Miksi hotellirakentamiseen tarvitaan poikkeuslupa?

kohtuuskusetuksessakin

RR hakee poikkeuslupaa rakentaa "Suite hotellihuoneita" Tehtaanniemelle. Hakemuksen liitteineen voi nähdä Hangon kaupungin kotisivulla kohdassa palvelut /kaavoitus ja maankäyttö /hallinnolliset asiat. Muistutus pitää jättää asiasta viimeistään 19.10.2018 klo 15 mennessä Hangon tekniseen ja ympäristövirastoon.

Hakemuksessa on huomiota herättäviä kohtia:
- "majoitusrakennuksiin" käytetty rakennuoikeus on toisaalla 4869 m2, toisaalla 4871 m2. Näitä majoitusrakennuksia nimitetään myös nimellä "Regatta Suites".
- Hotellirakentamisen huoneistoista käytetään nimitystä "Suite hotellihuoneita".
- ilmoitetaan, että "rakennuksen käyttötarkoitus ei ole ristiriidassa kaavan kanssa"

Hotellirakentamisen esittelyssä on Hangon lehdessä Peder Planting ketonut miniasunnoista. Poikkeaako suunnitellut "Suite hotellihuoneet" (miniasunnot) aikaisemmin rakennetuista "Regatta Suites -majoitusraakennuksista" vain koon puolesta toisistaan? Nyt tehdään n. 45-60 m2 miniasuntoja, aikaisemmin selvästi isompia.

Jäljellä oleva rakennusoikeus 1789 m2 haluttaisiin käyttää siten, että
n. 2400 m2 - 45 kpl Suite hotellihuoneita, (ylitys)
n. 2200 m2 - 42 kpl Suite hotellihuoneita, (ylitys)
n. 1800 m2 - 36 kpl Suite hotellihuoneita.
Luvuista voi laskea, että vähennys 45:stä 36:een on 600 m2/9 kpl = 66 m2/Suite hotellihuone.
Jäljellä oleva rakennusoikeus antaa 36 Suite hotellihuoneille alan 1800m2/36 kpl n. 50 m2/Suite hotellihuone.

Hotellihuone, joka on 20m2 on kookas. Niitä saisi 1800 m2:llä n. 90 kpl.

"Käyttötarkoitus ei ole ristiriidassa kaavan kanssa"? - Liiketontti. ?
Aiemmin rakennettu Regatta Suites - uusi hanke Suite hotellihuoneita (miniasuntoja) miten eroavat toisistaan?

Antamalla poikkeusluvan tämän hakemuksen perusteella liitteineen, viranomainen antaa poikkeusluvan rakentaa juuri sen, mitä rr on ilmoittanut "Suite hotellihuoneita", joita on nimitetty lehdessä miniasunnoiksi.

Rakennusoikeuden ylitys voi olla jonkun mielestä peitetarina, jolla ohimennen siunataan liitteissä esitelty "hotellirakentaminen" kuvineen kaikkineen.

Jos asunnot ovat asuntoja, niin hotellikapasiteetti ei Hangossa lisäänny. Tehtaanniemen rakennuskanta on ahdas. Miksi pitäisi antaa vielä lisäoikeutta?

Ei rakennusoikeuden ylityslupaa.

Entä miten varmistaa, että n. 50 m2 "Suite hotellihuoneet" ovat hotellikäytössä?

Kaavoitus, jolla koko alue muutetaan käyttötarkoituksen mukaiseksi asuinkerrostalojen sallimaksi on parempi vaihtoehto kuin harhauttaminen. Edellisestä rakennushankkeesta ei ole syntynyt kuin mielipahaa ja luottamuspula. Vieläkään ei ole esitetty julkisuudessa, mitä rakennusluvassa on annettu lupa rakentaa. Se me tiedetään, että jo rakennettu "Regatta Suites" tarkoittaa aikuisten oikeasti asuntoja, ei huoneistohotellia ja vielä vähemmän hotellia.

25

413

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • elokuviaonkatseltu

      Katsoin hakemuksen liitteen kuvista tuon lisärakennusoikeuden aikomuksen, siis asuntoja pihanäkymällä. Kuka tulee Hankoon hotelliin maksamaan useita sotaja euroja yöstä ja katselemaan pihalle ja puistoon? Onko nämä sviitit tarkoitettu siivoojille ja muulle henkilökunnalle? 60 neliön kaksioon kerrossängyt ja televisio, Siinä menee kesä kivasti Hangossa keikkatyöläiseltä. Blow-up?

    • mennäänkaavanmukaan

      Tavallisen hotellin rakennuslupahakemus olemassaolevalle rakennusoikeudelle kelpaa oikein hyvin.

    • nytkatsotaan

      No niin hankolaiset. Nyt sitten katsotaan mitä poliitikot suuressa viisaudessaan päättävät. Annetaanko periksi ison rahan kavereille vai vaaditaanko rakentamaan ihan oikea ja luvattu hotelli. Ei tarvitse olla kovinkaan viisas kun ymmärtää että 50 neliötä on kyllä ihan oikea asunto. En ole kuuna päivänä asunut näin valtavassa hotellihuoneessa.

      Hangossa on monen monta yksityistä jotka saavat lisäansiota kesän KAHTENA KUUKAUTENA vuokraamalla joko osaa asunnostaan tai muuta omistamaansa pikkuasuntoa. Miten siis tämä niin kutsuttu suitehotelli tulee astumaan kuvaan mukaan.

      Oletteko todella niin naiveja että ette ymmärrä mistä tässä on kyse. Yksikään firma ei tule pitämään kongressiaan Hankoon jos käytössä on tällaisia tiloja.

      Hotelli kunnollinen kongressitila kaikkine varusteineen on oikea ratkaisu.

    • HotelHanko

      Hotellihanke, kongressikeskus, perhehotelli uimahallineen. Vain taivas on kattona. Mikä mättää? Jatkuvasti ollaan niin viisaita kun kyseessä on muiden tekemisestä. Nyt olisi näytön paikka mihin tämä viisaus riittäisi. Oma hanke pystyyn ja lopettakaa jo tämä jatkuva kiukuttelua.

      • Röv

        Se mättää jos nämä "hotellihuoneet" tulevat olemaan asuntoja jotka myydään.


      • Pimeydenvoimat
        Röv kirjoitti:

        Se mättää jos nämä "hotellihuoneet" tulevat olemaan asuntoja jotka myydään.

        Eihän se Regatta ole myynyt entisiäkään huoneitaan! Tai olihan täällä joku joka väitti että Regatassa on yksityisomistuksessa olevia huoneita, no ei ooo!
        Te ootte ihan pimeitä!


      • Röva
        Pimeydenvoimat kirjoitti:

        Eihän se Regatta ole myynyt entisiäkään huoneitaan! Tai olihan täällä joku joka väitti että Regatassa on yksityisomistuksessa olevia huoneita, no ei ooo!
        Te ootte ihan pimeitä!

        Eli tätä tulevan "hotellin" laajennusosan asuntoja.. eikun siis hotellihuoneita ei koskaan myydä pitempiaikaiseen käyttöön?


      • Röv
        Pimeydenvoimat kirjoitti:

        Eihän se Regatta ole myynyt entisiäkään huoneitaan! Tai olihan täällä joku joka väitti että Regatassa on yksityisomistuksessa olevia huoneita, no ei ooo!
        Te ootte ihan pimeitä!

        Olenko väittänyt että regatta myy..?


      • olikonäin
        Röv kirjoitti:

        Olenko väittänyt että regatta myy..?

        rr myy uuden "hotellin" miniasuntoja... jos saa poikkeusluvan.


    • VoihanVitsit

      Taitaa olla niin, että mättää se, että näyttää taas tulevan yksityisasuntoja. Vaikka hotelli tai motellimajoitusta peräänkuulutetaan keskustan tonteille!

      Koko vanhan Hangon keskustan voisi sovussa luovuttaa ulkopaikkakuntalaisille, olkoon eteläpuoli nimeltään Greensidan ja pohjoispuoli vain Hanko. Mihin siirretään kaupungintalo, kun nykyinen kaupungintalo myydään lomaosakkeiksi? Vanhaan VR:n asemaanko?

    • noeihelvete

      Poikkeuslupa saada rakentaa asuntoja hotellitontille?

    • totuudenkaunistelua

      Tässä laskelma miniasuntobusineksestä:
      Asuntojen myynti 36 x 50 m2 x 5000 eur/m2 = 9,0 miljoonaa euroa
      Asuntojen rakentaminen 1800 m2 x 2500 eur/m2 = 4,5 miljoonaa euroa
      Voitto 4,5 miljoonaa euroa.

      Onko tämä ns. hangon hyväntekijöiden todellinen motiivi poikkeuslupahakemuksen takana?

      Jos porukka erehtyy hyväksymään poikkeusluvan, niin kusetuksen voi todeta helposti, kun miniasunnot tulevat valitusajan jälkeen myyntiin. Poikkeulupahakemus pitää hylätä, koska poikkeusluvan hyväksymisellä hyväksyt samalla liitteenä kuvatun asuntorakentamisen hotellitontille.

      Hotellitontille pitää tulla hotelli ei asuntoja. Tämä ei ole mikään sananselityspeli.

      Miksi tavallinen hotelli ja olemassa oleva rakennusoikeus ei kelpaa? Tavallisesta hotellikapasiteetista on suuri pula kesällä ja talvella. Jos hotellirakentaminen ei kiinnosta rr:ää, niin hotellitontista pitää luopua. Kaupunki voi hakea oikean hotellioperaattorin tilalle.

    • kohtuuskusetuksessakin

      Tehtaanniemen asemakaavan uusimista varten perustettiin ohjausryhmä, joka ohjasi kaavoitusta. WSP teki selostukset. rr maksoi WSP:n työn. Alunperin ohjausryhmässä oli myös rr:n Kyhälä. mutta haloon takia hän jäi pois. Ohjausryhmän jäsenet varmasti tietävät, miksi hotellitontti on hotellitontti ja onko tarkoitus, että se sellaisena pysyy vai ei. Muistutukset poikkeuslupahakemukseen on jätettävä tällä viikolla 19.10.2018 klo 15 mennessä. Ohjeet Hangon lehdessä.

      Tehtaanniemen kaavoitusta ohjannut ohjausryhmä:
      x Jouko Kavander
      kaupunginhallituksen pj (ex)
      x Sten Öhman
      kaupunginhallituksen varapj (ex)
      x Yrjö Sahlstedt (pj)
      ympäristölautakunnan pj (ex)
      x Krister Sjöholm
      ympäristölautakunnan varapj (ex?)
      x Marika Pulliainen
      matkailupäällikkö (kohta ex)
      x Jukka Takala
      maanrakennuspäällikkö
      x Kukka-Maaria Luukkonen
      kaupungingeodeetti

    • VapausOnOrjuutta

      Hieno on suunnitelma. Julkaistun aineiston perusteella ainakin siluetti itään -kuva paljastaa miten hallitseva kiinteistökokonaisuus alueelle on tulossa. Nyt haettavien rakennusten korkeusasema on vaikuttava. Merikatu 1 -talon räystäitä alkaa hipoa.

      Hakemuksessa on asioita kuvattu verbaalisesti hienosti: "pysäköinti pyritään mahdollisimman laajasti sijoittamaan istutetun kannen alle piiloon". Tämä istutettu kansi tosin on melko korkealla, koska 1.kerroksen sviittien lattiapinta on suunnitelmassa 5.675 metriä meren pinnasta.

      Tontille on tulossa kuvan perusteella myös pysäköintilaa vasten maamassoja lähes tuohon 5.6 m lattiatasoon saakka. Maisema siis muuttuu ja paljon. Pysäköintitilan lattiataso on suunnitelmassa 2.1 metriä meren pinnasta. Jokainen voi itse käydä arvioimassa tulevaa näkymää. Linja on rakentajalla siis sama kuin jo toteutetuissa vapaa-ajanasunnoissa. Säästetään rakentamiskustannuksissa kun ei kaiveta pysäköintitiloja maanalaisiksi tiloiksi, vaan tehdään maanpäällinen kellari täyttämällä rakennuksen seinustat.

      Rakennusoikeuslaskelmassa on seuravaa: n. 2400 m2 ensisijainen tavoite: 45 suite hotellihuonetta / ylitys n.600m2 / n.7.5%. Kun jäljellä oleva rakennusoikeus on 1789 m2, niin lyhyen matematiikan oppimäärällä lasken, että ensisijaisesti tavoiteltava rakennusoikeuden ylitys on n. 33,5%. Viisaammat saavat tarkistaa tämän.

      Mielenkiinnolla seuraan miten hakemus edistyy kaupungin toimielimisssä. Veikkaan, että läpi menee.

      Jos käy niin, että näitä tiloja tullaan vuokraamaan julkisilla markkinoilla, niin luulen varauskirjan olevan melko tyhjä. Sesonkiaika on lyhyt ja tämän kokoiset huoneistot eivät tule olemaan halpoja. Rakennuttaja/sijoittaja haluaa sijoittamalleen pääomalle kunnon tuoton, siis vahvin veikkaukseni on, että myyntiin menevät.

      • tutkimattomatovattiet

        Prosenttilaskua osaavana voin todeta, että rakennusoikeuden ylitys 1789 -> 2400 m2 on (2400 - 1789)/1789 x 100 = 34,1 %.

        Oikea vastaus on 34,1%, ei n. 7,5%.

        Poliitikkojen tulkinnan mukaan 34,1% lienee pieni, koska aikaisempia asuntoja rakennettaessa käyttötarkoituksen osalta yli 60%:n poikkeama oli "pieni" tai "vähäinen".

        Mikä tällaisten asioiden siunaajia oikein vaivaa?


      • ajattelunaihetta

        Asuintalo on tarkoitus maisemoida siten, että se olisi keinomäellä. Ensimmäinen asuntokerros kolmesta kerroksesta olisi SPA:n uima-allastilan tasolla. Parkkihalli piilotetaan mäen sisään.

        Hangon matkailu tarvitsee lisää tavallista hotellikapasiteettia kesällä ja talvella. Pimeät ikkunat eivät ole sitä. Jos Tehtaanniemelle annetaan rakentaa asuntoja, niin mihin kaupungissa on kaavoituksellisesti varattu tilaa hotellille?


    • Muhammed
      • juurikinniin

        Juurikinnäin.


    • HynynenJS

      Jos kaupunginhallitus hyväksyy asuntojen lisärakentamisen, niin silloin ei voi kuin ihmetellä, missä Hangossa mennään!

    • Onneksi_meillä_on_Spa
    • Heppuedu

      Koko rakennuksen paikka on väärä. Miksei hotellirakennusta tehdä Kuningattarelle. Siellä on kunnallistekniikka valmiina.
      Katsokaas piirrustus 3. Uudistalot ovat helkkarin korkeita.

      • Heihaloo

        Just joo, että Hotelli Regatan laajennusosa rakennettaisiin puolen kilometrin päähän päärakennuksesta. Loistava idea NOT!


    • Däpiuuu

      Eihän tuo kolmas siluettikuva vastaa piirrustus 1stä lainkaan. Uudisrakennusten suhde saahan mättää. Eihän tämän perusteella voi mitään päättää.

    • HynynenJS

      Hakemuksen kuvissa epäselvyksiä, rakennusoikeuden määrissä eri lukuja eri paikoissa, rakennusoikeuden ylityksestä annetaan aivan liian pieni luku, korostetaan, että on käyttötarkoituksen mukainen, vaikka pyydetään poikkeuslupaa rakentaa asuntoja liiketontille,
      rakennusoikeuden ylitys 34,1%:lla tuo ahtautta alueeseen...

      Poikkeuslupaa ei tule myöntää.

      Tavallinen hotelli olemassaolevalla rakennusoikeudella on oikea vastaus.

      Mitä ohjausryhmä on mieltä? Kavander, Öhman, Sahlstedt, Sjöholm, Pulliainen, Takala, Luukkonen?
      Erityisesti hankolaiset ohjausryhmän edustajat? Hangon lehden haastattelu? Entä mitä mieltä hankolaiset? Gallup 1000 hankolaista? Heitä asia koskee 24/365 ja maksavat viulut.

    • selityksiäriittää

      Perjantaina on viimeinen päivä tehdä muistutus. Pitäkää kiirettä, ettei myöhästy, jos on huomauttamista poikkeuslupahakemukseen.

      Minusta lisää asuntoja Tehtaanniemelle on aivan mahdoton ajatus. Se olisi hankolaisten kusetus numero 2. Miten on kavereilla otsaa? Rahan himo ajaa kaikenlaiseen. Ei voi muuta todeta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      67
      1686
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      163
      1401
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1222
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      120
      1194
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      48
      1096
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      70
      859
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      825
    8. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      190
      748
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      93
      727
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      654
    Aihe