Kun talouden taantuma tulee

planeetta_ei.kirj

"Suomi on aina ensimmäisten joukossa ongelmissa"

Miten saadaan homma muutettua siten, että jos ongelmat ulkomailla alkavat, Suomi ei ole aina ensimmäisten joukossa ongelmissa?

9

200

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yksisyy

      Suomen vienti painottuu investointitavaroihin eikä kulutustavaroihin. Investointituotteita hankkivat etupäässä yritykset. Nämähän ensimmäisenä ’aavistavat’, näkevät taantumat tulon, joten lakkaavat investoimasta jo silloin, kun kuluttajat vielä ’juhlivat’. Ja sama juttu toisinpäinkin eli investointituotteiden menekki tuleekulutustavaroiden menekin ’jälkeen’ kun tarvitaan esim lisäkapasiteettia tuottamaan kulutustavaraa.

      Tuossa erittäin pelkistetty yksi syy aloittajan ihmettelyyn.

    • tuhoava.verotus

      Nokian kännykät eivät olleet investointitavaroita, saati aiemmin televisioiden, radioiden, jne. valmistus mutta niin vain onnistuttiin nekin jotenkin toheloimaan pois täältä eikä lamojen vaikutuksilta vältytty silloinkaan.
      Kaiken tuhoavana juurisyynä on sikamaisen rankka verotus. Se pilaa tässä maassa aivan kaiken.

      • Yksisyy

        Missään maailmassa ei pystytä välttämään taantumia, ei myöskään Suomessa. Kuitenkin talouden rakenteella sen negatiivisia vaikutuksia voidaan pienentään. Suomen talouden rakenne on kovin yksipuolinen nykyisin verrattuna vaikkapa Ruotsiin, jossa verotasokin on kokolailla sama kuin Suomessa.
        Taantumista eivät ole parhaiten selvinneet maat asukkaiden näkökulmasta, joissa verotuksen taso on alhaisin, vaan pikemminkin päinvastoin.

        Yksi tai muutama teollisuusala, kuten vaikka noin vuosikymmenen mittainen menestyvä kännykkäteollisuus, ei estä kansainvälisten taantumien tuloa Suomeen. Televisio- tai radioteollisuus ei koskaan olekaan ollut merkittävää Suomen kansainvälisessä kaupassa. Nämä eivät ole ’kaatuneet’ suomalaiseen verotasoon. Suomessa yrityksiin kohdistuva ei edes ole kansainvälisesti erityisen korkea.


    • E.Konomi

      Suomen ongelmat johtuvat siitä, että hyvinä aikoina annetaan erilaisia etuuksia enemmän kuin huonompina aikoina pystytään maksamaan. Tämä johtuu selkärangattomista helppoheikkipoliitikoista.
      Voi olla myös niin, että käytäntö on tarkoituksellista. Vasemmiston ainoa keino päästä hallitsemaan on oikeiston syyttäminen leikkauksista ja se vaatii ylisuuria etuuksia. Tiedätte varmaan ne ällistyttävät mahdollisuudet, mitä velan hoitoon menevillä rahoilla voisi saada aikaan.
      Ennen ihmiset olivat absoluuttisesti paljon köyhempiä kuin nyt. Leikkauksisten yhteydessä on puhuttava ainoastaan suhteellisesta köyhyydestä.

      • OikeanPuolenHeinäHattu

        Suomen ongelmat johtuu valtion rahan jakamisesta yrityksille ja niiden ja omistajiensa verotuksen helpotuksista, jotka ne sitten vie rahat veroparatiiseihin ja vakuutuskuoriin jotta asianmukaista verotusta ei voida suorittaa. Lisäksi ylisuuret ja -kalliit hävittäjähankinnat vie kolme miljardia joka vuosi valtion varoja ja sotesekoilu maksaa myös miljardin vuodessa enemmän kuin alkuperäinen terveydenhoito. Kaiken edellämainitun veroissaan palkansaajat, eläkeläiset ja muut pienituloiset joutuu maksamaan ja kaikki on pois kulutuksessa joka pitää taloutta vauhdissa. Hävittäjähankintojen järkeistämisellä, turhien yritystukien lopettamisella, oikeudenmukaisella verotuksella tukkimalla rikkailta porsaanreiät verotuksen välttelyyn, sotesta luopumisella, oikella työllisyyden hoidolla, joilla kaikilla toimilla kertyneillä varoilla suomen velkaa voidaan vähentää ja hyvivointia lisätä.


    • 123d131f1f1f

      suomen ongelmat johtuu siitä ettei suomella ole mitään vakuuksia.

      vaikka suomessa olisi noin biljardin arvoinen timantti esiintymä,
      mikään ei takaa sitä että se jäisi suomalaisille vaan kansainvaliset isot yritykset voi helposti tulla hakemaan raaka-aineet pois.

      jos suomi kieltäytyy niin helposti voidaan raaka-aineet ottaa väkivallalla eikä suomi voi siihen mitään vastaan sanoa.

      siksi suomen poliitikot on vaan joustavia ja mielisteleviä, jotka koittaa ehkä anoa suur-yrityksiä jättämään suomeen vähän almuja kun ovat raakatimantti esiintymän pois vieneet.

      tämä oli siis vain noin niinku esimerkki miksi suomessa ei rikkaudet pysy.

      • alkaariittää

        Herää kysymys miksi meillä ylipäänsä on poliitikkoja ja päättäjiä jos he eivät voi osaa tai halua pitää meidän puolta? Eikö olisi aika lakkauttaa jo koko eduskunta?


    • Einytkovinpaha

      Kaikista noista edellä mainituista arveluista ja väitteistä huolimatta Suomi on silti yksi maailman menestyneimmistä valtioista. Kansalaiset ’onnellisimpia’, parhaiten koulutettuja, tyytyväisimpiä, vähiten korruptoituneimpien joukossa, jne useiden kansainvälisten tutkimusten mukaan. Ei kaikissa joka vuosi sentään ihan ykkönen, mutta aina kärkimaiden joukossa kuitenkin.
      Jonkinmoinen ristiriita edellä esitettyihin väitteisiin ja niiden takana oleviin asenteisiin.

      • sldkfjsfjsdkfkjsdl

        tutkimukset ovat vääristeltyjä ja manipuloituja sekä yleistävät niin paljon ettei niiden tuloksilla ja totuudella ole mitään tekemistä toistensa kanssa.
        Esim. vielä 80-luvulla Suomessa ei ollut leipäjonoja. Ne ilmaantuivat 90-luvun lamassa eikä niistä olla päästy vieläkään eroon! Tämä ei kerro mistään onnellisesta maasta!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2813
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2390
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2160
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1954
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1806
    6. 157
      1795
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1767
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      132
      1513
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe