Asunnottomien yö

asypv17

Jahas vietetään asunnottomien yötä niin kuinkahan suuri prosentti noista on päihdeongelmainen.

34

525

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dydjdyj

      Kai sitä ongelmaa tulee kun liian kalliit vuokratkin pistetään tavallisen ihmisen syyks niin mitä muutakaan voi odottaa.

    • mielentervong

      Kurjin tilanne henkilöllä jolla mielenterveysongelma eikä kykene oikeen hoitaan asioitansa.

      • edunvaltontakutsuu

        Kaikkihan täällä pitäs tehdä aina niin kun joku muu sanoo, no mites teet jos oletkin aivan perseaukinen niin etpä mitenkää. Ei siinä onnistu minkään valtakunnan kusetus.


      • eduvalkautt

        Niimpä... nimi edunvalvontapaperiin ja kunnallinen edunvalvoja alkaa hoitaan asioita niin asunto löytyy.
        Tiettyä rahamäärää saa sitten viikossa ja sillä pärjättävä. Ehtona tuossa tietysti ettei pysty hoitaan asioitaan ni jos päihdeongelma niin katkolle sitten. Eipä sellaista solmua olekkaan mitä ei pystyisi selvittämään mutta helppoa se ei ole.


      • työllistävävaikutus

        Sekin jos toi as tuki voidaan ohjata omalle tilille ja se käytetään muuhun tarkoitukseen niin mites vuokrapäivänä. Ei mikää ihme jos täällä kaikki menee päin honkia kun kaikesta on tehty liian vaikeaa. Sossut kun on vielä vetänyt omat kunta kohtaiset vuokra rajansa niin mitäs muuta sitte voi odottaa.


      • menikönytperille
        työllistävävaikutus kirjoitti:

        Sekin jos toi as tuki voidaan ohjata omalle tilille ja se käytetään muuhun tarkoitukseen niin mites vuokrapäivänä. Ei mikää ihme jos täällä kaikki menee päin honkia kun kaikesta on tehty liian vaikeaa. Sossut kun on vielä vetänyt omat kunta kohtaiset vuokra rajansa niin mitäs muuta sitte voi odottaa.

        Nimimerkki työllistävä vaikutus ei tiedä, miten välitystili ja edunvalvonta toimii. Nämä ovat kaksi eri asiaa.

        Välitystili on sosiaalitoimen työmuoto, jonka avulla autetaan asiakkaita, joilla on ongelmia raha-asioiden hallinnassa. Sopimuksien mukaan asiakkaiden tulot tai osa niistä ohjautuvat kuukausittain kunnan välitystilille, josta välitys- tilinhoitaja maksaa heidän tärkeimmät laskut kuten asumiskulut. Asiakkaiden jäljelle jäävistä rahamääristä maksetaan heidän pankkitileille käyttövaroja, jotka voidaan tarvittaessa jaksottaa myös eriin. Varsinkin välitystiliasiakkaiden kohdalla rahojen käyttö on usein ollut niin holtitonta, että kunnan sosiaalitoimi on esim. pelastanut heidät jo monta kertaa joutumasta kadulle vuokrarästien takia.

        Edunvalvojan määrää maistraatti tai tuomioistuin. Edunvalvojana voi olla yksityishenkilö, esimerkiksi omainen tai muu läheinen. Syynä edunvalvontaan on usein toimintakykyä heikentävä sairaus.

        Edunvalvonta ja välitystili toimivat oikeastaan samoilla periaatteilla. Erona on kuitenkin se, että välitystiliasiakas voi lopettaa asiakkuutensa milloin vain, kun taas edunvalvontaan joutuneen/päässeen ihmisen kohdalla tarvitaan maistraatin tai tuomioistuimen päätös edunvalvonnan lopettamisesta.

        Kun eläke, asumistuki, toimeentulotuki tms. maksetaan tilille, ihminen ei pääse itse käsiksi rahoihin, vaan edunvalvoja hoitaa laskujen maksun. Jäljelle jäävä raha jaetaan ihmiselle pieni määrä kerrallaan toiselle tilille, johon hänellä on käyttöoikeus. Joku saa rahansa kerran viikossa, joku toinen saa rahansa joka arkipäivä.

        Tämä ei ole mitenkään liian vaikeaa. Sen kun marssii sossuun ja kuvailee miten ei pärjää rahojen kanssa. Siellä saa tehdyksi välitystilisopimuksen. Toinen vaihtoehto on hakea edunvalvontaan maistraatin tai käräjäoikeuden kautta.

        --

        "Sossut kun on vielä vetänyt omat kunta kohtaiset vuokra rajansa niin mitäs muuta sitte voi odottaa."

