Silminnäkijä todisteet Nooan arkista

Millainen Raamatussa kuvattu Nooan arkki oli? Raamatun kuvauksen perusteella arkissa pelastui vedenpaisumukselta 8 ihmistä ja kaikenlaisista ilmaa hengittävistä maaeläimistä (lajityypeistä) kaksi kappaletta (puhtaista eläimistä 7 paria). Yhdysvaltain Kentuckyssa Ark Encounterissa on Raamatun mittojen mukaan tehty kopio Nooan arkista ja se tarjoaa hienon kuvauksen siitä, millainen Nooan arkki mahdollisesti oli. Kävin vaimoni kanssa jokin aika sitten arkilla ja esittelen nyt muutamia kuvia sieltä.

Arkin esittelyni aukeaa seuraavan linkin takaa - https://raamattuontotta.blogspot.com/2018/10/millainen-nooan-arkki-oli.html

48

963

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Onko testattu kelluuko edes? Onko merikelpoinen?


      • BlueDevil
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        https://creation.com/safety-investigation-of-noahs-ark-in-a-seaway
        Korea Research Institute of Ships and Engineering’s (KRISO) on tutkinut ja testannut arkin laivanrakennusteollisuudessa käytettävillä simulaatioilla ja todennut sen erittäin merikelpoiseksi.

        Ainut vaan ettei mistään löydy tuota lausuntoa, ja pulju itse on irtisanoutunut siitä...


      • Jdjhsl

        Löytyipäs.


      • efuavöoiezj

        Ahaa


      • Sdola

        Missä


    • Jjvvjkkjh

      Ihme että tuollaisella harhaisella ymmärtämättömällä idiootilla on edes vaimo.

    • pieni.korjaus

      Raamatun kertomus ei edes väitä olevansa "silminnäkijäkertomus", vaan siinä puhutaan kertojan mukaan muinaisista ajoista.

      • Lapsellista

        Taitaa Torppa tarkoitta itseään silminnäkijällä. En yhtään ihmettelisi. Sen verran lennokkaita hänen huuhailunsa ovat olleet. Torppa on siis ihan omin silmin nähnyt Nooan arkiksi nimetyn turistipyydyksen ja uskoo sen todistavan aidon arkin olemassaolon. Niinkö?


      • Kkshdhaiav

        Sinäpä sen sanoit.


      • Anonyymi

        Siis: "Olipa kerran..."


    • Tuo kopio on virheellinen.

      Eihän siellä ole edes akvaariota makean veden kaloille.

      • opettajaa

      • opettajaa kirjoitti:

        Noin käy kun tarpeeksi koulusta pinnaa!

        Miten kalat ja kasvit selvisivät vedenpaisumuksesta? - https://luominen.fi/miten-kalat-ja-kasvit-selvisivat-vedenpaisumuksesta

        Se on itseasiassa laskettu juttu. Kos meret ovat makeata vettä, että kauan kestää että veteen liukenee suoloja niin paljon että tulee yhtä suolaiseksi kuin nyt on.

        Siinä kestää 100 miljoonaa vuotta. Ei se arkki niin kauaa vesillä ollut...


      • opettajaa

      • Rtuiit

        Sinun kaltainen vajakki ei ole mikään opettaja. Itse et ole tainnut käydä kouluja ollenkaan.


      • opettajaa kirjoitti:

        Takaisin koulunpenkille siitä.

        Suolaiset meret - https://luominen.fi/suolaiset-meret

        Tuossa höpötettiin jostain vedenalaisista pohjavesistä mutta ei todistettu niitä eikä ollut viitteisiin linkkejä että voisi varmistaa todenperäisyyden.


      • Nooa.satu.on.satua
        opettajaa kirjoitti:

        Noin käy kun tarpeeksi koulusta pinnaa!

        Miten kalat ja kasvit selvisivät vedenpaisumuksesta? - https://luominen.fi/miten-kalat-ja-kasvit-selvisivat-vedenpaisumuksesta

        Juttu on täyttä tuubaa eikä vastaa kysymykseen.

        Jutussa sanotaan: "Monet murtoveden ja vuorovesilammikoiden lajit sietävät suurta veden suolapitoisuuden vaihtelua."

