Mitä mieltä Venäjästä

Tiooihhh

Mitä mieltä olette Venäjästä onko se hoitanut suhteitaan muihin maihin mallikkaasti vai on jossain kenties parantamisen varaa?Voi ottaa kantaa mustalla tao sinisellä nikkarilla ja saa peukuttaa jos haluaa

48

536

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ERommelll

      Putinin Venäjä on hoitanut asiansa mallikkaasti, EU:ostoliitto on yrittänyt parhaansa jarruttaa Venäjän myönteistä kehitystä siinä onnistumatta.
      Muuten, hyvä ja turvallinen naapuri, tekisi kauppaa paljon mutta EU:stoliitto kieltää.

      • ToveriHilleri

        Etenkin kenkälaatikon kokoisten atomivoimaloiden kauppa on kärsinyt pahasti EU-fascistien juonien vuoksi.


    • Hosboss

      Mahtaako Venäjällä itsellään olla tekemistä siinä että EU ja muu maailma ovat määränneet pakotteita sille?

    • ToveriHilleri

      Toverit!

      Lensivätpä fascistit lankaan! Huijasimme ja hämäsimme oikein urakalla. Fascistit luulivat meidän kehittäneen kenkälaatikon kokoisen atomimiilun, katin kontit. Tiedemiehemme kehittivätkin sillä aikaa Omskissa ydinvoimalan kokoisen kenkälaatikon! Mitäs nyt sanotte?

    • Aäsödl1029

      Venäjä on ajanut itsensä paitsioon ja muiden hyljeksimäksi. Ei aitoja ja vapaaehtoisia liittolaisia, ei ystäviä, ei luottamusta, ei mitään.
      Eikä varmasti kenellekään ole epäselvää miksi näin on, jos vähänkin seuraa maailman menoa. Niitä on turha tässä enää toistellakaan, kaikki tietää muutenkin. Kyllä Venäjän käyttäytyminen kansainvälisissä ympyröissä on sitä luokkaa.

      Paluu arvostetuksi toimijaksi on Venäjälle erittäin vaikeaa ellei käyttäytyminen muutu reilusti toisenlaiseksi. Epäilenpä, ettei se Putinilta enää tule onnistumaan.
      Venäjä oli jo hyvällä tiellä kohti sivistysvaltiota ja demokratiaa, ihmisoikeuksia, ilmaisuvapauksia, oikeusvaltiota, jne , mutta nyt suunta on takaisin neuvostodiktatuuria kohti ja vauhtikin sinnepäin on melkoisen reipasta.

      Kommunistit tuskin palaavat valtaan, mutta valtiohallinnon ja oligarkkien tiivis yhteistyö ja hyvävelisuhteet päätyvät tavallisen kansalaisen näkökulmasta samaan tilaan. Voimakas median rajoittaminen jopa väkivallan keinoin ja massiivinen propagandakoneisto jauhavat päivästä toiseen valepropagandaansa, joka uppoaakin melkoisen hyvin osaan kansasta, mutta yhä vahvemmin on nousussa varsinkin koulutetummassa väestönosassa kriittinen asenne ja valtava määrä sivistyneistöä onkin jo luovuttanut ja muuttanut länsimaihin ja muuttaa edelleen. Tuo propaganda lietsoo vihaa ja uhantunnetta erityisesti länsimaita kohtaan melkoisen härskeillä valheilla. Suomikin on saanut niistä osansa. Ei tuollainenkaan mitenkään paranna Venäjän imagoa.

      Venäjän valtion heikon ja vastimattoman kokoisen taloudenkin kannalta erittäin paha on sekin, että oligargit siirtävät omaisuuttaan ja rahojaan valtavat määrät länsimäihin turvaan. Se lisäksi kuvastaa hyvin näiden luottamusta nykyVenäjän hallintoon ja tulevaisuuteen. Miksipä sitten muut maatkaan uskoisi ja luottaisi Venäjään? Venäjän luottoluokituskin on lähes roskalainaluokkaa, joten investoinnit ja lainoitus on Venäjälle kovin vaikeaa ja kallista.

      Venäjän tilanne on todella huono. Tietysti se on vahingollista eniten itse venäläisille, mutta jos tilanne olisi toisenlainen, niin kaupankäynti voisi olla mahdollista nykyistä enemmän. Venäjällä on raaka-aineita ja energiaa, mutta eipä juuri muuta länsimaissa kaupaksi käyvää eikä varsinkaan länsimaissa tavallisille ihmisille tuotettuja ja kelpaavia kulutustavaroita. Taloudellisiin resursseihin nähden järjettömän suuri osuus taloudesta ja tavaratuotannosta on valjastettu armeijan varustamisiin ja aseiden tuotantoon. Se ei nosta elintasoa, ei ostovoimaa, ei hyvinvointia ja varsinkaan ei lisää luottamusta Venäjän tarkoitusperiin.

      Kaikki nuo em asiat ovat Venäjän kannalta haastavia muuttaa sellaisiksi, että Venäjän imago muiden silmissä paranisi. Ja varmaa on, että ei se tee hyvä. Venäjällekään.

      • Kjhjii

        Miten niin Venäjä vihaa?Ihan asia linjoillahan tuossa mentiin


      • HossBOSS

        Venäjähän itse aloitti myllerryksen Euroopassa hyökkäämällä Georgiaan sen jälkeen alkoi kyseisen maan alamäki...talous kuralla keskiansiot surkeata tasoa esim verrattuna vaikka Viroon,eläkeikää jouduttiin nostamaan rahojen puutteessa,ja totuushan on se että Venäjä syytää vähät rahansa asevarusteluun,mutta kansa alkaa olla aika tyytymätön kremlin toimintaan


      • Hyväkirjoitus

        Sinäkö olet ensimmäinen kivenheittäjä vihanlevittämistä vastaan, sinä.
        Johan nyt...

        Ja mikä tuossa kirjoituksessa ei pitänyt paikkaansa ja mikä kohta oli vihanlietsomista? Asiallinen ja kiihkoton kirjoitus ja perustui yleisestikin tiedossa oleviin asioihin. Hyvin tiivistetty asiakirjoitus.

        Miten asiallinen sinun kommenttisi olikaan...


      • todentaja
        Hyväkirjoitus kirjoitti:

        Sinäkö olet ensimmäinen kivenheittäjä vihanlevittämistä vastaan, sinä.
        Johan nyt...

        Ja mikä tuossa kirjoituksessa ei pitänyt paikkaansa ja mikä kohta oli vihanlietsomista? Asiallinen ja kiihkoton kirjoitus ja perustui yleisestikin tiedossa oleviin asioihin. Hyvin tiivistetty asiakirjoitus.

        Miten asiallinen sinun kommenttisi olikaan...

        Kaikki tietävät että Putin on maalannut Venäjän nurkkaan ja pois pääsyä ei ole näköpiirissä


      • ERommelll

        'Asiallinen' kymmenien kertojen toisto, on aivopesun yritystä.
        Siihen ei liity mitään Natoon viittavaa, että se taas siitä.


      • Hyväkirjoitus
        ERommelll kirjoitti:

        'Asiallinen' kymmenien kertojen toisto, on aivopesun yritystä.
        Siihen ei liity mitään Natoon viittavaa, että se taas siitä.

        No kerto mikä kirjoituksessa ei pidä paikkaansa. Ja mikä oli aivopesuyritystä?

        Jos vertaa tuohon sinun ensimmäiseen kirjoitukseesi, niin kummassa oli enemmän asiaa, faktoista nyt puhumattakaan?. Entäpä aivopesuyritystä?


      • Russki

      • aina-sama-laulu
        Russki kirjoitti:

        Putin on tämän viikon aikana alkanut väläyttelemään ydinpommin käyttämistä, miehen puheet eivät kyllä ole kaukana krimin kouluampujasta joka oli 19 vuotias vesa, hälyttävää on että tämänkin ampujan osalta putin syytti ampumisen syyksi globalisaatiota.

        https://themoscowtimes.com/articles/putin-is-living-in-a-world-without-rules-op-ed-63252

        Krimin kouluampuja oli saanut aikaisemmin koulutusta "Patrioottisella leirillä" Artkekissa. Aiheena oli aseiden käsittely. Sympatiat Columbinen kouluampujia kohtaan ovat varmaankin totta, mutta koulutus on saatu ihan omasta venäläisten lapsisotilaskurssilta. Surullista.


      • SurkimustenJoukkio

        Zimbabve, Nicaragua ja Pohjois-Korea ovat maailman aivan pahnanpohjimmaisen köyhimpiä maita ja ne ovat Venäjän ystäviä.


      • BVI

        "Venäjän valtion heikon ja vastimattoman kokoisen taloudenkin kannalta erittäin paha on sekin, että oligargit siirtävät omaisuuttaan ja rahojaan valtavat määrät länsimäihin turvaan. "

        Mielestäni oligargien rahat eivät ole enään välttämättä turvassa missään länsimaisessa veroparatiisissa, tilanne on muuttunut aika oleellisesti viimeisen vuoden aikana jenkkien painostuksesta. Veroparatiisit on alkanut murtumaan yksi toisensa jälkeen - hitaasti, mutta kuitenkin.


      • Putin-Huilo
        aina-sama-laulu kirjoitti:

        Krimin kouluampuja oli saanut aikaisemmin koulutusta "Patrioottisella leirillä" Artkekissa. Aiheena oli aseiden käsittely. Sympatiat Columbinen kouluampujia kohtaan ovat varmaankin totta, mutta koulutus on saatu ihan omasta venäläisten lapsisotilaskurssilta. Surullista.

        Kaveri kävi Nuoriarmeijan kurssilla. Se selitä hänen nopea asehankinta. Lupa annetiin "Rossgvardia" kenraali Zolotov alaisuudessa. Se on täysin Putinin alaisuudessa. Kun poika il.oitti haluavansa rossgvardia sotilaaksi aseen ja ampumatarviken osto sujui kun rasvattu.


    • Oijhko

      Valtava maa alue ja talous pienempi kuin Italialla,täysin matemaattinen mahdottomuus selvitä yhtälöstä

    • SBossss

      Putin on maalannut itsensä nurkkaan
      Venäjän tilanne ei voi enää normalisoitua nykyjohdon alaisuudessa,

      Kun presidentti Vladimir Putin nousi valtakoneiston valintana Jeltsinin seuraajaksi, odotettiin häneltä kahta asiaa: yhteiskunnallista vakautta ja vaurautta venäläisille sekä Venäjän aseman palauttamista kunnioitusta herättäväksi. Näihin asioihin Venäjä onkin panostanut vahvasti.

      Energianvienti kohoavine öljynhintoineen nosti Venäjän ja venäläiset Neuvostoliiton romahtamisen jälkeisestä alhosta. Pikkuhiljaa Putin on saanut ajettua maansa muutenkin sisäisesti itselleen mieluiseen asentoon, jossa valta on keskittynyt hänelle ja jokainen vallan porras hyötyy oman siivunsa verran.

      Tätä korruptioon perustuvaa vallan vertikaalia Putin on lujittanut muun muassa ottamalla mediat valtion valvontaan ja estämällä ulkomaalaisen vaikutuksen kansalaisjärjestöjen, yliopistojen ja muiden kansainvälistä yhteistyötä normaalisti tekevien kohdalla. Vaikutteita länsimaisista demokratioista oikeusvaltioperiaatteineen ei haluta sotkemaan suvereenia demokratiaa, kuten Kreml luomaansa yhteiskuntajärjestelmää nimittää.

      Varmuuden vuoksi on samalla luotu Kansalliskaarti (siirryt toiseen palveluun), jossa yli 400 000 erilaista turvallisuusorganisaatioiden ihmistä on keskitetty tiukasti presidentin vallan alle. Aitoa demokratiaa vaativa ja korruptionvastainen värivallankumous on Putinin pahin painajainen.

      Sisäisesti Putin on ainakin tähän asti onnistunut tavoitteissaan, mutta pyrkimys päästä kunnioitetuksi maailmanvallaksi on ollut hankalampaa. Vaikka Venäjän toimia nykyään pelätään, niin silti sen pyrkímykset ovat itse asiassa ajaneet maan jonkin sellaisen rajan yli, josta ei ole enää paluuta.

      Putinin Venäjää eristää kansainvälisestä yhteisöstä moni asia ja monet näistä ovat vasta aloittaneet vaikutuksensa. Malesialaiskoneen alasampumisen tutkinta etenee ja asiasta tullaan käymään oikeutta. Venäjä esti YK:ssa kansainvälisen tuomioistuimen käytön asiassa, mutta tuomio tulee joka tapauksessa aikanaan. Krim kaikkineen tulee aiheuttamaan hankaluuksia niin pitkään, kun suurin piirtein koko muu maailma on sitä mieltä, että se on osa Ukrainaa.

      Kun Trumpin presidenttiys ennemmin tai myöhemmin loppuu, on Atlantin takaa luvassa luja takapotku kaikesta tapahtuneesta

      Sota Ukrainassakin jatkuu, tullen kalliiksi myös Venäjälle sekä rahallisesti että ihmishenkinä. Sota on vieroittanut Ukrainan Venäjästä ehkä useamman sukupolven ajaksi. Ilman sopua Ukrainan kanssa Venäjä ei käytännössä pysty olemaan kansainvälisen yhteisön täysivaltainen jäsen. Syyriassa käyty julma sota taistelukaasuineen ja järjestelmällisine sairaalapommituksineen voi myös vielä tulla Putinin eteen hänen suojellessaan ja tukiessaan Assadin hirmuhallintoa.

      Yhdysvaltain nykyinen presidentti Donald Trump, tai ainakin hänen kampanjansa, on mitä ilmeisimmin vehkeillyt Venäjän kanssa vaikuttaakseen Yhdysvaltain presidentinvaalien tulokseen. Trump voitti, mikä voitaneen laskea voitoksi Venäjälle, mutta hänen kaikkinainen heikkoutensa ja ajautumisensa erikoissyyttäjän tutkittavaksi ovat takaisku. Venäjän suunnitelmissa (siirryt toiseen palveluun) oli Trumpin avulla normalisoida välit Yhdysvaltoihin ja sitä myötä muualle länteen.

      Tottakai heikko Yhdysvallat on sekin Venäjälle hyvä asia, mutta kun Trumpin presidenttiys ennemmin tai myöhemmin loppuu, on Atlantin takaa luvassa luja takapotku kaikesta tapahtuneesta.

      Venäjä on sotkeutunut myös lukuisten muiden maiden politiikkaan (siirryt toiseen palveluun) ja pikkuhiljaa nämä pyrkimykset ja teot ovat ainakin osittain tulleet myös suuren yleisön tietoon. Tämä omalta osaltaan pakottaa maiden poliittiset johdot suhtautumaan Putinin Venäjään vähintäänkin varauksella.

      Jos mitään yllättävää ei tapahdu, on Venäjä muutamassa vuodessa poliittisesti vielä nykyisempääkin eristetympi omien toimiensa takia

      • Ruski

        "Jos mitään yllättävää ei tapahdu, on Venäjä muutamassa vuodessa poliittisesti vielä nykyisempääkin eristetympi omien toimiensa takia"

        Samoilla viivoilla, venäjä nykyisen länsivihamielisen suuntauksen jatkuessa sotineen tullaan sulkemaan kokonaan rahoitusmarkkinoilta ulos. Tästä nähtiin jo osviittaa keväällä kun venäjän keskuspankki joutui keskeyttämään valtionlainojen huutokaupan ostajien loistaessa poissaolollaan.


      • HölmöläNaapurissa

        Venäjä on hölmö, joka heittelee itseään ympäri teräviä kulmauksia ja aina kun pääsee ylös, vouhkaa räkä suupielessä pyyhkimättömällä sormellaan osoitellen syyllisiä itseaiheuttamiinsa vammoihin.

        Aika p*skaista tulevaisuutta on Venäjällä edessään löyhkäävä määrä.


    • ERommelll

      Pitää olla vastapelureina vakavasti otettavia ja niitä ei tällä saitilla ole, ei yllätys.

      • ERommelll

        Lisään sen verran että jenkit ovat matkalla veriseen sisällissotaan...että jotain asiaakin saataisiin saitille.


      • OudotHuvit

        Venäjä on ainoa maa maailmassa, joka tykkää deletoida itse itsensä useasti.


      • SBOSSSs
        ERommelll kirjoitti:

        Lisään sen verran että jenkit ovat matkalla veriseen sisällissotaan...että jotain asiaakin saataisiin saitille.

        Voitko hieman perustella väitettäsi?


      • Hauska..Heppu
        ERommelll kirjoitti:

        Lisään sen verran että jenkit ovat matkalla veriseen sisällissotaan...että jotain asiaakin saataisiin saitille.

        "Lisään sen verran että jenkit ovat matkalla veriseen "

        Vain Rommel-paran kosteissa unissa:-D


      • RommelilleUusiToiveuni
        SBOSSSs kirjoitti:

        Voitko hieman perustella väitettäsi?

        "Voitko hieman perustella väitettäsi?"

        Viimeisen reilun sadan vuoden aikana 1917-1918 ja viimeksi 1991. Nyt näyttää lupaavalta, että romahtaa taas.


    • PanchoVilla

      Ihan hyvä naapuri, ainakin Suomen kannalta, nou problemos.

      • IdiotianSylttytehdas

        Trollin mielestä Venäjä voi pitää hallussaan suomalaisilta ihmisiltä viemiään lohijokia, järven- ja merenrantoja, metsiä, peltoja, viljelysmaita, kaupunkeja Tanakan pinta-alan verran.

        Onko trollin naapuri varastanut trollilta jotain?

        Olisiko trollilta varasteleva naapuri ihan hyvä naapuri? Nou problems...

        Ovatko kaikki muutkin trollit ihan idiootteja?


      • UusiUljasWanhaManner
        IdiotianSylttytehdas kirjoitti:

        Trollin mielestä Venäjä voi pitää hallussaan suomalaisilta ihmisiltä viemiään lohijokia, järven- ja merenrantoja, metsiä, peltoja, viljelysmaita, kaupunkeja Tanakan pinta-alan verran.

        Onko trollin naapuri varastanut trollilta jotain?

        Olisiko trollilta varasteleva naapuri ihan hyvä naapuri? Nou problems...

        Ovatko kaikki muutkin trollit ihan idiootteja?

        Ei harmainta aavistusta. Kannattaa kysellä noita palstan nato- / russofobitrolleilta. Niitä täällä pyörii ympäri vuorokauden.


      • HarmaudenTrollit

        Venäjän trollitoimistossa ei ole mistään mitään aavistusta.

        Vain harmautta.


      • PanchoVilla
        HarmaudenTrollit kirjoitti:

        Venäjän trollitoimistossa ei ole mistään mitään aavistusta.

        Vain harmautta.

        Sinä tunnut tietävän trollailusta enemmänkin. Ehkä koulutukseesi liittyen, kaltaiseni maallikon / normisuomalaisen on vaikea analysoida syvemmin. Trollimaailma ei ole tuttu.


      • Trollitehdass

        Onko trollin mielestä varasteleva, tappava ja valehteleva naapuri noin niin kuin ihan jees?

        Onko trollitehtaalle palkattu idiootteja?


    • t.Tiltu

      Venäjällä on kaksi ongelmaa yli muiden:

      1. Stalinin ja muiden diktaattoreiden luoma "kommunismi"diktatuuriperintö, jonka vuoksi maasta on vaikea mm. rakentaa oikeusvaltiota.

