Missä hyödylliset mutaatiot?

No niin evoluutiouskovaiset, on aika teidän listata hyödylliset satunnaiset mutaatiot. Tehkää se kahdessa erässä:

1. Ihmisen genomin kaikki tieteellisesti vahvistetut satunnaiset hyödylliset mutaatiot.
2. Minkä tahansa muun eliön hyödylliset satunnaiset mutaatiot.

Jos hyödyllisten satunnaisten mutaatioiden määrä ylittää haitallisten mutaatioiden määrän (240629), on selvä, että evoluutiota tapahtuu. Löydättekö ensimmäistäkään? Hopi hopi, nyt töihin kaikki evoluutiouskovaiset!

36

376

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • John Sanfordin mukaan kymmentätuhatta haitallista mutaatiota kohden saattaa tapahtua yksi hyödyllinen mutaatio. Teidän pitäisi siis kyetä löytämään ainakin 24 hyödyllistä satunnaista mutaatiota todistaaksenne Sanfordin olevan oikeassa. Löydättekö senkään vertaa? Yrittäkää edes.

      • taikausonnoton

        Et tullut ajatelleeksi, että hyödyllisillä mutaatioilla on tapana lisääntyä populassa juuri sen hyödyllisyyden ansiosta, ja haitallisten taas on tapana väistyä.

        Ihminen tosin on alkanut sorkkia tätäkin hommaa.


      • taikausonnoton kirjoitti:

        Et tullut ajatelleeksi, että hyödyllisillä mutaatioilla on tapana lisääntyä populassa juuri sen hyödyllisyyden ansiosta, ja haitallisten taas on tapana väistyä.

        Ihminen tosin on alkanut sorkkia tätäkin hommaa.

        Ja sitten voisit esitellä niitä hyödyllisiä satunnaisia mutaatioita.


      • Jaa tuo stanfortti on samaa tasoa kuin pelle reinikainen ja leisola. Pelkkää leukojen louskuttamista.


      • Kai sinä kuitenkin huomasit, että jo pelkästään haitallisten mutaatioiden olemassaolo on erittäin vahva todiste evoluutiosta? Katsos kun nuo haitallisetkin mutaatiot periytyvät (noh, riippuen tietysti siitä, mihin ja milloin mutaatiot sattuvat tulemaan).


      • ravenlored kirjoitti:

        Jaa tuo stanfortti on samaa tasoa kuin pelle reinikainen ja leisola. Pelkkää leukojen louskuttamista.

        >Jaa tuo stanfortti on samaa tasoa kuin pelle reinikainen ja leisola.

        Torpan suurin ulkomainen guru. "Geenipyssy". 😀


    • Kaikki ihmisestä löytyvät geenit on satunnaisten mutaatioiden tulosta. Myös kaikista muista eliöistä löytyvät kaikki geenit on satunnaisten mutaatioiden tulosta.

      Näin siis pähkinänkuoressa tämä asia.

      • Näin puhuu evoluutiouskovainen, jolla ei ole ainuttakaan tieteellistä todistetta evoluutiolle. Evoluutioteoria on uskonto.


      • NoloaROT-Noloa
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Näin puhuu evoluutiouskovainen, jolla ei ole ainuttakaan tieteellistä todistetta evoluutiolle. Evoluutioteoria on uskonto.

        Näin puhuu uskoava, joka luulee Maan ja maailmankaikkeuden olevan 6000 vuotta vanha ja joka uskoo puhuviin aaseihin ja puhuviin käärmeisiin. Hänelle jänis on märehtiä, lepakko lintu ja lentävät hyönteiset ( Hexaboda, Insecta) nelijalkaisia, koska niin Mooseksen kirjoissa kerrotaan. Tuolla asiantuntemuksella hän uskoo olevansa alan ammattitutkijoita parempi.

        Evoluutio on luonnossa tapahtuva prosessi.
        Evoluutioteoria on useilla toisistaan riippumattomilla tavoilla todennettu teoria. Tämän faktan voi tasrkastaa ainakin viideltäsadalta maailman johtavalta yliopistolta, joissa biologiaa opetetaan.

        ROT. Häpäiset itsesi ja samalla uskontosi kerta toisensa jälkeen.


      • KTuomari

        Oletkos seurannut jänistä, sen ollessa lepotilassa päivän syönnin jälkeen ?
        Minusta ,jänis märehtii aivan selvästi. Mene metsän reunaan odottamaan
        sitä pupu-jussia, ja puhu sille suotuisasti, niin se näytää sinulle, mistä KANA
        KUSEE.


