MITEN VOIN PERIÄ VELAN

apujanne

OLEN LAINANNUT yksityiselle henkilölle rahaa maksamalla hänen laskuja . kuitit ja pankkitositteet on . mutta näyttää että ei velallinen maksa niitä kun hän ei saa asuntoa myytyä. mitä voin tehdä? 12000e jo sitä velkaa . voiko myydä sen perintätoimistolle ? onko kokemusta kellään?

11

618

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fgh564

      No jos sulla on joku sopimus paperilla siitä että olet luvannut maksaa velkoja ja saat sitten rahat takaisin jne.... ai ei ole sopparia? No unohda sitten koko homma, rahasi ovat menneet. Se että tililläsi on maksuja jonnekin kaverin laskuille ei auta nyt mitään.

    • aloittaj

      velkakirja on ja ne tositteet mitkä olen maksanut sekä pankkitositteet. eli mikä perintä toimisto voi hoitaa asian vai onko semmoista. muuta kuin käräjä oikeuden kautta ulosottoon.

      • cvhfh57

        Sittenhän asiat on hyvin, taisi linforff ainakin hoitaa yksityisten ihmisten saatavia. Toki voit homman hoitaa itsekin, lähetät maksumuistutuksen ja maksuvaatimuksen tiettyjen aikojen sisällä ja jos ei maksua kuulu niin käyt tekee velkomustuomioon haaseteen, maksaa sen 60e 60e tai joitan, alle 200e kuitenkin. Toki senkin ja kaikki muutkin kulut lisäät velkojan maksuihin. Jos ei edelleenkään reagoi niin viet asian ulosottoon, sekin hoituu netin kautta. Alta puolen vuoden niin homma on ulosotossa..


    • mittwoch_mon

      Yksityisten ihmisten velat eivät kaiketi ole oikeuskelpoisia, eli et voi periä velkaa mitenkään.

      Taitaa nuo perintätoimistot olla aika kalliita tälläiseen ja tähän kait sopii se omavelkaisenlainan lause, että vastaat menettämästäsi rahasta kuin omastasi tai nämä bona fide ja male lauseet, eli antoi velan vaikka tiesi ettei toinen maksa tai antoi velan tietämättä sitä ettei velallinen ole maksanut aiemminkaan.

      • 658568

        eh...mistähän olet saanut päähän ettei yksityinen voi viedä saataviaan käräjille ? Siis mietihän nyt vielä kerran..


    • niinet

      missä niin luki että tiesi ettei maksa ? kysymys onkin että maksaa kun saa asunto osakkeen myytyä. ,mutta ihmetyttää ettei ole mennyt kaupaksi vielä. eli siksi kyselen vaihtoehtoja . jos sais jotenkin perintään niin eikös sitte asuntokauppa mene vaikka huutokaupattavaksi . koska asunnon hinnasta vain alle 10% on minun osuus. en epäile etteikö ois muitakin velkaa perimässä .

    • Laamakuiskaaja

      Jos velkoja haluaa saada velallisen omistaman asunnon myyntiin niin tarvitaan velkomustuomio käräjäoikeudesta. Sitten asia annetaan ulosoton hoidettavaksi.

    • Toiminäin

      Haastehakemus käräjäoikeuteen saatavasta ja kun tuomio kädessä, niin marssit sen kanssa ulosottotoimistoon. Turha tuosta perintätoimistoille mitään on maksaa, kun saman voi tehdä itse. Malleja haastehakemuksesta löytyy netistä. Käräjäoikeusmaksu on noin 80€.

    • pilkunviila

      Siten, että olet jäsenenä velallisen vainajan perikunnassa. Tosin velkaa ei tarvitse maksaa, vaan perikunnan voi asettaa konkurssiin kuten minkä hyvänsä oikeushenkilön.

    • Pattu

      Ota yhteyttä johonkin ei niin viralliseen tahoon. Perintätoimisto pakote tai sitten joku noista prätkäkerhoista.

      • Rintaliivimiehet

        Hieno idea. Sitten et saakaan mitään velalliselta ja makselet sakkoja ja kipukorvauksia ehdollinen tuomio niskassa liivimiehinesi. Darwin palkinto kaikille, ketkä edes leikillään ajattelee epävirallisten perintätoimien kannattavuutta. :D

        Muistuu uutisista mieleen taannoinen 700€ huumevelka mitä sitten perittiin. Koko lössi roikkuu nyt sitten todennäköisesti ulosotossa muutaman tonnin velat perässä. Jos sormeen sattuu niin ei auta lyödä vasaralla polveen.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1731
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1371
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1337
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      11
      1330
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1274
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe