Putin lupasi kansalleen paratiisin

vaikuttaa tuo Putin olevan jo vakavasti sekaisin. Tällainenko pelle johtaa venäjää?

Vai vaivaako tuo sairaus Putinia? http://hikipedia.info/wiki/Kusipää


Putin lupasi kansalleen paratiisin ydinsodan jälkeen

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005873055.html


Putin lupasi kansalleen paratiisin ydinsodan jälkeen – Moni venäläinen kauhistui: ”Haluan helvettiin, jos siellä ei ole Putinia”

Venäjän älymystö ja oppositio ihmettelevät Vladimir Putinin erikoista kommenttia, jossa presidentti tuntui valmistelevan kansaansa marttyyrikuolemaan ydinsodan varalta.
Venäjällä jatkuu kohu presidentti Vladimir Putinin ydinsotaa koskevasta kommentista, jonka hän lausui 18. lokakuuta niin sanotussa Valdain klubin tilaisuudessa Sotshissa.

Kyseessä on Venäjän arvovaltaisimpana keskustelufoorumina pidetty tapahtuma, jonne kutsutaan joka vuosi sekä Venäjän omaa eliittiä että ulkomaalaisia tutkijoita, poliitikkoja ja entisiä poliitikkoja esimerkiksi Yhdysvalloista, Kiinasta ja Euroopan unionin maista.

Putin ylpeili arvovaltaisen yleisön edessä ensiksi muun muassa sillä, että Venäjän ei tarvitse pelätä mitään.

– Me emme ylipäätään pelkää mitään. Meillä on pinta-alaltaan tällainen maa ja meillä on kansa, joka on valmis antamaan henkensä Isänmaan puolesta, Putin ilmoitti.

Seuraavaksi Putin selvitti maansa ydinasedoktriinia, joka perustuu hänen mukaansa tuhoisaan vastaiskuun siinä tapauksessa, että joku aggressori hyökkää Venäjän kimppuun. Tässä yhteydessä Putin myös lupasi itsevarmaan tapaansa venäläisille, että ydinsodan tullessa nämä pääsevät paratiisiin.

– Vihollisen on syytä tietää, että kosto on vääjäämätön ja hänet tullaan tuhoamaan. Ja me, aggression uhrit, me menemme marttyyreina paratiisiin, kun taas he vain kuolevat, sillä he eivät ehdi edes katua, Putin ilmoitti ikään kuin vitsailun varjolla.

Yleisö puhkesikin nauramaan tässä vaiheessa Putinin kommentille, mikä herätti heti tuoreeltaan ihmetystä joissakin venäläisissä sosiaalisen median käyttäjissä ja oppositiopoliitikoissa.

– Yleisön nauru tarkoittaa jompaa kumpaa näistä kahdesta vaihtoehdosta: joko he pitävät Putinia klovnina ja nauravat siksi tai sitten yleisö itse on idiootteja. Kumpi vaihtoehto teitä miellyttää enemmän? kyseli esimerkiksi Venäjän entinen varapääministeri Alfred Koh Facebook-sivuillaan.

Moni tunnettu venäläinen älymystön ja kulttuurielämän vaikuttaja on kommentoinut sittemmin Putinin lausumaa pöyristyneenä. Lausuman pohjalta on tehty pilapiirroksia ja meemejä, ja myös moni tavallinen venäläinen on ilmaissut sosiaalisessa mediassa pitävänsä presidentin kommenttia vähintäänkin outona.

Kirjailija Viktor Shenderovitsh kyseenalaisti jopa Putinin henkisen terveyden.

– Hän on henkilö, josta riippuu meidän elämämme. Satojen miljoonien ihmisten elämä riippuu henkisesti epätasapainoisesta ihmisestä. Me olemme hänelle jo marttyyrejä ja ”he” joutuvat helvettiin. Mutta tiedättekö, minä en halua sen paremmin helvettiin kuin paratiisiinkaan. Minä haluaisin elää, tiedättekö? Haluaisin vain elää. Mutta nyt valmistellaan jo marttyyrikuolemaa. Minun marttyyrikuolemaani. Sillä hän menee bunkkeriinsa, mistä häntä ei voi savustaa ulos, Shenderovitsh sanoi Eho Moskvyn haastattelussa.

Kirjailija Dmitri Bykov vastasi Putinille puolestaan lyhyellä runolla, joka kuuluu vapaasti suomennettuna näin:

– Minä en pyri taistelemaan enkä raatamaan, koko maailmankuvani on sekaista. Ja suoraan sanottuna haluaisin helvettiin, jos siellä ei ole Putinia.

Moni on ihmetellyt myös sitä, että edes Neuvostoliitossa kukaan johtaja ei puhunut ydinaseiden käytöstä niin itsestäänselvänä asiana kuin Putin nyt tekee. Tavalliset venäläiset ovat myös todenneet somessa, että he eivät halua päästä mihinkään ”ydinsodan paratiisiin”.

Tunnettu pilapiirtäjä Sergei Jolkin piirsikin pilapiirroksen, jossa verrataan kolmen johtajan kansalleen antamia kuuluisia lupauksia. Piirroksessa Nikita Hrushtshev lupaa ensin neuvostokansalaisille, että heidän sukupolvensa tulisi elämään kommunismissa. Mihail Gorbatshov lupaa puolestaan kansalle, että vuoteen 2000 mennessä jokainen perhe saisi oman erillisen asunnon. Putinin kohdalla lukee sen sijaan vain lyhyesti: Paratiisissa. Piirroksen voi katsoa Deutsche Wellen sivuilta tästä linkistä.

1

224

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PjotrMahouwitz

      Putin on oikeassa. Venäläiset pääsee paratiisiin, koska me olemme yli-ihmisiä. Muut kansat o vat ali-ihmisiä. Meille ei pärjää kukaan, ei missään asiassa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 169
      4809
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      125
      4383
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2851
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1921
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1784
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1699
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1690
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      104
      1665
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1593
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1541
    Aihe