        Mitä sitten? Totta kai vuorovesilammikoissa ja murtovedessä elävät lajejit ovat sopeutuneet suolaisuuden vaihteluihin. MUTTA NYT OLI KYSE MERIELÄIMISTÄ! Suurimmalla osalla valtameren kaloja ei ole ollut mitään tarvetta sopeutua suolaisuuden vaihteluihin. Hanki merivesiakvaario ja puolita yks kaks yllättäin suolapitoisuus ja katso moniko kala jää henkiin. Ei kovinkaan moni.

        Miksi Itämeressä on niin paljon vähemmän lajeja kuin Pohjanmeressä? Koska vain harva laji on pystynyt sopeutumaan vähäsuolaiseen veteen ja vastaavasti järvikaloja on vain kaikista vähäsuolaisimmissa osissa Itämerta.

        Sama juttu kasvinsiementen suhteen. Hyvin harva siemen kestää viriämistä suolavedessä. Tyypillisesti tällöin on kyse merenrannalla kasvavista lajeista joille on ollut hyötyä kyvystä levitä merta myöden. Ääriesinerkkinä kookospalmu. Se on kuitenkin poikkeus eikä sääntö. Kokeile vaikka suomalaisilla kasveilla. Upota siemenet vuodeksi Itämereen ja katso moniko vuoden päästä itää.


      • Jdjhsl

        Aha


      • Sdola

        En usko.


    • Idiootituskovat

      Ihan hyvä että tuo Nooan kipon näköispainos ei ole vedessä vaan kuivalla maalla. Edes nuo idiootit USA:ssa eivät siis uskoneet tuon typerän sadun puukipon pysyvän veden pinnan yläpuolella. Mutta torppa uskoo.

      • kflkdgkjdh

        Kyllähän puu kelluu, vaikka vettä täynnä.


      • TheRealJ

        Itse asiassa kaikki puu ei kellu. On olemassa puulajeja, jotka ovat niin painavia, että ne uppoavat. Esimerkiksi eebenpuun sydänpuu on sellaista. Ja vaikka arkissa käytetty puu kelluisi sen täytyisi myös kantaa kaikki ne ihmiset ja eläimet, puhumattakaan riittävästä määrästä elintarvikkeita ja vettä kaikille koko vedenpaisumuksen ajaksi.


      • kflkdgkjdh kirjoitti:

        Kyllähän puu kelluu, vaikka vettä täynnä.

        Uponneita puisia purjelaivoja on vaikka kuinka paljon.


      • Kretut.tietämättömiä
        kflkdgkjdh kirjoitti:

        Kyllähän puu kelluu, vaikka vettä täynnä.

        Käy joskus suomalaisilla luonnontilaisilla järvillä. Niiden rannat ovat täynnä uppotukkeja eli vettymisen takia uponneita puunrunkoja.


    • pimeneekö-yö

      jaa näinkö pilkkajat pilkkaa.
      http://fkf.net/RonWyatt/nooan/index.html
      siel se on araratin vuoristossa laahuskivineen kaikkineen niinkuin Raamattu sen kertoo. ken pilkaa, ken uskoo.
      asiasta kyllä tietoo löytyy jos haluaa hakea, jollei ajatuksena ole vain mollata toista ryperyksenä maanrakoon, netti on avoin, tietoa löytyy, vain typerykset mollaa toisia.
      vai onko pilkkaajan tarkoitus vain pilkata ns. periaatteesta edes tutkimatta asiaa, tietämättä mistä puhuu.

    • HeidänTUHONSA

      Olen muutamia kertoja esittänyt todisteet ARKin löydöstä TURKIN ARARAT vuoren jäätiköllä. Joukko puolueettomia "ei siis uskonnollisia"on ARKin jäännöksen mitoittaneet, sekä heillä on myös puunäytteet materiaalista. Kaikki pitää tarkasti paikkansa, mutta ei sitä ole pakko uskoa. Kuvissa esitetyt "esihistorialliset eläimet eivät kyllä kuulu siihen aikaan", ne kaikki olivat jo hävinneet maan päältä ennen NOOAA. Muuten hienoja kuvauksia. Uskonnolliset Kentakyssa ovat varmasti keränneet paljon rahaa ARKin toteuttamiseen. Ateistinen maailma ei hyväksy mitään raamatullisia tosiasioita, mutta se on heidän syntinsä, ei meidän.

      • pimeneekö-yö

        se arkki sitten EI OLE PUUSTA, tutustu aiheeseen, maailma on höppää täys, tutustu edes Tieteeseen, tuon luokan puualusta on mahdoton rakentaa, arvaa mistä se rakennettiin, tutki!, tietoa löytyy.voi olla ylläri eikä sitä kaikki usko mutta puualus tuon mittaisena olis hajonnu kappaleiksi jo alkumetreillä, siis mistä alus rakennettiin, ei ainakaan honkapuista niinkuin jotkut raamatut "suomentaa". vinkkinä: nykymaailmassakin on vastaavia pienessä mittakaavassa. toinen vinkki: sen piti olla joustava?


    • MOONstruck

      Nämä kiusaajat hyväksyvät Usan kuunkävelyt, ( Mikä on todistettu mahdottomuudeksi ), mutta eivät hyväksy vanhoja historiallisia kirjoituksia. Keitä viedään milläkin tavalla harhaan, LOL.

      • "...historiallisia..." !!!!!!!!!!!!


      • Ohuiksi

        Idioottien YouTube videot eivät kumoa kuukävelyitä hölmö.


      • Siinä kyllä olet oikeassa että tuomosella arkilla ei kuuhun mennä...


    • Rudel

      Ennen oli miehet rautaa ja laivat puuta!

      • Jdjhsl

        Aijaa


    • Luucifer

      Voi Torppa Torppa. Valehteletko vai oletko kenties herkkäuskoinen?
      Tutki hieman lisää, kyseinen RAKENNUS ei todellakaan ole merikelpoinen :D

      • Jdjhsl

        Hyi sinua.


    • Ihmettelijä

      Puhut siis paikasta mikä arvioitiin tuovan noin 2 miljoonaa ihmistä vuodessa ja kaupunki varautui siihen? Toi mukanaan avausvuonna 500 tuhatta ihmistä ja kaupunki joutui vaikeuksiin. Tämä kolossi joka rakennettiin todella kalliilla, moderneilla välineillä, isolla porukalla, jonka nooa olisi pitänyt rakentaa lapsiensa kanssa alkukantasella välineistöllä? Paikka joka ei vastaa kunnolla kysymyksiin, koska sisältö on moderni, eikä anna edes realistista kuvaa sisällöstä, kuten tuuletus ja ruoka.

      Koska uskovaiset käytännössä näyttävät miten tämä laiva toimii? Joku kreationistien arvio sen toimivuuteen ei vakuuta. Tiede on sitä, että asiaa testataan myös käytännössä, eikä vain tehdä tyhjiä väitteitä. Tuon kokoluokan purkki vuotaisi valtavasti jo kokonsa ja materiaalin takia, eikä voi toimia.

      • Ihmettelijä

        Edes paikan luoja ei tiedä koska osasta eläimistä tuli lihansyöjiä. (Kaikki oli vegaaneja silloin hänen mukaan). Se tapahtui 4400 vuotta sitten. Evoluutiota ei ole olemassa hänen mukaan, mutta nuo ?kantalajit? Muokkaantuivat hypernopeasti nykyiseen muotoon. Myös dinosaurukset jakautuivat tuhansiin lajeihin ennenkuin kuolivat sukupuuttoon.

        Miten ihmeessä joku voi uskoa näin rikkinäistä tarinaa?


    • Niin tämä uskonnollistaustainen teemapuisto? Kaikkeen sitä ihmiset rahojaan törsää. Ja aikaansa...

    • Anonyymi

      Olen Veikko Kokkonen, ja käynyt katsomassa Nooan Arkkia syksyllä 2023.
      Kun nousee autolla Masher-vuorelle, vierailijoiden vastaanottona toimivan museorakennuksen nurkalle, Nooan Arkki on kivenheiton päässä alapuolella rinteessä. Arkki on kuin herkkupala tarjottimella eteen tuotuna. Lähes kaksikerrosta maan pinnalla ja kerros maan sisällä. Hämmästyttävä, majesteettinen, vastaansanomattomana, sinua odottamassa jo 4350v.
      NR luotaimilla puurunko rakenteinen, metallivahvistetuilla liitoksilla, muuten sen ajan ja meidän aikaamme asti laivan rakennustelniikan omaisesti, laitojen tosi vahvat kaisla, maapihka, kivituhka seoksella rakennettuna ja kivettyneenä. Raamatun mittojen mukaisena, nykyaikaisilla NR luotaimilla tutkittuna ja todettuna. Jos uskoo juuri Tutun telakalta lähteneen maailman suurimman risteilijän olevan totta, voi uskoa myöskin kyseisen köydön Nooan Arkiksi. Tasainen turistien virta kävi koko ajan Arkkia katsomassa. Siis koneeseen ja lento Istanbull- Erzurum ja huikea vuokra-automatka arkille. Suosittelen matkakohteena, tosi hyvä palvelu, hotellit 15 km Arkilta.
      Huikea, sivistävä matka.

      • Anonyymi

        "Jos uskoo juuri Tutun telakalta lähteneen maailman suurimman risteilijän olevan totta, voi uskoa myöskin kyseisen köydön Nooan Arkiksi. "

        Häikäisevää logiikkaa Veikolta. Ilman juuri tällaista uskovan maailmankuva kaatuu kuin korttitalo. Ilman päivittäistä valehtelua itselleen ja muille. Jos Veikko uskoo ko. risteilyaluksen jo (2023-11-28 07:10:54) lähteneen hänen tuttunsa telakalta, hän uskoo helposti myös arkkeihin. Webbikamerasta voi kurkata valehteleeko Veikko :D.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Jos uskoo juuri Tutun telakalta lähteneen maailman suurimman risteilijän olevan totta, voi uskoa myöskin kyseisen köydön Nooan Arkiksi. "

        Häikäisevää logiikkaa Veikolta. Ilman juuri tällaista uskovan maailmankuva kaatuu kuin korttitalo. Ilman päivittäistä valehtelua itselleen ja muille. Jos Veikko uskoo ko. risteilyaluksen jo (2023-11-28 07:10:54) lähteneen hänen tuttunsa telakalta, hän uskoo helposti myös arkkeihin. Webbikamerasta voi kurkata valehteleeko Veikko :D.

        Luulenpa että tuossa oli kyse typosta ja puhe oli Turun telakasta...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luulenpa että tuossa oli kyse typosta ja puhe oli Turun telakasta...

        Ihanko totta? Et ole tosissasi.


      • Anonyymi

        Turistirysä vie herkkäuskoisten rahat, vaan ei tee vedenpaisumuksesta todellista tapahtumaa. Se nyt vaan on fysikaalinen mahdottomuus.


    • Anonyymi

      Alussa kysyttiin millainen Nooan arkki oli?
      Vastaus: Sen pituus oli n. 135 metriä, leveys n. 22,5 metriä ja 13,5 metriä korkea.

      • Anonyymi

        Niin, mielikuvituksessa. Siellä kaikki on mahdollista.


      • Anonyymi

        Ihan semmosta lähdin vain kyselemään, että löytyykö kyseinen alus Marinetrafficista ja saako sen Past Trackin näkyviin? Siellähän nuo mitatkin sitten ovat. Plus rakennusvuosi ja viimeisin vastaanotettu sijainti.


    • Miksi yhtä apinalajia oli noin monta yksilöä, kun muita eläimiä täsaä tarinassa oli vain kaksi?

      Entäs jos nämä kaksi yksilöä sauvat vain urospuoleisia jälkeläisiä, ja sitten nämä veljekset eivät haluakkaan lisääntyä keskenään? Tai jos se lajin ainut uros yksilö ei ymmärräkkää mitää pillun päälle? Mitenkäs muute se geneettisen laajuuden, muutenlun, elinvoimaa lisäävä ilmiö meneekään kun sisarukset lisääntyy keskenään?

      Mielenkiintoisia tarinoita kyllä raamattuun on varastettu vanhempien kulttuureiden eepoksista, tarinoista ja kertomuksista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      1927
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1672
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1594
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1425
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe