Mamut maaseudulle

Tottottt

Tuota asiaa en ymmärrä, miksi maahanmuuttajat täytyy sijoittaa pääkaupunkiseudulle.
Kaikista kalliimmille asuinpaikolle, vievät valtavan asuntoarsenaalin paikallisväestöltä ja työn/opiskelun perässä muuttavilta ja ennenkaikkea mitä tämä tulee maksamaan yhteiskunnalle.
Suomen maaseutu on täynnä vanhoja kuntien rivi/kerrostaloja joista kulut juoksevat, siellä olisi oikea paikka heidän asustaa.
Ja kuinka paljon heidän halunsa muuttuisi tulla Suomeen. Onhan se hieno hengailla ostoskeskuksissa ja palveluiden ääressä. Kuinka paljon se mielenkiinto hiipuisi tulla Suomeen kun heidät sijoitettaisiin jonnekin Kainuun korpeen.
Tämä on täysin porvareiden ja muiden päättäjien suunnitelema juoni.
Saadaan pääkaupunkiseudun vuokramarkkinat tukkoon jotta voidaan vuokrat pitää korkealla ja täynnä niin valtaväestö pakotetaan maksamaan 2-3 krt ylihinnan asunnoista joihin matala korkotaso houkuttelee.
Tämä on täysin päättäjien valinta miten he ajavat rakennusliikkeiden , pankkien ja sijoittajien etuja, täysi koplaus.

35

702

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • siellänekannattajatkin

      Joo, kiitos tarjouksesta mutta pitäkää hyvänänne vaan.
      Mieluiten juuri sinne pk-seudulle, ja sinnehän se aines valuu luonnostaan.

      • kuralla.ollaan

        Juu. Tänne Pihtiputaalle pitäis rakentaa Metro, vuorokauden ympäri auki olevia kauppakeskuksia joissa matut saisivat notkua ja ahdistella ohikulkevia tyttöjä ja naisia, miksei myös miehiä.

        Ainut huono puoli ettei täällä ole kuin vanhoja mummoja ja paappoja


      • Simbsalabim
        kuralla.ollaan kirjoitti:

        Juu. Tänne Pihtiputaalle pitäis rakentaa Metro, vuorokauden ympäri auki olevia kauppakeskuksia joissa matut saisivat notkua ja ahdistella ohikulkevia tyttöjä ja naisia, miksei myös miehiä.

        Ainut huono puoli ettei täällä ole kuin vanhoja mummoja ja paappoja

        Juu, ja ennen pitkää olet myös itse...


    • tps-sapes

      Pitäkää hyvänänne.Ja palkkiot

    • Hoitakaaongelmanneitse

      Kiitos vaan, mutta pitäkää hyvänänne. Muutaman suuremman kaupungin ulkopuolella ei ole ketään joka haluaa niitä nurkkiinsa, lukuun ottamatta niitä jotka hyötyvät niistä taloudellisesti, kuten vokkien omistajat, spr, jne. Eli ei kiitos.

    • Sonnan-levitys

      Näitä on sijoitettu Suomea, eivät vain viihdy siellä ja tulevat muutaman vuoden jälkeen Pääkaupunkiseudulle. Jokaiseen Suomen kuntaan on painostettu ottamaan matuja, vain harva kieltäytynyt.

    • PähkähulluSuomi

      Landelle vaan ja jos ei kelpaa niin potku perseelle, postimerkit otsaan ja saattaen yli rajan vaikka soutuvenheellä kiinaan. Seilaamisen nuo hainsyötit kyllä osaavat.

    • ÄlkääEdesYrittäkö

      Miksi pääkaupunkiseudulle?

      Siksi, että pk-seudulla asustavat ja vaikuttavat ne ihmiset, jotka ovat valmiita haalimaan maahan puoli maailmaa.

      Joten pitäköön pk-seutu haalimistaan huolen, tietysti mieluiten omalla kustannuksellaan ilman että verorahoja siihen hyysäykseen käytetään.

    • suomenmies

      Jos tänne maalle niitä ihmeotuksia pukkaa niin lannoitteeksi kelpaavat

    • refugees.first

      Esim. Saton vuokrat on lähteny viime vuosina hurjaan nousuun ja näitä tulee ovista ja ikkunoista. Pieni tuloinen kantis ei enää voi asua näissä asunnoissa. Puhdasta bisnestä tämä ns, maailmanparantaminen. Täytyyhän rikkaiden rikastua, meidän pitää ymmärtää heitä!

    • maksakaa

      Saavat itse valita asuinpaikkansa ja työssäkäyvät tämän hullutuksen maksaavat...

    • 164378

      Se pitäisi maahan tullessa määritellä paikka missä saa asua. Outokummusta kunnan tyhjä rivari ja oikeus asua siellä, jos sieltä poistuu niin karkoitus päätös maasta.

    • roletaari

      Erinomainen ajatus ja paikan valinta. Viimeeksi käydessäni siellä oli tyhjänänä kokonaisia kerrostaloja.
      Todellakin elatuksen ehdoksi osoitetussa paikassa asuminen ja asunnosta sekä ympäristöstä huolehtiminen ilmoitettujen normien mukaan.

      Myös Varkaudessa oli tyhjiä kerrostaloja ja sopivasti sivulla keskustasta. Taatusti vastaavia on enemmänkin ympäri Suomea.

      Toinen vaihtoehto olisi yksittäisten perheiden tai henkilöiden sijoittaminen syrjäseudulle, umpisuomalaiseen ympäristöön jossa löytyisi osaamiselle sopivia töitä.

    • pknljkj

      Matut kuuluu kaupunkiin. Ei maaseudun rauhaa rikkomaan. Onneksi eivät viihdy luonnon rauhassa, vaan haluavat riehua kaupungeissa.

    • Nyt_riittää_paapominen

      Ei muuta kuin osoittaa vanha hylätty tila ja antaa kuokka käteen jolla sitten aloittavat kuten suomalaisetkin aikoinaan...
      Ellei kelpaa niin painukoot takaisin!

    • Ansikokast öyhötystä taas.

      Oletan kuitenkin, että avaaja ihan vakavissaan kysyy: "...miksi maahanmuuttajat täytyy sijoittaa pääkaupunkiseudulle. "

      Ns. kuntapaikkoja pakolaisille onkin ympäri maata. Pakolaisen ei kuitenkaan tarvitse tyytyä Outokummun kerrostaloon. Peruslaki takaa hänelle oikeuden asua siellä, missä hän itse haluaa: "Suomen kansalaisella ja maassa laillisesti oleskelevalla ulkomaalaisella on vapaus liikkua maassa ja valita asuinpaikkansa."

      Perustuslaillista oikeutta on vaikea ottaa noin vain pois, vaikka maahanmuuttoöyhöinen muuta kovasti torveaakin.

      • mestarin.viisauksia

        Toki, mutta kuten Halla-aho aikoinaan viisaasti totesi, että jos ulkomaalainen tulee pääkaupunkiseudulle asumaan eikä jää minne hänet on sijoitettu, sen asumisen kustantamisen tulisi siinä vaiheessa olla hänen oma asiansa, ei kunnan tai valtion.


      • mestarin.viisauksia kirjoitti:

        Toki, mutta kuten Halla-aho aikoinaan viisaasti totesi, että jos ulkomaalainen tulee pääkaupunkiseudulle asumaan eikä jää minne hänet on sijoitettu, sen asumisen kustantamisen tulisi siinä vaiheessa olla hänen oma asiansa, ei kunnan tai valtion.

        Perustuslaki ei kuitenkaan ole yksin Halla-ahon päätettävissä.

        Kuntapaikka on pakolaisen starttipaketti. Siinä kunta järjestää pakolaiselle muun muassa vuokra-asunnon, kotouttamispalveluja, tulkkaus- ja käännöspalvelua ja lapsille omat valmistavat luokat kouluihin.

        Jos taas pakolainen ei ota tuettu kuntapaikkaa, hän on asunnon etsimisen suhteen samassa asemassa kuin kantaväestökin. Kunnalta voi ruinata asuntoa, VVO tai muut isot vuokra-asuntoyhtiöt ovat käytettävissä, kuin myös sukulaisten ja tuttavien nurkat.

        Vastaavasti asumisen rahoittamisen suhteen ovat myös samat keinot käytössä kuin muullakin väestöllä. Kelalta saa perustoimeentulotukea, vuokravakuutta voi yrittää ruinata kunnan harkinnanvaraisena sosiaalitukena, asumiskuluihin saa asumistukea ja harkinnanvaraisena sosiaalitukena voi yrittää saadaa uutta pesukonetta.

        Näin yksinkertaista se on. Halla-aho puhui lööperiä ja sinä uskoit.


      • vistarin.neesauksia

        Halla-aho ei puhunut mitään lööperiä, vain viisauksia, joita sinun vajaatoimiset hoksottimesi eivät pysty käsittelemään. Yritän nyt kuitenkin auttaa sen verran, että vihjaan Halla-ahon sanoneen, miten asioiden tulisi olla, ei miten ne tällä hetkellä toimivat. Suomi ei voi olla koko maailman sosiaalitoimisto.


      • Hoplaax

        ""Suomen kansalaisella ja maassa laillisesti oleskelevalla ulkomaalaisella on vapaus liikkua maassa ja valita asuinpaikkansa.""

        Tuossa pykälässä lienee ollut lähtökohtana, että vapaasti asuinpaikkansa valitseva itse hankkii asuntonsa ja maksaa siitä aiheutuvat kulut.

        Toisaalta jossakin kansainvälisessä sopimuksessa vaaditaan, että laillisesti maassa olevaa ulkomaalaista tulee kohdella kuten maan kantaväestöä.

        Jos siis Aslak Utsjoelta päättää muuttaa Helsinkiin, saako hän ohi asuntojonojen viimeisen päälle kalustetun asunnon?

        Jotenkin minusta tuntuu, että ei saa, eli maahanmuuttajia ei kohdella tasavertaisesti kantaväestön kanssa.

        Eli jotkin lait - tai ainakin niiden tulkinta ja soveltaminen - ovat jyrkässä ristiriidassa tasa-arvon kanssa. Lait ja käytännöt vanhenevat siinä missä kaikki muukin, joten ne tulee uusia kulloisiakin olosuhteita vastaaviksi...


      • lakilakilaki

        Perustuslaki on tarkoitettu vain maan omille kansalaisille eikä kaikille epämääräisille maahantunkeutujille joten sikäli turha vedota siihen ja "asuinpaikan valintavapauteen".


    • pitäkäähyvänänne

      Ei maalla haluta noita turhia turviksia, muutenkaan ole työpaikkoja, eikä niihinkään mamuja kukaan halua, siellähän ne etelässä nämä vouhottajatkin asuu, joten pitäkööt rikkautensa

    • tuttujuttu

      Maaseudulla on susia ja karhuja, ei tarpeeksi discoja ja liian vähän muita samanvärisiä ja -uskontoisia ihmisiä. Muualle sijoitetut valuvat pääkaupunkiseudulle parin vuoden jälkeen. Yksi tapa estää tämä on ottaa kerralla niin paljon, että he muodostavat oman yhteisönsä, kuten Lieksassa.

    • Tietenkin maahanmuuttajat pitäisi jakaa pitkin suomen maata. Näin tilanne pysyisi hallinnassa. Ymmärrän hyvin jos maalla olevat eivät niitä halua nurkkiinsa :DD Moni kaupungeissa juuri muuttaa pois niistä taloista johonka niitä otetaan suuria määriä. Juuri juttelin yhden kanssa joka oli muuttanut pois kiinteistöstä koska sinne alettiin tunkea maahanmuuttajia suuria määriä.
      Päättäjät tästä ovat vastuussa.

    • qåaäzm

      Ei he maalla viihdy onneksi. Pitää olla nääs säpinää jota maalla ei ole.

    • takaisin..kotimaahansa

      Maahanmuuttajat pitää sijoittaa kotimaahansa. Raha ja resussit pitää siis kohdentaa niin että paluu on mahdollista.

    • niinpähäntaas

      Varsin terävä huomio. Niinpähän meidät suomalaisetkin sijotettiin sillon 1960-70 -luvuilla Ruotsissa aika lailla sinne missä työpaikatkin. Ei ollenkaan läheskään pääkaupunkiseudulle.

      • KoskaAllahillaOnSuuri

        Niin koska ruotsiin mentiin töihin ei turvaan/pakolaisina ikuisenelatuksen statuksella holtittomasti lisääntymään, perustamaan moskeijoita ja elämään omissa sarian mukaisissa rinnakkaisyhteiskunnissaan... tosin menihän sinne suomesta näitä seuruekansanryhmän edustajia jonkun verran ikusenelatuksen statuksella ja osa käytti statustaan yhtäaikaa suomessa ja ruotsissa, sekä osa alkoholisoitui ja oli rasite ruotsalaiselle yhteiskunnalle, mutta se oli vain pieni ryhmä. Ruotsi on hyvä esimerkki siitä mihin se johtaa kun kehitysmaamuslimi taustaisia alkaa olemaan 10% väestöstä, ja joiden halu integroitua ruotsalaiseen yhteiskuntaan on lähes nolla. On totta että osa kehitysmaamuslimeista maallistuu tai jättää sairaan Islamin tai yhteisönsä, mutta ne ovat häviävän pieniosa kokonaisuudesta. Jos suomalaiset haluavat että kehitysmaamuslimi ”kaapuakat” huiveineen ja naamareineen ovat ulkoisena merkkinä Islamilaisesta ahdasmielisyydestä uusi normaali suomessa niin ei muuta kuin lisää kehitysmaa muslimeita elämään omassa rinnakkaisyhteiskunnassaan suomeen, koska tulijoista ei varmasti ole puutetta..... Näistä silpomisista, radikalisoitumisista, yliedustuksista rikostilastoissa nyt puhumattakaan....


    • eimenetasaisesti

      Heilläkin on oikeus valita itse asuinpaikkansa ja Turku ja PK seutu näyttää kiinnostavan. Jos suurmoskeija rakennetaan ei heitä korpeen enää saa.

      • RobertKinty

        Totta. Häärivät kuin perskärpäset moskeijansa välittömässä läheisyydessä, koska se niistä niin pop juttu.


    • Mamutukuuluukaupunkiin

      Se on niin että kun rahoitukset ja investoinnit tukijärjestelmineen suunnataan kaupunkilähiöihin houkutellakseen väestöä lähiökortteleihin niin tottakai mamut tulee sinne missä elämä on helppoa ja sosiaalituki on taattu. Mamut ovat tottuneita lähiöasukkaita jo kotomaassaan. Osaavat matkustaa julkisilla vaikka katolla näyttäen esimerkkiä muille lähiöasukkaille miten hommat hoitu vaikka rähisenällä.

    • kotoutus.parempi.pk.ssa

      huume bisneksensä ym hoituu paremmin ns metropolissa, ja voivat öisin kyylätä enemmän neitsyt saaliista puistoje puskissa.

    • silvupleevaan

      Katsoppa äänestystilastoja.

      Vihreitten ra(a)jat auki kannattajat pääkaupunkiseudulla.

      Eli sitä saa mitä tilaa.

      Siksi.

    • RobertKinty

      Pitäkää hesalaiset, espoolaiset ja muut vaan ne matut tyytyväisinä siellä. Saadaan me muut olla täällä maalla edes hieman rauhassa. Matut kun on laumaeläjiä ja kovia mekastamaan kellonajasta riippumatta.

    • Tottottt

      Onhan nyt tuo kokeilu missä maahanmuuttajia sijoitetaan maakuntiin
      Kaikkien tärkeintä että heille keksitään tekemistä missä he viihtyvät kuntien, kyläseurojen palveluksessa. Onhan maaseutupaikkakuntia jossa heihin suhtauduttiin kieltävästi mutta asenteet muuttuivat kun he toivat pikkupaikkakunnille eloa ja toimivat sosiaalisina ihmisinä vanhusten, kotihoidon ja muiden vastaavien palveluksessa ja ennenkaikkea maahanmuuttajat viihtyivät ja ei heillä ollut mitään muutto haluja muualle.
      Organisoidaan niin että laitetaan heille paikat ja asiat kuntoon missä viihtyvät.
      Tässä valtiolla paikka näyttää miten asioita hoidetaan, palkataan pakolaisasiamiehiä laittamaan asiat kuntoon ja heidän palkkaukseen menevät kulut säästyvät moninkertaisesti asuintuessa ja muissa menoissa.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      927
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      684
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe