Kolme suurta Suomeen!

Kolme suurta Suomeen – presidentti Sauli Niinistön täyttymys

Jopa presidentin kanslia ilmoittaa Arktisen neuvoston juhlakokouksen yhteyteen suurvaltatapaamista – näin ehkä Venäjän presidentti Vladimir Putin ja US presidentti Donald Trump tapaisivat Suomessa [1 – ehkä Rovaniemellä. Olemme muuten toistaiseksi ainoa valtio, jolla ei noista Arktisen neuvoston varsinaisista jäsenmaista ole omaa Jäämeren rantaa – ehkä tilanne helpottuu Liinahamarin myötä!

[1 ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005859390.html -

Miksi kolme – johan kahdessa on riittämiin, eikä Sauli Niinistö ole suuri, vain suuri välittäjä, joka osaa hyödyntää hienosti erikoista geopoliittista asemaamme täällä idän ja lännen vedenjakajalla [2. Kaksikon kruunaa kolmas – maailman suurimman talouden Kiinan presidentti Xi Jinping, joka on kiinnostunut ottamaan osaa kolmen kädenpuristukseen … olemme ainoalaatuisessa asemassa, näin skenaariona!


[AN] Arktinen neuvosto
~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/02/an-pohjoinen-ulottuvuus-miksi-kiina.html -

Ote ajankohdalta (kansalaiskirjoituksesta), jolloin ulkoministeri Timo Soini kertoi pohjoisen ulottuvuudesta 00.02.2017 -

” … Kiinalla voi olla toinenkin tavoite – olla mukana triangelissa!

Arktinen neuvosto on kahden ydinasesuurvallan kohtaamispöytä ja nyt Suomen kohta alkavalla kaksivuotisella puheenjohtajuuskaudella tuo pöytä voisi olla Rovaniemellä – ansaitusti. Meillä on harjoitettu presidentti Sauli Niinistön johdolla poikkeavasti vuoropuhelua myös itään eli Venäjälle. Suomi kun sijaitsee niin idän kuin lännen vedenjakajalla.

Nyt olisikin luonnollista, että uusi USA:n hallinto presidentti Donald Trumpin johdolla tulee tutustumaan Joulupukkiin ja Napapiirin Pajakylään – se vetäisi automaattisesti Venäjän presidentin Vladimir Putinin myös Lapin pääkaupunkiin … ”


Presidentti Niinistö on välittäjä ja järjestelijä – sotilaspoliittisesti liittoutumattomasta valtiosta
[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/08/presidentti-sauli-niinisto-idan-ja.html - ]

Ote: ” … Presidenttimme on oivaltanut tarttua omaehtoisesti ja itsenäisesti meille kuulumattomiin asioihin!

Päätös presidentilliseen ryhtymiseen on kaiku pitkäaikaisimman presidenttimme Urho Kekkosen ajoista. Tuolloin reilu 20 vuoden aikana Kekkonen tasapainoili kansakuntansa etujen nimissä taitavasti idän ja lännen välissä – huolehtien samalla kansallisvarallisuutemme kasvusta sekä liki automaattisten tilausten saannosta juuri idästä – monet ovatkin todenneet, että Kekkosen aikana suomalaiset elivät parasta aikaansa [3.

Me stabiloiduimme lopullisesti idän ja lännen vedenjakajalle jo vuonna 1975, kun Kekkosen ETYK-nuija päätti historiallisen kokouksen, jossa saimme lopullisen puolueettomuustunnustuksen niin lännestä kuin idästä.


Nyt Sauli Niinistö stabiloi meille asetelmaa vailla vertaa

Kansakuntamme onneksi presidenttimme on oivaltanut hienosti kansakuntamme perustahdon olla irti kaikista sotilasliitoista; emme halua Natoon ja tämän Niinistö on lukenut useista mielipidetiedusteluista, joissa kansakuntamme sanoo yhtäläisesti vuosikausien ajan – täyden ei, yli 50 prosentin voimalla – ”Kiitos ei – Nato!” … ”Entä nyt, jotta esitetty kolmen suuren skenaario voisi toteutua, ja näin luoda meille Suomelle ja suomalaisille olo- ja elintilan, jossa meidät lopullisesti voidaan erottaa turhista vastakkainasettelun painostuksista koskien sotilaallista liittoutumista – vaikkapa jenkaamisena Natoon – lännenmiehen sotakoneeseen.

Voima-akseli Kiina – Venäjä ylimmän johdon taholta ei hyväksy yhden maailmanpoliisin roolitusta, eikä toivo Suomelle yksipuolista näkymää, jolle voisi vaikeuttaa rauhanvälittämisen tehtäviä – presidentti Martti Ahtisaaren Nobelin rauhanpalkintoansioiden jatkoksi … nyt istuva presidentti on matkalla todellisin ansioin tuohon haluttuun Nobel-palkintoon.


Ahtisaari on julkisesti natottaja ja veisi Suomen Natoon – lännen sotakoneeseen

Martti eli kansan suussa Mara on siksi viisas, että oivaltaa maamme reaalipolitiikan, ja siksi kansalaisiamme ihmetyttää hänen ja Alexander Stubbin yhteinen natotus [4 – vaikka kansakuntamme on suuresti vuodesta toiseen vastaan tätä muun muassa Afganistanissa epäsuoraa sotaa käyvää sotilasliittoa vastaan. Niin Martti kuin Alex tietävät tarkasti mitä rajamme vieressä Kuolan niemimaalla on ja mitä merkitsee Pietari alue venäläisille.


Kirjoitus Helsingin Sanomista --- -toimittajana Teemu Luukka
[1 ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005859390.html -

Trump ja Putin saattavat tavata uudelleen Suomessa alkuvuodesta – Presidentti Sauli Niinistön mukaan asiat ovat edenneet ”yllättävästikin parempaan suuntaan”
Ilkka Luoma kommentti: 11.10.2018 - 02:53


Jatkuu

57

52

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Kukkonen5

   Kirjoittaja ennustaa ja tuntuu tietävän mistä kertoo. Asiantuntija, ellei peräti valvova silmä?!

   • Anonyymi

    Jenkki haluaa nyt ostaa jäänmurtajia Suomesta!


   • Anonyymi

    Ennustaa mitä 2018 - 2019 tapahtuu?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ennustaa mitä 2018 - 2019 tapahtuu?

    Avaus kirjoitettu jo yli kaksi vuotta sitten!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jenkki haluaa nyt ostaa jäänmurtajia Suomesta!

    US haluaa aseistaa myös jäänmurtajat!


   • Anonyymi

    Tämän päivän Hesari - avaus tuohon nähden oli täysosuma!


   • Anonyymi

    Hesarin juttuihin nähden avaaja tuntuu neuvoneen jopa presidenttiä!?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ennustaa mitä 2018 - 2019 tapahtuu?

    Ennustaa mitä vuonna 2022 tapahtuu?


   • Anonyymi

    Kremlin asiamies?


   • Anonyymi

    Simologi


   • Anonyymi

    Ulottuvuus, joka on unohtunut, ollen taustalla kuitenkin faktana, jonka tuleva Arktisen Neuvoston puheenjohtajamaa Venäjä tietää tarkoin:

    .

    [15022017][AN] Pohjoinen ulottuvuus – miksi Kiina haluaa jäseneksi?

    (Arktinen neuvosto|*, jonka puheenjohtajuuden ottaa vastaan Suomi ja puheenjohtajaksi useimmiten tulee tointa tekevä ulkoministeri eli todennäköisesti Timo Soini, ellei hallituksemme kaadu ja perussuomalaiset korvautuvat sosiaalidemokraateilla)

    [ … kansalainen Erkki ei käytännössä tiedä arktisista alueista juuri mitään – vain, että on kylmä ja jääpeite peruuttaa yhä kauemmaksi pohjoiseen, kohti Pohjoisnapaa. Erkin tietämys kasvaa nyt, kun media rummuttaa aihetta, jos ei muutoin, niin Venäjän suuresta ja hyytävästä roolista pohjoisen alueilla …

    … kansalainen Liisa vihreiden arvojen kannattajana tietää jo sen, että pohjoisilla alueilla ilmastonmuutoksen myötä vuotuiset keskilämpötilat nousevat liki eniten, ainakin informoidun tiedon pohjalta. Jää sulaa aiemmin ja palaa myöhemmin; tehden Koillisväylästä pidempään purjehduskelpoisen … ]

    |* UPI-FIIA, Arktinen Neuvosto ja Suomen Ympäristökeskus – SYKES järjestivät ajatuksia avaavan kutsutilaisuuden eduskunnassa 14. helmikuuta 2017, jonka avasi puheenvuorollaan ulkoministeri Timo Soini. Tilaisuuden lisäinformaatio löytyy täältä ~ https://www.fiia.fi/tapahtuma/suomi-ja-arktinen-neuvosto-puheenjohtajuus-epavarmuuden-aikakaudella – [UPI – FIIA]

    Arktinen neuvosto [AN] kerää yhä enemmän valtioiden kiinnostusta. Tarkkailijajäseniä on aina Intiaan ja Singaporeen asti. Nyt tieto Pekingistä kertoo, että Kiina tulisi hakemaan varsinaista jäsenyyttä neuvostosta. Miksi? Vastaus on yhdeltä osaltaan yksinkertainen – kauppareitti Eurooppaan. Koillisväylä on lyhin meritie Kiinasta eurooppalaisille markkinoille.

    Kiinalla voi olla toinenkin tavoite – olla mukana triangelissa!

    ..

    Ehkä presidenttimme tietää tämän? Oliko aiempi UM Timo Soini muistanut informoida?


  • [2

   Ilkka Luoma kommentti: 11.10.2018 – 02:53 [24]

   Nykyinen presidentti Sauli Niinistö rakentaa koko ajan siltoja, niin itään, idemmäksi ja länteen. Niinistö saa ennakoidusti kolme suurta Suomeen - Arktisen neuvoston juhlakokoukseen: Venäjän presidentti Vladimir Putinin, Kiinan presidentti Xi Jinpingin ja US-presidentti Donald Trumpin. Päätteeksi Kiina tulee neuvoston täysjäseneksi muun muassa Koillisväylän vuoksi [5.

   Niinistö on oivaltanut Suomen erinomaisen aseman täällä idän ja lännen vedenjakajalla - meidän sotilaspoliittisesti viisaan kansakuntamme tahdon mukaisen liittoutumattomuuden avustamana.

   Talvella 2017 Suomea verhotusti houkuteltiin tulemaan mukaan Korean rauhanrakentamiseen yhdeksi järjestelijä-arkkitehdiksi [6, Suomessa tätä ei hoksattu, mutta jotain vielä tapahtuu; uskoisin, että presidenttimme on varmaankin informoitu Pekingin tiekartasta [7 ...   Toinen teksti HS Vieraskynä: – kirjoittajina Martti Ahtisaari ja Alexander Stubb
   [ ~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005858114.html - ]

   Martti Ahtisaari ja Alexander Stubb Vieraskynä-palstalla: Rauhanvälitystä tarvitaan enemmän kuin koskaan

   Ilkka Luoma kommentti: 10.10.2018 – 22:08
   Nykyinen presidentti Sauli Niinistö rakentaa koko ajan siltoja, niin itään, idemmäksi ja länteen. Niinistö saa ennakoidusti kolme suurta Suomeen - Arktisen neuvoston juhlakokoukseen: Putinin, Xi' n ja Trumpin. Päätteeksi Kiina tulee neuvoston täysjäseneksi Koillisväylän vuoksi.

   Niinistö on oivaltanut Suomen erinomaisen aseman täällä idän ja lännen vedenjakajalla ...   Entä nyt, kun pöydät toivottavasti katettaisiin kaikille kolmelle?

   Yksinkertaista – irtaudumme koko natokeskustelusta, ja avaamme portit ja ovet kaikkiin ilmansuuntiin. Meidän tehtävä olla pieni suuri YK-rauhanturvatehtävien suurvalta [8 …
   … näin turvaamme parhaiten oman koskemattomuutemme – itsenäisyytemme luovutimme jo vuosia sitten EU-Brysseliin, ellei sitten kansakuntamme ryhdistäydy, ja ota irtiottoa meitä kahlitsevasta lännenmiehen talous- ja yhteiskuntajärjestelmästä – joka muuten edustaa maailmamme väestöpopulaatiosta vain noin 20 prosenttia!


   EKSTRA
   ”Kiinalaisten syvä epäluulo Venäjää kohtaan: strateginen kumppanuus koskee vain maiden johtajia” – UPI-FIIA, vanhempi tutkija Jyrki Kallio … ~ https://www.fiia.fi/julkaisu/kiinalaisten-syva-epaluulo-venajaa-kohtaan -

   ...
   Viitteet:
   [2 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/234922-olemmeko-jo-nato-sotakoneen-etuvartio-idan-ja-lannen-vedenjakajalla - [111]
   [3 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/162987-kansalaisen-paras-kausi-elettiin-kekkosen-aikana -
   [4 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2011/06/ahtisaari-ja-stubb-jenkaavat-suomea.html -
   [5 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/01/kiinalaiset-purjehtivat-jaamerelta.html -
   [6 ~ https://yle.fi/uutiset/3-9582419 - [24042107]
   [7 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/06/kim-jong-un-in-opastava-pekingin.html -
   [8 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/02/suomi-yk-rauhanturvaamisen-suurvalta.html -   The END

   • Anonyymi

    Tutkija Jyrki Kallio on pahasti väärässä!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tutkija Jyrki Kallio on pahasti väärässä!

    Jyrki Kallio huippu kiina-asiantuntija, mutta sydän on lännestä - ei jatkoon!


   • Anonyymi

   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tutkija Jyrki Kallio on pahasti väärässä!

    Siinä mielessä oikeilla jäljillä, jossa Kiina odottaa hetkeä, jolloin se saa takaisin siltä viedyn osan Siperiaa - Mantsushuriaa ...


  • Matti44

   Tuli luettua koko juttu. Täyttä asiaa. Kyseessä ammattilainen, joka tuntuu tietävän vieläkin enemmän kuin kirjoittaa!

   • Anonyymi

    Tsekkaan avauksen ja nuo linkit! Palaan kohta ...


   • Anonyymi

    Kansainväliset kokoukset ja tapaamiset ovat arkipäivän ulkopolitiikkaa. Ammattilaiset eivät kirjoittele nettipalstoilla.:)


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kansainväliset kokoukset ja tapaamiset ovat arkipäivän ulkopolitiikkaa. Ammattilaiset eivät kirjoittele nettipalstoilla.:)

    Tämä on Lapin yliopiston kiina-asiantuntijalle - Nojoselle lottovoitto!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kansainväliset kokoukset ja tapaamiset ovat arkipäivän ulkopolitiikkaa. Ammattilaiset eivät kirjoittele nettipalstoilla.:)

    Tää on varmaa jokin tiedonsiirtokanava, johonki tarkotuksee?!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tämä on Lapin yliopiston kiina-asiantuntijalle - Nojoselle lottovoitto!

    Nojosen Matin saitti Lapin yliopistossa

    https://www.ulapland.fi/FI/Kotisivut/Law,-Markets-and-the-Environment/Group-Members/Matti-Nojonen


  • arcturusIII

   Yle:
   "Hallituksen teettämä selvitys: Pohjoiseen tähyävä Kiina tuottaa Suomelle sekä uhkia että suuria mahdollisuuksia

   Kiina on aktivoitunut arktisilla alueilla viime aikoina ja lisää vaikutustaan jatkossa entisestään.

   Arktinen alue 13.2.2019 klo 07:05 - päivitetty 13.2.2019 klo 07:18 ---

   https://yle.fi/uutiset/3-10642502

   • Anonyymi

    Hyvä lisä avaukseen!


   • Anonyymi

    Venäjä haluaa Kiinan Arktiseen neuvostoon täysjäseneksi.


  • Anonyymi

   HS-ote: " ... YHDYSVALTOJEN kiinnostuksen taustalla ovat suurvaltapoliittiset intressit. Käynnissä on kilpajuoksu Arktikselle, ja Yhdysvallat pelkää jäävänsä siinä Venäjän ja Kiinan jalkoihin. ... "
   -kertoo kaiken oleellisen - on kysymys US' n pelosta jäädä kolmenneksi alueella, jossa sillä on Alaskan pohjoisrannikon verran valvottavaa etujensa nimissä.
   Arkitisen alueen suurvaltoja ovat Kanada, 'Grönlanti' ja Venäjä - muut ovat vähäisempiä tekijöitä - Suomi mukana, puolueettomaksi tältä osin muuntumisesta huolimatta.
   Venäjän "siivellä" ja suostuumuksella "kumppanimaa" Kiina näkee juuri Arkitisella alueella sijaitsevan Koillisväylän erityisen tärkeänä pohjoisimpana Silkkitienä - oikoreittinä Eurooppaan.
   Kiinan pyrkimykset ajavat Venäjänkin etuja - vaikkapa siinä, että maailman suurin verkkokauppa-alusta Alibaba suunnittelee jättilogistiikkakeskusta Venäjän Karjalaan Kirovin radan varteen. Tavarakeskuksen ohelle Kiina halunnee sijoittaa meidän maanosamme datakeskuksen kuitenkin Suomeen - sekin radan varteen Jyväskylään.
   Suomi ilman Natoa kiinnostaa Kiinaa - luotettavana kumppanina!
   USA on Arktisen neuvoston täysjäsen, jossa Kiina on vain "ulkojäsen", mutta Venäjä taas hallitsee rannikkonsa myötä koko Koillisväylää ja onkin arvattavissa, että US haluaa valvoa etujaan myös Venäjän rannikkoa pitkin. Emme toistaiseksi tiedä Kiinan tai Venäjän ulottuvuuksista Luoteisväylälle, joka kulkee taas suurelta osin Kanadan rannikkoalueilla.
   Suomi oli ulkoministeri Timo Soinin aikana Arkitisen neuvoston puheenjohtaja. Emme saaneet Kiinasta toivottua asetelmaa toteutettua ... vielä
   Uudessa tilanteessa voisi kuitenkin olla mahdollisuus kutsua kaikki kolme suurinta Rovaniemelle keskustelemaan Arktisesta ulottuvuudesta, sen kestävästä hyödynnöksestä kuin sen turvallisuudesta, jonka tosin Venäjä on Koillisväylän osalta luvannut Kiinalle taata.
   Jäänmurtajien vuokraaminen puolitekijäiseen sotilaskäytöön on arveluttavaa - varsinkin Naton ainaissotilasjohtajalle - US' lle!

   *
   HS: "USA:n merivartiosto pohtii jäänmurtajan vuokraamista Suomesta: Kiinnostuksen taustalla ovat suur­valta­poliittiset intressit"

   ***

  • Anonyymi

   Ilkka on loistava kopiomaan Kremlin ajatuksia. Uralin Nero!!!

   • Anonyymi

    Mistähän tuo on kopsattu?


  • Anonyymi

   [AN] Pohjoinen ulottuvuus – miksi Kiina haluaa jäseneksi?

   (Arktinen neuvosto|*, jonka puheenjohtajuuden ottaa vastaan Suomi ja puheenjohtajaksi useimmiten tulee tointa tekevä ulkoministeri eli todennäköisesti Timo Soini, ellei hallituksemme kaadu ja perussuomalaiset korvautuvat sosiaalidemokraateilla)


   [ … kansalainen Erkki ei käytännössä tiedä arktisista alueista juuri mitään – vain, että on kylmä ja jääpeite peruuttaa yhä kauemmaksi pohjoiseen, kohti Pohjoisnapaa. Erkin tietämys kasvaa nyt, kun media rummuttaa aihetta, jos ei muutoin, niin Venäjän suuresta ja hyytävästä roolista pohjoisen alueilla …

   … kansalainen Liisa vihreiden arvojen kannattajana tietää jo sen, että pohjoisilla alueilla ilmastonmuutoksen myötä vuotuiset keskilämpötilat nousevat liki eniten, ainakin informoidun tiedon pohjalta. Jää sulaa aiemmin ja palaa myöhemmin; tehden Koillisväylästä pidempään purjehduskelpoisen … ]

   |* UPI-FIIA, Arktinen Neuvosto ja Suomen Ympäristökeskus – SYKES järjestivät ajatuksia avaavan kutsutilaisuuden eduskunnassa 14. helmikuuta 2017, jonka avasi puheenvuorollaan ulkoministeri Timo Soini. Tilaisuuden lisäinformaatio löytyy täältä ~ x – [UPI – FIIA]   Arktinen neuvosto [AN] kerää yhä enemmän valtioiden kiinnostusta. Tarkkailijajäseniä on aina Intiaan ja Singaporeen asti. Nyt tieto Pekingistä kertoo, että Kiina tulisi hakemaan varsinaista jäsenyyttä neuvostosta. Miksi? Vastaus on yhdeltä osaltaan yksinkertainen – kauppareitti Eurooppaan. Koillisväylä on lyhin meritie Kiinasta eurooppalaisille markkinoille.


   Kiinalla voi olla toinenkin tavoite – olla mukana triangelissa!

   Arktinen neuvosto on kahden ydinasesuurvallan kohtaamispöytä ja nyt Suomen kohta alkavalla kaksivuotisella puheenjohtajuuskaudella tuo pöytä voisi olla Rovaniemellä – ansaitusti. Meillä on harjoitettu presidentti Sauli Niinistön johdolla poikkeavasti vuoropuhelua myös itään eli Venäjälle. Suomi kun sijaitsee niin idän kuin lännen vedenjakajalla |1.

   Nyt olisikin luonnollista, että uusi USA:n hallinto presidentti Donald Trumpin johdolla tulee tutustumaan Joulupukkiin ja Napapiirin Pajakylään – se vetäisi automaattisesti Venäjän presidentin Vladimir Putinin myös Lapin pääkaupunkiin.

   Riippuen Kiinan jäsenyyshakemuksen käsittelystä Arktiseen neuvostoon, olisi tässä mahdollisuus kolmen suuren kohtaamiseen – ja tämä olisi ulkopoliittinen lottovoitto presidentillemme. Tuo kohtaaminen voisi tapahtua vuonna 2018, jona vuonna tammikuun 4. päivänä Neuvosto-Venäjä tunnusti ensimmäisenä valtiomme itsenäisyyden – kirjallisesti.


   Arktiset alueet ovat herkkä luontokokonaisuus

   Ihminen on toimillaan ottanut totaalisesti haltuunsa liki kaikki maapallomme alueet, haltuunoton ollessa täysin suhteeton meidän osuuteemme elävästä biosfääristä. Meidän haittajälkemme biomassaiseen eliökuntaan on ylivertainen – me sotkemme enemmän kuin siivoamme. Vain kaksi aluetta on täysin valloittamatta – ihmiseltä; pohjoinen – ja eteläinen napa-alue. Ihmiskunta tekisi suuren palveluksen biosfäärille, jos se jättäisi kokonaan hyödyntämättä yksipuolisin tavoittein nämä jäiset ja kylmät alueet.


   Kasvuhoenta estää tämän napa-alueiden täyden rauhoittamisen
   [Kasvuhoenta ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/12/kasvuhokema-on-saavuttanut-maalliset.html - ]

   Ihminen ei jätä käyttämättä loputtoman kasvuhoentansa myötä näitä evolutiivisesti poikkeavan hitaan kehityksen napa-alueita rauhaan. Kun se on noin, voisi ihminen nyt kolmen suuren johdolla ja voimalla – myös heidän itsensä edun vuoksi julistaa nämä alueet ”koskemattomiksi” – siis erityisen huolellisuuden, ympäristösiisteyden ja todellisen vastuunkannon piiriin. Entä miten operoidaan materiaaliset ja raaka-aineelliset hyödyntämiset?


   Arktisella alueella voisi toteuttaa todellisen kansainvälisen kulutushaittajälkiverotuksen –

   … takuinaan nämä kolme suurta: Kiina, Yhdysvallat ja Venäjä. Olisi kerrankin yhteinen tavoite, keinovalikoima ja samansuuntainen tahto. Tuo Rovaniemen kolmen pöytä olisi samalla tae meille Suomelle sotilaallisesta liittoutumattomuudesta, maamme turvallisuudesta ja tie neuvotteluvälittäjäksi lännen ja idän välille. Saatamme arvata, että Kiina voisi ajatella tuon kolmen pöydän mukaisesti – meitäkin.

   • Anonyymi

    "Tuo Rovaniemen kolmen pöytä olisi samalla tae meille Suomelle sotilaallisesta liittoutumattomuudesta, maamme turvallisuudesta ja tie neuvotteluvälittäjäksi lännen ja idän välille. "

    Heh heh. Kokouksien järjestäminen ei ole merkki siitä, että Suomella olisi asema välittäjänä. Kokouksia järjestetään vuoron perään Arktisen neuvoston jäsenmaissa. Me vain hoidamme velvollisuutemme, kun se kohdalle sattuu. Tällaisissa tapaamisissa ei ole kyse Suomen saavutuksista, vaan arkipäiväisestä kansainvälisestä yhteistyöstä.

    Sama koskee myös tilannetta, jolloin esim. suurvaltojen johtajat tapaavat Suomessa jonkun asian tiimoilta. Emme me ole näissä keskusteluissa edes osallisia, saati sitten välittäjiä. Suomi on vain valittu tapaamispaikaksi, koska se sopii osapuolille, ja voimme tarjota rauhallisen ympäristön.

    Luomalta lähtevät asioiden merkitykset nyt vähän lapasesta. Suomi on ollut jo pitkään sotilaallisesti liittoutunut Naton rauhankumppanuuden kautta. Olemme osallistuneet operaatioihin ja harjoitelleet yhdessä. Rauhanvälitystehtävät ovat taas yksittäisten henkilöiden hommaa, ei niinkään Suomen valtiona. Ja niihin yleensä kutsutaan, ei pyritä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Tuo Rovaniemen kolmen pöytä olisi samalla tae meille Suomelle sotilaallisesta liittoutumattomuudesta, maamme turvallisuudesta ja tie neuvotteluvälittäjäksi lännen ja idän välille. "

    Heh heh. Kokouksien järjestäminen ei ole merkki siitä, että Suomella olisi asema välittäjänä. Kokouksia järjestetään vuoron perään Arktisen neuvoston jäsenmaissa. Me vain hoidamme velvollisuutemme, kun se kohdalle sattuu. Tällaisissa tapaamisissa ei ole kyse Suomen saavutuksista, vaan arkipäiväisestä kansainvälisestä yhteistyöstä.

    Sama koskee myös tilannetta, jolloin esim. suurvaltojen johtajat tapaavat Suomessa jonkun asian tiimoilta. Emme me ole näissä keskusteluissa edes osallisia, saati sitten välittäjiä. Suomi on vain valittu tapaamispaikaksi, koska se sopii osapuolille, ja voimme tarjota rauhallisen ympäristön.

    Luomalta lähtevät asioiden merkitykset nyt vähän lapasesta. Suomi on ollut jo pitkään sotilaallisesti liittoutunut Naton rauhankumppanuuden kautta. Olemme osallistuneet operaatioihin ja harjoitelleet yhdessä. Rauhanvälitystehtävät ovat taas yksittäisten henkilöiden hommaa, ei niinkään Suomen valtiona. Ja niihin yleensä kutsutaan, ei pyritä.

    Onkos tää Luoma piispan sukulaisia? Höpöttelyt on jokseenkin yhtä tyhjän kanssa, tuntuu olevan punavihervasemmiston sekoileva kannattaja?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Tuo Rovaniemen kolmen pöytä olisi samalla tae meille Suomelle sotilaallisesta liittoutumattomuudesta, maamme turvallisuudesta ja tie neuvotteluvälittäjäksi lännen ja idän välille. "

    Heh heh. Kokouksien järjestäminen ei ole merkki siitä, että Suomella olisi asema välittäjänä. Kokouksia järjestetään vuoron perään Arktisen neuvoston jäsenmaissa. Me vain hoidamme velvollisuutemme, kun se kohdalle sattuu. Tällaisissa tapaamisissa ei ole kyse Suomen saavutuksista, vaan arkipäiväisestä kansainvälisestä yhteistyöstä.

    Sama koskee myös tilannetta, jolloin esim. suurvaltojen johtajat tapaavat Suomessa jonkun asian tiimoilta. Emme me ole näissä keskusteluissa edes osallisia, saati sitten välittäjiä. Suomi on vain valittu tapaamispaikaksi, koska se sopii osapuolille, ja voimme tarjota rauhallisen ympäristön.

    Luomalta lähtevät asioiden merkitykset nyt vähän lapasesta. Suomi on ollut jo pitkään sotilaallisesti liittoutunut Naton rauhankumppanuuden kautta. Olemme osallistuneet operaatioihin ja harjoitelleet yhdessä. Rauhanvälitystehtävät ovat taas yksittäisten henkilöiden hommaa, ei niinkään Suomen valtiona. Ja niihin yleensä kutsutaan, ei pyritä.

    Esimerkiksi Nato-Isäntämaa pöytäkirja on kuuden kuukauden irtisanomisajalla.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Tuo Rovaniemen kolmen pöytä olisi samalla tae meille Suomelle sotilaallisesta liittoutumattomuudesta, maamme turvallisuudesta ja tie neuvotteluvälittäjäksi lännen ja idän välille. "

    Heh heh. Kokouksien järjestäminen ei ole merkki siitä, että Suomella olisi asema välittäjänä. Kokouksia järjestetään vuoron perään Arktisen neuvoston jäsenmaissa. Me vain hoidamme velvollisuutemme, kun se kohdalle sattuu. Tällaisissa tapaamisissa ei ole kyse Suomen saavutuksista, vaan arkipäiväisestä kansainvälisestä yhteistyöstä.

    Sama koskee myös tilannetta, jolloin esim. suurvaltojen johtajat tapaavat Suomessa jonkun asian tiimoilta. Emme me ole näissä keskusteluissa edes osallisia, saati sitten välittäjiä. Suomi on vain valittu tapaamispaikaksi, koska se sopii osapuolille, ja voimme tarjota rauhallisen ympäristön.

    Luomalta lähtevät asioiden merkitykset nyt vähän lapasesta. Suomi on ollut jo pitkään sotilaallisesti liittoutunut Naton rauhankumppanuuden kautta. Olemme osallistuneet operaatioihin ja harjoitelleet yhdessä. Rauhanvälitystehtävät ovat taas yksittäisten henkilöiden hommaa, ei niinkään Suomen valtiona. Ja niihin yleensä kutsutaan, ei pyritä.

    Paras todiste puolueettomuudestamme on kansakunnan väkevä tahto olla liittymättä Natoon!


   • Anonyymi

    Täysosuma jo vuoden takaa. Kukahan nyt vetelee naruja?


  • Anonyymi

   Vain kun Suomella sattui olemaan Arktisen Neuvoston isännyys. Niinistö hukkasi kuitenkin loistavan tilaisuuden että Suomi hakisi liitännäisjäsenyyttä BRI-prosessiin jota nimitetään myös Uudeksi Silkkitieksi. Suomi jäi vain hiipuvan EU-lännen koilliseksi periferiaksi.

   Mikä vahinko kun maalla ei ole ollut 39 vuoteen todellista presidenttiä.

  • Anonyymi

   |* UPI-FIIA, Arktinen Neuvosto ja Suomen Ympäristökeskus – SYKES järjestivät ajatuksia avaavan kutsutilaisuuden eduskunnassa 14. helmikuuta 2017, jonka avasi puheenvuorollaan ulkoministeri Timo Soini. Tilaisuuden lisäinformaatio löytyy täältä ~ http://tietokayttoon.fi/julkaisu?pubid=17501&utm_source=Julkaisutiedote ulkopuoliseen julkaisuun&utm_campaign=Suomen puheenjohtajuus Arktisessa neuvostossa&utm_medium=Sähköposti&utm_content=Suomen puheenjohtajuus Arktisessa neuvostossa – [UPI – FIIA]

   • Anonyymi

    Mihin tuo linkki johtaakaan?!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mihin tuo linkki johtaakaan?!

    Kommentissa linkki katkeaa - sen huomaa 'sinistyksen' päättymisestä ennen aikojaan, jos haluaa linkata, on kopioitava ensin tuo koko linkki ja sitten mennä vaikka uudelle sivulla ja peistata se - kokonaisena, johon pelittää!


  • Anonyymi

   Venäjän suurin tasapainotekijä suursodan välttämiseksi

   Tunnetusti maailmassa on kaksi ydinasesuurvaltaa, kohta kolmas, kun Kiina lisännee vasta- ja tasapainokapasiteettiaan väestöosuutensa tasolle. Venäjän tämän päivän suurin strateginen ja liikuntakykyisin vasta- ja tasapaino Yhdysvaltain strategisille ydinaseille sijaitsee Arktisella alueella – Kuolan niemimaalla, jossa sijaitsevat uusimmat ydinsukellusveneiden huolto- yms. telakat. Nämä Borei- ja Typhoon luokan ydinsukellusveneet ylläpitävät tasapainoa ja estettä hallitsemattoman ydinsodan syttymiselle.


   Koillisväylä
   [ ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Koillisväylä - ]

   Koillisväylä on suurelta osin vuotta vielä tänään jääkannen alla. Tämä merkitsee aivan uudentyyppisten jäänmurtajien suunnittelua ja rakentamista |2 – Suomessa tämä taito on maailman parasta. Kiinalle Koillisväylä on taas yksi niistä useammasta ”sormesta”, jotka ojentuvat tavaravirtana Kiinasta Eurooppaan – mikä olisi toisin päin virta?

   Koillisväylä on myös osin hyvin matala – se estää jättirahtialusten liikkumisen. Onkin suunniteltava myös uuden tyyppiset matalakulkualukset – jäävahvistein varustettuna, rahtaamaan kiinalaista tavaravirtaa. Koillisväylään voidaan myös laskea valokaapelit |3 Euroopasta Kauko - itään. Siperian läpi menevä yhteys on yksityiskäytössä, eikä soveltune laajempaan käyttöön (?)


   Koillisväylä voisi tuoda Suomelle toisen lottovoiton

   Tunnetusti Rovaniemeltä ei ole ratayhteyttä pohjoisemmaksi. Tuo sähkörata pitää rakentaa, mutta minne? Aikanaan presidentti Urho Kekkonen operoi toimillaan mahdollisuuden vuokrata kanavapohja Suomenlahdelle.

  • Anonyymi

   Nyt taitavasti ulkopoliittisin keinoin ehdotamme Moskovalle ratapohjan vuokraamista Petsamon Liinahamariin – Jäämeren rannalle. Uskoisin että nokkelat kiina-konsultit löytävät Kiinasta rahoituksen satamalle, joka on liittoutumattomalla alueella – vuokra-alueella Venäjältä. Miten tämän vuokraradan sovittelemme Venäjän oman ”sormen” - Muurmanskin radan kanssa, vaatisi taitavaa konsultointia – yllättäen Kiinan ja Venäjän välillä!

   Koillisväylää pitkin tuleva tietoliikenneyhteys Kauko – idästä voisi rantautua myös tuolta Liinahamarin kohdilta ja yhteys kulkisi ratapohjaa pitkin Suomen puolelle, Rovaniemelle, Jyväskylään ja lopulta kaikkialle, kuten itse ratakin – tosin ratayhteys Oulusta Rovaniemelle pitää modernisoida ja sähköistää. Tietoliikenneyhteyden varteen voisimme saada sen puuttuvan pilvipalvelinkeskuksen |4 – Kiinasta.


   Rahanpuute

   Ymmärrettävästi Arktisella Neuvostolla on krooninen rahapula. Tuo rahapula voitaisiin ainakin osin täyttää Kiinasta, sillä Kiinalla on suuret intressit operoida ”Arktisen Neuvoston alueella”, onhan Kiina kylmien seutujen valtio, tosin sillä ei ole Jäämeren rantaa, kuten ei Suomella eikä Ruotsillakaan. On hyvin uskottavaa, että Venäjä puoltaa lämpimästi Kiinan jäsenyyttä – kuten Suomi ja Ruotsi EU:n jäsenyyttä samaiseen neuvostoon!


   Alkuperäkansat
   [Itsenäinen Saamenmaa? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/02/tarjotaanko-saamelaisille-itsenaisyytta.html - ]

   Arkisen Neuvoston tarkkailijajäsenillä on yli 3000 miljoonaa asukasta, kun taas arktisilla seuduilla asuu muutama miljoona, lähinnä Venäjällä ja Kanadassa. Miten varmennamme Suomestakin - etelästä hämäläisten muinoin häätämien saamelaisten elinolot, tarpeet, perinteet ja historian – heillähän on ikiaikainen nautintaoikeus ja se kohdistuu myös Ruotsiin, Norjaan ja Venäjän Kuolaan.

   Haluaako saamelaiset lopulta oman koko asuinalueensa mittaisen itsenäisen Saamenmaan – olisiko nämä alkuperäkansat oikeutettuja jopa ”renkaana” koko Arktisen Neuvoston ”maa-alueen” puitteissa omaan täyteen autonomiaan?


   Mitä Suomi voisi tehdä Arktisen Neuvoston puheenjohtajana?

   Johdatella kahden ja kolmen yhteispöydän luomista, jota ennen kokoontuisi huippukokous, jossa kaksi alueen johtavaa valtiota kohtaavat ja hyväksyvät samalla Kiinan jäsenyyden – jo senkin vuoksi, että se voisi olla rahoittaja neuvostolle. Suomi voisi olla aloitteellinen Jäämeren radan osalta, vieläpä siten, että radan ympäristöjälki olisi esimerkki muille.

   Suomi voisi korostaa arktisten alueiden luonnonsuojelua – yhteisvastuu periaatteella, esimerkiksi muille maapallon alueille. Lisäksi Suomi voisi tunnustaa tiettyä autonomiaa alkuperäkansoille ja heidän ikimuistoisille nautinnoilleen aidosti vapaasta kulusta ilman rajoja!


   Onko meillä Suomesta riittävä osaaminen ja karismaattisuus puheenjohtajaksi – henkilönä?

   Puheenjohtaja on aina johdattelija, jolla on tai tulisi olla kyky viedä asioita yhteishyväksynnällisesti eteenpäin. Nyt nämä oikeasti aidot ja kokonaisvaltaisuutta tavoittelevat päämäärät ovat siksi suuria ja vaikeita, että Suomessa tulisi miettiä tätä henkilökysymystä tarkasti. Kestääkö nykyinen hallitus tuonne puheenjohtajuuden alkuun vai hajoaako se? Miten käy Timo Soinin PS – puheenjohtajuuden?

   Mikä olisi seuraava hallitus ja ennen kaikkea kuka olisi sen ulkoministeri tai ottaisiko presidenttimme Sauli Niinistö poikkeuksellisesti puheenjohtajuuden haltuunsa? Sauli mitä tähän ajatukseen sanoisit? |5

  • Anonyymi

   Suomella voisi olla Arktiksen neuvottelijan rooli!

   • Anonyymi

    Näyttää olevan Niinistönkin tarve ja halu - toivomus!


  • Anonyymi

   Katohan - jo yksi älämölö poistettu! Näyttää että turmioloita on näissä Luoman avauksissa AINA ALVARIINSA, MIKSIKÖHÄN?

  • Anonyymi

   Xi Jinping, Joe Biden ja Vladimir Putin - miten herrat tulevat keskenään toimeen?

   • Anonyymi

    Sale vähä kurmoottaa poikia, niin eiköhän se siitä.


  • Anonyymi

   Hesari innostui Saulin Vieraskynä -kirjoituksesta:

   HS-otsikko: "Presidentti Niinistö ehdottaa Helsinkiin huippu­kokousta Etykin hengessä"

   ---

   HS-kirjoituksen kuvaan nähden, tuo ETYK 1975 oli hieno (loppu)huipennus ehkä Suomen arvostetuimman presidentin, Urho Kekkosen uralle, saavuttaen näin toisen tavoitteensa: tunnustuksen Suomen puolueettomuudesta, kaikilta ilmansuunnilta (Max Jakobson kirjassaan).

   Nyt eletään uutta aikaa, jolloin meneillään on tiukka, lähinnä lännestä käsin ohjattu idän uhkaaminen, kiristäminen ja pakottaminen - tämä vastakkainasettelu johtaa huonoimmillaan vyöryvänä lumipallona kohden suurkonfliktia.

   Suomella on vielä suotuisa maine suurvaltojen näkökulmasta

   Presidentti Sauli Niinistö on ilmaissut olevansa suomalainen ja ymmärtävänsä sen, että suomalaiset eivät halua olla lännen sotakoneessa - Natossa. Tämä tiedetään tarkasti Venäjällä, Kiinassa ja Yhdysvalloissa, jopa niin, että juuri amerikkalaiselle laatuaviisille - Financial Times -lehdelle Niinistö kertoi olevansa suomalainen!

   Arktinen neuvosto on osuva paikka, josta käsin presidenttimme voi tarjota "hyviä palveluksia - suurvaltapuolueettomina" - joka on samalla meille se paras ulko- ja turvallisuuspolitiikan maamerkki - täällä idän ja lännen vedenjakajalla.

   Niinistö on nyt kiihtyvien uhkakuvien virrasta oivaltanut erinomaisesti mahdollisen roolimme olla juuri se paikka, jossa Venäjän Arktisen puheenjohtajuuskokouksen 'kolmen suuren' sivutapaaminen voisi olla Rovaniemi, onhan Suomi tunnetusti sotilaspoliittisesti liittoutumaton valtio, jota erityisesti arvostetaan yhä enemmän voimakaksikon Kiina-Venäjän suunnalta.

   Nyt tilanne on aivan toinen kuin kylmän sodan aikana, jolle saatiin yllättävä esipäättöpiste, jo tuolloin 1975!

   Presidentti Urho Kekkosen puheenjohtama ETYK 1975 oli aikana jolloin oli kaksi ydinasesuurvaltaa ja se toinen - Neuvostoliitto alimittaisena US' han nähden. Myöhemmin Neuvostoliitto us-markkinoituna "pahan valtakuntana" romahti ja tilalle tuli Venäjä, joka aallonpohjansa kautta on nyt noussut 'jotenkin' parivaljakoksi Kiinan kanssa (?)

   Niinistöllä on nyt oiva mahdollisuus jatkaa Kekkosen perintöä.

   ---
   Hesarin linkki ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000007884725.html -

   ja ingressi:

   "Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ehdottaa Helsinkiin huippukokousta Etykin vuoden 1975 turvallisuuskokouksen hengessä. Arktinen kokous voisi presidentin mukaan viilentää suurvaltojen kuumentuneita tunteita."

   ---

   • Anonyymi

    Melko kohdilleen avauksen kanssa!


   • Anonyymi

    Kukahan tuon kommentin teki tuohon Hesarin juttuun?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Melko kohdilleen avauksen kanssa!

    Euroopassa oli aika, jolloin Venäjä ja Saksa olivat "samalla aaltopituudella" - elettiin Venäjän presidentti Vladimir Putinin ja Saksan liittokansleri Gerhardt Schröderin aikakautta - ja samalla syntyi eurooppalaista rauhaa takaava Nordstream I putkipari venäläisen maakaasun toimittamiseksi Saksaan. Kaasu onkin virrannut häiriöttä vuosikausia, ilman kolmansien kiristelyä tai välistävetoa.

    Saksan ja Venäjän välit viilenivät monien syiden summana, ja kaksi todellista sotaa historiastaan tietävä ajautui eri raiteille, vaikka juuri saksalaiset ja venäläiset tietävät mitä merkitsee raaka ja totaalinen sota - Itarintama, jossa jossa Saksa hyökkäsi 1941.

    Syntyi Ukrainen kriisi, jonka alkulähdettä Kiovan Maidan-aukion tapahtumia ei ole vieläkään puolueettomasti tutkittu. Krim miehitettiin ja näin vältettiin Maidanin verimellakoiden ja Odessan murhapolton kaltaiset tapahtumat. Krim henkäisi helpotuksesta.

    Sitten US sai uuden presidentin Donald Trumpin, joka olisi halunnut rakentaa suhteet aivan uudelleen - Venäjän kanssa, syitä ei tarkoin tiedetä, mutta Venäjän valtavat raaka-ainevarannot kiinnostavat kaikkea missä markkinavoimat kasvutalouksineen liikkuvat.

    Ehkä Venäjä koettiin myös liian suureksi, ja sitä olisi haluttu pilkkoa lisää, kuten kävi us-presidentti Ronald Reaganin aikana. Tähtiensota sci-fi teki tehtävänsä. Neuvostoliitto luhistui, osin omaan silloiseen mahdottomuuteensa.

    Alkoi trumppistinen 'uhkaa, kiristä ja pakota' -politiikka, näin yritettiin lyödä Venäjää. Putin olisi haluttu jättää yksin, mutta lännen tilalle näyttäisi nousevan voimallisesti Kiina, tuo maailman suurin talous (bkt/PPP- IMF 2015).

    Nyt eletään uutta kautta, jossa uusin us-presidentti Joe Biden jopa syyttää Putinia tappajaksi, eikä edes kasvotusten, vaan laatumediatoimittajan kysymysmiinaan astuen. Olen varma, että tuo "tappaja" tulee kysymään Bideniltä - kasvotusten - mitä hän syytteellä tarkoitti.

    Näistä elementeistä presidentti Sauli Niinistön "hyvät palvelukset" lähtevät liikkeelle.


  • Anonyymi

   Trump on ollut tutkitusti KGB n ystävä vuodesta 1987 alken ja on tavannut putinia ennen USA n presidentti kautta kymmeniä kertoja ja muita rahan pesu oligarkkeja jo 34 vuotta salaa ja tulee tapaamaan salaa edelleen koska nuo KGB ystävyys sopimukset ei vanhene koskaan ennen kuolemaa, olet niille alamainen aina teki ne hyvää tai pahaa.
   Joten mitään TRUP - Putin tapaamisia ei tarvita koska heillä oli yhteysmihenä bannonit ja assange, t ja ma Ford, it ja muita uusia yhteysmiehiä nyt kun entiset joulupukit on paljastuneet.
   Kumpikin mainittu ketjun avaajan mainitsema mies sopisi todella naamarit päällä Rovaniemelle joulupukiksi ja siihen he sopisi parhaiten, eikä maailman johtoon.

  • Anonyymi

   Kiintoisa avaus vuosien takaa, kun silmäilee vaikkapa Ylen uutisantoa:

   .. Niinistö nostaa kirjoituksessa esiin ehdotuksensa arktisen alueen huippukokouksesta. Presidentin mukaan kokouksesta olisi hyötyä paitsi ilmastoasioissa myös alueen sotilaallisten jännitteiden purkamisessa. Niinistö kirjoittaa todenneensa aiemminkin, että arktinen kokonaisuus on riittävän viileä keskustelulle kuumemmissakin tunnelmissa. ..

  • Anonyymi

   Tämä avaushan on suora ennuste jo reilu parin vuoden takaa!

  • Anonyymi

   Suomessa on nyt poikkeava johtokaksikko, jossa työnjako on kirkas

   PM Sanna Marin (sdp) hoitaa vaikeaa, moniselkoista ja yllättävääkin Korona-tapahtumasarjaa - ja siinä ainakin toistaiseksi erinomaisesti onnistuen, jos katsomme tilastoja.

   Ulko- ja turvallisuuspolitiikka vaatii tasaista, vakaata ja harkitsevaa puolueettomuuden linjausta suurvaltoja kohtaan, ja tässä TP Sauli Niinistön osaaminen "hyvine palveluksineen" on kokemuspolitiikan tuote tarjolle - juuri suurvalloille.

   Kansakuntamme suoraan valitsemalla Niinistöllä on suomalaisten täysi tuki, siksi ylivertaisesti hänet valittiin heti ensimmäiseltä kierrokselta

   Samoin Niinistön toteamus amerikkalaiselle laatuaviisille - Financial Times' lle: "Olen suomalainen" -kysymykseen miten suomalaiset suhtautuvat Natoon - kansakuntamme vastaus on ollut "aina" - Kiitosei. Tämän Niinistö tietää erinomaisen hyvin. Ja tämän tietävät myös Kiina, Venäjä ja Yhdysvallat!

   Olemme suurvaltapoliittisesti puolueettomia, ja tässä on Niinistön "hyvien palveluksien" reaalinen ydin

   Nyt onkin erinomaista, että Marin tukee Niinistöä, ja työnjako on näin viitoitettu: Sanna hoitaa kotimaan ja Sauli nyt juuri kolme suurta, sillä sen hyvä hoitaminen on meille Suomelle se paras ulko- ja turvallisuuspolitiikan ydin.

   Kun hoidamme neuvottelupöydän kattamisen "hyvillä ja puolueettomilla muiden sisäisiin asioihin sotkeutumattomilla palveluksilla" - on tulos sellainen, jossameitä tarvitaan konfliktoitumisten edessä, kun lopulta kaikki haluavat aina sanoa: "Ei enää koskaan". Tämän kaiken on Niinistö oivaltanut erinomaisesti.

   Marinin ulostulo tukilausein Niinistölle oli ajassa erinomainen viisaus!

   Kansakuntamme sai uskoa huomiseen, kun johtokaksikko jakaa tehtävät. Marin hoitaa sisäiset asiat, eikä näin tarvitse harkitsemattomasti ja äkkinäisesti antaa arvioita ulkomaista, joiden sisäsiin aisoihin opimme olemaan sekaantumatta.

   Niinistö osaa taas luoda harkintaa polulle, jossa Kekkosen perintö jatkuu ja Suomi 'sveitsittyy' kansakuntansa eduksi.

   .
   HS "Marin kehui Niinistön ehdotusta Helsingin huippu­kokouksesta: ”Jaan presidentin huolen siitä, että suur­valtojen välit ovat kiristyneet”"

   ***

  • Anonyymi

   Tässä kannattaa huomioida avauksen päivämäärä!

  • Anonyymi

   Ulkoministeriö on aloittanut jo valmistelut kolmen suuren tapaamiseksi Olisiko tässä jokin suhde tämän avaajaan. Ajatushan on kirjoitettu jo paljon aiemmin!

   Näinköhän Niinistö on jo face-to-face tapaamisissa jo puhut kolmen suuren tapaamisesta - kaikkien kanssa, paitsi Bidenin, koska ennen häntä oli Trump, joka ei olisi uskaltanut astua Putinin ja Xi:n rinnalle ... ?

  • Anonyymi

   Tämä mahdollisuus oli ja nyt se on menetetty ajattelemattoman valtiojohdon myötä!

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Joensuussa lapsen kuolema-Lieksalainen äiti

   Näin kirjoitellaan. Surullinen tapaus. Todella surullinen.
   Lieksa
   72
   5524
  2. Jos merkitsen sulle jotain

   Niin ujuta tänne joku pieni varma tunniste, jonka vain me kaksi voisimme tietää. Olen niin rikki ja epätoivoinen ilman
   Ikävä
   78
   1445
  3. En unohda sinua koskaan

   Tiedän vain ja tunnen sen sydämessäni, etten tule koskaan unohtamaan ja pääsemään yli sinusta. No, jos näin kovaa kolaht
   Ikävä
   55
   1359
  4. Tekisi mieli muuttaa

   Suosittele hyvää paikkakuntaa. Mä saan töitä mistä vaan. Mitä kauemmaksi pääsen yhdestä miehestä, niin unohdan varmasti.
   Ikävä
   155
   1171
  5. Miksei paketit kulje viikonloppuisin??

   Minä maksaisin lisää lähetyskustannuksista, jos pakettiposti kulkisi myös LA-SU ,,,,mutta kun perjantai-iltana kaikki ai
   Maailman menoa
   53
   763
  6. Martinan perhelomat.

   Siinäpä se oli,Martinan loma tyttöjen kanssa.Kokonaista kaksi päivää ja yksi yö ilmaiseksi saadussa lomapaikassa Tackork
   Kotimaiset julkkisjuorut
   128
   757
  7. Mikä saa pettämään

   Itse en keksi mitään syytä vaikka oikein mietin niin en keksi syytä ja jos toista ei enään rakasta tai joka asiasta aina
   Sinkut
   165
   713
  8. Niin sitä vaan

   Että mulle ois oikeasti aivan sama miltä näytät. Se oli se yhteenkuuluvuuden ja tuttuuden tunne joka tuli heti sinusta,
   Ikävä
   39
   690
  9. Oot yksi niistä harvoista ihmisistä

   joka saa mut tuntemaan että olen hyvä ja riittävä juuri tällaisena ku oon ❤️ Oot ihana, rakas ja tärkeä 🌈🤗
   Ikävä
   27
   685
  10. Ilkka - Pohjalainen tänään

   Olli Sahinmäen loistava kirjoitus. Täyttä asiaa.
   Ähtäri
   33
   616
  Aihe