Onko vantaalaisilla pinna kiroistymässä?

Lähitaksisi

Otin eilen messukeskukselta asiakkaat kyytiin, jossa oli jonoa ihan reilusti.

Eivät menneet ekaan autoon, joka oli Lähitaksin teipeissä. Kuski ei kuulemma suostunut ajamaan mittarilla, vaan ainoastaan 40€ sopparilla. Asiakkaille ei käynyt, joten tulivat sitten minun autooni kiitellen, ett taksi helsinki ajaa sentään mittarilla. Päivittelevivät myös, että miten moinen on mahdollista LT-autolla ja sanoivat, että eivät käytä enää kyllä Lähitaksin palveluita. Lopulta kyyti oli 25€ mittarilla ja kehuivat Taksi Helsinkiä.

Mietin, että onko kentän monopolin murtaminen, valopilkun menettäminen ja Lähitaksin halpuutuskampanja johtaneet siihen, että LT-kuskien keskuudessa kusetus lisääntyy? Meillähän oli se toinenkin tapaus, missä kansanedustaja oli mennyt "hyvämaineiseen" LT-autoon ja tullut huijatuksi. Keskustassa LT-autot eivät voi muuta kuin olla steissillä ja muilla kävelytolpilla, mikä ei kannata pudemmän päälle.

Ymmärtävätköhän nämä kuljettajat itse miten pahasti kusevat LT:n pakkiin?

12

727

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asiatkunnossa

      Ei ole kusetusta. Nykyisin saa hinnoitella itsensä. Kusetusta olisi, jos ajaisi ja vasta kyydin lopussa ilmoittaa kiinteän taksan ja asiakas on luullut ajavansa mittarilla. Tämä taksi on toiminut aivan oikein. asiakkaat ovat väärässä haukkuessaan, koska eivät itse ymmärrä vapaasta hinnoittelusta kuin sen, että vain halvemmalla. Eikä se, että ajoit itse mittarilla, tee sinusta sentin vertaa parempaa.

    • Hajurako

      Ei tee parempaa mutta edullisemman ja asiakkaiden silmissä luotettavamman kun ei tarvii neuvotella hinnasta.

      • Zuhari

        Mutta sitähän haettiin, että hinnasta neuvotellaan. Ei se kuljettajan vika ole. Itsekkin tein, että jonon ensimmäinen ryhtyi neuvottelemaan hinnasta, mitä maksaa-mitä maksaa, otin jonon seuraavan joka tuli kyytiin ja ajettiin mittarilla. Miksi näistä asioista tehdään aina kuljettajan vika? Asioissa on usein kaksi osapuolta. Nyt katsotaan kumpi taipuu.


    • uyrrtytyeu

      Onko näin että tolppakyydit voi hinnoitella niinkuin lystää eikä LT:n tai Taxi Helsingin tarkastaja voi mitään ? Voi ottaa hintaa vaikka sen 3 EUR / km jos huvittaa ?

      Tietysti se firma joka ei vedätä hintaa voittaa loppupeleissä kaikki asiakkaat. LT Vantaan kyytien puute, alhainen lähtömaksu ja alhainen km -taksa väkisin ajavat kuskit kusettamaan asiakkaita. Tyyliin 40 EUR Messukeskus - Hotelli Pasila.

      Ruotsissa joskus Göteborgissa näin hupaisan keskustelun. Oli muutaman kilometrin kyyti Göteborgin asemalta. Jonossa oli n. 30 taksia. Hinta oli jonon ensimmäisissä takseissa posketon tyyliin 60 EUR- Mitä pidemmälle jonossa mentiin sitä halvemmaksi kyyty meni. Lopulta saimme kyydin kohtuuhintaan oliko 15 EUR melkein jonon viimeiseltä autolta.

      • VapaaTaksi

        "Lopulta saimme kyydin kohtuuhintaan oliko 15 EUR melkein jonon viimeiseltä autolta. " eli ihan helppo ,yksinkertainen ja nopea taksiinmeno ...
        Tolppakyydin voi tosiaankin hinnoitella ihan jokainen oman mielensä mukaan, kunhan hinta on vain jollain tapaa asiakkaan tarkistettavissa ennen matkan alkua.


    • asiatkunnossa

      Mikään firma ei koskaan voita kaikkia asiakkaita. Ihan turhaa satua kirjoittaa näin ja samalla yrittää syyllistää kuskeja syntisiksi. Jos ajaa koko ajan 3 €/km on se kerrottava ennen matkaa. Muuten se muuttuu huijaukseksi paitsi jos sattuu olemaan yli kahdeksan matkustajaa. Matkasta sovitaan ennen matkan aloittamista.

    • saasnähäjoo

      Kun varataan hotelli, ovat nekin eri hintaisia ja tasoisia samoin kun mennään vaikka Mallorcalle maksaa eri yhtiöiden lennot enemmän ja vähemmän. Mutta kun takseista puhutaan pitäisi joka yhtiön olla yhtä halpoja ja viedä kympillä 50 km.

      • ViidenTähdenUber

        Ihmiset arvostaa eri hintatasoja, se on ihan tavallista. Mutta jos hinta on joka kerralla samalla logolla varustetussa autossa eri, alkaa asiakas kyllä katselemaan muualle. Lähitaksi sahaa vain omaa oksaansa.


    • eihelkuttinäin

      Toki tolpalla voi hinnoitella miten haluaa, mutta onko oma ahneus pidemmän päälle kannattavaa? Asiakas saa huonon kokemuksen, levittää sanaa, ja useampi lähipiirissä ei uskalla käyttää enää lähitaksia. Jos tästä tulee ilmiö, niin se vaikuttaa koko firmaan.

      Asiakkaat vie se firma, joka on luotettava ja ennustettava.

      Toi on oikeasti pelkästään tyhmää kieltäytyä ajamasta mittarilla ja ehdotella jotain omia soppareita.

    • LTX

      Olet trolli.

    • FairTaxiPlay

      Silloin kun kyydin hinta merkitsee: Asiakkaan kannattaa aina kävellä taksijonon hännille ja aloittaa tolppatarjousten kysyminen 'väärästä päästä'. Kiinteähintaisen ja järkevän tarjouksen saa varmimmin taksisuman takapäästä.

      Nämä kuskit haistavat heile avautuneen nopean sopimisen tilaisuuden ja osaavat laskea hämmästyttävän hyvin kohtuullisen hinnan, joka on muuten win-win sekä kuskille että asiakkaalle. Paitsi että ennen kyydin saamista pitää kävellä muutama kymmenen metriä enemmän jonon peräpäähän. Samalla voi valkata mieluisan näköisen kiesin ja ulkoisella olemuksellaan luottamusta herättävän kuskin.

      Toimii, testattu on useampaan kertaan Steissillä, Länsisatamassa ja HkiVantaalla.

    • nainmenee78

      Köyhät kyykkyyn

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      226
      3505
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2191
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2081
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1965
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      83
      1640
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1271
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1267
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe