Ohjeet haudan takaa

EGW-ohjeet

Sallitaanko Adventtikirkossa ollenkaan kritiikki vai ovatko pastorit lumonneet kirkon jäsenet taitavilla puheilla? En tunne ketään adventistipastoria joka arvostelisi Ellen Whiten kirjoituksia.
Opinkohta "profetian henki" = Ellen Whiten henki haudan takaa selittää kaiken. Tämä profetian henki on valjastettu käyttöä varten ainoastaan "adventtitotuuden" ystäville.

Ellen G Whiten lausunto omista kirjoituksistaan on kyllä itseänsä korottava! Tyyliin: "ilman MINUN kirjoituksiani ihmiset eivät osaa lukea Raamattua". Ellenin kirjoitukset eivät ole olleet tarpeen minään aikakautena Raamatun ymmärtämiseksi, koska Raamattu selittää itse itsensä.

Jos Raamatun ymmärtämisen ehdoksi laitetaan Ellenin kirjoitusten valjastaminen raamatuntutkiskelun eteen "siiviläksi", niin silloin mennään harhaan ja lujaa!

27

244

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • LuotettavaTotuudenKetju

      ”Siinä mitä olen kirjoittanut on yksi luotettava totuuden ketju, ilman yhtäkään harhaoppista lausetta.” ― Ellen G. White, Letter 329A, 1905.

      • nähtyon

        Voisitko sanoa mitä tässä kirjeessä 329A oli kirjoitettu! Muutoin emme tiedä oliko siinä harhaoppia.


      • pyhpyh234239748
        nähtyon kirjoitti:

        Voisitko sanoa mitä tässä kirjeessä 329A oli kirjoitettu! Muutoin emme tiedä oliko siinä harhaoppia.

        Yksityiselle henkilölle kirjoitettu ohje, jost hän tuon toteaa, eikä kaikista kirjoituksistaan. Silti nämä paukapäät täällä käyttävät tuota lauseyhteydestään irtirevittyä tekstiä "todisteena" omista valheistaan.


    • jalkojenpesut

      Surkuhupaisesta v. 1844 PYHÄKKÖOPISTA ja lopullisesta sovituksesta Taivaan Kaikkein Pyhimmässä

      PYYHKIIKÖ KRISTUKSEN VERI SYNNIT POIS?

      EGW: EI ”Joskin Kristuksen veren tuli vapauttaa syntinen lain tuomiosta, se ei kuitenkaan tyystin poistanut syntiä, vaan tämä pysyi muistiin merkittynä pyhäkössä lopulliseen sovitukseen saakka” (Patriarchs and Profets, p. 357, Patriarkat ja Profeetat, sivu 336, Alfa ja Omega, osa 1, sivu 337)

      RAAMATTU: KYLLÄ ”Kristuksen veressä meillä on ("meillä on”, preesens aikamuoto) lunastus, rikkomustemme anteeksianto.” (Efesolaiskirje)

      • Lukenut

        Armo jotain ei ole totuutta. Oikein kirjoitit.


      • kysynvaintaas

        Miksi sinun mukaasi temppeli piti puhdistaa synneistä joka vuosi?


      • Hei, Olet ymmärtänyt väärin. Tottakai ko. kristitty Herralle pyhittynyt nainen tiesi hyvin, että ihminen on syntinsä henkilökohtaisesti anteeksi saanut tuossa vaiheessa ilman että jotakin lisäarmoa tulevassa ajassa pitäisi anoa. Luulisin että vastaus löytyy siitä ympäriltä mistä kriitikko on kappaleen irrottanut, että kyse on maallisen pyhäkön vertauskuvasta, siitä oikeasta pyhäköstä joka on taivaassa. Maalliseen pyhäkköön kansa kantoi syntinsä vuoden ajan. Kerran vuodessa ylipappi suurena sovituspäivänä puhdisti pyhäkön. Siis pyhäkön puhdistamisesta on kyse. Ei ihmisen uudesta armon sovituksesta.


      • Voit sen mielestäsi "surkuhupaisan pyhäkköopin' löytää Hebr 5-10 luvuista, ja miettiä sitten josko se "surkuhupaisuus" on siinä että et ymmärrä pyhäkön toiminnan asioita.


      • jarinhotelli3 kirjoitti:

        Hei, Olet ymmärtänyt väärin. Tottakai ko. kristitty Herralle pyhittynyt nainen tiesi hyvin, että ihminen on syntinsä henkilökohtaisesti anteeksi saanut tuossa vaiheessa ilman että jotakin lisäarmoa tulevassa ajassa pitäisi anoa. Luulisin että vastaus löytyy siitä ympäriltä mistä kriitikko on kappaleen irrottanut, että kyse on maallisen pyhäkön vertauskuvasta, siitä oikeasta pyhäköstä joka on taivaassa. Maalliseen pyhäkköön kansa kantoi syntinsä vuoden ajan. Kerran vuodessa ylipappi suurena sovituspäivänä puhdisti pyhäkön. Siis pyhäkön puhdistamisesta on kyse. Ei ihmisen uudesta armon sovituksesta.

        Ihmisen henkilökohtainen synti on sovitettu siis ilman lisäarmon tarpeita kriitikon tarkoittamassa aiheessa kritiikissään. Ylipappi puhdistaa pyhäkön niistä synneistä mitä kansa pyhäkköön kantoi vuoden aikana. Kerran vuodessa pyhäkkö siis puhdistettiin. Ylipappi oli Aaronin jälkeläinen. Uuden liiton ylipappi on Jeesus Kristus; Hebr 8:1-2. Suuren sovituspäivän juhla oli vuoden suurin juhla, ja juhlan tärkein oli Jeesuksen Kristuksen ansio. Uuden liiton suuren sovituspäivän edellä on protetiaa ihmiskunnan vaiheesta missä siirrytään "ajan merkkien aikaan" ja uskonpuhdistuksen sanomaa Jeesuksesta. Suuren sovituksen missiossa on kyse Jumalan pyhien ja "suuren babylonin" erotuksesta, joka ihmiskunnan syntihistoriassa käy ilmi uskonpuhdistuksen herätyksessä.


      • Kansa odotti suurta sovituspäivää, että kansan synnit puhdistettaisiin -poistettaisiin pyhäköstä.
        Kaikki on kuullut sanan "syntipukki," joka tietysti juontaa tästä pyhäkkö-seremonia tavasta, kun pukki Asazelin päälle laitettiin kansan synnit ja pukki vietiin erämaahan, josta se ei enää palannut.
        Asazel syntipukki vertauskuvasi Saatanaa synnin aiheuttajana. Kansa oli tuonut syntiuhrejaan pyhäkköön vuoden päivät. Isot miehet uhgrasivat viattomia karitsoja ja kyyhkyjä syntiensä vuoksi. Syntiuhrit vertauskuvasivat Jeesusta viattomana karitsana.
        Tämä koko lysti löytyy kun etsit Vanhan Testamentin pyhäkköpalveluksen seremonian.

        Uuden liiton "suuri sovituspäivä" "Pyhäkön puhdistus" -siinä ei ole kyse vuoden päivistä vaan ihmiskunnan historian vaiheesta, jossa pitkä keskiaika -noin 1300 vuoden pituinen aika päättyisi. Jeesusta ei näkynyt kirkonmenoissa -suuri uskonpuhdistus alkaisi, jossa protestanttinen maailma nousisi Ilm 14:6-13 julistamaan Herran Jumalan kunniaa ja että babylon on langennut.


      • pyhpyh298347298374

        Lukisit mitä Paavali sanoo Roomalaiskirjeessä, niin ei tarvitsisi tuollaisia valheita levitellä.


      • pyhpyh23984723984
        Lukenut kirjoitti:

        Armo jotain ei ole totuutta. Oikein kirjoitit.

        EGW ei missään opeta armo jotain oppia.


    • hyppääkyytiin
    • >> Raamatun ohje 1 Tess 5:19-23 pätee Whiten kirjoituksien arvostelussa jokaiselle teologille ja maallikolle.
      Adventtikirkossa ei ole nykyään Whiten kirjoja myynnissäkään. Ennen niitä oli myynnissä.
      White palveli oman aikansa seurakuntaa oman aikansa välineillä ja tiedolla.
      Joitakin pätkiä lainataan viikottaiseen Raamatun tutkiskeluun ja niitä sitten yhdessä arvostellaan.
      Whiten kirjoituksille ei ole koskaan tehty mitään muuta Adventtikirkossa kuin mitä tässä kerron.

    • kysynpävaa

      Keitä advari pastoreita aloittaja on tavannut ?

    • Ajattele.omilla.aivoilla

      Adventistipastorit vääntävät ja pyörittelevät Raamattua omaksi turmiokseen.

      Adventismin perusta
      - rakennettu harhan pohjalle
      - eivät uskoneet kolmiyhteiseen Jumalaan
      - Jeesus ei tullut takaisin v. 1844 (selitykset ja laskelmat miksi ei)

      Adventismi = uskonnollisuutta ja suorituksia (jalkojen pesut, sapatit, syömiset ym.)

      • pyhpyh2394827394

        Valheesi ei hetkauta.


    • Ihjhhghftfrdrdtrg

      Nykyään ei Ellenin kirjoja myynnissä adventtikirkossa kirjoitti Jari.
      Kuitenkin yksi 28 opinkohdasta on edelleen voimmissaan, eli ellu pelle on jatkuvana ja arvovaltaisen totuuden lähteenä.
      Adventisteja hävettää oma oppi!
      Voihan pyhä Sylvi ei kun ellu ja ellun jäännös.

      • Ellusta ei ole kyse. Kyse on profetiasta.


    • Uuden liiton oikea pyhäkkö, lopullinen tuomio;

      Ennen tuomion täytäntöönpanoa on oltava oikeudenkäynti. Papillinen pyhäkköpalvelus on taivaallinen oikeudenkäynti; Ilm 20:4, 1 Kor 6:1-3, Ilm 20:11-15, Matt 25:31-46, 2 Piet 3:7-13.
      Kun Jeesus tulee, Hänellä on palkka mukanaan. Ihmisten ikuiset kohtalot on päätetty; Matt 16:27, Ilm 22:12. Uutta armonaikaa ei koskaan enää tule.
      Raamattu viittaa taivaalliseen pyhäkköön; Ps 11:4, Mii 1:2-3, Ilm 4:2, 7:15, 8:3, 9:13, 15:5,8, 11:12,19, 16:17, Dan 7:9-10.

      Pyhäkön tehtävä ja sanoma on pelastus ja työ ihmisen hyväksi.
      Maallisen pyhäkön kaikki menot kuvasivatkin Kristuksen työtä ihmisen hyväksi; Hebr 4:2,9:9-12, Gal 3:23, Joh 1:29. (Ps 78:69, 63:3, 20:3, 96:6, 150:1, Jer 17:12, 2 Aik 30:8,19.

      ”Kristus ei mennytkään ihmiskäsin tehtyyn pyhäkköön joka on vain todellisen pyhäkön kuva, vaan itse taivaaseen ollakseen nyt Jumalan edessä puhumassa meidän puolestamme.” (Hebr 9:24)
      Hebr 9 luvun teksti tarkoittaa taivaallisen pyhäkön vihkimistä, taivaallista pyhäkköä yleensä, ja että Jeesus meni taivaalliseen pyhäkköön, mutta 9 luku ei tee erotusta pyhäkön palvelun vaiheiden suhteen. Ajan lopun suureen sovituspäivään liittyvä kirjoitus on Danielin kirjan ja Ilmestys- kirjan teksteissä.

      Oikea ja alkuperäinen pyhäkkö, joka Raamatun mukaan on uuden liiton pyhäkkö tänään on siis taivaassa. Jeesus ja enkelit kuulevat ihmisen rukoukset. (Hebr 1:14, 9:22-28) Pyhäkköpalveluksessa on eri vaiheita.
      Hebrealaiskirje kytkeytyy Danielin- ja Ilmestyskirjan tapahtumiin.
      "Suuri babylon" on saanut kuulla lankeemuksensa. Maailma kuulee evankeliumin. (Ilm 14:6-13) Suuri antikristillinen babylon (Dan 7:8,25, Matt 24:15-20, 2 Tess 2:1-4, Ilm 13:5) on saastuttanut pyhäkön ja uusi taivaallinen telttamaja puhdistaa jatkuvasti pyhäkköä Ylipappinaan Jeesus Kristus kaikkein pyhimmässä. (Hebr 2:17, 3:1-2, 5:4-5, 7:20-21, 5:6, 6:20, 7:15-17, 24,27-28, 8:1-3,6, 9:12,14,24-26) Kaikkein pyhimmän palvelus merkitsee taivaan kirjojen ja pyhäkön puhdistamista synneistä. Ihmisyksilöille anteeksi annetut synnit ovat kuitenkin "saastuttaneet" vielä pyhäkköä siihen saakka kunnes kaikkien pyhimmän palvelus alkoi profeetta Danielille ilmoitetun mukaisesti. Dan 8:12-14.

      Kysymys taivaallisesta pyhäköstä Jeesus Ylipappi kaikkein pyhimmässä merkitsee kaikkea sitä työtä mitä taivaassa tehdään viimeisinä aikoina koko ihmiskunnan- jokaisen ihmisen uskonelämän eteen ja -tueksi ihmisen pelastukseksi.

      Taivaallinen oikeudenkäynti asiayhteydessä merkitsee yksinkertaisesti että on oltava tieto, perusteet ja merkintä "tuomio" jokaisen ihmisen kohdalla missä tilassa ihminen on armonaikansa eläissään päättänyt. (Ilm 20:11-15)

      >>>>>>>> Olen käyttänyt omia sanojani._ Keskustelija minä. En opettaja. En kirkkojen tai minkään uskonnon suunnan jäsenkirjoilla._

    • Suurena sovituspäivänä ylipappi uhrasi kaksi kaurista syntiuhriksi.

      Toinen uhri merkiksi pyhäkön sovittamista, ja toisen kauriin päälle laskettiin kansan synnit, kun ylipappi laski molemmat kätensä kauriin pään päälle. Tämän jälkeen joku mies vei kauriin erämaahan josta se ei enää osannut takaisin. (3 Moos 16:5-10)

      Azazel sanaa on tulkittu näin:

      1. Tarkoittaisi autiota paikkaa, mm. Siinain lähellä olevaa vuorta

      2. Merkitsisi “poistuvaa,” eli poispantua joka havainnollistaisi syntien poistumista

      3. Syntipukki, tämän maailman Jumala

      4. Saatanalle ja/tai erämaademonille annettu nimi

      Suurena sovituspäivänä synnit sovitettiin ja poistettiin. Suurena sovituspäivänä toimitukset olivat esikuvallisia, ja vertauskuvasivat Jeesusta Kristusta. 3 Moos 16 luku kertoo suuresta sovituspäivästä.Jeesus Kristus on ainoa syntiemme kantaja, ja sovittaja. (Jes 53:4-6)

      Asasel toimitus liittyy saatanan toimintaan ja -persoonallisuuteen pahan alkuunpanijana ja aiheuttajana. Toimitukseen ei liity veriuhria joka kuvaisi Kristusta, vaan veriuhri tapahtui toisen kauriin kohdalla.

      Paholainen on syyllinen kaikkien ihmisten synteihin. Tämä “syntipukki” Azazel oli myöhäisjuutalaisen ajattelun mukaan paholaisen nimi. Enokin kirja (Apogryfikirjat) kirjoitettiin UT:n ja VT:n välisenä aikana. 1 Eenokin kirjassa on johtavaksi langenneeksi enkeliksi nimetty Azazel.

      Paholainen joutuu kärsimään seurauksista, jotka Kristus kärsi ja sovitti, että on houkutellut osan enkeleistä ja ihmiset synnintekoon. Joutuihan Azazel vertauskuvallisesti kärsimään kuoleman rangaistuksen erämaassa vieden synnit mukanaan. Erämaakarkotus on myöskin rangaistus. (Matt 25:41, Ilm 20:10)

      Maallinen temppelipalvelus oli todellisuuden vertauskuva, “varjo ja kuva,” ja oikea ja alkuperäinen temppeli onkin taivaassa. (Hebr 8:1-2,5-6, 9 luku) Taivaallisessa temppelissä Jeesus Kristus toimii Ylipappina uuden liiton uskovien hyväksi. (Hebr 8:8-10, 10:16-17, Hes 36:26-27, Jer 31:31-34) Jeesus Kristus on koko maailmanhistorian kaikkien syntien sovittaja , (Joh 1:29,36, Room 5:10, Ef 2:16, Hebr 2:9,17, 1 Piet 2:24, 1 Joh 2:2) joka kärsi ristinkuoleman syntien sovitukseksi kertakaikkisesti. (Hebr 7:27, 9:24-28, 10:10, 1 Piet 3:18)

    • Jobinpostia

      Jer.2:22 Vaikka pesisit itsesi saippualla ja käyttäisit paljon lipeätä, saastaiseksi jää sittenkin sinun syntisi minun edessäni, sanoo Herra, Herra.

    • elämäsinainen

      Jari on Ellun jäännöstä ja jätöstä.
      Ainut luotettava (pystytissinen) elämänsä nainen ja muuta ei tarvita.

    • karmea-adventtitotuus

      Pastoreita on kielletty arvostelemasta Elleniä koska hän on "totuuden valo" ja "Jumalan Sanansaattaja"
      ..... mutta ainoastaan adventisteille ei kristityille.

    • viisasvaroo

      Sudet lammasten vaatteissa - varo heitä.
      Keitä ovat sudet?

    • egw-hengen-maailmasta

      ^^^ Ja jos joku kääntyy vainaja- tai tietäjähenkien puoleen, lähtien haureudessa kulkemaan heidän jäljessänsä, sitä ihmistä vastaan minä käännän kasvoni ja hävitän hänet hänen kansastansa.^^^

      Sudet lampaiden vaatteissa saavat neuvonsa ja hengellisen ohjauksen vainaja Elleniltä.
      Mokomatkin jotka säätiöivät Elleninsä.

      • pyhpy2h39847239847

        Valheesi ei meitä hetkauta eikä estä julistamasta totuutta teille kadotuksen lapsille.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      79
      4127
    2. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      29
      3104
    3. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      3082
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      51
      2897
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      24
      2834
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      42
      2563
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      316
      2533
    8. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      229
      2204
    9. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      25
      2056
    10. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      45
      2017
    Aihe