        Kunnan sosiaalityöntekijät eivät päätä mitään kuntakohtaisia korkeimpia toimeentulotuen laskelmassa hyväksyttäviä vuokria. Ennen kuin perustoimeentulotuki siirtyi Kelaan vuoden 2017 alussa, oli kyllä monessa kunnassa käytössä tuollainen vuokraraja. Sosiaalityöntekijät eivät sitä kuitenkaan päättäneet, vaan päätöksen tekivät ylemmät virkamiehet. Periaatteena oli pitää rajana kunnan omien vuokra-asuntojen tasolla. Jos vuokrarajaksi oli (silloin) päätetty esim. 500euroa/kk kaksiosta 3 hengen perheelle, hyväksyttiin toimeentulotuen laskelmassa kokonaisuudessaan vuokra vain tuohon rajaan asti tuon kokoiselle perheelle. MUTTA jos kunnassa ei ollut tarjolla halvempia asuntoja ja joku 3 hengen perhe asuikin yksityiseltä vuokraamassaan asunnossa, jonka vuokra oli 700euroa, niin KOKO 700 euron vuokra hyväksyttiin.


    • lahooko.jo

      Pientä ongelmaa noissa työn perässä muutoissa jos totuus on tämä, aina sama laulu eikä päätä pakota yhtään ??

    • vihoviimeinennn

      Vihoviimeinen homma lähteä auttaa asunnotonta niinkuin itse tein kun vähän aikaa olleen asunnottoman neitosen tapasin yöelämässä ni kyllä hän siskonsa nurkissa ollut joka päihdeongelmainen, muutamat päivät siinä meni kun hörpittiin kaljoja ja sitten kommentti menikö meillä eilen tosiaan 800eur heh heh kun missään kuppilassa edes käyty enkä huimausaineita käytä.
      Jonkin meni niin tämä neitonen soitti että voisko jonkun äijän kanssa tulla yöks ja vastasin ei ei.
      Asunnoton on niin kusessa ja ja hän sitä huonoa toivoo muillekkin vaikka itse ei tiedosta.

    • reilumeininki

      Sitähän tuo on kun sosiaaliturvakin on asumisperusteista niin taidetaan toivoa vaan jokaiselle sit ihanuutta. Tämän on tiedostettu jo kauan sitten.

    • heinäladossaa

      Niimpä mutta eikös työttömyyspäivärahan saa silti vaikka asuis postilokerossa. Tuo että joutuu asunnottomaksi niin kylläkin hyvin paljon ihmisen omaa hölmöyttä.

      • menalatoosi

        No et sitä mutta toimeentulotukea joka tapauksessa saa. ja saa muutenkin, pakko sitä o nhakea kun ei tu työmarkkinatuki mihinkään riitä.
        No mieti sitäkin sitten jos kukaan ei kävis töissä tai ota riskejä elämässään niin millä mikään pyörisi loputtomiin. Ihmettelen niitäkin jotka vaan meinaa olla samalla paikkakunnalla loputtomiin, no siinä on turha auoskella päätänsä toisille sitte.


    • kiähkiähkiäh

      Oletko kade kun edes elän *tirsk*.

    • omavika

      Kyllä itse täytyy asiansa sössiä, että Suomessa asunnottomaksi joutuu! Tyhjiä asuntoja on Suomessa vaikka kuinka ja vanhoja hyväkuntoisia puretaan, kun ei ole asukkaita.
      Päihdeongelmat ja täysi välinpitämättömyys omien asioiden hoidosta johtaa asunnottomuuteen.

      En tietenkään pidä ongelmaa väheksyttävänä, mutta olen monta kertaa nähnyt, että mikä on tilanne, kun henkilö joutuu asunnottomaksi. Onhan täällä yhteiskunnassa tietyt säännöt, vuokrat pitää maksaa ajallaan tai yrittää ainakin sopia maksuista, kerrostaloissa ei voi mellastaa ja hajottaa koko taloa, kyllä sieltä kadulle joutuu jos ei välitä mistään.

      Suomessa on kuitenkin niin hyvät tuet asumiseen ja toimeentuloon, että ei kenelläkään voi normaalisti mennä tilanne siihen, että joutuu asunnottomaksi.

      • dtyjdtjyy

        Kyllä mäkin asun ainakin vaan maksukyvyn mukaan niin miks tosta pitäs ketään kuunnella erikseen häh ?? Oma vika kai sekin on jos on joku perseeseen vedettävä uuno.


    • hesaanvaan

      Vai oliko tähänkin lisäpointsit, kaikki Hesasta.

      Wow.

    • asliianhelp

      Asunnottomuus noin yleisesti niin Suomessa liian lepsu käytäntö jotenkin kun tuollaiset päihdeongelmaiset täytys siirtää Siperiaan työleirille, töitä tehtäs ja nukkua sais yöllä ja ruokaa tietenkin.
      Lääkkeet vieroitusoireisiis ettei ketään mitään kiduteta.

      • uusi_irtolaislakivaan

    • liiakaukana

      Tiedäks sä ees missä Siperia on.

    • sairastaaa

      Joo ryypätään työpaikka alta, sitten ryypätään asuntokin alta vaikka saatais tukea siihen niin kyllä se on silloin ONGELMA. Niistä tulee kylläkin sellaiset merkinnät ettei sen jälkeen enää saa sitä työtä. Miksi nämä alkavat muille vielä siitäkin sitten meuhkaamaan niin en ymmärrä. Onko hauskaa vai.

    • vuokrahoitaaaa

      Kun rahaa tulee niin suoraan vuokranantalle rahaa niin hoituu vuokra. Väärin ajateltu jos vuokrarahasta nipistää ja ostaa ruokaa,kaljaa. Työmarkkinatuella jos ja jättää esim, 700eur vuokran rästiin ni huh on meinaa maksettavaa. Vuokranantajan kanssa sopia maksuista eikä luimistella.
      Huh huh eipä itsellä kylläkään nuppi kestäis asunnottomuutta. Raskasta on kylläkin henkilölle jos saanut vaikka lopputilin, depressio, avioliiton kariutuminen ja vaikka huitassut entistä vaimoa niin oikeuskäsittely ja tuohon päälle päihdeongelma hitto ihminen tuollaista yksin jaksa.

      • ihmelänkytystä

        No miks tohon yritetään huijata, kaikki hokeminen jostain pääkaupunkiseudusta kun ei niitä vuokria pysty edes maksaa !!!!! Eihän sitäkään kukaan jaksa saatana !!!!!!!


    • Sossutäti-

      Ainoa syy miksi joku on asunnoton on se että se on juonut viinaa niillä rahoilla joilla piti vuokra maksaa. Sitä on jatkunut vuposia ja sitten menee luottotiedot eikä niitä saa takas koska tyypit juo vuosia viinaa ja jättävät laskut maksamatta. Ei kukaan fiksu ota juoppoa asuntoonsa asumaan kun ei kykene edes elämäänsä hallitsemaan. Asunto löytyy helposti sellaiselle joka hoitaa asiansa eikä juo rahoja. Tiedän monta työtöntäkin jotka maksaa kyllä laskut ensin ja ehkä sitten ostavat viinaa jos rahaa jää

      • vuokrmaks

        Vuokralaisella on yks tehtävä ja se on vuokranmaksu. Jos tiukkaa niin sopii maksuista etukäteen eikä ota ns, käyttörahaa esim, 150eur vuokrarahoista. Jos kaljottelee niin ensin maksaa vuokra.


      • djhhy

        No onhan siinä muutakin vaikka kuinka maksaisit, esim ei metelöi. Tai häiriköi naapureita olemalla niitä kohtaan täys perse.


    • työpaikkkakin

      "Ainoa syy miksi joku on asunnoton on se että se on juonut viinaa niillä rahoilla joilla piti vuokra maksaa. Sitä on jatkunut vuposia ja sitten menee luottotiedot eikä niitä saa takas koska tyypit juo vuosia viinaa ja jättävät laskut maksamatta. "

      Ja tämä, näistä tulee sitten kun jotain yleisiä syyttäjiä vielä muita kohtaan. Oliskohan vielä työpaikkakin mennyt tuohon aineeseen.

      • sehhrer

        Puskasta huutelijoita ovat. Munattomia raukkoja.


    • tyhmyyttäää

      Tyhmyyttä se on jos jää asunnottomaksi kyl jämpti on niin. Lämpimät housuissa sitten rutistaan.

      • dyjtddry

        No se on sama onko asunto vaikka veljen naapurissa kunhan on.


    • ontokiiii

      On toki asunto tärkeä vaikka rekisteristä poistettu asuntovaunu

    • TYÖTAPATURMANUHRI

      Iteki ollut asunnoton työtapaturman myötä meni oma asunto asuin autossa ja sit möin senkin voi olla ett' sattuu sunkin kohdalles työtapaturma oli pelkkää kulumaa ja rappeumaa valitin vaan ei oiketta korruptoituneessa rappeutuneessa yhteiskunnassa Suomi. Jos et usko niin uskot kun sattuu omalle kohdalles...

      • mitässitäää

        Mitäs siinä mitään muille toivot vaan pysy omissa ongelmissa.


    • paljopyydät

      Pitääkö vuokra asunto myydä ??

    • jussuppi

      ei asunnottomalla mitään omia ongelmia ole, vaan vika on aina yhteiskunnassa, ja vähintään sipilän jussissa kun ei alvariinsa ole joku takalistoa pyyhkimässä

    • tyhymäää

      Eihän mitään saa jos ei hae vai esittääkö kaikki tyhmää. Se on sanomattakin selvää ettei kaikki mihkää pääkaupunkiseudulle vain edes mahdu. Sen olen tienny aina.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1488
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1032
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      761
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      755
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      707
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      690
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      664
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      71
      634
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      304
      609
    Aihe