Rakentamisen ylituotanto

nahkamasa

Olisiko jo pikkuisen aika pysähtyä miettimään kannattaako asuntorakentaminen tällä tahdilla seinäjoella vai onko iskenyt vauhtisokeus? Luultavimmin kuten jo lehtikin kirjoitti että grynderit ovat ostaneet mitä tarvitsevat ovat vuokra-asunto markkinat täynnä,samoin sijoitus. Tästä seuraa ylitarjonta ja vuokrien nousu,asuntojen hinnat nyt tuskin laskeen hetkeen.
Riippuu tietenkin siitä onko kaupunki saamassa lisää työpaikkoja että asuntoihin tulisi täytettä?
Uudet asunnot keskustassa tuskin ovat menossa ns.maakunnan sossuasunnoiksi.

37

608

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Oujee

      Eiköhän siitä seuraa vuokrien lasku.

    • LopunAlkuako

      Ilkka 8.10
      mm.
      "Uudiskohteiden myynti on puolittunut vuoden takaiseen aikaan verrattuna, vaikka kohteita on ollut vähän enemmän tarjolla"
      Kupla puhkeaa..
      Lue lisää päivän Ilkasta...

    • Totuuss

      Keskusta ideapark kun saadaan valmiiksi ja ensimmäiset lämpöiset viikonloput tulee niin nuoriso kyllä löytää seinäjoen vetovoiman.

      Ette ole nähneet vielä mitään jos luulette että nuorison muutto seinäjoelle olisi hiljentymässä, päinvastoin se tulee vielä kiihtymään.

      • ylituotantoontotuus

        Totuus kaukana.

        Siinä ei paljon ideaparkit auta kun kupla lähtee rullaantumaan.


    • 10plus8161

      Kopsatkaapa joku artikkeli tähän.

    • ei-muresta-täyttyySE

      Hyvien sossupalvelujen etsijät täyttävät pian tään kaupungiiiin

      omaisuus selässä

    • Jarppi5

      Aika paljon asuntorakentamisen kasvu on perustunut siihen, että lähialueen nuoret kasvaa aikuiseksi ja ostaa jossain vaiheessa omistusasunnon. Nyt on kuitenkin tapahtunut iso käänne, nuoret toki kasvaa edelleen aikuiseksi, mutta niillä ei ole sellaisia töitä millä rahoittaa omistusasuminen. Lisäksi nuorten aikuisten keskuudessa kiinnostus koko omistusasumiseen on hiipunut. Nykyiset nuoret aikuiset elävät aika irrallista ja palasista koostuvaa elämää, ei se ole enää sellaista mitä me 80-luvulla syntyneet "keski-ikäiset" käsitetään.

      Nykyinen asuntokauppa perustuu lähinnä yli 35-vuotiaiden ihmisten asuntokauppaan. Asuntotarpeet muuttuvat ja asunnot vaihtaa omistajaa. Mutta ne alle 35-vuotiaat asunnonostajat puuttuu nykyään melkein kokonaan. Sanotaanko nyt karkeasti näin että yli 35-vuotiaiden asuntokauppa on lähinnä asuntojen vaihdantaa, eli uusia omistusasujia ei tule tilalle, vanhat vain vaihtelee kämppiä keskenään, noin niinkuin karkeasti ilmaistuna. Alle 35-vuotiaat ovat tähän asti olleet useimmiten ensiasunnon ostajia. Nyt niitä ensiasunnon ostajia on häviävän vähän. Ja kun kasvu perustuu nimenomaan ensiasunnon ostajiin, niin ei ihme että kasvu on pysähtynyt.

    • Manse

      Ja aika moni jatkaa matkaansa Tampereelle.

    • Eitullutkatoa

      Eiköhän tukijussien tukiaisilla ostella muutama sijoitusasunto omille lapsille ääsjoen kerrostaloista.

      • NäinSenNäin

        "Ei tullut katoa"....Heh,heh ja tällaisten kateellisten junttien keskuudestako pitäisi hankkia sijoitusasunto?


      • Agraarisosialistit

        Ei tullut katovuotta ainakaan Etelä-pohjanmaalle.Viljanhinnatkin euroopan unionin parhaat.Nousua viimmevuodesta 40% ja Sipilän kepulit jakaa 100 miljoonaa lisätukiaisia ja palauttaa energiaveroja tukijusseille 30 milliä.Kelpaa taas osakekämppiä ostella ääsjoelta.Uus mersukin tilauksesss.


    • zuuzut

      hyviä kommentteja..tulee lämpöiset,hyvät sossupalvelut....mitä vittua noilla on tekemistä asuntojen myynnin kanssa? tai keskusta kämppien vuokrauksen?

    • vihreää-virhettä

      Myös etelä-Suomessa samaa. Outo juttu.

      • 123d1231d2312f

        Ei ole outoa, kyseinen rakennus operaatio on valmistelua miljoonan maahanmuuttajan suomeen tuomiseen, kaikki on jo suunniteltua. Luuletteko että asunnot tulee kantaväestölle? Suomi myydään ulkomaalaisille ja tästä tehdään suur-suomi.


      • Pyh1myz
        123d1231d2312f kirjoitti:

        Ei ole outoa, kyseinen rakennus operaatio on valmistelua miljoonan maahanmuuttajan suomeen tuomiseen, kaikki on jo suunniteltua. Luuletteko että asunnot tulee kantaväestölle? Suomi myydään ulkomaalaisille ja tästä tehdään suur-suomi.

        Jee, vihdoinkin me saadaan maahanmuutajia tuomaan rikkautta kulttuuriimme. Me kantasuomalaiset ollaan valmiita maksamaan heidän asuminen uusissa ja upeissa asunnoissa. Toivottavasti kelpaavat heidän vaativaan ja urbaaniin makuunsa. Voisi nostaa kantasuomalaisten vuokria, ja siirtää niistä rahoista saatu hyöty noille ihanille maahanmuuttajille, jotka rikastuttavat kulttuuriamme. Voisiko myös esim uimahalliin tehdä maahanmuuttajille parhaaseen uinti aikaan heidän privaatti vuorot. Ja vaikka me kantasuomalaiset vaikka sitten talkoilla palvelemaan heitä sinne uimahalliin, vaikka hedelmäkoreja vietäisiin niille ja kerättäisiin roskat pois. Eikö se olisi vähintä mitä me voitais niinku tehdä niitten hyväksi?


    • näinluulen

      ylläpidetään yhtä työllistävää alaa valtion varoin koska taloa on vaikea tuoda ulkomailta

      • PerheetSivummalle

        Yksiöitä ja kaksioita keskusta täynnä, kun niistä rakentaja.....
        yksityinen saa parhaan katteen.
        Toivottavasti perheet saavat rakentaa sivummalle, ettei tartte muuttaa
        Ilmajoelle, jossa viljapellolekin saa rakentaa.
        Aikansa kutakin.....elämäntilanteet vaihtelevat.


    • yksityistäkömuka

      sori vaan enpä usko että oikeasti yksityinen kerrostaloja paljoakaan rakentaa. sama kun isoissa kaupallisissa päivittäistavaraketjuissa, muutakin takana.

    • nahkamasa

      piti jonkun vetää toi m.muuttaja kortti tähänkin keskusteluun. ei valtio osta missään kaupungissa niille keskustoista uusia kämppiä. pitäs teidän nyt mamu peloilta vähän selvittää asioita...eikä niitä tänne rakkaaseen kauppalaan olla tuomassa 100th...taas tulee mieleen klamydian biisin sanat ...pelätään kaikkee uutta

      • toiveesi-turhuutta

        Itäkeskuksessa hesas mamurikkaasa pollarit harotelee oikein kuukausikaupalla tositoimin paukkukuteja käyttäen ---


      • suvakkisuvakkisuvakki

        Olisko osa sarkasmia?

        Suvakit on joko tosikkoja tai tosi tyhmiä. Veikkaasin jälkimmäistä.


    • Alvariin

      Ideaparkki, meillä on kaapit täynnä muarin kutomia mattoja ja serkuilta saatuja plingpling vaatteita. Mitä tarvitaan? Voita, leipää, läskisoosia ja perunoota.

    • Asuntokeisari

      "Haulla löytyi 546 myytävää asuntoa" Nuo olivat etuovessa tämänhetkiset uudet myytävät asunnot Seinäjoella kerrostaloissa. Ilkan mukaan tänä vuonna on myyty 169 kipaletta maalis-syyskuussa, joten pikkuisen on ylituotantoa. Mitähän noille tapahtuu tulevaisuudessa?

      • Mitäkö tapahtuu? Kaikissa asuu joku. Vuokralla tai omistusasunnossa.


    • Hjkkjh

      Eiköhän se oo niin että asunnoista täytyy olla tietty prosentti ennakkoon myytynä ennen ku rakentaminen alkaa, ei pankit niitä lähde muuten rahoittamaan. Ei seinäjoelle mielivaltaisesti mitään rakenneta. Kuisla nyt toki poikkeus..

    • NäinSenNäin

      Aikanaan oletin pakolaisia tulevan Suomeen noin miljoonan, tänään puhutaan jo kymmenistä miljoonista.

      Onko kenellekään tullut mieleen, miksi maaseutua tyhjätään asutuksesta taajamiin paskaputkilla, korotetuilla kiinteistöveroilla ja liikkumisen hankaloittamisella? Mitä esimerkiksi maaseudulla tehdään paskaputkella, kun samaan aikaa maaseutu tyhjenee?

      Uudet kerrostalot on tarkoitettu nykyisille Suomalaisille ja maaseudun asunnot "romutuspalkkioilla" lunastetaan tuleville Suomalaisille.

      Kyllä se on vaan totuttava ajatukseen, että parikymmenen vuoden päästä olemme kuin nykyiset mustalaiset...vähemmistöä, mutta olemmeko valkoista kaupunkilaista eliittiä? Aika näyttää.

      • tyhyjää-looraa-koputtelu

        Olipas Aivan typerä mamutus huuto- noilakos elämämme sekotaisit.


    • sundmann

      tänä päivänä pinotalorahotuis on taloyhtiö muodossa aika pitkälle.mutta eipä ne myynnissä silloin ole jos joku on jo ottanut rahoituksen ja maksanut käsirahan....taloyhtiörahoitus on pikkusen pitempi malli kai kun pankin.eikä niitä voi muuten vuokralle panna jos ne on myynnissä,vuokralaki on aika tiukka tänä päivänä ei ihmistä kämpästä pihalle saa niin helposti...pitää olla kyllä paperilla että sä lähet heti...

    • Anonyymi

      Seinäjoen asuntokauppa ylsi taas ennätykseen. Rakentamisen vauhti on kiihtynyt, mutta siitä huolimatta vapaiden asuntojen määrä on vähentynyt jopa huolesttavassa määrin.
      Kaikille pitäisi löytyä mieleinen asunto ilman odottamista.

      Tämä ei sinänsä estä Seinäjoen kehittymistä ja on sinällään hyvä uutinen, eikä mikään yllätys.
      Kasvu jatkuu kiivaana koronasta huolimatta.

      • Anonyymi

        Tiijätkös mihin ovat muutamassa
        - noista 10-20V rakenetuista asunoista mitkä myynissä ovat ?


    • Anonyymi

      Ongelma on, että maakunnan syntyvyys on laskusuunnassa. Sieltä ei enää saada täytettä Seinäjoen yksiöihin. Vaasalaiset ja Mustasaaren väki ei hevin Seinäjoelle muuta. Joka kerran maakunnasta muutta pois, ei helposti palaa. Työpaikat on lujassa. Ainoa kestävä pitkän tähtäimen väestönlisäys saadaan maahanmuuttajista. Tämä tuo taas mukanaan koulutushaasteita.

      • Anonyymi

        Maakunnan nuoriso on jo muuttanut Seinäjoelle ja lisääntyvät siellä. Maaseudun urakaksi jää huolehtia vanhuksista ja lopulta haudata heidät.


    • Anonyymi

      Kumaa seinäsjoen touhut -noita teveitä taloja myyvään ja muutetaan pois

      ( Tiijätkös mihin ovat muuttamassa
      - noista 10-20V rakenetuista asunoista mitkä myynissä ovat ? )

    • Anonyymi

      Etelä-Pohjanmaalta, Keski-Pohjanmaalta ja Pohjanmaan suomenkielisiltä alueilta tulee se 500-1000 muuttajaa vuodessa vielä muutaman vuosikymmene ajan vähintään.

      Ei tässä montaa vuotta enään mene, että on itäväylän sisäpuoli rakennettu täyteen Kärjen ja Soukkajoen takana ja keskustassa nykyiset tyhjät alueet tai matalat rakennukset korvattu kerrostaloilla.

      Vaasa-Mustasaari akselilla alkaa valkoiset suomea äidinkielenään puhuvat olemaan kohta vähemmistössä joten tulijoita siltäkin suunnalta varmasti löytyy tulevina vuosina.

      Osansa tästä Seinäjoen vetovoiman mukanaan tuomasta kasvusta saa myös Ilmajoki ja ehkä jopa Lapua. Näiden kuntien liitos kannattaisi nyt heti koska se nostaisi kunnan asukasluvun yli yhdeksäänkymmeneen tuhanteen ja tekisi Seinäjoesta maan kymmenenneksi väkirikkaimman kunnan jolloin sitä ei niin helposti ohitettaisi valtakunnallisessa päätöksenteossa. Ilmajokihan on jo käytännössä Seinäjoen lähiö ja nuo välissä olevat pikku pätkät peltoa rakeneettaisiin äkkiä täyteen. Nurmon keskustan kauimmaisista asuinalueista ei taida Lapuan lähimpiin olla matkaa kuin kymmenisen kilometriä joten senkään välin täyttäminen ihmisillä ei ole ongelma. Näin saataisiin aito, yhtenäinen ja maassa ensimmäinen laatuaan oleva nauhakaupunki.

      • Anonyymi

        Keskusta senkuin kalapiontuu, ei ketään liiku ja jokapaikas verhot kii tai sitten on ilman verhoja, kyllä se koronnat jyllää seinäjoella, ei ristin sielua markeilla, mut voihan sitä huuhaatansakin silti kitjoittaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Keskusta senkuin kalapiontuu, ei ketään liiku ja jokapaikas verhot kii tai sitten on ilman verhoja, kyllä se koronnat jyllää seinäjoella, ei ristin sielua markeilla, mut voihan sitä huuhaatansakin silti kitjoittaa

        kyllähän se nyt on fakta niin että se muuttoliike vaatii tietenkin jatkumoon työpaikkoja tai opiskelupaikkoja. viimeiset 500 on ollut maakunnan työttömiä. jos puhutaan tuollaisista nousuluvuista pitää tulla yrityksiäkin


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kyllähän se nyt on fakta niin että se muuttoliike vaatii tietenkin jatkumoon työpaikkoja tai opiskelupaikkoja. viimeiset 500 on ollut maakunnan työttömiä. jos puhutaan tuollaisista nousuluvuista pitää tulla yrityksiäkin

        rapapeltoa on joo joka suuntaan mihin laajentaa niinkun on koko maakunnas,mistä ihmisille työt jolla ostaa evästä ja ostaa se velka bemari


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1866
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe