja sen hoitaminen, mutta siihenkin on löytynyt ratkaisuja. Kolmas asia, missä on epäonnistuttu, on eurokriisi – ja siinäkin löydettiin ratkaisu.

  Jos 1990-luvun alussa Eurooppa oli avautumassa, nyt EU-maat näyttävät ennemmin käpertyvän itseensä. Millä saat EU-maat puhaltamaan yhteen hiileen ja ajattelemaan oman maan sijasta EU:ta yhteisenä projektina?

  – Ensimmäinen on retoriikka, tapa, jolla puhumme EU:sta. Retoriikka on hirveän negatiivinen. Lietsomme usein pelkoa ja vihaa. Yritämme tarjota helppoja ratkaisuja vaikeisiin ongelmiin. Olisi kerrottava myös kolikon toinen puoli – ja miettiä ovatko asiat paremmin kuin 1989.

  – Toinen asia on konkreettiset ratkaisut. Mitä enemmän fiksuja ratkaisuja EU pystyy tuottamaan, sen hyväksyttävämpi se on.

 • EU on tosiaan onnistunut MAMUkakun kasvattamisessa, mutta epäonnistunut sen jakamisessa!

  Onneksi kakkua vaille jääneille maille, kansoille ja kulttuureille...

 • Kuvaa tätä ruokottoman valheellista aikaa, että vasemmistoliberaali Stubb on oikeistopuolueiden ehdokas!!?? Toisaalta toivon Stubbidon valintaa, koska tuo tyhjäpää vain nopeuttaisi Euvostoliiton hajoamista.

  • Stubb on siis vasta atrjolla kansanpuolueen eli maltillisen oikeiston ja keskustan ehdokkaaksi.

   Hän on oikeistoliberaali ja taustansa sekä kokemuksensa puolesta mitä sopivin ehdokas.

 • Eurroopan Unioni on sen verran heikko laitos, joten sen komission puheenjohtajaksi kelpaa sellainen henkilö, joka ei onnistunut Suomen pääministerinä eikä kelvannut kokoomuksen puheenjohtajaksi kovin pitkäksi aikaa.

  • EU on erinomaisen vahvassa kunnossa.
   Stubb toimi ensin pääministerinä ja sitten valtiovarainministerinä melko taitamattomasti haksahdellen perättömiin tokaisuihin.

   Kokoomuksen eliitin luottamus meni ja tulos tiedetään.

   Alexilla on oikeus uuteen alkuun kokemuksista viisastuneena.

  • Stubb nousi kaljabaarista politiikkaan korruptiorahoilla joilla petkutettiin äänestäjiä. Jos hänet valitaan EUn johtoon niin syynä on on se että Saksa haluaa johtajaksi heikon henkilön jolle voidaan sitten sysätä kaikki syyt romahduksesta. Sama tapahtuu E Liikasen kohdalla. Politiikka on saalistusta rahasta ja siksi johtajiksi valitaan luusereita.

  • eu-romahtaa kirjoitti:

   Stubb nousi kaljabaarista politiikkaan korruptiorahoilla joilla petkutettiin äänestäjiä. Jos hänet valitaan EUn johtoon niin syynä on on se että Saksa haluaa johtajaksi heikon henkilön jolle voidaan sitten sysätä kaikki syyt romahduksesta. Sama tapahtuu E Liikasen kohdalla. Politiikka on saalistusta rahasta ja siksi johtajiksi valitaan luusereita.

   Stubb .... Taitaa olla sellaanen henkilö, ketä Ryssän trolli ja kommunisti-persu pelkää.

 • Veikeetä saaja toi spede Anttiristuksen virkaan...

 • Niin Teillä kommunismissa on se Antiristuksen virka.... Oliko se Huta vai Halla-aho ?

 • Stubb on kyllä asiantuntevin ja älykkäin ihminen, joka on Suomessa politiikkaan sekaantunut. Ainakin sitten Kekkosen.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.