Tommi mopolla matkassa

Peltoniemenosasto

12

1734

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Seonbaarissa

      ja keskustalainen paskanheitto alkoi heti.

    • yrittäjätVkRs

      Isän poika

    • Vierailija34

      Olihan Mäellä tuossa pointtinsa. Kyllä Mäki tuossa aivan asiasta puhui ja Strandilta tuli melkoisen erikoinen puolustusteksti tähän kirjoittaen henkilökohtaisuuksia. Erikoinen vastaus kyllä kansanedustajalta? Osoittaa ainakin että Mäki saa suunsa auki toisin kuin moni muu RKP:n tossun alla oleva.

      Tässä tuo Mäen teksti:

      Lukijoilta: RKP:n johdon toiminta vaaraksi Vaasan seudulle

      RKP:n puheenjohtaja ja nykyinen johto Anna-Maija Henrikssonin johdolla vaikenee kysyttäessä ”tulisiko Vaasan ja Mustasaaren liittyä keskenään?”

      Vaikeneminen on selvä viesti ja viestii, että johto ei kannata liitosta. Tilanne on sama kuin puoluejohto äänestäisi asian suhteen tyhjää, tai olisi salista poissa näin tärkeästä asiasta kysyttäessä.

      On aivan uskomatonta, että RKP tällä liikkeellä viestii vastustavansa Vaasan ja Mustasaaren kuntaliitosta. Alueemme johtavalta puolueelta aivan käsittämätön ja lyhytnäköinen veto. Vaikeneminen ja tyhjä ääni on selvä kannanotto nykyisen tilanteen ja kuntien erillään säilymisen puolesta.

      Kuntaliitokset ovat kasvukseskuksille elinehto vahvan ja elinvoimaisen tulevaisuuden turvaamiseksi.

      Itse liputan vahvasti kuntaliitosten puolesta, sillä Vaasalla on mahdollisuus lähitulevaisuudessa kohota Suomen kärkikeskuksiin. Tämä vaatii aktiivista ja avointa liitoskeskustelua laajalti ympäryskuntiemme kanssa.

      RKP:n toiminta ja viesti romuttaa koko seudun eteen tehtyä työtä ja vetää mattoa alta kuntaliitosneuvotteluilta rajusti. Kerrassaan häpeällistä toimintaa.

      Syitä tälle voi vain arvailla. Tällaisilla rannikon valtapuolueen viesteillä mennään rajusti takapakkia

      Näiden syiden vuoksi Vaasalta ja Pohjanmaalta saattaa mennä vaarallisesti moni asia ohitse.

      Uskallan väittää että mikäli Vaasa olisi kuntaliitoksilla kohonnut yli 100 000 asukkaan keskukseksi vahvemmilla liitoshaluilla jo aikaisemminkin, olisi moni asia ratkennut seudun eduksi ja olisimme jo nyt merkittävästi nykyistä vahvempi keskus.

      Vahvana ja suurena kasvukeskuksena eri hankkeet, ihmiset ja yritykset, niin globaalit kuin kotimaiset kiinnostuvat kaupungista ja positiivinen kierre on valmis. RKP:n johdon ajattelu onkin kuin suoraan 70-luvulta.

      Suoraselkäistä johtamista RKP:ltä osoittaisi nyt asettuminen vahvasti yhtenäisenä kuntaliitoksien taakse. Tämä siksi, että puolueen asema rannikolla on täysin poikkeuksellinen muihin puolueisiin verrattuna: osassa kunnista kannatus on 100 prosenttia kaikkien valtuutettujen ollessa saman puolueen jäseniä.

      Siksi puolueen tulisikin ryhdistäytyä ja osoittaa esimerkkiä liitosasioissa, unohtaa oman napan tuijottaminen ja ajatella seudun, ei puolueen etua.

      Vahva viesti voisi rohkaista myös muita Vaasan ympäryskuntia ja rannikon ruotsinkielisiä kuntia liitosten kannalta positiiviseen ajatteluun.

      Sisäisellä riitelyllä rannikon valtapuolue vain jarruttaa Vaasan kasvua ja sen tulee saada pikimmiten rivinsä suoraksi. Tilanne heijastuu voimakkaasti koko alueellemme. Näin ei saa jatkua.

      Tommi Mäki (kok.)
      kaupunginvaltuutettu
      Vaasa

      • Lasipajantie

        Tommi Mäki levittää väärää tietoa
        Tommi Mäki avasi vaalikampanjansa haukkumalla ja antamalla virheellistä tietoa siitä, että RKP:n johto vastustaisi Vaasan ja Mustasaaren kuntaliitosta.

        Toivottavasti kyse ei ole tietoisesta virheellisen tiedon levittämisestä, vaan pikemminkin perehtymättömyydestä tai poliittisen lukutaidon ja pelisilmän puutteesta. Pitäisi olla yleisesti tiedossa, että yksimielinen Vaasan RKP on jo pitkään ollut kuntaliitoksen kannalla ja että koko aloite kuntaliitosneuvotteluille on lähtöisin Mustasaaren RKP:n enemmistöltä. Puolueen johto ei ole missään vaiheessa jarruttanut neuvottelujamme emmekä kaipaa Helsingistä tässä(kään) asiassa erityisiä apuja.

        Päinvastoin, sekaantuminen ylhäältäpäin luultavasti aktivoisi liitosta vastustavaa vähemmistöä Mustasaaren puolella entisestään.

        Ehkä Tommi Mäen tavoitteena onkin pakan sekoittaminen ja kuntaliitoksen torppaaminen. Tämä ajatus ei nimittäin tunnu kaukaiselta, kun on läheltä seurannut Mäen puolueen fanaattista Vaasan vastustamista sairaala-asiassa. Ehkä Mäki, huutaessaan Anna-Maja Henrikssonin perään, tuli vahingossa paljastaneeksi sen vahvan ”herrain pelon”, vanhanaikaisen puoluekurin ja oman ajattelun kieltämisen, joka muutamissa puolueissa välillä näyttääkin vallitsevan.

        Politiikka on joukkuepeliä ja olen iloinnut siitä, että olemme Vaasan seudulla yksimielisesti yli puoluerajojen edistäneet todella monia isoja strategisia tulevaisuusinvestointeja. Vaikka vaalit ovatkin tulossa niin toivoisin, että pirteät kaverit kuten Mäki eivät heti lähtisi vanhanaikaiseen ja ummehtuneeseen tietoisiin väärinymmärryksiin perustuvaan puoluepoliittiseen jargoniin. Mäki tulee suurilla puheillaan valitettavasti vetäneeksi mattoa alta myös omalta kollegaltaan Marko Heinoselta, joka tekee hyvää työtä ja on oppinut tuntemaan eri leirien avainhenkilöitä niissä ihan oikeissa kuntaliitosneuvottelupöydissä.

        Joakim Strand (r.)

        vaasalainen


    • enannamaija

      Ei jatkoon

      • Vierailija34

        Kyllä tämä siellä RKP syntipukkina näyttää olevan tässä asiassa.

        Lukijoilta: Joakim Strand levittää väärää tietoa väärästä tiedosta

        Pohjalaisen kirjoituksessa (15.10.) Joakim Strand väittää, että esittäisin vääriä tietoja RKP:n linjasta kuntaliitoksiin liittyen. Omassa kirjoituksessani (12.10.) kerroin päätelmäni RKP:n puolueen johdon viimeaikojen toiminnasta. RKP:n puoluejohto vaikenee kysyttäessä mielipidettä Vaasa–Mustasaari-liitokseen liittyen, minä tulkitsen tämän tyhjän äänestämiseksi asian suhteen.

        Kirjoitukseni perustui faktoihin ja päätelmiin. Faktapohjana käytin puolueen puheenjohtajan Anna-Maja Henrikssonin haastatteluja sekä viimeaikojen lausuntoja. Lisäksi selattuani RKP:n puolueohjelmaa, totesin Henrikssonin ja puoluejohdon olleen toukokuun puoluekokouksen päättämän puolueohjelman linjan mukainen.

        Toivon vilpittömästi, että RKP puolueena ryhdistäytyy, saa oman joukkueensa rivit suoriksi ja toimii yhtenäisesti muiden puolueiden vahvojen edustajien kanssa Vaasan puolesta jatkossa. Vaasan seutu ja Vanha Vaasan lääni tarvitsevat vahvoja, innovatiivisia ja ennen kaikkea rohkeita puolestapuhujia. Siteeratakseni Strandin sanoja: ”Sellaisia, jotka eivät herroja kumartele.”

        Loppuun siteeraan itseäni: ”Kuntaliitokset ovat Vaasan kaltaisille kasvukeskuksille elinehto vahvan ja elinvoimaisen tulevaisuuden turvaamiseksi. Liputan vahvasti kuntaliitosten puolesta, sillä Vaasalla on mahdollisuus lähitulevaisuudessa kohota Suomen kärkikeskuksiin. Tämä vaatii aktiivista ja avointa liitoskeskustelua laajalti ympäryskuntiemme kanssa jo nyt. Vaasan tulee tähdätä 120 000 asukkaan keskukseksi seuraavan kymmenen vuoden ajanjaksolla.”

        Pysytään asiassa jatkossakin ja kestetään kritiikkiä puolin ja toisin.

        Tommi Mäki (kok.)


    • Riparaparoiskuu

      Vaasalainen Tom Of Magi kannattaa Ilmajoen liittämistä Seinäjokeen samoin peustein kuin Vaasan ja Mustasaaren kuntaliitosta.
      Hienoa Tom että tulit kaapista ulos

      • Mustsaar---

        Wanha suomalainen kauppala Mustsaar voitais liittää Ilmajokeen


    • Eijatkoon

      Kai se tom of magi on liittämässä ilmajokeakin seinäjokeen.

      • Vierailija30

        On tästä Ilmajoki-Seinäjoki asiasta maininnut muistaakseni seuraavasti taannoin: "Ilmajoella ei ole näin vahvan taloustilanteen ja rakenteiden ansiosta mitään tarvetta tehdä liitoksia suurempien kaupunkien kanssa. Päinvastoin."


      • Seollatiedettiin

        Kertoo Vaasalaisen Tom Of Mägin taloustietämyksestä jotain?
        Ilmajoen kunnan taloustilanne on kaameampi kuin Tom of ymmärtääkään.
        Mitä neuvoja me tarvitaan Vaasalaisilta tai Hesalaisilta märkäkorvilta?


      • Vierailija34

        Okei, eli sinun mielestä Ilmajoki pitäisi liittää Seinäjokeen? Toivottavasti tuon mielipiteen omaavia ei ole päättäjissä. Ilmajoen tilanne on paljon parempi kuin monella kriisikunnalla eteläpohjanmaalla, kiitos yritysten.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      64
      4406
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2219
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1734
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1478
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      25
      1411
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1278
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1207
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe