Valtuusto teki mittatilauksesta tien eKirjastolle

eKirja.ilija

Kalajokilaakson ke 17.10.18 nrossa on isohko uutinen Suomen ensimmäisestä alueellisesta eKirjastosta Pohjois-Pohjanmaalle ja Kainuuseen. eKirjoja voidaan jatkossa lukea kotikoneilta, eli lainata kirjastokortilla tunnistautumalla ja se on siinä.
Muuta ei tula enää edistämään.
Jos me / te Pyhäjärvellä kuvittelemme ma 15.10 koulujen lakkautuspäätöksen yhteydessä nuijitun kirjasto kulttuuritalon toteutuvan, lakatkaa kuvittelemasta , me emme tule näkemään "uuden fyysisen kirjaston" tuloa Pyhäsalmeen. Haapajärvellä kirjaston nykymallin mukainen nidehyllypalvelu jatkuu, ja Pyhäjärvellä kiertää kirjastoauto joitain vuosia viikottain ja hyvän palvelukuvan antamiseksi, ehkä kerran pari iltaisin kylillä ja viikonloppuna jopa kekustasta.
Tämä on sitä nykyaikaistamista.
Kivijalkakirjasto ei uutta tule, se on menoa nyt.
Pyhäjärvi on laajakaistoitetttu kyliä myöten, ja näin äänestettiin käsikirjasto pois kehityksen tieltä. Lastenkirjapiste perustettaneen Hoijakan ja Muksuteekkien yhteyteen, nuorten välttävän kirjallisuusjano sammutetaan yhden alakoulun mallin mukaisesti Salmen koululla ja Ikoseen hajautettuna.
Opettajat ja mahdollinen kouluille siirtyvä kultturineuvonta valvovat ja ohjaavat lainauspisteitä.
Lehtilukusali siirtyy sairaalan kahvioon, jäädäkseen.

Tämä on ennustus, ja voin väittää, että myös aiittu kulttuuritalo-hanke hyytyy, vain liikuntasali tultaneen väen vängällä rakennuttamaan Pohdin homeloukun raunioille.

Pyhäjärvi toteuttaa niin kansalaissivistyksen, vapaan sivistyksen ja koulureformin kauas tulevaisuuteen, ma 15.10 tehdyn päätökseen pohjaten, piiruakaan peruuttamattomalla tavalla.

18

502

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaikkeasitäsaalukea

      Voi taivahan talikynttilät. Niinkö siinä sitten käy!!??

    • rivien.välistä.viestinä

      Kylläpä valtuusto myrkyn lykkäsi ja laittoivat tulelle niin katkeronmakuisen sopan, että toivottavasti koulujen lakkautusta ja samalla koko päätösesitystä vastaan äänestäneet laativat hallinto-oikeuteen valituksen tehdystä äänestyspäätöksestä.
      Kuliseissa on asia jo pitkällä, pyhäjärvestä muokataan vain tietokoneilla eKirjoja lukevaa ja eliitin liikuntapaikkoja veroillaan tukeva, harvain vallassa jo oleva, mutta tämänkaltasilla sivujuonilla vahvistettu umpisolmupaikkakunta.

      • ontämähommoo

        Tuosta valtuuston päätöksestä puheenollen. Olen lukenut jostain, että esimerkiksi opettajia ei ole kuultu, ei myöskään opiskelijoita, eli lapsia. OInkohan tässä se surullisen kuuluisa "muotovirhe", joista ei Pyhäjärvellä kannata välittää. Tosin muualla.

        Lienee syytä hakea täytäntöönpanokieltoa hallinto-oikeudesta. On sentään senluokan juttu.


      • enemmistö.demokratia
        ontämähommoo kirjoitti:

        Tuosta valtuuston päätöksestä puheenollen. Olen lukenut jostain, että esimerkiksi opettajia ei ole kuultu, ei myöskään opiskelijoita, eli lapsia. OInkohan tässä se surullisen kuuluisa "muotovirhe", joista ei Pyhäjärvellä kannata välittää. Tosin muualla.

        Lienee syytä hakea täytäntöönpanokieltoa hallinto-oikeudesta. On sentään senluokan juttu.

        Valituksen voi tehdä kuka vaan kuntalainen! Siitä vaan, varatkaa 750€ rahaa ja kuntalaisten vihat kaupan päälle! Mikähän olisi se peruste päätöksen kumoamiselle? Vihjeenä että se puhki-itketty "ennemmistöpäätös/öövervalta" ei ole peruste, joka hallinto-oikeuksissa katsotaan kuntalain vastaiseksi päätöksenteossa!


      • misogynia

        Pyhäjärvellä ei toimi mikään laki, kuntalaista puhumattakaan. Tämä "öövervalta" näyttää kepuloivan joka asiaan. Siksi täällä on tilanne, kuin lässähtänyt pullataikina.


      • himskatti.sentään
        misogynia kirjoitti:

        Pyhäjärvellä ei toimi mikään laki, kuntalaista puhumattakaan. Tämä "öövervalta" näyttää kepuloivan joka asiaan. Siksi täällä on tilanne, kuin lässähtänyt pullataikina.

        Minäkin olen ihmetellyt pitkään tuota "öövervaltaa"! Miksi äänestyksiä ei voita vähemmistö? Täällä poljetaan selvästi vähemmistön oikeuksia, ja siinä kohtaa rikotaan LAKIA, prskele!


    • sekopää.aloitus

      Olipa sekopäinen ennustus tuo avaus, samaa kastia kuin aikoinaan ennustukset että Lentokenttäyhtiöstä löytyy taloudellisia sotkuja! Ei löytynyt sentinkään sotkuja eikä väärinkäytöksiä! Eikä kirjat eikä kirjastot lopu, olisi meinaan melkoinen työ muuttaa miljoonat kirjat sähköiseen muotoon.

    • haiskahtaa.samalta

      Itse olet sekopää. Luitko edes aloitusta? Mikäli luit, aloituksen kirjoittanut ei mainitse lentokenttää, ei haukattu papereita, ei mitään sinn suuntaankaan. Kirjastoauto laitetaan liikuttamaan kirjoja sivukylille, asuntoaluille jne..niin siinä arvioitiin.
      Aloittaja viittaa todelliseen lehtijuttuun, olen lukenut sen, ja samankaltainen aavistus hiippailee ruudulle...en vain osannut ilman "ohjeistusta" pyhäjärven kuumaa kaikki samaan niputettua noin erinomaisesti johtopäätellä..kuin nimierkki eKirja.ilija.
      Mieti sinäkin kiihkomielisyydessäsi itse ylöskirjoitettua tulevaisuuttamme "ei muuta mahdollisuutta, on niin tarkoitushakuista" mahdollista sasiaa, äläkä huohota asian viertä ja älä varisnkaan yhdistele koulujen sulkemis kirjastohuoleen puhki puhistua ja hittoon saakka kauan kirottua lentokenttää.

    • sevetti

      Lentokentän voi huoletta lopettaa. Nyt kun kenttä on päällystetty siellähän voi koiraihmiset järjestää näyttelyita ja miksipä ei myös auto ym näyttelyitä. Eikä ole varmaankaan huono vaihtoehto jos jotain nuorten ja lasten tapahtumia. Suuremmat myynti päivät niin kevät, syksy kyin kesäkin kautena hyvä idea. Suotta rahaa enää harvain harrastukseen. Laitettakoon vanhusten virkistäytymiseen tuo 20.000-50.000 joka vuosi niin pääsevät kaikki vanhukset muutamaksi päivää lomalle.tai sitten pahan päivän varalle sijoitukseen. niin syntyy säästöä.
      Joka yksityisesti harrastaa lentoa laittakoompa oman kentän ja ylivieskahan on kivenheiton päässä , sopinee mennä sinne.

    • ajoituksen.mestari

      totta joo, lentokentällä voidaan järjestää mm. suuremmat hengelliset seurat, maatalousnäyttelyjä, messuesityksiä koneille, carting-kisoja, kiihdytysajoja jne...mahdollistaa laajempaa käyttöä kuin 1 krt pv nousu ja laksu...ehkä jonkun pikkukoneella.

      aloitukseen eKirjat ovat vääjäämättä saapuneet monipuolisesti lukevien saataville, kivijalkakirjastojen tarve vähenee, kirjastoautoilla on sen sijaan toiminta-aikaa vielä, joten pyhäjärviset voivat henkisesti valmistautua ns.pääkirjaston/kunnan kirjaston toiminnan loppumiseen nykymuodossa.
      Ellei kirjastoa kehitä tositarkoituksella monimuotokirjastoksi, niin emme me sitä juurikaan kaipaa.
      Pyhäjärven kirjasto on hieman kehittänyt ajatusta olla kuntalaisten olohuone, mutta valitettvasti sekin sisällön tuotto on alkanut jauhaa samoilla tapahtumilla, samoille kohderyhmille ja samoilla satsauksilla..ei kirjasto ole ottanut/ satsannut halunnut riskejä tuoda juurikaan mitään raflaavampaa, herättelevämpää, käyttömuotoja joilla saavutettaisiin pojat, isät, miehet ja kirjaston tehtävä pitää olla väen kokonaisuus huomioiden muuhunkin yleissivistävään tapahtumaan, kuin lehtilukusali ja tietokoneella räpläys- nämä ovat pyhäjärven isot kuvat.

      Kun kirjasto siirretään nykypaikasta ammattikoululle, sinne päättyvät sen jäljet. takaisin ei tuoda, hajautetaan haapajärven kirjaton puitteisiin lainatuimmat ja sieltä kaukolainalla lukijakunta voi saada lähettikuljetukssien mukana.
      Ette varmaan tätä hetikään usko, pidätte ajatusta mahdottomana. Ymmärrän, en siihen itsekään halua uskoa, mutta trendi on tätä, pois pois, mikä on veronmaksajille hippusenkin intohimoa, omistaminen..me emme voi omistaa, vain hallita, ja omaisuuksiemme haltijat olemme valinneet itse.

      Tälläistä suomi-kuvaa ohjeistetaan arkadialta, tälläistä pyhäjärvi-kuvaa johdetaan tikkalanmäeltä.

      • Kirjatkunniaan

        Oikeata aitoa kirjaa ei voita mikään. Vanhempien ihmisten silmät, eivät kestä lukulaitteiden, sähköistä pintaa. Lasten silmät vioittuu jo alkumetreillä, tuosta jatkuvasta tuijotuksesta. Paperikirja on helppo heittää sivuun. Ei heijastele, eikä väsytä niskaa. Sähkö ei ole myöskään ilmaista. Kirjastot ja kirjat kunniaan. Vain rahastus ja sen tienaajat rikastuvat tuolla systeemillä.
        Turha alkaa runoilemaan sitä ja tätä. Sokeat, heikkonäköiset jne... on keksitty jo kaikki konstit, millä he selviävät.


    • eKirja.ilija
      • syäömäpalatsääsöliekille

        Luetun perusteella on hyvin vaikea kuvitella että yksikään kirjaston perään haikaileva olisi koskaan vaivautunut lukemaan edes aku ankkaa. Aivan liian paljon vaadittu.


    • kannuksenkennedy

      vuonna 2022 tulee E-kirjasto Pyhäjärvelle,kun kolme kirjastovirkailijaa jää eläkkeelle.Uusia virkailijoita ei oteta tilalle.

    • vaikehittyykö

      Muistelen, että Pyhäjärven kirjastolaitos on alueemme vanhin. Joko on 120 vuotta? Ja nytkö käy niin, että vanhin kirjasto lakkautetaan ensimmä-isenä.
      Näin se kehitys kehittyy!!

      • kennedynklaani

        Pyhäjärven kirjasto on vanhempi laitos,kuin Pyhäjärven kunta.Kirjasto täytti 150-v. v.2015 ja Pyhäjärven kunta täytti 150-v. v.2016.


    • ajoituksen.mestari

      Kirjaston tietokonenurkkaus pois, siellä rönöttää samat naamat viikottain naputtamassa ilkeyksiään. Tehköön saman kotoaan, mitä he ns.toisessa päivävuorossa kirjastolla, niin kotona samaa ilta-ja yömyöhään muutoinkin tekevät.
      Jos kirjaston siirtäminen ammattikoululle vähentää joutilasosaston päivystyskäyntejä, se on hyvä, muta pahoin pelkään, että namo ryhtyy pyörittämään siellä asiakaskahvioita ja lounaspalvelua, niin nämä per---leet alkaa asumaan siellä.
      Jääpä käynnit vieläkin vähemmäksi vaikka tiedän, että asiallisia kirjojen lainaajia on vielä olemassa.

      Ja lopputulemahan tulee olemaan se, että kirjasto "unohdetaan" suunnitelmallisesti ja sinne ammattikoulun slummiin se myös arkistoi olemassaolonsa...kunnes muutaman vuoden kuluttua sitä ei enää tarvita rakennettuna uutena eikä kunnostettuna vanhana.

      • kennedynklaani

        Sinä shakkimestari pidä huoli omista asioistasi.Kahden viikon kuluttua päiväunesi toteutuu ja kirjasto sulkeutuu kolmeksi kuukaudeksi.Kuulemma kirjaston koneet ovat vuokrakoneita ja ne irtisanotaan kirjaston siirron takia pois.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5339
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3447
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1572
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      193
      1484
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1066
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      25
      1003
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      788
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      779
    Aihe