      • VViemäri
        KTuomari kirjoitti:

        Oletkos seurannut jänistä, sen ollessa lepotilassa päivän syönnin jälkeen ?
        Minusta ,jänis märehtii aivan selvästi. Mene metsän reunaan odottamaan
        sitä pupu-jussia, ja puhu sille suotuisasti, niin se näytää sinulle, mistä KANA
        KUSEE.

        Kana ei kuse eikä jänis märehdi. Kanan virtsa poistuu kiinteän ulosteen mukana, eikä jäniksellä ole märehtijän ruoansulatusta.

        Wiki: "Märehtijät (Ruminantia) on sorkkaeläimiin kuuluva nisäkäsryhmä, joka perinteisessä tieteellisessä luokituksessa on luokiteltu yhdeksi sorkkaeläinten lahkon alalahkoista...
        Märehtijöillä on yleensä neljä mahaa: pötsi, verkkomaha, satakerta (lehtimaha) ja juoksutusmaha. "


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Näin puhuu evoluutiouskovainen, jolla ei ole ainuttakaan tieteellistä todistetta evoluutiolle. Evoluutioteoria on uskonto.

        >> Näin puhuu evoluutiouskovainen, jolla ei ole ainuttakaan tieteellistä todistetta evoluutiolle.<<

        Eihän niitä minulla tarvitse ollakaan, ei sitten yhtään.

        Mutta kyllä niitä on, runsaastikin, luonnonhistoriallisissa museoissa, yliopistoissa ym. tutkimuslaitoksissa.

        >>Evoluutioteoria on uskonto.<<

        Ei, kyllä se on tieteellinen teoria.


    • Mutaation "hyödyllisyydelle" ei ole mitään absoluuttista mittaria, joten puhuminen hyödyllisistä ja haitallisista mutaatioista on vähintäänkin epätieteellistä.

      • Looogisesti

        Tuo on niin tyypillistä. Ensin esitetään skenaario että niistä hyödyllisistä mutaatioista asia koostuu, mutta jos asiaa kyseenalaistetaan niin kissa-hiiri -leikinomaisesti sitten kierrätään asia. Mitään viisaria ei ole mutta se värähti :o


      • Looogisesti kirjoitti:

        Tuo on niin tyypillistä. Ensin esitetään skenaario että niistä hyödyllisistä mutaatioista asia koostuu, mutta jos asiaa kyseenalaistetaan niin kissa-hiiri -leikinomaisesti sitten kierrätään asia. Mitään viisaria ei ole mutta se värähti :o

        ap lisäsi itse Naturen linkin toisessa (samaa jauhavassa) topiikissa, jonka mukaan tutkimuksissa olleista ihmisten geenimutaatioista 14 % oli haitallisia...eli loput olivat joko neutraaleja, oletettavasti suurin osa, ja hyödyllisiä.
        Nii-in, mistähän niitä tulee...
        Se on kyllä hyvin mielenkiintoinen fakta että hyödylliset mutaatiot ovat harvassa.


    • kaikkihyödyntä

      Eihän evoluutiolle ole hyötyä mistään. Jos se kehittää uskovaisuus mutaation, joka on varsin laajalle ihmisiin levinnyt, ei se on vain se, ei se ajattele, että sattuipa nyt hyödyltön mutaatio kun ihmisen alkavat uskomaan satuolentoihin. Uskoaksemme mutaation voimaan, meidän tulee uskoa siihen että uskovaisuuden mutaatio on olemassa eikä taistella sitä vastaan. Silloin evoluutiossa ei ole järjen häivääkään jos alamme vielä epäilemään mutaation hyödyllisyyttä ja kinaamme itse kehitysoppia vastaan.

      Kaikki on mutaatiota. Joskin geenijärjestelmä sellainen että se kynsin ja hampain vastustaa niitä sekä pyrkii ne korjaamaan tulleet virheet. Kyllä geeneillä on alkuperäinen idea, minkä se pyrkivät säilyttämään sekä varjelemaan. Se sallii kyllä muutoksia kuten ihmisessäkin on, mutta vain sen oman lajigeenipankin varassa.

    • LähdeTammisola

      Ne viisi uutta geeniä, jotka erottavat viljellyn maisin villimaissista.

    • geenienarmoilla

      Ei ole evoluutio ilman mutaatiota tai geeneihin vaikuttamista. Ei se synnyt vaikka Darwin miten pää kallellaan olisi katsonut lintuja autiolla saarella. Sellainen pelkkää päiväunta.

      Jos itse tiedekin sanoo seuraavaa: "Suvullisesti lisääntyvissä lajeissa yksilö on näkemyksen mukaan liian suuri ja lyhytikäinen geneettinen yksikkö, jotta sen voitaisiin katsoa olevan luonnonvalinnan kannalta merkittävä. Myös yksilöiden ryhmä on näkemyksen mukaan liian suuri yksikkö. Populaatio ei ole näkemyksen mukaan riittävän erillinen yksikkö, jotta se voisi olla luonnonvalinnan yksikkö, eikä se myöskään ole riittävän vakaa eikä yhtenäinen, jotta se "valittaisiin" jonkin toisen populaation kustannuksella. Näkemys korostaa geenien ja niiden kopioiden lähes "kuolemattomuutta", kun taas yksilöt ovat ainutlaatuisia ja niiden elämä on lyhyt. "

      Onko tämä muka huuhaata? Vai mitä "oikeat" tiedemiehet sanovat asiasta ilman paskanjauhantaa.

      • jhkjhkjkk

        Tuo on karkea yksinkertaistus Dawkinsin geenikeskeisestä evoluutionäkemyksestä. Onko se juuri se oikea, en tiedä, mutta tukee evoluutiota.


    • Looogisesti

      Ei niitä kiinnosta asiallinen keskustelu ja tieteellinen todistelu. Pelkkää jankutusta ja mantroja, ad-hominen väitteitä jotka eivät liity itse aiheeseen. Sama virsi aina evoluutiouskovaisilla. Niin se vaan on ettei evoluutiouskovaista kiinnosta totuus. mikä nyt tuli tuolla toisessa ketjussa todistetuksikin. Nälviminen on se tieteenhaara johon ne ovat jämähtäneet, vaikka miten hokisivat olevansa tieteen asialla

    • HuisinHauskaa

      Täällä oli pitkä keskustelu aiheesta. Etkö muista omia perustelujasi sirppisoluanemien hautallisuudelle? Se kuormittaa USA:n terveyspalheluja.

      Hallelujaa, mitä typeryyttä Ei ole mitään syytä lähteä tonkimaan istä uudelleen.

    • Uskomihinkäuskot

      Esität liian vaikeita. Eihän mitään voida näkyvästi TODISTAA. Kehitysopin kannattajilta vaaditaan paljon enemmän USKOA, kuin raamattuun uskovilta.

      • VoiLastaPoloista

        Raamattuun kirjaimellisesti uskovilta vaaditaan uskon lisäksi se aivojen ripustamista narikkaan. Jotta YEC voisi olla totta, pitäisi evoluutioteorian lisäksi koko luonnontieteellisen järjestelmän olla väärässä.


    • Vaikea.kysymys

      Vaikea vastata, varsinkin kun uskova sitä kysyy. Uskovien mielestä kun heidän oikea koti on taivaassa. Tästä näkökulmasta mutaatioiden hyödyllisyys tai haitallisuus on ihan muuta kuin ateistien näkemys asiasta, joille tämä fyysinen elämä on ainoa. Absoluuttista totuutta mutaatioiden hyödyllisyydestä tai haitallisuudesta ei siis ole.

    • tiedeosaaselittää

      Kai tiede jollakin tavalla yrittää tuossa sanoa sitä että geenien mutaatio tai niiden evoluutio ei oikein voi siirtyä suvullisesti lisääntyvien yksilöiden eikä lauman sisälle sillä tavalla, että sillä olisi merkitystä.

      Vai miten sen rikkiviisas tiedemies, joita palsta on puollollaan, asian hienosti selittäisi?

      Viisautta ja ymmärrystähän meiltä ei puutu. Muutoinhan ei olisi evoluutiotakaan.

      • KuEiTietoRiitä

        "geenien mutaatio tai niiden evoluutio ei oikein voi siirtyä suvullisesti lisääntyvien yksilöiden eikä lauman sisälle sillä tavalla, että sillä olisi merkitystä"

        Mitä ihmettä tulkutat? Nehän ovat yksilöiden sisällä ja yksilöt osa populaatiota. Dakinsin ajatus on, että "itsekäs" geeni on evoluution perusta, ei yksilö eikä popuaatio.


      • Eli kysymys on siis geenin fiksaatiosta populaatiossa.
        Kyllä populaatiogenetiikassa on esitetty malleja sellaisesta.


    • räyhräyh2

      Sinä pölkkypää et ole vastannut edes aiempaan kysymykseeni tästä hyödyllinen mutaatio- aiheesta:
      Miten voidaan erottaa hyödyllinen mutaatio geenistä, joka on aina ollut? Mikä on se tuntomerkki, jonka perusteella voidaan sanoa: "tämä geeni on alkuperäinen" ja "tässä geenissä on tapahtunut mutaatio"? ("aina olleet" geenithän ovat välttämättömiä luomisuskollesi)
      Ilman tuota tietoa vaatimuksesi on järjetön.

      p.s. Varmaan itket tämän kommentin pois, niin kuin yleensä teet minun kommenteilleni. Ihmiset ovat kuitenkin harmiksesi ehtineet nähdä tämän.

      • Oikeastihan on tietenkin niin ettei mikään geeni ole "aina ollut".


      • räyhräyh2
        kekek-kekek kirjoitti:

        Oikeastihan on tietenkin niin ettei mikään geeni ole "aina ollut".

        Tuo on totta. Siksi se suluissa oleva huomautus. Jos kuitenkin uskomme luomisuskon mukaan, että ihminen ja muutkin lajit luotiin valmiiksi, täytyisi olla alkuperäisiä, luotuja geenejä ja hyödyllisesti mutatoituneita geenejä, jos hyödyllisiä mutaatioita on. Mutta ellei niiden välillä olisi havaittavia eroja, olisi mahdoton toteuttaa Tomitolvanan vaatimusta.
        Niitä eroja siis tolvanalta kyselen.


    • Sinä ilmeisesti arvelet ihmiskunnan olevan paradiisin Aadamin ja Eevan jälkeläisiä?

      Kun ihmisellä on joku somaattisessa kromosomissa oleva yksittäinen geenilokus, montako erilaista alleellia arvelet kys. lokukseen kahden hengen populaatiossa enintään mahtuvan?

      Niin, oikea vastaus on neljä.

      Otetaan sitten tarkastelun kohteeksi suurempi populaatio esim. kaikki suomalaiset, pyöreästi n. 5000 000.

      Montako erilaista alleelia teoriassa mahtuisi em. geenilokukseen kaikkien suomalaisten populaatiossa?

      Niin, oikea vastaus on kymmenen miljoonaa.

      En edes uskalla arvata montako erilaista alleelia on keskimääräisessä somaattisen kromosomin geenilokuksessa, edes suomalaisten kyseen ollen, taikka sitten koko maapallon väestöä ajatellen.

      Arvelen kuitenkin että se alleelien määrä on huomattavasti suurempi kuin neljä.

    • Vertaa ihmislajin kättä muiden ihmisapinoiden käsiin. Useita hyödyllisiä muutoksia, joiden ansiosta kiipeilyvälineestä on muodostunut monitoimityökalu. Sitä minen taas tiedä missä kohdin dna.ta on tapahyunut muutoksia että käsi on saanut nykyisenkaltaisen muotonsa.

      • Muutokset on saattaneet olla haitallisia esim. kiipeilyn suhteen. Eli ei voi sanoa että joku muutos olisi absoluuttisesti hyödyllinen.


      • kekek-kekek kirjoitti:

        Muutokset on saattaneet olla haitallisia esim. kiipeilyn suhteen. Eli ei voi sanoa että joku muutos olisi absoluuttisesti hyödyllinen.

        Yhtälailla jalka, monet muut apinalajit voivat tarttua jaloillaan, ihmislajilla se on vähän hankalaa...


    • söin.hänet

      Jaha, Rottis on taas maanisessa vaiheessa eikä kykene lopettamaan valehteluaan.

      Speltin hedelmöitymisen mahdollistanut mutaatio oli hyödyllinen.

    • Ewokki

      Ihmisen hyödyllisiä mutaatioita:
      1. Apolipoprotein AI-Milano - paranneltu proteiini, joka ehkäisee sydän-ja verisuonitauteja.
      2. Tiheämpi luurakenne
      3. Resistenssi malarialle
      4. Tetrakromaattinen näköaisti
      5. AIDS resistenssi (mutaatio geenissä: CCR5-delta32)
      6. Parantunut kylmyydensieto
      7. Sopeutuminen korkeammalla olevaan ohueeseen ilmaan
      8. Immuniteetti Creutzfeldt-Jakob taudille
      9. Rh-null veriryhmä.
      10. Täydellinen näkökyky vedenalla
      11. Parempi kestävyysjuoksu
      12. Vähäisempi unentarve
      13. Vastustuskyky alkoholismille
      14. Aikuisiän laktoositoleranssi
      15. Vaaleaihoisuus (lisää D-vitamiinin saantia pohjoisissa olosuhteissa)
      ...

      https://bigthink.com/daylight-atheism/evolution-is-still-happening-beneficial-mutations-in-humans
      https://listverse.com/2014/12/29/10-amazing-powers-from-rare-genetic-mutations/
      https://www.quora.com/What-is-the-common-example-of-beneficial-mutation-in-human

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      310
      3473
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1659
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1490
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      53
      1389
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1280
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1240
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1183
    8. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1137
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      175
      1110
    Aihe