      2. Amerikkalaisten foobinen vuosikymmeniä kestänyt kommunismipelon lietsonta, joka nykyään pandemiaksi levittyään aiheuttaa jos jonkinlaista psyykkistä oiretta. Jo toisen maailmansodan jälkeen Amerikan johtajisto ryhtyi lietsomaan keinotekoista ryssäpelkoa mm. kertomalla, että kommunistit tulevat ja ryöstävät vaimomme ja talomme, että emme saa päästää kommunisteja maahan. "Kommunismista" tuli Amerikassa keinotekoisen vihanlietsonnan myötä kirosana, fobia ja kansantauti. Sama psyyken ongelmakirjo kuin esim. suvakeilla, jotka luulevat "rasistien" ja "natsien" olevan kaikkialla, joka nurkan takana vaanimassa. Lääketiede tuntee tämän oireiston osana psykooseja. Kansan parissa puhutaan usein mm. 'gang stalkingista'. Siitä tässä on kyse. Pahan sairaudesta tekee se, että "ryssäpelon" oikeasti kuvitellaan olevan niin totta, että sen rinnalla jopa perinteiset psyykosit näyttää sen rinnalla olevan kuvitelmaa, vaikka niissäkin kuvitellaan, että pelon aiheet on todellisia.

      Amerikkaa rappioittavia ongelmia on lukuisia. Amerikkalaiset eivät nimittäin vieläkään ole ymmärtäneet, että sodat on ohi. Maa on perustamisestaan lähtien sotinut, tappanut ja tuhonnut, jonka vuoksi on myös syntynyt muodikas "the plasticy american way of life", jonka tunnettuja kehitystuotteita ovat mm. aikuisvaipat ja vaahtokarkin paahtaminen. Rappioituneelle Amerikalle "viholliset" ovat siis ns. pakollisia, sillä ilman "vihollisia" Amerikalta loppuisi "syyt" sotimiseen, joka on Amerikalle kuin happi elävälle organismille. Ilman sotimista Amerikka tukehtuisi. Amerikka ei osaa elää ilman sotimista ja sotalelujensa kanssa leikkimistä, sillä Amerikassa näet luullaan, että valtapeli on pakollista ja ainoa keino valtapyrkimyksissä on uhata ihmisiä aseilla. Maailmansodan päätteeksi Amerikka päätti näyttää valtansa massamurhaamalla yli 100 000 naista, lasta, vanhusta, perheitä yms. ydinaseilla. Maailmansodan jälkeen Amerikassa oli hankala ymmärtää, että sota on loppunut. Jotain oli tehtävä. Amerikka alkoi tähyillä poteroistaan "vihollisia" ja sitten periskoopissa näkyi [fanfaari] Venäjä! Amerikassa alkoi kihinä ja sodanlietsonta. Sen tuloksena syntyi russofobia, jonka myötä Amerikka alkoi kokemaan, että heitä vainotaan, jolloin alkoi asevarustelukin. Amerikka ei kuitenkaan uskaltanut hyökätä Venäjälle, vaan alkoi vikittelemään muita maita tyyliin "hei tuutsä meijän puolelle ku ryssät tuloo ne tappaa teijätkin". Näin syntyi NATO! Sama toiminta jatkuu edelleen; Ryssä on saarrettava! NATO:n avulla, jonka jäseneksi edelleen houkutellaan luomalla keinotekoista russofobiaa, Amerikka tiukentaa Venäjän saartoa ja haluaa eristää sen muusta maailmasta. Amerikalle se onkin kiusallinen paikka, kun Venäjä pärjää omillaankin ja on vahva kuin karhu selviytymisessä. Venäjä on saatava polvilleen, vaikka sitten lavastamalla "rikoksia" Venäjän tekemiksi!

      Amerikannuoleskelupalstoilla näkyy myös psykoottinen käyttäytyminen. Rappioitunut Amerikka saa kritiikitöntä ihailua osakseen, koska se koetaan "lääkkeeksi" russofobian aiheuttamalle gang stalking -harhalle, sekä globus-oireelle että yleisiin gastrointestinaalisiin oireiluihin. Yksi pahoista oireista on myös kaksinaismoralismi, jossa Amerikan tuhotöitä rakastetaan jäniksen kokoinen vaahto jalkovälissä, mutta Venäjän tuhotyöt koetaan vakaviksi uhiksi, joka saa amerikannuoleskelijan hyperventiloimaan ja kivekset surkastumaan rusinoiksi.

      Uskon kuitenkin vahvasti, että useampi taantunut palstalainen näkee vielä aurinkoa elämässään^^

      • ProEuropa

        Hieno kommentti, paljon asiaa. Kiitos tästä.


      • melkoinen_vuodatus

        Patologinen USA-viha saa joskus koomisia piirteitä. Tyypillistä, että siihen liittyy kiinnostus muiden sukupuolielimiä kohtaan, kuten tuossakin. Vaahtokarkin paahtamisesta kirjoittava taitaa unohtaa tehneensä purkauksensa amerikkalaisella keksinnöllä toiseen amerikkalaiseen keksintöön.


      • Putin-Huilo
        melkoinen_vuodatus kirjoitti:

        Patologinen USA-viha saa joskus koomisia piirteitä. Tyypillistä, että siihen liittyy kiinnostus muiden sukupuolielimiä kohtaan, kuten tuossakin. Vaahtokarkin paahtamisesta kirjoittava taitaa unohtaa tehneensä purkauksensa amerikkalaisella keksinnöllä toiseen amerikkalaiseen keksintöön.

        Toivottavasti kun nyt Venäjällä traktorilla tyssättään lännen ruoka ei Eurooppa ja USA lähettää ruoka apua venäläisille enää.


    • molok

      Palstalla ei tajuta edes sitä että jenkit ovat pahasti kahtiajakautunut kansa ja yhteenotot näiden kahden välillä ovat aika yleisiä.
      Tosissaan pelätään, että mistä se alkaa.

      • SuomenYkkösriskiVenäjä

        Jenkeillä on omat ongelmansa. Nyt juuri trumppilainen ’läpällä’ tehtävä lyhytjännitteinen, ei-tietoon perustuva ja tilannejohtajuuteen perustuva yllätyksiin perustuva politiikka. Jenkeissä on kuitenkin demokratia ja vaalitkin tulevat neljän vuoden välein, joissa on mahdollisuus muuttaa menoa ja suuntaa.

        Meillä Suomessa suurempi riski on Venäjä. Se on tuossa lähellä. Varmasti Suomen ylin johto tunnistaa riskit, mutta kansalaisten tilanne on usein toinen ja joukossa on monella myös hyvin sinisilmäisiä ja naiivia käsityksiä. Puhumattakaan sitten siitä pienestä porukasta, joka pyrkii levittämään noita sinisilmäisiä ja naiiveja käsityksiä kaikin keinoin.

        Riski on siinä, että Venäjällä ei ole demokratia eikä oikeusvaltio ja sen talous on heikko eikä varsinkaan kansa ole yhtenäinen, vaan jakautunut useampaan ’leiriin’. Lisäksi sitä johdetaan autoritäärisesti, pelolla ja rautaisella kurilla ja vahvalla propagandalla. Ja tämä suunta vain pahenee. Jokainen tietää, että tuontyyppiset yhteiskunnat romahtavat väistämättä jossain vaiheessa kuten on tapahtunutkin, koska muuta keinoa ei oikein ole suunnan muuttamiseksi. Ajankohta vain ’odottaa’ tuloaan kunhan sopiva juttu katkaisee kansalaisten pitkämielisyyden.
        Maalla on järjettömän suuri ja tuhovoimainen sotavoima ja se yhdistettynä lähes täydelliseen demokratian puuttumiseen, heikkoon talouteen, olemattomaan luottamukseen, on valtava riski. Ja juuri erityisesti Suomelle ja muille lähinaapureille.
        Kenelläkään ei ole varmuutta mitä tulevaisuudessa Venäjällä tapahtuu ja miten se reagoi ja toimii. Hyökkäys Ukrainaan ja Krimin miehityskin oli täydellinen yllätys kaikille, ei sellaista kukaan odottanut tapahtuvan, vaikka näin jälkikäteen ja jälkiviisaana voi todeta selviä merkkejä olleenkin.


      • molokhorrius

        Oliko tuo propagandapläjäys peukutuksen arvoinen, häh?


    • molok

      Palstalla ei tajuta edes sitä että ryssät ovat pahasti kahtiajakautunut kansa ja yhteenotot näiden kahden välillä ovat aika yleisiä.
      Tosissaan pelätään, että mistä se alkaa.

    • jhuy

      Toivottavasti rytinät alkaisi heti ja Suomikin pääsisi osallistumaan niihin.Vuosia täälläkin vatvottu nyt Venäjä hyökkää hyökkää.Minäkin olen uskonut ja aina vain joutunut pettymään kun sitä hyökkäystä ei ole tullut.Lopettakaa se höpötys.Oikeasti toivon kunnon sotaa Suomeen.

      • Nykysotilas

        Nykyinen maailma on kovin erilainen sodankäynninkin suhteen kuin perinteinen poteronkaivaminen. Aseet ei vain pärjää pakotteille joita voidaan asettaa. Jenkkien ei tarvitsisi muuta kuin laittaa amerikkalaiset puolijohteet pakotelistalle ja venäjä olisi kehitysmaa 3 vuodessa.

        Talouspakotteet ovat maailman vahvin ase.

        Mustassa pörssissä maksettaisiin varmaan kovin hintoja Intelin prosessoreista.

        Tuokin on vain yksi esimerkki, länsimainen lääketeollisuus pakotelistoille asetettuina tappaisi venäläisiä enemmän kuin ohjukset. Venäjä voi aivan rauhassa rakentaa bunkkereitaan, niitä on huono syödä nälkäänsä.


      • ItepähänMokasi

        Venäjä on asettanut päänsä hirttoköyteen, jonka silmukka kiristyy koko ajan Venäjän konnantöiden paljastuessa yksi toisensa jälkeen.


      • Kremll

        Ei Putinin hallinto enään kykene luovuttamaan valtaa kenellekään systeemin ulkopuolisille. Kremlin portailla alkaisi hirttäjäiset. Heidän on vain pysyttävä vallan kahvassa ja kaaduttava saappaat jalassa hautaansa kuten Stalin.


    • Erkki.Hänninen.Jkl

      Venäjä on hieno maa. Respect!

    • surkeaontilanteemme

      Klo 21:23

      # Venäjä oli jo hyvällä tiellä kohti sivistysvaltiota ja demokratiaa, ihmisoikeuksia, ilmaisuvapauksia, oikeusvaltiota, jne , mutta #

      Kuin huomaamatta Nato puolestaan alkoi näivettyä ja asekaupat hiipua.
      Amerikka palkkasi Georkiaan Saakasvilin, joka aloitti Venälöäisväestön vainoamisen.
      Tiedämme miten rauha palautetttiin
      Ukraina oli sopiva seuraavaksi kohteeksi.
      Niin tyhmiä eivät Amerikkalaisetkaan, saati Euroopan johtajat eivät voi olla, etteivätkö tienneet tekojensa seurauksia.
      Nato uhoo ja voimistuu,.......mutta ei sen kummempaa.
      Mitäs nyt sitten.
      Suomi näyttää tällä hetkellä olevan otollisten johtajien hallussa, yritetään sieltä.

      Kansa pistää hanttiin. mutta nimetään heidän suunsa avaavat edustajansa Putinin trolleiksi ja tehdään näistä vankimmista isänmaan ystävistä pettureita.

      Tässä asioita seuranneen kansalaisen mietteitä.
      Jos käy niinkuin ennenkin on useasti käynyt , keskustelu tässä säikeessä loppuu tähän.

      • bwkjbewkjfbew

        Kiristääkö foliohattu hieman liikaa? Eikö syypäitä olleetkaan kuunatsit tai illuminati-juutalaiset???
        Tyypit, joista puhut vankimpina isänmaan ystävinä voi pitää paikkaansa, sillä Venäjän etuahan he ajavat täysin rinnoin!


      • molokhorrius

        Mielenkiintoista nähdä kaksi peruskannanottoa, jossa ensimmäinen puhuu asiaa ja jäkimmäinen sitten ihan jotain muuta.
        Ja asetelma on palstalla jatkuvasti pysyvä ilmiö.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      67
      1676
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      163
      1391
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1222
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      120
      1194
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      48
      1086
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      70
      849
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      825
    8. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      186
      743
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      92
      717
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      654
    Aihe